Rafał Klimek

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#576 Postautor: Regdal » 27 sierpnia 2006, o 23:21

Prawda jest niewygodna - prawda? Nie dziwie sie

A możesz bardziej merytorycznie ?
"Bez mózgowa,szowinistyczna,szarańcza,na internetowych forach" - Bartłomiej Czekański

www.wolinski.com.pl

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#577 Postautor: Gelo » 27 sierpnia 2006, o 23:31

Regdal pisze:
Prawda jest niewygodna - prawda? Nie dziwie sie

A możesz bardziej merytorycznie ?

Zawsze do usług - żeby osiagnięcie było bardziej doniosłe wytłuściłem pokonanych:
Tomicek, Klimek, Bęben, Dądela
Rempała, Trojanowski, Klimek, Bęben
Rempała, Wardzała, Rymel, Klimek
Rempała, Ślączka, Łukaszewicz, Klimek
Jeleniewski, Trojanowski, Klimek, Bęben (t)

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#578 Postautor: Torsen » 27 sierpnia 2006, o 23:39

To co dziś wyprawiał Rempała, woła o pomstę do nieba. Klimek zrobiłby więcej punktów, jadąc w pojedynkę przeciwko parze gości, niż mając go za "partnera".
Niesamowite, że tak doświadczony zawodnik może robić tak rażące błędy w pierwszym łuku i to raz po raz. Juniora, którego powinien holować, woził po bandach i bodaj ani razu nie obejrzał się za siebie. To niedopuszczalne.
Na marginesie, Gelu, widziałeś krzywdę Śwista w parze z Rempałą, dobrze by było dostrzec to samo w przypadku Klimka, jeśli chcesz obiektywnie ocenić jego dzisiejszy występ.

Moim zdaniem, pomijając nawet wspomniane okoliczności, Rafał dziś jechał słabo. Wyglądało na to, że ma źle spasowany motocykl - bez szybkości na wyjściu z I łuku. Szkoda, że tor zupełnie nie sprzyjał walce. Być może wówczas pokazałby więcej.

Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#579 Postautor: Regdal » 27 sierpnia 2006, o 23:40

Gelu specjalnie się nie wysiliłeś,bo to co "wystukałeś" na swojej klawiaturze wszyscy wiedzą od kilku godzin.Sądziłem,że stać cię na coś więcej.
"Bez mózgowa,szowinistyczna,szarańcza,na internetowych forach" - Bartłomiej Czekański

www.wolinski.com.pl

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#580 Postautor: Gelo » 28 sierpnia 2006, o 08:47

Regdal pisze:Gelu specjalnie się nie wysiliłeś,bo to co "wystukałeś" na swojej klawiaturze wszyscy wiedzą od kilku godzin.Sądziłem,że stać cię na coś więcej.

Reszta jest milczeniem. Niech to co wiedzą wszyscy posłuży za najlepszy komentarz do całej sprawy, którą tak pięknie wałkowalismy przez ostatnich kilka dni.
ps. torsen - ja wiem jak jeździ rempała - robi takie numery od początku sezonu. Wiec mnie to wcale nie dziwi. Tym razem "trafiło" na Rafała

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#581 Postautor: mikas » 28 sierpnia 2006, o 10:46

Torsen pisze:
mikas pisze:
Torsen pisze:I tyle właśnie zrobił Gelo - przywołał wyniki, skonfrontował z innymi wynikami i postawił tezę, z którą trudno polemizować, ponieważ stanowi ona proste stwiedzenie faktu, że są w Polsce lepsi. Może kiedyś Rafał udowodni, że tak nie jest. Ale na razie ktoś inny robi lepsze wyniki, choćby wspomniany Sajfutdinow i po co udawać, że jest inaczej?

Ale czy w którymkolwiek momencie w dyskusji ktoś napisał że Rafał jest najlepszy ?? Że jest lepszy od Sajfutdinowa czy np. Stachyry?? Po co wkładasz komuś w usta słowa których nie wypowiedział?? Czy Regdal czy ktoś inny stwierdzał takie fakty i pisał że Rafał jest najlepszy??

A czy ja gdzieś napisałem, że tak stwierdził? Udowodnij, że wkładam mu w usta słowa, których nie powiedział... - w ten sposób możemy dyskutować bez końca i bez większego sensu, bo z dala od meritum.

Ze słów które wytłuściłem tak można było wywnioskować. Nie wiem po co było w takim razie stwierdzanie faktów i polemika z Regdalem i "uswiadamianie go" że w Polsce są lepsi. Skoro Regdal nie mówił że Rafał jest najlepszy to po co wypominac mu na forum jakichś Sajfutdionowów czy innych?? Nikt nie pisał że Rafał w pierwszym sezonie po zdaniu licencji będzie regularnie objeżdzał bardziej doświadczonych zawodników a teraz Gelo zachowuje się tak jakby właśnie takie były zapowiedzi teamu Klimka.

Gelo pisze:ps. torsen - ja wiem jak jeździ rempała - robi takie numery od początku sezonu. Wiec mnie to wcale nie dziwi. Tym razem "trafiło" na Rafała

Ja piernicze Gelu i to ma byc usprawiedliwieniem dla Rempały?? I co z tego że tak jeździł już wczesniej?? Nie ma prawa tak jeździć i koniec. Jak wywoził Śwista do podnosiłeś wielki lament na forum że Świst wielce poszkodowany i traci pewne punkty, jak wywozi Rafała, to już jest wszystko OK bo przecież Rempała tak jeżdzi. Może trochę więcej obiektywizmu?? Nie pierwszy raz w ostatnim czasie zmieniasz swoje opinie na różne tematy dostosowując je do zaistniałych sytuacji. W ten sposób to na pewno zawsze będziesz miał racje i będziesz najlepiej znającym sie kibicem na żużlu na tym forum.
Szkoda, bo kiedyś dyskusje z Toba były bardziej ciekawe, w ostatnim czasie widac w Twoich wypowiedziach głównie butę :(
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#582 Postautor: Gelo » 28 sierpnia 2006, o 10:51

Zapędziłeś sie zdecydowanie drogi Mikasie - nigdzie nie usprawiedliwiam Rempały i nie napisalem, że wywożenie kogokolwiek jest OK. Więc proszę bez takich insynuacji. Na drugi raz czytaj dokładniej.

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#583 Postautor: mikas » 28 sierpnia 2006, o 11:03

Mysle ze dobrze wiesz o co chodzi więc nie udawaj.
Gdy Rempała wywoził Śwista to pisałeś jaki ten Świst jest biedny i poszkodowany. Gdy wczoraj dwa razy wywiózl Rafała to Ty teraz piszesz że przecież Rempała tak jeździ. To jest obiektywne podejscie do tematu??
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#584 Postautor: Lublin_Fan » 28 sierpnia 2006, o 11:03

Mimo wszystko, z wczorajszego meczu Rafał może wynieść pewnie pozytywne doświadczenia = można przez kolegę z pary zlecieć z drugiego miejsca na ostatnie. Teraz ma czas na wyciąganie wniosków i oby następnym razem spróbował na szczycie łuku wejść Jacentemu pod lewy łokieć.
Rozumiem, że tak młody i niedoświadczony zawodnik może nie zareagować w ułamku sekundy i wyjść jakoś z takiej sytuacji. Ja się nie czepiam Rafała absolutnie. Mam nadzieje, że jeżeli znowu zajdzie podobna sytuacja, spróbuje zrobić tak jak wyżej napisałem.

Pozdr.

Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#585 Postautor: Regdal » 28 sierpnia 2006, o 11:12

Gelu czy do ciebie naprawdę nic nie dociera ? Mikas się nigdzie nie zapędza,nie zarzucaj jemu tego,wiele osób na tym forum pamięta twoje wpisy usprawiedliwiające właśnie w ten sposób jazdę Śwista.

Może trochę więcej obiektywizmu?? Nie pierwszy raz w ostatnim czasie zmieniasz swoje opinie na różne tematy dostosowując je do zaistniałych sytuacji. W ten sposób to na pewno zawsze będziesz miał racje i będziesz najlepiej znającym sie kibicem na żużlu na tym forum.
Szkoda, bo kiedyś dyskusje z Toba były bardziej ciekawe, w ostatnim czasie widac w Twoich wypowiedziach głównie butę

Niech słowa Mikasa będą pewnego rodzaju podsumowaniem,twoich mądrości wylewanych na łamach tego forum.

Żeby cokolwiek rozjaśnić,to wczorajsza jazda Rempały nie jest do końca efektem mniejszej niż niektórzy się spodziewali zdobyczy punktowej Klimka,przyczyny tkwią w czym innym.

www.wolinski.com.pl

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#586 Postautor: Gelo » 28 sierpnia 2006, o 11:31

mikas pisze:Mysle ze dobrze wiesz o co chodzi więc nie udawaj.
Gdy Rempała wywoził Śwista to pisałeś jaki ten Świst jest biedny i poszkodowany. Gdy wczoraj dwa razy wywiózl Rafała to Ty teraz piszesz że przecież Rempała tak jeździ. To jest obiektywne podejscie do tematu??

Nic nie zrozumialeś. Szkoda. Piszę, ze Rempała tak jezdzi - bo to chyba widać. Więc mnie to nie dziwi, że wczoraj wywiózł Rafała. Młody miał po prostu pecha że miał "przyjemność" z nim jechać w parze. A co ma piernik do wiatraka i mój obiektywizm/brak obiektywizmu? Piszę zgodnie z prawdą, że mimo, tego że Rafał został zablokowany przez Jacka, we wszystkich wyścigach tracił dystans do rywali. A za to chyba Rempała nie odpowiada.

JAG
Senior

#587 Postautor: JAG » 28 sierpnia 2006, o 11:42

Gelo pisze:

Nic nie zrozumialeÅ›.

ja tez widocznie nic nie zrozumiałam bo odniosłam dokładnie takie wrażenie jak Mikas.Gelu moze nie robisz tego celowo :roll: ale czepiasz się Klimka,wg mnie,w tym momencie niepotrzebnie.
:),czasami :(

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#588 Postautor: Cz@rek » 28 sierpnia 2006, o 11:46

Faktycznie Rempała nieco "woził" Klimka na pierszym łuku,ale to nie dlatego Rafał był tak wolny na trasie.Bo był. Wyraźnie było widać
że na prostych zawodnicy mu odjeżdzają,
Według mnie tu jednak chodzi o sprzet.Gdyby ktos mocno zainwestował
w jego silniki,jazda Rafała była zupełnie inna.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#590 Postautor: Łoptymista » 28 sierpnia 2006, o 11:53

Przebrnąłem przez ostatnie 3 strony tego tematu i wiem juz czemu nie chce mi sie czytac tego forum. :/ Robicie z igły widły. I tyle. Gelo napisał o jeździe JR a Wy dorabiacie do tego jakąś ideologię.
Ten temat co raz bardziej przypomina perpetum mobile, sam się nakręca i nie wiadomo kiedy skończy. Szkoda tylko, że co raz więcej wpisów jest bzdetna lub jest wynikiem niezrozumienia lub nadinterpretacji wpisów innych osób.
Więcej luzu panie i panowie.
A co do Rafała Klimka to wczoraj nie widziałem jego wszystkich biegów, ale dobrego dnia nie miał. W swoim debiucie był znacznie bardziej zadziorny, waleczny, szybszy.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#592 Postautor: Gelo » 28 sierpnia 2006, o 11:55

ja tez widocznie nic nie zrozumiałam bo odniosłam dokładnie takie wrażenie jak Mikas.Gelu moze nie robisz tego celowo :roll: ale czepiasz się Klimka,wg mnie,w tym momencie niepotrzebnie.

Paradoksalnie - NIGDY ALE TO NIGDY nie czepiam się Klimka. Naprawdę nie wiem skąd sie bierze taka interpretacja lub nawet insynuacje. Być może piszę trudnym jezykiem, albo niewłaściwie wyrażam myśli. Albo problem bierze sie z tego, że jeżeli jedzie słabiej, to to piszę - jako nieliczny. Ja Klimkowi kibicuję, bo jest zawodnikiem TŻ. I tylko z tego powodu.

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#593 Postautor: mikas » 28 sierpnia 2006, o 12:04

Gelo pisze:

Nic nie zrozumialeś. Szkoda. Piszę, ze Rempała tak jezdzi - bo to chyba widać. Więc mnie to nie dziwi, że wczoraj wywiózł Rafała. Młody miał po prostu pecha że miał "przyjemność" z nim jechać w parze. A co ma piernik do wiatraka i mój obiektywizm/brak obiektywizmu? Piszę zgodnie z prawdą, że mimo, tego że Rafał został zablokowany przez Jacka, we wszystkich wyścigach tracił dystans do rywali. A za to chyba Rempała nie odpowiada.

Ja nie rozumiem tylko jednego, dlaczego przy dwóch praktycznie identycznych sytuacjach jednego zawodnika (Śwista) broniłeś rzucając gromy na Rempałę, a drugiego (Klimka) gdy Rempała dokładnie w takim samym stopniu przyczynia sie do straty dobrej pozycji już nie bronisz a uważasz to za coś normalnego że Rempała tak pojechał. I to że Rafał poźniej tracił na dystansie nie ma żadnego znaczenia, dyskutujemy tylko i wyłącznie o rozegraniu pierwszego łuku.

Stingu głownie chodzi o usprawiedliwianie Śwista w meczu w Zielonej a nie Rempały, chociaż dla tego drugiego Gelo rowniez jest po wczorajszym meczu bardzo wyrozumiały a jakos po meczu w Zielonej nie był wyrozumiały dla takiej sytuacji wcale. I nie pisz ze nie widzisz w wypowiedziach Gela różnicy w traktowaniu dwóch zawodników w takich niemal identycznych sytuacjach.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#594 Postautor: Gelo » 28 sierpnia 2006, o 12:13

Ja nie rozumiem tylko jednego, dlaczego przy dwóch praktycznie identycznych sytuacjach jednego zawodnika (Śwista) broniłeś rzucając gromy na Rempałę, a drugiego (Klimka)...

Naprawdę dziwię się jak można tego nie rozumieć. Jeżeli uważasz obie sytuacje za "praktycznie identyczne" - to winszuję. Ja jednak widzę ogrom różnic. Jechaliśmy z lepszym rywalem, jeszcze było o co, Świst był w pierwszej części zawodów najlepiej punktującym naszym zawodnikiem, Rempała po prostu go skosił (ze skutkiem w postaci upadku) i Świst miał jednak inne zadania niż Rafał. I nie wmawiaj mi, że kiedykolwiek byłem wyrozumiały dla Rempały za wywożenie kolegów, bo po prostu obrzydliwie kłamiesz. Napiętnowuję taką jazdę - niezależnie od tego czy wywiózł Śwista, Knappa czy Klimka.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#595 Postautor: Łoptymista » 28 sierpnia 2006, o 12:14

Mikas prosze... bo przestane Cie szanowac 8)

Dudi
Junior

#597 Postautor: Dudi » 28 sierpnia 2006, o 12:17

Gelu, masz rację! Nic nie rozumieja...Ze Ci się tak chce nakłaniac ludzi do myślenia i analizy tego co piszesz? Mikas mnie zaskoczył...
Rozbudowany temat początkującego zawodnika, który jeszcze nic nie zrobił w tym sporcie! Niech rozwija swój niewątpliwy talent ale póki co, nie ma o czym dyskutować!

JAG
Senior

#598 Postautor: JAG » 28 sierpnia 2006, o 12:24

widocznie jestem przewrazliwiona ale naprawde widze róznice w podejściu Gela do Rafała a innych zawodników.nie wiem dlaczego od Klimka oczekuje wiecej niz od innych,bo skoro Rafał ma objeżdżać w pierwszym roku startów tego czy tamtego i jesli tego nie zrobi to Gelo ma powód żeby mu to od razu wytknąć to dlaczego nie robi tego w stosunku do innych,od których miałby pełne prawo tego wymagać.
dlaczego Gelu nie przytaczasz dokonań naszych innych jeźdźców przegrywających z zawodnikami których powinni z racji stażu czy innych powodów objechać?

proponuję wrzucic na luz i dać Klimkowi narazie świety spokój bo naprawde surowo oceniac jego starty w tym momencie nie ma sensu.
:),czasami :(

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#599 Postautor: mikas » 28 sierpnia 2006, o 12:50

Gelo pisze: Jeżeli uważasz obie sytuacje za "praktycznie identyczne" - to winszuję.

Skutek jakim jest strata pozycji w wyniku bezmyślnej jazdy kolegi z pary jest taki sam.

Nie wazne, w sumie macie racje dyskusja jest o niczym.
Ja jednak pozostane przy swojej opinii jaką sobie wyrobiłem czytając ostatnie posty Gela że jednak jednych zawodników traktuje łagodniej a innych nie. Świst miał byc liderem. Nie był, ale z wielu względów mu wybaczamy i nie wypominamy jego wpadek, Klimek miał sie jeszcze uczyć ale nie wybaczamy i wypominamy mu kilka słabszych biegów czy przegranych np. ze Stachyrą czy miernymi to miernymi ale jednak seniorami. OK niech i tak będzie.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#600 Postautor: Gelo » 28 sierpnia 2006, o 13:03

Nie wazne, w sumie macie racje dyskusja jest o niczym.
Ja jednak pozostane przy swojej opinii jaką sobie wyrobiłem czytając ostatnie posty Gela że jednak jednych zawodników traktuje łagodniej a innych nie.

To jest dziwne? Ty nie masz zawodników, ktorych lubisz a ktorych nie?
Świst miał byc liderem. Nie był, ale z wielu względów mu wybaczamy i nie wypominamy jego wpadek

Nie wiem jak Ty, ale ja mu nie wybaczam. Jak słusznie zauwazyłeś - miał być liderem - nie był - należy go za to skrytykować. Co też robię od kilku miesięcy.
Klimek miał sie jeszcze uczyć ale nie wybaczamy i wypominamy mu kilka słabszych biegów czy przegranych np. ze Stachyrą czy miernymi to miernymi ale jednak seniorami. OK niech i tak będzie.

To zależy jak na to spojrzeć. Kiedyś wymagało się od Piszcza, że ma sie uczyć, wybaczało mu się siadanie na tyłku w każdym meczu, tłumacząc, że ma jeszcze czas. Ani się człowiek nie obejrzał, a Tomek ma już trzy dychy na karku i praktycznie żadnych sukcesów na koncie. Drugim przykładem Jeleń - czwarty rok z rzędu z jazdy na własnym torze staramy sie zrobić iluzję, że chłopak robi postępy. A tu jedna wielka kicha - latka lecą również bez sukcesów. Jeżeli od lat się powtarza "a", że mamy w Lublinie prawdziwy diament trzeba powiedzieć "b" i oczekiwać wyników. Tak by było chyba uczciwie i lepiej dla samego Rafała.