Oprawa i doping na meczach

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
meridol

#101 Postautor: meridol » 26 lipca 2006, o 12:33

ja mysle ze nasze gwiazdy nie potrzebuja dopingu i w cale im nie zalezy...
za to ogladajac ostatnio film "Fan" juz wiem co mozna zrobic zeby im zalezalo... :twisted:

Awatar użytkownika
wernik

#102 Postautor: wernik » 26 lipca 2006, o 13:46

to powiedz co ;)
ja myślę, że każdemu zależy na dopingu a tym bardziej kiedy się przegrywa :mrgreen:
Huzar (słodki anioł)
Tż Lbn :] :* ^^
Obrazek

Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

#103 Postautor: InDorka » 13 września 2006, o 11:54

W ostatnia sobote bylam na meczu kopanej w Kielcach (Korona-Gornik).
Do dzisiaj nie moge wyjsc z podziwu.
Po pierwsze stadion i cala organizacja imprezy.Kibice z karta kibica maja bilety tylko z nazwiskiem,reszta biletow oprocz nazwiska ma pesel,sprawdzany z dowodem po przejsciu przez bramke. 10 bramek wejsciowych,kazda z elektronicznym czytnikiem otwiera sie dla kazdego osobno,dodatkowo liczy ilosc kibicow.
Kazdy na bilecie ma informacje ktorym wejsciem wchodzi,ktory sektor,rzad i miejsce.Nie wolno wnosic butelek,parasolek,jest czysciutko(bez gazet pod pupÄ…). Po przejsciu przez kolowrotek rzad ochroniarzy sprawdza wchodzacych o wiele dokladniej niz u nas.Szybko,sprawnie,nikt nie protestuje,kazdy trzyma w garsci bilet i dowod.
Przy kazdych schodach na balkon stoi maly chlopaczek z puszkÄ…. Smialo zaczepia wszystkich po kolei i prosi o pieniazek na oprawe meczowa ( DLACZEGO TAM MOZNA A U NAS NIE ?)

Oprawa - dajecie filmowe przyklady opraw z zagranicznych stadionow,a 200 km od Lublina mozna obejrzec fantastyczny doping w czasie calego meczu.Bierze w tym udzial caly stadion,wystroj trybun zmienia sie co kilka minut,szaliki w kilku "ukladach" choragiewki,flagi "leżące","zwisajace","chodzace po sektorze".
Stadion żyje ,wszyscy wstaja,tupią ,podskakuja śpiewając np. cos takiego: "kto nie skacze ten z Ostrowca"
Co jakis czas krociutkie przyspiewki typu "w żółć i czerwień stroi się "(korona)
spiewaja wszyscy,nie tylko sektory za bramkami (młyn)
Ja wiem,ze dach nad trybunami wzmacnia głos do ryku,ktory wciaga nieliczne mniej udzielajace sie osoby,ze trybuny dookoła stadionu ułatwiaja robienie fali.......ale
Ale tam sie ludziom chce,nie tylko w najbardziej zaangazowanych sektorach.Przed meczem mialam wrazenie,ze polowa Kielc to kibice Korony-miasto ubrane jest w szaliki na 2 godz przed meczem- dzieci,rodzice,starsze panie nawet.W czsie meczu spiker podal dokladna liczbe kibicow-8172 osoby(malo wazny mecz) .
Niezapomniene wrazenia,czysto na stadionie,nie lataja co drugie słowo
"k...y" i tego typu wulgaryzmy,widzialam jednego palacza w zasiegu mojego wzroku ( po meczu u nas jestem okopcona ze wszystkich stron ).

Zastanawiam sie dlaczego tam mozna ,a u nas nie? przeciez Kielce nie są bogatsze od Lublina.Bilety sa drogie -moj na balkonie ma cene wydrukowana 50zł.

Przepraszam,ze tak długo i rozwlekle,ale nie umiem sie streszczac.

Jade do Kielc za 2 tyg.na mecz z Legią aby sprawdzic czy to mi sie nie sniło.A dzien po meczu bede biedna na naszym stadioniku ogladac Grudziądz........ z nadzieja,że moze i u nas kiedys coś sie uda zrobić fajnie i bedziemy takimi kibicami jakich maja Kielce.

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#104 Postautor: mikas » 13 września 2006, o 12:14

InDorka pisze:Przy kazdych schodach na balkon stoi maly chlopaczek z puszkÄ…. Smialo zaczepia wszystkich po kolei i prosi o pieniazek na oprawe meczowa ( DLACZEGO TAM MOZNA A U NAS NIE ?)

Bo u nas nie zgodził sie na to dyrektor Kasiński.

Fajny opis. Jednak co piłka to piłka, najwyższa klasa rozgrywkowa też robi swoje. U nas jeszcze długo tak nie bedzie.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

meesha
Trener
Kontakt:

#105 Postautor: meesha » 13 września 2006, o 12:18

Taaaa, co piłka to piłka :lol:

Ja w Kielcach nie byłem (tzn. byłem ale na szkolnej wycieczce w podstawówce :wink: ), ale za to w niedzielę byłem w Krośnie gdzie również miałem okazję spotkać fanów piłki skopanej. Wrażenia zgoła odmienne :lol: :lol:
I dlatego to, że
U nas jeszcze długo tak nie bedzie.
bardzo mnie cieszy :P 8)
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

#106 Postautor: InDorka » 13 września 2006, o 12:28

A ja po swojemu interpretuje te uwage......."jeszcze dłuugo," nie znaczy nigdy..... :D
jeszcze jedna uwaga dot.organizacji
Kibice przyjezdni wchodza za darmo,tyle,ze dopiero po 15 min meczu - sa podobno tak dokladnie nicowani.
Piłkarze Gornika po oczywiscie przegranym meczu szli ławą na koniec stadionu dziekowac swoim kibicom za doping.
Tyż do powielenia w żużlu,co nieraz bylo w tym z
sezonie poruszane.

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#107 Postautor: mikas » 13 września 2006, o 12:41

meesha pisze:Taaaa, co piłka to piłka :lol:

Ja w Kielcach nie byłem (tzn. byłem ale na szkolnej wycieczce w podstawówce :wink: ), ale za to w niedzielę byłem w Krośnie gdzie również miałem okazję spotkać fanów piłki skopanej. Wrażenia zgoła odmienne :lol: :lol:
I dlatego to, że
bardzo mnie cieszy :P 8)

Drogi meesho ale piszemy teraz o dwóch innych aspektach kibicowania ;) ten który masz na myśli mam nadzieję ze też nigdy w Lublinie na żużlu nie będzie miał miejsca.
Zresztą nie porównuj 5 ligi krośnieńskiej do ekstraklasy w Kielcach ;)
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#108 Postautor: grzesieck » 13 września 2006, o 13:03

chyba 4 ligi z tego co mowili kibice po meczu, w dodatku liderem sa : )

ciekawa sprawa jak po meczu poszedlem z wojtasem i beciÄ… do sklepu, ubrani wszyscy w koszulki Motoru i szaliki, a pod sklepem zagadnal mnie starszy pan i sie pyta: "Jak Karpaty dzisiaj?" ;]
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
Portek
Senior

#109 Postautor: Portek » 13 września 2006, o 13:20

grzesieck pisze:chyba 4 ligi z tego co mowili kibice po meczu, w dodatku liderem sa : )

SÄ… liderem, ale 5 ligi.

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#110 Postautor: grzesieck » 13 września 2006, o 13:28

a to sorry, tak czy inaczej zycze im bankructwa ze wzgledu na zbyt duza zazylosc z Unia Tarnow ;]
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
Hans
Trener

#111 Postautor: Hans » 13 września 2006, o 15:35

mikas pisze:Bo u nas nie zgodził sie na to dyrektor Kasiński.

Teraz to może ci pobronić- ale w przyszłym napewno ci nie zabroni, bo go już nie będzie :D

Czy coś specjalnego(czytaj oprawa :wink: ) na ostatni mecz sezonu będzie :?:

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#112 Postautor: mikas » 13 września 2006, o 15:41

Hans pisze:
mikas pisze:Bo u nas nie zgodził sie na to dyrektor Kasiński.

Teraz to może ci pobronić- ale w przyszłym napewno ci nie zabroni, bo go już nie będzie :D

Czy coś specjalnego(czytaj oprawa :wink: ) na ostatni mecz sezonu będzie :?:

Kto przyjdzie ten zobaczy :wink:
Pewne plany sÄ…...
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
Hans
Trener

#113 Postautor: Hans » 13 września 2006, o 15:43

mikas pisze:Kto przyjdzie ten zobaczy :wink:
Pewne plany sÄ…...

Przybędę i mam nadzieję,że zobaczę :wink:

Sledzio
Trener
Kontakt:

#114 Postautor: Sledzio » 13 września 2006, o 16:14

Niedługo Motorek Awansuje do 2 ligi a póżniej 1 liga to będzie przychodzić więcej ludzi i będzie i to samo w Lublinie co w kielcach jest teraz.

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#115 Postautor: grzesieck » 13 września 2006, o 16:15

hahahahahahahhhahahahhahaha
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
Rob$on
Kontakt:

#116 Postautor: Rob$on » 13 września 2006, o 16:26

No jakby Motor był w 1 lidze to może by nam wybudowali nowy stadion 8)
--------->{TÅ» LUBLIN}<---------
Obrazek

Awatar użytkownika
Portek
Senior

#117 Postautor: Portek » 13 września 2006, o 16:50

Sledzio pisze:Niedługo Motorek Awansuje do 2 ligi a póżniej 1 liga to będzie przychodzić więcej ludzi i będzie i to samo w Lublinie co w kielcach jest teraz.

Tak jak grzesieck - hahahahahahahahahahahahahahaha

Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#118 Postautor: Apocalips » 13 września 2006, o 16:54

grzesieck pisze:hahahahahahahhhahahahhahaha

Nie rozumiem dlaczego się śmiejesz. Jesteś z Lublina, więc nie powinieneś wyśmiewać klubu ze swojego miasta. Mimo, że nie jesteś kibicem Motoru (tak przypuszczam, po tym jakże rozbudowanym poście) to nie powinieneś się tak zachowywać. Motor to nie tylko chuligani i zadymiarze, a tak niestety w ostatnim czasie jest postrzegany. Wszyscy przeciwnicy RKSu wyśmiewający jego grę, może niech lepiej wybiorą się na mecz. Bo w pierwszej połowie meczu ze Stalą Rzeszów było naprawdę na co popatrzeć i z przyjemnością patrzyło się na gre chłopaków. Pierwszy raz od x lat, a to nie był jedyny udany mecz w tym sezonie... Tyle. Pzdr
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin

Pozdrawiam - Apocalips

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#119 Postautor: grzesieck » 13 września 2006, o 18:17

Nieprecyzyjnie sie wyrazilem ale trudno bylo o to biorac pod uwage jak bardzo rozbudowana moja wypowiedz byla.

Na meczach Motoru jestem od czasu do czasu oraz jak najbardziej im kibicuje i zycze awansu do ekstraklasy, moj smiech wynikal z tego "bedzie to samo w Lublinie co w Kielcach teraz", czyli: stadion, organizacja, bilety imienne, jest czysciutko, malo wulgaryzmow itd. Nie chodzilo mi o poziom gry jaki obecnie prezentuja.

A co do tego jak Motor jest postrzegany to mialem okazje sie przekonac w ostatnia niedziele w Krosnie oraz na finale IMP w Tarnowie.
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
jataman21
Senior

#120 Postautor: jataman21 » 13 września 2006, o 18:22

Apocalips chodzi o to że Motor już wchodzi od dawien dawna i jakość wejść nie może. Byłem na kilku meczach motoru i szczerze Ci powiem, że więcej tam kopaniny niż gry. Przestałem się już interesować nawet wynikami motoru jak w zeszłym sezonie mój kolega postanowił się zapisać do motoru a 2 tygodnie po zapisaniu zadebiutował w meczu... a grał... z nami czasami wychodzilismy przed bloki i własnie na takim poziomie osiedlówki jest 3 liga.
2 strona medalu to jakby Motor rzeczywiście awansował to niestety mógłby to być koniec żużla w naszym mieście, dlatego moze i nie elegancko ale wolę niech się bawią w tej 3 lidze...
Mamy w końcu górnik łęczną i narazie wystarczy.
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Hans
Trener

#121 Postautor: Hans » 13 września 2006, o 18:46

portek pisze:Tak jak grzesieck - hahahahahahahahahahahahahahaha

To jest kibic Górnika- zostawcie chłopaka w spokoju :wink:
Motor awansuje i już- ale gdzie miałby grać :?: W Zamościu :?:
Bo Górnik raczej nie pozwoli.....

Awatar użytkownika
dilucio
Senior

#122 Postautor: dilucio » 13 września 2006, o 18:54

Hans pisze:
portek pisze:Tak jak grzesieck - hahahahahahahahahahahahahahaha

To jest kibic Górnika- zostawcie chłopaka w spokoju :wink:
Motor awansuje i już- ale gdzie miałby grać :?: W Zamościu :?:
Bo Górnik raczej nie pozwoli.....

w jaki zamosciu jak oni tam maja klopoty zeby mecz 3 ligi zorganizowac co za brednie wypisujesz

wogole jak motor do 1 ligi awansuje to mi kaktus na rece urosnie :D

kylong
Junior
Kontakt:

#123 Postautor: kylong » 13 września 2006, o 18:58

Do pierwszej nie awansuje, ale do drugiej..... :wink:
Mecze trzeba by wtedy rozgrywac w Łęcznej albo na starym stadionie korony w kielcach
Nie odnajdzie więcej nas ta druga liga...!

Awatar użytkownika
dilucio
Senior

#124 Postautor: dilucio » 13 września 2006, o 19:01

jataman21 pisze:Apocalips chodzi o to że Motor już wchodzi od dawien dawna i jakość wejść nie może. Byłem na kilku meczach motoru i szczerze Ci powiem, że więcej tam kopaniny niż gry. Przestałem się już interesować nawet wynikami motoru jak w zeszłym sezonie mój kolega postanowił się zapisać do motoru a 2 tygodnie po zapisaniu zadebiutował w meczu... a grał... z nami czasami wychodzilismy przed bloki i własnie na takim poziomie osiedlówki jest 3 liga.
2 strona medalu to jakby Motor rzeczywiście awansował to niestety mógłby to być koniec żużla w naszym mieście, dlatego moze i nie elegancko ale wolę niech się bawią w tej 3 lidze...
Mamy w końcu górnik łęczną i narazie wystarczy.

nie to zebym sie czepial

twoj kolega zadebiutowal w 3 lidze 2 tygodnie po tym jak mowisz zapisaniu :D sie niby do motoru?? wiekszej bredni nie slyszalem fantazjujesz i piszesz glupoty (moze wczesniej gral w juniorach i zadebiutowal w pierwszej druzynie to sie zgodze a nie ze przyszedl chlopak z ulicy i zapisal sie do 3 ligowego motoru dobre :D )

jezeli uwazasz ze 3 liga jest na poziomie osiedlowki to gratuluje i nie mam wiecej pytan do ciebie

i tak na marginesie nie górnik łęczną ale górnika łęczna

szakes
Szkółkowicz

#125 Postautor: szakes » 13 września 2006, o 20:02

na wirtualnej jest gajowy vs dRWAL a u nas jataman vs dilucio :) to juz ktoras ich "klotnia" na forum :wink:

a wracajac do tematu to czy bedzie cos specjalnego na zakonczenie sezonu :?: nie mam na mysli imprezy pomeczowej :wink: