Prawda jest niewygodna - prawda? Nie dziwie sie
A możesz bardziej merytorycznie ?
Prawda jest niewygodna - prawda? Nie dziwie sie
Regdal pisze:Prawda jest niewygodna - prawda? Nie dziwie sie
A możesz bardziej merytorycznie ?
Regdal pisze:Gelu specjalnie się nie wysiliłeś,bo to co "wystukałeś" na swojej klawiaturze wszyscy wiedzą od kilku godzin.Sądziłem,że stać cię na coś więcej.
Torsen pisze:mikas pisze:Torsen pisze:I tyle właśnie zrobił Gelo - przywołał wyniki, skonfrontował z innymi wynikami i postawił tezę, z którą trudno polemizować, ponieważ stanowi ona proste stwiedzenie faktu, że są w Polsce lepsi. Może kiedyś Rafał udowodni, że tak nie jest. Ale na razie ktoś inny robi lepsze wyniki, choćby wspomniany Sajfutdinow i po co udawać, że jest inaczej?
Ale czy w którymkolwiek momencie w dyskusji ktoś napisał że Rafał jest najlepszy ?? Że jest lepszy od Sajfutdinowa czy np. Stachyry?? Po co wkładasz komuś w usta słowa których nie wypowiedział?? Czy Regdal czy ktoś inny stwierdzał takie fakty i pisał że Rafał jest najlepszy??
A czy ja gdzieś napisałem, że tak stwierdził? Udowodnij, że wkładam mu w usta słowa, których nie powiedział... - w ten sposób możemy dyskutować bez końca i bez większego sensu, bo z dala od meritum.
Gelo pisze:ps. torsen - ja wiem jak jeździ rempała - robi takie numery od początku sezonu. Wiec mnie to wcale nie dziwi. Tym razem "trafiło" na Rafała
Może trochę więcej obiektywizmu?? Nie pierwszy raz w ostatnim czasie zmieniasz swoje opinie na różne tematy dostosowując je do zaistniałych sytuacji. W ten sposób to na pewno zawsze będziesz miał racje i będziesz najlepiej znającym sie kibicem na żużlu na tym forum.
Szkoda, bo kiedyś dyskusje z Toba były bardziej ciekawe, w ostatnim czasie widac w Twoich wypowiedziach głównie butę
mikas pisze:Mysle ze dobrze wiesz o co chodzi więc nie udawaj.
Gdy Rempała wywoził Śwista to pisałeś jaki ten Świst jest biedny i poszkodowany. Gdy wczoraj dwa razy wywiózl Rafała to Ty teraz piszesz że przecież Rempała tak jeździ. To jest obiektywne podejscie do tematu??
Gelo pisze:mikas pisze:Mysle ze dobrze wiesz o co chodzi więc nie udawaj.
Gdy Rempała wywoził Śwista to pisałeś jaki ten Świst jest biedny i poszkodowany. Gdy wczoraj dwa razy wywiózl Rafała to Ty teraz piszesz że przecież Rempała tak jeździ. To jest obiektywne podejscie do tematu??
Nic nie zrozumialeÅ›.
ja tez widocznie nic nie zrozumiałam bo odniosłam dokładnie takie wrażenie jak Mikas.Gelu moze nie robisz tego celowoale czepiasz się Klimka,wg mnie,w tym momencie niepotrzebnie.
Gelo pisze:mikas pisze:Mysle ze dobrze wiesz o co chodzi więc nie udawaj.
Nic nie zrozumialeś. Szkoda. Piszę, ze Rempała tak jezdzi - bo to chyba widać. Więc mnie to nie dziwi, że wczoraj wywiózł Rafała. Młody miał po prostu pecha że miał "przyjemność" z nim jechać w parze. A co ma piernik do wiatraka i mój obiektywizm/brak obiektywizmu? Piszę zgodnie z prawdą, że mimo, tego że Rafał został zablokowany przez Jacka, we wszystkich wyścigach tracił dystans do rywali. A za to chyba Rempała nie odpowiada.
Ja nie rozumiem tylko jednego, dlaczego przy dwóch praktycznie identycznych sytuacjach jednego zawodnika (Śwista) broniłeś rzucając gromy na Rempałę, a drugiego (Klimka)...
Gelo pisze: Jeżeli uważasz obie sytuacje za "praktycznie identyczne" - to winszuję.
Nie wazne, w sumie macie racje dyskusja jest o niczym.
Ja jednak pozostane przy swojej opinii jaką sobie wyrobiłem czytając ostatnie posty Gela że jednak jednych zawodników traktuje łagodniej a innych nie.
Świst miał byc liderem. Nie był, ale z wielu względów mu wybaczamy i nie wypominamy jego wpadek
Klimek miał sie jeszcze uczyć ale nie wybaczamy i wypominamy mu kilka słabszych biegów czy przegranych np. ze Stachyrą czy miernymi to miernymi ale jednak seniorami. OK niech i tak będzie.