Żużlowe różności

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
jataman21
Senior

#3026 Postautor: jataman21 » 21 września 2006, o 18:09

Za przeproszeniem.....w dupie byłeś, gówno widziałeś.

Słuchaj bezmózgowcu, myslę że w tym sezonie więcej od Ciebie widziałem, a jeśli coś pisze to uzasadniam swoje zdanie a nie robie z siebie idioty jak Ty pisząć pół żałosnego zdania. Lepiej wracaj do lekcji, jutro sprawdzian z geografi.

Kiry ale ta średnia wybita jest na Krosnie i Grudziądzu, w najważniejszych meczach zawodził i to w najwazniejszych momentach. Mylę się? sięgnij do statystyk bieg po biegu i mi przyznasz rację.
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#3027 Postautor: kilar » 21 września 2006, o 18:20

Ale to nie na Knappie spoczywal ciezar ciagniecia wyniku. Od tego mielibyc Swist, Rempala, czy Louis. Dlatego ja tez uwazam, ze Knapp jest idealnym zawodnikiem na nasza druga linie, tymbardziej, ze dobrze zna lubelski tor.

Awatar użytkownika
DonKamizi
Senior
Kontakt:

#3028 Postautor: DonKamizi » 21 września 2006, o 18:23

Szkoda tylko, że to Ty robisz z siebie idiote jakimiś wyssanymi z palca teoriami.
"Jedzie dobrze tylko wtedy gdy mecz jest przegrany" - pewnie zaobserwowałeś to przez lata, jeżdżąc po Polsce na mecze.

Widziałeś więcej w tym sezonie ode mnie ?? No pewnie....ale raczej w telewizji.
Perła ponad wszystko :) :)
Pozdrowienia dla Krzyżaków
GG 4113059

http://www.otwieramy.pl/?p=89413

Awatar użytkownika
jataman21
Senior

#3029 Postautor: jataman21 » 21 września 2006, o 18:30

Mówię o tym sezonie i świetnie się prezentował tylko wtoredy kiedy mecz był już w plecy. Jezdzi wtedy dobrze bo przeciwnicy się rozlużniają a on chce zarobić i tyle. Jak dla mnie to waleczny cienias i tyle. Na wyjazdy jeżdzę w miare możliwości, a moje teorie nie są zaobserwowane w telewizji baranie tylko z tego co widzę na torze.
ObrazekObrazek

piotr76
Senior
Kontakt:

#3030 Postautor: piotr76 » 21 września 2006, o 18:40

DonKamizi pisze:Szkoda tylko, że to Ty robisz z siebie idiote jakimiś wyssanymi z palca teoriami.
"Jedzie dobrze tylko wtedy gdy mecz jest przegrany" - pewnie zaobserwowałeś to przez lata, jeżdżąc po Polsce na mecze.

Widziałeś więcej w tym sezonie ode mnie ?? No pewnie....ale raczej w telewizji.

Ja za to widziałem pewnie podobnie tyle co Ty, może troche mniej i podzielam myślenie Pawła (po części) jeśli prześledzić z kim wygrywał na wyjazdach, no to może być z niego słaba 2 linia słabsz niż Bo ... niestety, a zawodników pokroju Bo jest sporo ... niechce mi się teraz bawić w statyki, nakim zdobył punkty Grześ i w jakim momencie meczu (wynik przesądzony czy nie, bo myśle że można liczyć te biegi kiedy pkt. lub bonus nie były przesądzone, no i oczywiście z kim jechał w parze ...) ale uwierz nie wyglądało by to imponujaco ... Z drugiej strony cenię go za widowiskową jazde która nieźle podnosi ciśnienie :) i to Paweł musisz przyznać ... reasumując widowiskowość TAK wyniki nie do końca są lepsi ...

wojteko
Senior

#3031 Postautor: wojteko » 21 września 2006, o 18:40

sorry jataman21 ale DonKamizi to napewno wie o Grzesku Knappie wiecej jak my (prawie) wszyscy forumowicze razem wzieci :!:

Awatar użytkownika
jataman21
Senior

#3032 Postautor: jataman21 » 21 września 2006, o 19:02

Wojteko nie neguje tego, że wie więcej na temat zawodnika, ale fakt faktem Knapp w tym sezonie nie pokazał nic i zawodził w najważniejszych momentach i do tego nie potrzebuje mega wiedzy, wystarczy mi być na stadionie i to widzieć.
Oczywiście Piotrek, ja przyznawałem to wiele razy, jest waleczny i daje z siebie wszystko, ale bez talentu, startów i techniki sama chęć daje mizerne rezultaty.
Pozdrawiam
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
WÄ…ski_Stecyk
Kontakt:

#3033 Postautor: WÄ…ski_Stecyk » 21 września 2006, o 19:23

jataman21 pisze:fakt faktem Knapp w tym sezonie nie pokazał nic i zawodził w najważniejszych momentach

A reszta błyszczała niesamowicie...Jakie były te najważniejsze momenty? Mecze wyjazdowe, w których dostawaliśmy okropnie w dupe czy mecze u siebie, gdzie Grzesio nie schodził poniżej pewnego, wysokiego poziomu? I do tego jemu jednemu(no i jeszcze juniorom i jeleniowi) zależało...
-----Pozdrawiam-----
***Emil Stec***
Obrazek

baranek
Junior

#3034 Postautor: baranek » 21 września 2006, o 19:30

Najlepszym przykładem na to że Grzesiek jest solidnym zawodnikiem był mecz z Ostrowem, to dzięki jego jeździe drużyna zaczęła walczyć o zwycięstwo( szkoda że bez skutku)

Awatar użytkownika
jataman21
Senior

#3035 Postautor: jataman21 » 21 września 2006, o 19:35

Rozmawiasz codziennie z zawodnikami, że wiesz komu zależy ??
Wysokiego poziomu?? Przepraszam ale Knappa niestety nigdy na takim nie widziałem.
Własnie chodzi mi o mecze wyjazdowe, np. Gorzów gdzie jechał tragicznie i pod koniec jak juz przegraliśmy zaczał punktować, nie wspomnę już o Gnieznie gdzie pojechał tragicznie.
Zawodnika ocenia się po wyjazdach, jesli oczywiście ma być punktującym zawodnikiem.
Tak, racja opierajmy się na tym komu zależy, puśćmy w takim razie juniorów, Jelenia, Knappa i Jurka! Jemu jestem pewien, że najbardziej będzie zalezało! Tylko co osiągniemy?? Jak to mawia mój ćwiczeniowiec na uczelni "chęciami to możesz sobie d*** podetrzeć".
Baranek nie rozśmieszaj mnie, w Ostrowie o zwycięstwo??
Solidny zawodnik?? Chyba poprzewracało Wam się w głowie od tego kevlaru niczym Tony.
ObrazekObrazek

piotr76
Senior
Kontakt:

#3036 Postautor: piotr76 » 21 września 2006, o 19:44

WÄ…ski_Stecyk pisze:
jataman21 pisze:fakt faktem Knapp w tym sezonie nie pokazał nic i zawodził w najważniejszych momentach

A reszta błyszczała niesamowicie...Jakie były te najważniejsze momenty? Mecze wyjazdowe, w których dostawaliśmy okropnie w dupe czy mecze u siebie, gdzie Grzesio nie schodził poniżej pewnego, wysokiego poziomu? I do tego jemu jednemu(no i jeszcze juniorom i jeleniowi) zależało...

No t mnie q...wa rozbawiłeś ... popatrz sobie na początek sezonu w wykonaniu Grzesia ... Popatrz sobie na postawe Bo w sezonie za wyjątkiem zielonki u siebie i zrozumiesz jakiego zawodnika nam potrzeba na 2 linie ... nie mówie że bo byl by dobry bo myśle że 2 linia powinna być troszke silniejsza ale gdzie Grzesiowi do stabilności Bo ... nie chodzi o to żeby gość trzaskał komlety w meczach o pietruszke ale żeby robil solidne pkt. w każdym meczu ...

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#3037 Postautor: kilar » 21 września 2006, o 19:45

jataman21 pisze: Jak to mawia mój ćwiczeniowiec na uczelni "chęciami to możesz sobie d*** podetrzeć".

no ciekaw jestem co cwiczyliscie :lol: :wink:

jataman21 pisze:Baranek nie rozśmieszaj mnie, w Ostrowie o zwycięstwo??

Nie "w" tylko "z" - mecz u nas i biegi Knappa z Brhelem i Messingiem na 5-1 po efektownej walce.

Awatar użytkownika
WÄ…ski_Stecyk
Kontakt:

#3038 Postautor: WÄ…ski_Stecyk » 21 września 2006, o 21:02

jataman21 pisze:Rozmawiasz codziennie z zawodnikami, że wiesz komu zależy ??

To jednak widać...
Wysokiego poziomu?? Przepraszam ale Knappa niestety nigdy na takim nie widziałem.

Widać jak chodzisz na mecze...
Własnie chodzi mi o mecze wyjazdowe, np. Gorzów gdzie jechał tragicznie i pod koniec jak juz przegraliśmy zaczał punktować, nie wspomnę już o Gnieznie gdzie pojechał tragicznie.

Gniezno faktycznie to była kapa, ale w innych meczach nie odstawał od innych(z naszej drużyny oczywiście)
Zawodnika ocenia się po wyjazdach, jesli oczywiście ma być punktującym zawodnikiem.

No to wypier***my cały team, kontraktujemy Petera, Walaska czy innych ciuli i narażamy klub na bankructwo, albo na sprzedawanie przez nich meczy(co już przerabialiśmy), bo nie będzie pensji na bieżąco.
Mecze u siebie są chyba jednak ważniejsze...
Tak, racja opierajmy się na tym komu zależy, puśćmy w takim razie juniorów, Jelenia, Knappa i Jurka! Jemu jestem pewien, że najbardziej będzie zalezało!

Chociażby. Albo olejmy Knappa i możesz być pewien, że jak przyjedzie do nas w barwach innej drużyny (a wcześniej DonKamizi do niego nie zadzwoni, żeby 'nie szalał') to pociągnie wynik każdej drużyny...
Chyba poprzewracało Wam się w głowie od tego kevlaru niczym Tony.

Powiedz mi czego tylko do Knappa('ulubieńca lubelskiej publiczności' :) )masz pretensje?
-----Pozdrawiam-----
***Emil Stec***
Obrazek

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#3039 Postautor: $korzen$ » 21 września 2006, o 23:22

jataman21 pisze:Rozmawiasz codziennie z zawodnikami, że wiesz komu zależy ??

Tutaj nie trzeba byc zadnym einsteinem, wystarczy przeanalizowac postawe na torze, kazdy wysunie sobie odpowiednie wnioski.

Tutaj sie z toba niestety nie zgodze. II lata temu, kiedy to dotarlismy do barazy, Knapp byl o wiele wiecej niz sredniakiem. Do dzisiaj z radoscia wspominam jego akcje na ostatnim luku lubelskiego toru, a to co zrobil w Rzeszowie (kiedy to wygralismy 44:45) w 14 biegu to po prostu zuzlowa poezja. Pojedynki ze Swistem rowniez pamietam do dzis. Owszem, wybitny nigdy nie byl, ale na II linie jest jak najbrdziej ok.

Nie przesadzajmy, sa zawodnicy ktorzy byli,sa i beda zawodnikami tylko swojego toru. Do takich po czesci nalezy Knapp, ale nie przesadzajmy ze wiecznie zawodzi. Bylo wiele spotkan kiedy z Karlssnem ratowal nam tylek. Nie chce mi sie siegac do programow, ale troche by sie tego znalazlo z pewnoscia.

Tak, racja opierajmy się na tym komu zależy, puśćmy w takim razie juniorów, Jelenia, Knappa i Jurka! Jemu jestem pewien, że najbardziej będzie zalezało! Tylko co osiągniemy?? Jak to mawia mój ćwiczeniowiec na uczelni "chęciami to możesz sobie d*** podetrzeć".

Tutaj sie po czesci zgadzam, samymi checiami i ambicja meczu sie nie wygra, ale jezeli ktos ma umiejetnosci, a nie ma checi i ambicji, to rezultat jest taki sam. Przyklad Swist czy Rempala.

Solidny zawodnik?? Chyba poprzewracało Wam się w głowie od tego kevlaru niczym Tony.

Tak jak mowilem, Knapp na II linie to solidna opcja.

Awatar użytkownika
jataman21
Senior

#3040 Postautor: jataman21 » 22 września 2006, o 02:27

no ciekaw jestem co cwiczyliscie

Jeśli nie masz nic sensownego do napisania to po co w ogóle piszesz??

Widać jak chodzisz na mecze...

...i jak jeżdzisz na wyjazdy, racja gdybym tylko w Lublinie chodził na mecze jak zapewne Ty i oglądał suche wyniki z wyjazdów to pewnie też wielbiłbym Knappa pod niebiosa.

Gniezno faktycznie to była kapa, ale w innych meczach nie odstawał od innych(z naszej drużyny oczywiście)

Widać, że na wyjazdy nie jeżdzisz...

No to wypier***my cały team, kontraktujemy Petera, Walaska czy innych ciuli i narażamy klub na bankructwo, albo na sprzedawanie przez nich meczy(co już przerabialiśmy), bo nie będzie pensji na bieżąco.
Mecze u siebie są chyba jednak ważniejsze...

Czy Ty masz jakiekolwiek pojęcie na jakim forum się udzielasz?? Ważniejsze są mecze u siebie ?? Chyba dla Krosna za przeproszeniem... bez urazy oczywiście dla Krośnian, bo chodzi mi tylko o to, że w walce o utrzymanie od 1 do ostatniej kolejki. Z tym sprzedawaniem i nazywaniem ciulami czołowych zawodników ligi to troche się zastanów puknij w głowę i wyloguj z forum.

że jak przyjedzie do nas w barwach innej drużyny (a wcześniej DonKamizi do niego nie zadzwoni, żeby 'nie szalał') to pociągnie wynik każdej drużyny...

Haha zależy jaki mielibyśmy zespół, a pociągnąć wyniku to napewno nie pociągnie bo niby dlaczego miałby to zrobić jak nigdy tego nie robił?? A przepraszam z Krosnem i Grudziądzem... zwracam honor...
Donkamizi zadzwoni a z przeciętniaka stanie się Crumpem, czemu nie dzwonił w tym sezonie Donkamizi przed kazdym meczem? :roll: Przecież same komplety by trzaskał!

Powiedz mi czego tylko do Knappa('ulubieńca lubelskiej publiczności' )masz pretensje?

Nie tylko, ale też a to jest różnica.

Tutaj sie z toba niestety nie zgodze. II lata temu, kiedy to dotarlismy do barazy, Knapp byl o wiele wiecej niz sredniakiem.

No oczywiście, wtedy był zamknięty rynek obco i była inna liga, patrząc na jego tamtejsze wyniki raczej nazwałbym go solidnym ligowcem a nie jak kolega, że nie schodzi ponizej wysokiego poziomu! Jednak za tamtych czasów był solidnym ligowcem, ale liga się zmieniła czego chyba niektórzy jeszcze nie zauważyli.

Bylo wiele spotkan kiedy z Karlssnem ratowal nam tylek

Znów szukamy widzę Knappa 2 lata temu, czemu nie ma przykładów z tego sezonu... chyba odp sama się kreuje.
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
dilucio
Senior

#3041 Postautor: dilucio » 22 września 2006, o 14:13

Baraz i Final DPS w Lesznie w 2007 roku a w 2008 GP i eliminacje DPS z udzialem Polakow

szkoda ze nie u nas...

http://www.sportowefakty.pl/?dysc_id=4& ... _id=148379

Awatar użytkownika
Smirnek
Senior
Kontakt:

#3042 Postautor: Smirnek » 22 września 2006, o 14:59

Wydaje mi się, że na GP bardziej zasługje Częstochowa...

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#3043 Postautor: bkapusta » 22 września 2006, o 15:12

Bez przesady. To biznes nie kwestia zaslug.
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
Fork
Zawodowiec

#3044 Postautor: Fork » 22 września 2006, o 15:39

W takim razie Jatamanie, zastanawiam sie kogo widzisz w barwach lubelskiego zespołu, jeżeli Twoim zdaniem Knapp nie nadaje się do drużyny?

Nie bede podważał Twojej wiedzy, bo tak naprawde nie wiem, jaka ona jest.Jeden ma większą, drugi nieco mniejszą. Ciesze sie ze jezdzisz na wyjazdy. Naprawde..

Również nie bronie Grześka. Po prostu nie zgadzam sie z Twoja opinia i mam inne zdanie.

Jak wiadomo, żużlowiec też człowiek. Zdarza się gorszy dzień, czasami motor "nie jedzie".
Nie znam zawodnika, który przez cały sezon zdobywałby maksimum możliwości punktów. Nawet Gollob a o innych tuzach nie wspomne.
Fakt, że w wyjazdowym meczu z Gnieznem Knapp nie zachwycił, Walasek również (3pk. 13 sierp.)
Oczywiście każdy wie jaką średnią ma jeden i drugi Grzesiek.
Ale jednak, mówiąc o Gnieźnie napisałem.I niechce ich porównywać.

W ciągu kilku ostatnich lat Knapp był solidnym ligowcem. Nie inaczej jest teraz. Biorąc pod uwage, że to nie on miałbyc liderem drużyny.
Grzesiek już kilka razy udowodnił nie tylko w tym sezonie, że "walki" mu nie straszna. Biegi z jego udziałem były interesujące. I w sumie, chciałbym żeby Knapp jeździł w Lublinie w przyszłym sezonie.
Chyba tyle.
trening czyni mistrza.

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#3045 Postautor: ravajas » 22 września 2006, o 16:26

wojteko pisze:sorry jataman21 ale DonKamizi to napewno wie o Grzesku Knappie wiecej jak my (prawie) wszyscy forumowicze razem wzieci :!:

jeszcze więcej wie Mr.Mackey, powaga!! :lol: :lol:
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Awatar użytkownika
Jaga
Junior

#3046 Postautor: Jaga » 22 września 2006, o 17:22

Smirnek pisze:Wydaje mi się, że na GP bardziej zasługje Częstochowa...

Owszem że czewa bardziej zasługuje no ale wiadomo znajomości przy zielonym stoliku sięgaja jak widzimy znacznie dalej niż do GKSŻtu :roll:
Obrazek
PROSTACY'05 ~ Ultra Brigade

NSN

Awatar użytkownika
Smirnek
Senior
Kontakt:

#3047 Postautor: Smirnek » 22 września 2006, o 17:27

To obstawiam, że drugie polskie GP będzie w Rybniku :lol:

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#3048 Postautor: $korzen$ » 22 września 2006, o 17:49

Jataman ale ty zapominasz o jednym. Przed sezonem chyba kazdy bral w ciemno zdobycze Knappa w granicach 7-8 pkt w kazdym spotkaniu. Moim zdaniem ze swojej roli sie wywiazal, zawiedli ci, ktorzy mieli byc "sercem" tego zespolu. Jakby na to nie patrzec, Grzecho swoja robote zrobil. Trudno miec do niego najwieksze pretensje ze nie bedzie nas w E-Lidze, bo jako jedyny na prawde pokazywal ze przynajmniej mu na tym zalezy.

Awatar użytkownika
jataman21
Senior

#3049 Postautor: jataman21 » 22 września 2006, o 18:41

Fork moja wiedza jest meczowa, na których staram się być w miare możliwości bez względu czy są w Lublinie czy w trasie, a oceniam to co widzę, bliżej związany z żużlem nie jestem. Mówię co widzę i co odczuwam, a że kocham żużel to mam swoje zdanie na wiele tematów z nim związanych.
Pozdrawiam
ObrazekObrazek

baranek
Junior

#3050 Postautor: baranek » 22 września 2006, o 20:14

a kto ci powiedział że w ostrowie :?: [/b]