śliwek pisze:zawsze można liczyć,że bedziemy mieli bonus z ostrowem...Czytałem w tygodniku żużlowym,jak ich prezes powiedział,że 9 lipca nie przyjadą bez obco(mają eliminacje do grand prix).Wiec jeśli on dotrzyma słowa a nasi nie przełożą meczu to bedzie walkower.Wiec bonus dla nas.

Poważnie? Przyjazd w krajowym zestawieniu oznacza walkover?
Cieszy przede wszystkim ambicja i chęć zwycięstwa naszych zawodników. Po spotkaniu z ZG miałem wrażenie, że sukces drużyny nie ma większego znaczenia dla lubelskich rajderów, natomiast wczoraj w kwestii motywacji wyglądało to zdecydowanie lepiej. Kilka wyścigów naprawdę ciekawych - świetne akcje Klimka (brawo za debiut!), Shieldsa i Jelenia, zadziorność Knappa i mądra, ale nie idealna jazda Rempały (w moim odczuciu zdecydowanego men of dy mecz).
Stal oczywiÅ›cie „pozbyÅ‚a” siÄ™ bonusa na wÅ‚asne życzenie. Brak dwóch liderów byÅ‚ aż nadto odczuwalny. Dodatkowo GÅ‚uchy po upadku w 1. wyÅ›cigu nie pokazaÅ‚ nic ciekawego, Rajkowski tradycyjnie w Lublinie odstawiÅ‚ padakÄ™, Åukaszewski jest bez formy, a DÄ…browski zdobywaÅ‚ punkty w szczęśliwych okolicznoÅ›ciach. Do dobrej dyspozycji powraca Piotr Paluch, natomiast David Ruud we wczorajszym spotkaniu byÅ‚ w zasadzie klasÄ… dla siebie. We dwójkÄ™ nie da siÄ™ jednak zdobyć 38 punktów i dlatego trzy punkty zostaÅ‚y w Lublinie. Prolonguje to nasze nadzieje na awans do czwórki i z tego należy siÄ™ cieszyć. W przeciwnym wypadku byÅ‚oby już po sezonie.
PS. Drogi sektorze krzeseÅ‚kowy (od strony rzeki), darujcie sobie wzruszajÄ…cÄ… piosenkÄ™ „jebać Rzeszów, jebać”, bo po pierwsze Å›wiadczy to o Waszej kulturze osobistej a po drugie normalni ludzie nie po to zabierajÄ… dzieci i żony/dziewczyny na zawody żużlowe by wysÅ‚uchiwać wulgaryzmów ze strony bandy debili.
PPS. Czy jest „na sali” ktoÅ›, komu udaÅ‚o siÄ™ skutecznie wpisać zmianÄ™ Rajkowskiego na Kylmakorpiego w tabeli indywidualnej? I czy naprawdÄ™ nie można zmienić tej olbrzymiej czciony w programie na dużo mniejszÄ…, tak by uÅ‚atwić życie kibicom? Poza tym program OK., Mistrzostwa Polski Pear Klubowych i Klimek wystÄ™pujÄ…cy raz z nr 10, innym razem z 14 to chyba jedyne mankamenty. Oby tak dalej.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"