Skład na sezon 2007

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
BR
Senior

#576 Postautor: BR » 2 września 2006, o 12:59

jataman21 pisze:Podziękować Knappom i spółce, a temu jednemu w szczególnosci. (...)

Seniorzy:
Suchecki
Okoniewski
Szczepaniak
Węgrzyk
Jeleniewski

Grześkowi chcesz podziekować a Jelenia zostawić? :roll:

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#577 Postautor: bkapusta » 2 września 2006, o 13:10

I wziasc Sucheckiego?

Jaka srednia wyjazdowa ma Suchecki? 1.5? A Knapp 1.4?

Tia... Suchy to taki Jelen.

A co do skladu: zadnej rewolucji.

Wiekszosc zostawic: juniorzy, Shields, Knapp, Jelen, Swist czy nawet Brhel - znaja nasz tor [jedni lepiej/inni gorzej - ale zawsze] - mam nadzieje, ze ekstraligowcy zrozumieli, ze 1 liga wymaga wiekszych nakladow.

Pozbyc sie: Louisa, Suchanka, Norrisa - to akurat oczywiste.

Sciagnac: lidera czyli Petera Karlssona ew. kogos na tym poziomie tylko nie mam pojecia kogo. Sciagnac tez jakies wsparcie "ogniowe" Ruud, Jansson, Ferjan, Zorro.

Jedziemy:

Shields
Swist
Knapp
Ruud
Peter
Klimek
Messing
Tomicek

Zawsze zostanie Jelen czy Brhel na rezerwie [wrazie "szpitala" czy na mecze u nas].

I skonczcie z pomyslami typu Suchecki, Burza, Staszek - takich zawodnikow mamy na miejscu...

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#578 Postautor: Gelo » 2 września 2006, o 13:15

Rudd podpisal juz w Gorzowie

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#579 Postautor: bkapusta » 2 września 2006, o 13:17

A nie zwrocilem uwagi. Wkazdym razie ktos poza Peterem sie przyda. Zwlaszcza jakis dobry obco sprawdzajacy sie na wyjazdach jako wsparcie.

Awatar użytkownika
jataman21
Senior

#580 Postautor: jataman21 » 2 września 2006, o 13:30

Który z nich będzie tani?

Myslę że są to zawodnicy duzo tańsi niż np. Rempała czy Świst a napewno o wiele bardziej pożyteczni. Mimo że do Rempały nic nie mam to za Śwista moglismy miec dobrego zawodnika. A własnie w tym sezonie brakowało nam lidera który ciągnąłby wynik.

Sober no skład piekny wypisałeś, ale kto za niego zapłaci?? Trochę więcej realizmu.

BR oczywiście, że wolę Jelenia niż Knappa. Knappa dawno bym wykopał.

Bkapusta nie wiem czy Jelenia można porównywać do Sucheckiego... tym bardziej Knappa. Moim zdaniem Suchecki jest o 2 klasy lepszy od Knappa i Jelenia razem wziętych...

Chciałem zauważyć że Peter będzie najprawdopodobniej jeżdził w GP bo Andersen będzie w pierwszej 8 i sobie zapewni byt na 99,9% i wtedy automatycznie wchodzi Peter, wątpie żeby odmówił startów w GP.
ObrazekObrazek

meesha
Trener
Kontakt:

#581 Postautor: meesha » 2 września 2006, o 13:33

jataman21 pisze:Chciałem zauważyć że Peter będzie najprawdopodobniej jeżdził w GP bo Andersen będzie w pierwszej 8 i sobie zapewni byt na 99,9% i wtedy automatycznie wchodzi Peter, wątpie żeby odmówił startów w GP.
Andersen nie ma prawa awansować do GP 2007 na podstawie tegorocznych wyników, choćby nawet był mistrzem świata :P Jako niestały uczestnik cyklu nie jest brany pod uwagę przy przydzielaniu miejsc dla pierwszych ośmiu zawodników. I było to już wałkowane chyba z 50 razy 8) :wink:
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
jataman21
Senior

#582 Postautor: jataman21 » 2 września 2006, o 13:36

GP Czech było to spiker mówił co innego :roll: :roll: :roll:
Ze Andersen sobie najprawdopodobniej zapewni i Karlsson wejdzie do GP z 4 miejsca :roll: :roll: :roll:
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#583 Postautor: bkapusta » 2 września 2006, o 13:37

jataman21 pisze:
Który z nich będzie tani?

Myslę że są to zawodnicy duzo tańsi niż np. Rempała czy Świst a napewno o wiele bardziej pożyteczni. Mimo że do Rempały nic nie mam to za Śwista moglismy miec dobrego zawodnika. A własnie w tym sezonie brakowało nam lidera który ciągnąłby wynik.*

Sober no skład piekny wypisałeś, ale kto za niego zapłaci?? Trochę więcej realizmu.

BR oczywiście, że wolę Jelenia niż Knappa. Knappa dawno bym wykopał.

Bkapusta nie wiem czy Jelenia można porównywać do Sucheckiego... tym bardziej Knappa. Moim zdaniem Suchecki jest o 2 klasy lepszy od Knappa i Jelenia razem wziętych...**

Chciałem zauważyć że Peter będzie najprawdopodobniej jeżdził w GP bo Andersen będzie w pierwszej 8 i sobie zapewni byt na 99,9% i wtedy automatycznie wchodzi Peter, wątpie żeby odmówił startów w GP.***

* Tak Okoniewski i Wegrzyk to od lat zawodnicy uznawani za tanich. Wez sie zastanow. To jedne z wiekszych sepow w naszej lidze ;-)

** :shock: :shock: :shock:, to moze jakis dowodzik na poparcie tej mocno kontrowersyjnej tezy? Suchecki to sredniak z udanym sezonem. Dodatkowo sredniak mocny glownie u siebie. Sredniak pokroju Knappa. I nie wiem czemu piszesz "tymbardziej Knappa". Jakby nie patrzec to jednak z pary Knapp-Jelen to Knapp jest lepszy.

*** meesha Ci odpowiedzial, jak cos moge _ponownie_ wkleic regulamin.

Krychs
Senior

#584 Postautor: Krychs » 2 września 2006, o 13:38

Ja również nie jestem zwolennikiem gruntownej przebudowy składu, a jedynie wymiany zawodników którzy zawiedli na kilku nowych. A oto moja koncepcja przyszłorocznego składu przy założeniu, że oczywiście jedziemy wg. zasad obowiązujących w tym sezonie.

P. Karlsson - najlepszy zawodnik I ligi od kilku sezonów, niekwestionowany lider drużyny

M. Loram - słaby sezon na ekstraligowych torach, ale napewno stać go na 10-12 pkt w I lidze, w dodatku walczak jakich mało

B. Brhel - dziadzio Brhel również nie najlepszy w tym sezonie, ale na 7-8 pkt w każdym meczu stać go na 100%

A. Shields- pechowy debiutancki sezon na polskich torach, jednak mamy już dmuchane bandy a Adam jako zawodnik uzupełniający parę to pewne punkty w meczu

J. Rempała - jakby nie patrzeć najlepszy nasz zawodnik w tym sezonie, zdążył już dobrze poznać I ligowe tory, a w jego zapewnienia o powrocie do ekstarligi nie chcę mi się wierzyć

G. Knapp - Grzecho materiałem na lidera napewno nie jest, ale jest w stanie zdobywać bardzo ważne punkty dla zespołu, no i ta jego waleczność

M. Kuciapa lub D. Śledź - obaj w tym sezonie nie punktują najlepiej, ale w I lidze mogą wygrać z każdym

L.Tomicek, A. Messing, R. Klimek - sprawdzeni jako juniorzy w tym sezonie, gwarantują że nie zaczynamy meczu od 1-5 jak bywało w poprzednich sezonach

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#585 Postautor: bkapusta » 2 września 2006, o 13:39

jataman21 pisze:GP Czech było to spiker mówił co innego :roll: :roll: :roll:
Ze Andersen sobie najprawdopodobniej zapewni i Karlsson wejdzie do GP z 4 miejsca :roll: :roll: :roll:

Czytaj regulaminy a nie sluchaj spikerow.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#586 Postautor: Gelo » 2 września 2006, o 13:46

Najgorsze z Karlssonem jest to, że każda drużyna w lidze, właczni z Krosnem chętnie by go zatrudniła. O ile Krosno nie jest dla nas finansowym rywalem (mam nadzieje), o tyle wygrać wyścig o Petera z Gdańskiem, Poznaniem, może Rybnikiem, Gorzowem, Gnieznem nie bedzie łatwo.

Awatar użytkownika
jataman21
Senior

#587 Postautor: jataman21 » 2 września 2006, o 13:48

Do Brhela straciłem szacunek w Gnieznie... więc jego bym w druzynie nie zostawił. Za niego Suchecki i za Knappa mimo wszystko Jeleniewski i skład Krychsa mi się podoba.
Bkapusta Suchecki widać robi duże postępy z sezonu na sezon, młody perspektywiczny i widać że chce, a Knapp do góry już raczej nie idzie, wręcz przeciwnie.

Ot taka propozycja na pozycje juniora Laguta, nie wiem czemu mało kto w ogóle zauważa ten łotewski talent.
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
jataman21
Senior

#589 Postautor: jataman21 » 2 września 2006, o 14:01

Suchecki jest droższy od Śwista :shock: :shock: :shock: :shock:
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#591 Postautor: kilar » 2 września 2006, o 14:13

Jesli chodz o sklad, to wedlug mnie nalezaloby zostawic tegorocznych juniorow + Knapp, Shields, Brhel. Co z tego, ze Jelen ma srednia 2 z hakiem skoro nabil jÄ… sobie glownie przeciwko slabym druzynom. Wszyscy pamietamy jak bylo z Iskra czy Falubazem. W kwestii Swista... zawodnik mowi ze dogadal sie z motorami, tylko przytrafila mu sie kontuzja i dlatego nie mogl tego udowodnic. Ok. Niech pokaze na co go stac na pazdziernikowym memoriale. Jesli udowodni swoja wysoka forme, to mozna podpisac z nim kontrakt.
Z nowych zawodnikow... Karlsson.. przydalby sie, ale watpie ze tu przyjdzie. Bez niego pozostaje i tak duzy wybor np. Max, Ferjan, Smolinski, Stead, Jansson lub jakis nowy jak w tym roku Shields. Pozostaje "uzupelnienie" skladu polakami: 2 liga - Jablonski, Skornicki (nikt wiecej z 2 ligi), 1 liga - Szczepaniak, Jankowski (reszta albo poza zasiegiem $$, albo za ciency), extraliga - zadnych asow w postaci Burzy, "dżej dżej" Golloba, Drabika. Jesli juz to kogos z Rybnika - Szombierski (ha ha marzenie), Czerwinski. Ciekawi mnie Puszakowski, zanim poszedl do Torunia, to ladnie smigal w Grudziadzu, malo z nami nie wygrali w 1 kolejce... moze on? Miskowiak ? Na odbudowanie formy - cos jak Rempala 8) Albo skubnac kogos od jozkow np takiego Kuciape :D
Papa dla Anglikow, Suchanka, Jelenia (na 8/16 zamiast niego bedzie Tomicek) i Rempaly - chociaz on pierwszy juz to powiedzial.
Tak naprawde wszystko zalezy od finansow. To one beda dyktowac warunki... czy bedzie nam dane ogladac dobrych, ciekawych zawodnikow, czy bedziemy jechac 3ci sezon z rzedu o pietruszke.

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

Dawid Stachyra

#593 Postautor: bkapusta » 2 września 2006, o 14:17

Panowie jedno mnie dziwi.

Burza, Suchecki, Kuciapa, Jacek Gollob, Drabik, Stead...

Padly takie nazwiska z ekstraligi.

A czemu, o czemu to nikt nie zaproponowal naszego wychowanka, ekstraligowca z srednia wyzsza od tych zawodnikow.

Zawodnik mlody, perspektywiczny, znajacy tor, majacy swoich wiernych kibciow w Lublinie, zapewne utraci miejsce w skladzie preznej druzyny z podkarpacia...

Dawid Stachyra.

8) 8) 8)

Awatar użytkownika
jataman21
Senior

#594 Postautor: jataman21 » 2 września 2006, o 14:23

Pod 8/16 byłby niezły :wink:
Ciekawe co Gelo na tÄ… propozycje :wink: :lol:
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#595 Postautor: kilar » 2 września 2006, o 14:29

sting126 pisze:Jaki Puszakowski, jaki Czerwinski? :roll:

a kto ? Gapinski ? Slabon ? Swiderski ? Wegrzyk ? :lol:
zejdz na ziemie, bo sie bolesnie rozczarujesz.

EDIT:
jest jeszcze Pulpetto :D
Ostatnio zmieniony 2 września 2006, o 14:37 przez kilar, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#596 Postautor: Gelo » 2 września 2006, o 14:34

jataman21 pisze:Pod 8/16 byłby niezły :wink:

Wtedy wyjeżdzam z tego miasta i wiecej nie wracam. Co do pozostałych propozycji - widzę że co pewien czas przewija się nazwisko Max. I naprawdę nie wiem dlaczego. Rozumiem, że ciąży nas nas ten dobry początek seonu w Józkowie ale przecież od kontuzji ten facet od ponad roku nic nie jedzie - jest cienki jak dupa węża i poza chwilowymi wyskokami - zawsze był. Ferjan? Tu nie mam zdania. Niby skutecznie jezdzi ale jakoś mu nie wierze - jego styl jazdy jest bardzo chaotyczny. Loram? Tu nie będę obiektywny bo lubię człowieka. Hamill? Strasznie nierówny - nie mam zdania. Shields - może miły rudzielec, ale pożytku z niego nie było żadnego. Albo chłopina ma wyjątkowego pecha albo bardzo kruche kości.

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#598 Postautor: mikas » 2 września 2006, o 14:47

Gelo pisze:

Wtedy wyjeżdzam z tego miasta i wiecej nie wracam.

Jak czytam niektóre propozycje to ja już bym z chęcią wyjechał :wink:
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#599 Postautor: kilar » 2 września 2006, o 14:51

Sting
No mi Ciebie bardziej, skoro myslisz, ze przyjdzie Ci ktos do Lublina ze srednia wyzsza niz 1,3. Poza tym widze ze ten sezon niczego Cie nie nauczyl. Ze Swistem, Rempala, Louisem miala byc extraliga, a tu nawet czworki nie ma.
Statystyka to nie wszystko. Jestem przekonany, ze po tamtym roku odrazu przekresliles Jensena i nie chciales o nim slyszec. A tu prosze... naszych bil na glowe.

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#600 Postautor: bkapusta » 2 września 2006, o 14:52

mikas pisze:
Gelo pisze:

Wtedy wyjeżdzam z tego miasta i wiecej nie wracam.

Jak czytam niektóre propozycje to ja już bym z chęcią wyjechał :wink:

Ja juz wyjechalem :)