Adam Shields

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
meridol

#426 Postautor: meridol » 10 lipca 2006, o 12:06

mikas pisze:
pav pisze:Brawa to dla Adama, bo jako jedyny z naszych zawodników zauważył obecnośc kibiców z Lublina na stadionie

Dokładnie tak, mimo prośb po meczu w Ostrowie aby po meczach wyjazdowych chociaz na chwile wyszli do kibiców którzy jeżdzą za nimi po całej Polsce, niestety praktycznie wszyscy zawodnicy mają to gdzieś. Adam to nawet podobno chciał iść po meczu o kulach pod nasz sektor, niestety nie znalazła się żadna inna "gwiazda" która zechciałaby mu towarzyszyć...

żenada i brak kultury osobistej!!!

meesha
Trener
Kontakt:

#427 Postautor: meesha » 10 lipca 2006, o 16:16

Gelo pisze:Co do wypadku Adama, mogę to skomentować tak - był kiedyś taki Pan, który nazywał się Hans Nielsen. Opracował bardzo skuteczny sposób na unikanie kontuzji - dobre starty. To tyle w tym temacie.
A jednak nie jest to stuprocentowo skuteczny sposób vide mecz z Falubazem w 92' kiedy Szymkowiak przy pomocy Huszczy wpasowali Profesora w lubelską bandę :x
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
Erwin
Senior
Kontakt:

#428 Postautor: Erwin » 10 lipca 2006, o 17:00

Przy spokojnym obejrzeniu upadku Shieldsa można zauważyć, że przy kontakcie obydwu zawodników, lewa ręka Australijczyka (wczesniej było Anglika, ale bkapusta marudziła :D) ześlizguję się z kierownicy, powodując utratę kontroli nad motocyklem. Potem już tylko ratuje się przed uderzeniem w bandę.

pozdr.
Ostatnio zmieniony 10 lipca 2006, o 17:10 przez Erwin, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#429 Postautor: bkapusta » 10 lipca 2006, o 17:03

Erwin pisze:Przy spokojnym obejrzeniu upadku Shieldsa można zauważyć, że przy kontakcie obydwu zawodników, lewa ręka Anglika ześlizguję się z kierownicy, powodując utratę kontroli nad motocyklem. Potem już tylko ratuje się przed uderzeniem w bandę.

pozdr.

WSZYSTKIEMU WINNI ANGOLE! 8) 8) 8)
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
Erwin
Senior
Kontakt:

#430 Postautor: Erwin » 10 lipca 2006, o 17:08

Pomylić się rzecz ludzka, szczególnie jak jest tak gorąco :).

pozdr.

Awatar użytkownika
DonKamizi
Senior
Kontakt:

#431 Postautor: DonKamizi » 10 lipca 2006, o 17:18

meesha pisze:
Gelo pisze:Co do wypadku Adama, mogę to skomentować tak - był kiedyś taki Pan, który nazywał się Hans Nielsen. Opracował bardzo skuteczny sposób na unikanie kontuzji - dobre starty. To tyle w tym temacie.
A jednak nie jest to stuprocentowo skuteczny sposób vide mecz z Falubazem w 92' kiedy Szymkowiak przy pomocy Huszczy wpasowali Profesora w lubelską bandę :x

Sprawcą tamtej kupki był nasz Jurek :wink:
Perła ponad wszystko :) :)
Pozdrowienia dla Krzyżaków
GG 4113059

http://www.otwieramy.pl/?p=89413

meesha
Trener
Kontakt:

#432 Postautor: meesha » 10 lipca 2006, o 17:21

DonKamizi pisze:
meesha pisze:mecz z Falubazem w 92' kiedy Szymkowiak przy pomocy Huszczy wpasowali Profesora w lubelskÄ… bandÄ™ :x

Sprawcą tamtej kupki był nasz Jurek :wink:

Oj no bo pociągło się i zrobiło się domino :lol: :wink: Ale zawsze to lepiej zgonić na falubazuff :P
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#433 Postautor: Gelo » 10 lipca 2006, o 18:46

meesha pisze:

Raz na 25 lat (i to bez poważniejszych konsekwencji) - Shields ma lepszą skuteczność - cztery mecze dwie poważne gleby i to z tego samego powodu - niedodotecznie dobrze wystartował z czwartego pola (chociaż w Grudziadzu był przed Krzyzakiem). Takze przykład z Hansem i Falubazem - nie za bardzo trafiony

meridol

#435 Postautor: meridol » 10 lipca 2006, o 21:42

fajne fotki! Adam jest najlepszym przykladem zawodnika ktory mimo ze jechal malo i nie mial okazji pokazac co na prawde potrafi podbil serca lubelskich kibicow. widac postawa na torze to nie wszystko, trzeba miec tez charakter i troche kultury!!! przeciez mogl powiedziec ze nie zyczy sobie odwiedzin w szpitalu, co zreszta mozna by bylo zrozumiec bo mial i ma powody aby byc zdolowany.
Jednym slowem, zycze Adamowi szybkiego powrotu do zdrowia i czekam na powrot na lubleski tor w sezonie 2007!!!

ballb
Kontakt:

#436 Postautor: ballb » 10 lipca 2006, o 23:04

Adam moim zdaniem najbardziej "charakterny" zawodnik w naszej drużynie...Adam wracaj do zrowia...
P.S. Ciekawe czy nasza 'supergwiazda' P.Ś. zdobyla się na taki gest i pojechała z kontuzją na wyjazdowy mecz i dopingowala kolegów...
Normalnie jestem pod wrażeniem...
Adam bądż z nami w 2007r....

meridol

#438 Postautor: meridol » 10 lipca 2006, o 23:18

czy myslisz o Messingu? ale trzeb atez zauwazyc ze kiedy Adam lezal na torze wyszedl do niego nie tylko Andreas ale takze Jacek. Podobalo mi sie to bardzo!!!

Awatar użytkownika
fajfik84

#440 Postautor: fajfik84 » 11 lipca 2006, o 18:13

Takze zycze Adamowi szybkiego powrotu do zdrowia. Podziwiam go za to ze po tak groznej kontuzji jak zlamanie miednicy tak szybko zdecydowal sie na jazde na torach.
Niech David Norris bierze z niego przyklad, a nie jego klub nie chce sie zgodzic by u nas smigal bo obawiaja sie o kontuzje. Jak dla mnie druzyna Norrisa powinna zaplacic nam kare lub zagwarantowac rownorzednego zawodnika. Pozdro for all ;)

Awatar użytkownika
Marcinex
Senior

#441 Postautor: Marcinex » 11 lipca 2006, o 20:23

O ile dobrze udało mi się przetłumaczyć informację na stronie Eastbourne, to Adam ma wrócić na tor jeszcze w tym sezonie

Kod: Zaznacz cały

Adam Shields has confirmed that he will return to racing at sometime during August, X-rays in Poland immediately after last Fridays crash, showed the original brake in his Pelvis not a new one, on having now returned to the UK, after receiving medical advice here, Adam has been told after a period of rest and physiotherapy he will be fit to return this year.
Obrazek

MD

#442 Postautor: MD » 12 lipca 2006, o 20:55

Hi all, Sorry I have been offline for a short while, that crash did scare us all didnt it!!!!

It is nice that we have the speedway world cup at the moment, it will give Adam a nice little break so he can get himself back to fitness ONCE again. Like myself Adam does read the forum as best we can but alas our Polish is not as good as your English/Aussie so thankyou for all the messages that I can read and your support for Adam this season.

Im sure we will see you all soon

Kind Regards

Mark

Awatar użytkownika
Fork
Zawodowiec

#444 Postautor: Fork » 13 lipca 2006, o 13:29

Bardzo dobra wiadomość :)
Mam nadzieje, że jeszcze przyjedzie do Polski w tym sezonie.
Może nie koniecznie na zawody :wink:

Ciekawe czy powoli myśli o startach w Polsce w ... przyszłym sezonie.
Przecież nie trzeba mówić, jak dobrym zawodnikiem jest "Rudy".
trening czyni mistrza.

radeklublin

#445 Postautor: radeklublin » 13 lipca 2006, o 13:30

Niewyszło a z angielskiego mam 3 :twisted:
Ostatnio zmieniony 14 lipca 2006, o 11:00 przez radeklublin, łącznie zmieniany 1 raz.
CO JA WIDZE?!CO JA WIDZE?! TÅ» LUBLIN W EKSTRALIDZE!!!!!!!!!!!!!!MOze za rok:(

meesha
Trener
Kontakt:

#446 Postautor: meesha » 13 lipca 2006, o 13:50

radeklublin pisze:It return to health adam fastly and become (stay) on season with (from) we greetings from poland 2007

Ratunku :shock: :shock: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#447 Postautor: Torsen » 13 lipca 2006, o 14:17

radeklublin pisze:It return to health adam fastly and become (stay) on season with (from) we greetings from poland 2007

Nie wiem, do której klasy chodzisz, ale bez względu na to, która klasa to jest, powinieneś ją od września powtarzać.
Miej, Synu, trochę pokory i nie strasz forum swoją angielszczyzną ze słownikowym doborem najprostszych przyimków. Robisz obciach Lublinowi klecąc zlepki niezrozumiałe dla nikogo, a zwłaszcza dla adresatów. Dla nich słowa become/stay oraz with/from nie mają ze sobą nic wspólnego.
Thank you from the mountain.

Awatar użytkownika
Speedway
Trener

#448 Postautor: Speedway » 13 lipca 2006, o 14:22

A pa ruskij gawarisz??
Obrazek

Awatar użytkownika
Smirnek
Senior
Kontakt:

#449 Postautor: Smirnek » 13 lipca 2006, o 14:31

Podpis też na poziomie :wink:

meesha
Trener
Kontakt:

#450 Postautor: meesha » 13 lipca 2006, o 15:00

Torsen pisze:

Nie wiem, do której klasy chodzisz, ale bez względu na to, która klasa to jest, powinieneś ją od września powtarzać.
Miej, Synu, trochę pokory i nie strasz forum swoją angielszczyzną ze słownikowym doborem najprostszych przyimków.

Podejrzewam, że to zdanie zostało wyprodukowane przez jakiegoś wirtualnego "tłumacza" :D Ponieważ owe cudo techniki nie jest niestety zbyt inteligentne podało dwie wersje tłumaczenia słów: "zostać" (become/stay) oraz "z (with/from) :lol: :lol: No i fajny potworek powstał. Zastanawia mnie tylko co też pomysłodawca wpisał po polsku w tym nieszczęsnym translatorze :roll:

"To powrót do zdrowia Adam szybko i zostań na sezon z nami pozdrowienia z Polski 2007" :?: To jakoś nie bardzo ma sens :lol: