28 maja TŻ LUBLIN vs ZKŻ ZIELONA GÓRA

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
rob7
Senior

#101 Postautor: rob7 » 24 maja 2006, o 11:51

.. tylko, że takie "skopanie" biegu w meczu który prawdopodobnie będzie na styku , może być nie do odrobienia do ustalania dyspozycji zawodników jest trening a nie mecz i decyzja powinna być podjęta po ostatnim treningu zeby zaw0odnicy nie mieli dodatkowych stresów...
a Jeleń wydaje się pewniakiem do składu a nie pewniakiem do wygrywania z Walaskiem

Awatar użytkownika
neir1
Szkółkowicz

#102 Postautor: neir1 » 24 maja 2006, o 11:58

a ja mysle ze u siebie DJ jest w stanie wygrac z kazdym i tak bedzie w niedziele ;)
"I tak pojdziesz do piekla wszyscy pojdziecie do piekla hahahahahahah ;)"

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#103 Postautor: kdsz » 24 maja 2006, o 12:37

Jeszcze w poniedziałek byłem przekonany, że trzeba wykopać Śwista ze składu, ale teraz skłaniam się do opinii, że o miejsce w drużynie na ZG Knapp z Twisty'm powinni powalczyć na treningach. Jeleń obowiązkowo do pierwszego składu, Messing/Pavlić na rezerwę, Lubos powinien pojechać przynajmniej w 3 wyścigach, a może i więcej. Proponuję pary Brhel-Danny, Rempała - Knapp/Świst, Louis - junior. O przygotowaniu toru się nie wypowiadam (mam tylko nadzieję, że nie będzie stanowił zagadki dla naszych asiorów).
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Awatar użytkownika
Morrison
Kontakt:

#104 Postautor: Morrison » 24 maja 2006, o 13:15

Nie sądzę żeby Jeleń się spalił na rezerwie jeśli od początku miałby zagwarantowane że zmienia Śwista. Z Gnieznem to wyszło mu nawet na dobre i pojechał bodaj mecz życia. Świst tylko musi to zaakceptować i się nie stawiać. To jest warunek jego uczestnictwa w tym meczu. Choć ja bym poczekał na ćwierćfinały IMP i trening przed meczem żeby stwierdzić kogo miałby od początku zmieniać Daniel. Jeszcze raz mówię ani Messing ani Tomicek Pavlic nie są lepsi od Śwista i Knappa. Nie widzę sensu żeby wszyscy trzej juniorzy jechali w meczu.

Awatar użytkownika
dannie
Trener
Kontakt:

#105 Postautor: dannie » 24 maja 2006, o 13:25

ja mam takie pytanie, bo nie jestem pewny. jezeli rezerwowy jest juniorem to moze bez przeszkod zastepowac dwojke pozostanych (tych glownych ;) ) juniorow? ...w roznych biegach, ale i w mlodziezowym? pewnie tak, ale tak sie chcialem upewnic :)
Obrazek

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#106 Postautor: kdsz » 24 maja 2006, o 13:26

Tak

piotr76
Senior
Kontakt:

#107 Postautor: piotr76 » 24 maja 2006, o 13:36

Poszukuje miejsca powrotnego po meczu z ZKŻ, niestety musze wrócić w niedziele do wawki, chętnie bym obejrzał mecz ale z powrotem są problemy ... proszę o info na PW
Pozdrawiam
Piotrek

Zaratustra
Kadrowicz

#108 Postautor: Zaratustra » 24 maja 2006, o 13:38

Morrison pisze:Jeszcze raz mówię ani Messing ani Tomicek Pavlic nie są lepsi od Śwista i Knappa. Nie widzę sensu żeby wszyscy trzej juniorzy jechali w meczu.

No dobra... Pavlic ma ten mecz zapewne w kontrakcie (co przy założeniu, że tych meczy ma jechać niewiele oznacza, iż najprawdopodbniej pojedzie - i słusznie z resztą), z Messingiem podobnie. Ile mamy czekać, żeby wystawić go do składu :?: Aż pojedzie super mecz w silnej szwedzkiej lidze :?: To się możemy nie doczekać...
O Tomicku nie trzeba dużo pisać. Aktualnie najlepszy nasz junior i tyle :!:
Pewnie, że można ich kilka razy postawić pod taśmą i wybrać dwóch najlepszych... Ale w przypadku, gdy Pavlic ma ten mecz w kontrakcie, to dziwne by było, gdyby nie dać mu pojeździć, szczególnie, że chłopak potrafi się ścigać. O "crossie" w Zielonej można zapomnieć, bo tam z naszych to chyba tylko Louis jechał w miarę płynnie.
Opcja z trzema juniorami wydaje mi się trafna (no chyba, że rzeczywiście Messing zatracił dużo ze swojej wcześniejszej dyspozycji).
No ale najpierw niech pojeżdzą na treningach. Wtedy będziemy bogatsi o wiedzę :wink: ,pozdr.

PS. Co do par to nie mam zielonego pojęcia jak je by było najlepiej zestawić (za wyjątkiem pary Brhel-Jeleniewski). I tak wszyscy sobie przeszkadzają :wink:

Danio

#109 Postautor: Danio » 24 maja 2006, o 13:45

a ja mysle ze u siebie DJ jest w stanie wygrac z kazdym i tak bedzie w niedziele

Z każdym to napewno nie!! ale z pewnością bez większych nerwów powinien coś około 10 pkt spokojnie przywieźć, a z takim przeciwnikiem jak FALUBAZ to super byłby wynik!Dlatego miejsce Jelenia w podstawowym składzie według mnie nawet nie podlega dyskusji, bo z mety pownien mieć!dodatkowymi plusami jest to że mamy do dyspozycji 3 juniorów z którego jeden może być na rezerwie a Daniel ma sprzęt w mniejszym stopniu wyeksploatowany od pozostałych zawodników z drużyny z prostego powodu gdyż był mniej wystawiany w meczach

rob7
Senior

#110 Postautor: rob7 » 24 maja 2006, o 13:47

Morrison, to po co takie dziwadztwa, Jeleń rezerwowy ale ma zagwarantowane ze od pierwszego biegu zmienia Śwista, tzn ze Świst czy Knapp tak naprawdę nie jadą w meczu więc trzeba Jelenia wstawić do składu a jokerem może być Messing czy Tomicek, proste

Awatar użytkownika
Morrison
Kontakt:

#111 Postautor: Morrison » 24 maja 2006, o 13:57

A co to za joker byłby z Tomicka?

Awatar użytkownika
MarianJ

#112 Postautor: MarianJ » 24 maja 2006, o 13:58

Podobno na sobotnim treningu mają być wszyscy zawodnicy,w związku z tym proponuje zorganizować małe zawody indywidualne między naszymi asami(zasady jak w normalnych turniejach) a nagrodą powinien być udział w meczu dla zawodników z najwyższym dorobkiem punktowym.Może wreszcie i na treningach zaczełoby się coś dziać i ten rodzaj ''selekcji" byłby w miarę sprawiedliwy.
TeŻet z LUBLINA NAJLEPSZA W POLSCE DRUŻYNA!!!!!!!!!

...........................GG#1009468

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#113 Postautor: kdsz » 24 maja 2006, o 14:00

rob7 pisze:Jeleń rezerwowy ale ma zagwarantowane ze od pierwszego biegu zmienia Śwista
Znając skłonność Kasińskiego do unikania zmian, obawiam się, że mogłoby nie zadziałać

Awatar użytkownika
Morrison
Kontakt:

#114 Postautor: Morrison » 24 maja 2006, o 14:06

Fajnie by było gdybo Świst był o połowe młodszy. Czekał by sobie na rezerwie i tyle. Ale niestety tylko Daniel ma odpowiedni wiek z seniorskiego składu i idealnie pasuje na to miejse. Marcin Rempała czy Szepaniak mają ten sam problem. Tak na marginesie to ten przepis jest bez sensu.

Awatar użytkownika
Morrison
Kontakt:

#115 Postautor: Morrison » 24 maja 2006, o 14:10

A jak Szczepaniak pojechał w pierwszym składzie z Krosnem to każdy widział. Nic mu to nie pomogło

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#116 Postautor: $korzen$ » 24 maja 2006, o 14:16

Co do Jelenia, ja sie chlopakowi wcale nie dziwie ze k..... Kasinskiego przy kazdej dobrej okazji. Jedzie po I biegu w meczu, polmetek sezonu za nim a on pewnie zarobil marne grosze. Nie bylo by w tym w sumie nic dziwnego gdyby nie to ze Jelen praktycznie na kazdym treningu wozi i Swista i Rempale, nie wspominajac juz o Knappie. Jelen powinnien jechac w niedziele w podstawowym, jest to dla mnie bezdyskusyjne, jezeli Kasa wystawi go na rezerwie to w moich oczach wyjdzie na kretyna.

Zaratustra
Kadrowicz

#117 Postautor: Zaratustra » 24 maja 2006, o 14:18

$korzen$ pisze:. Jelen powinnien jechac w niedziele w podstawowym, jest to dla mnie bezdyskusyjne, jezeli Kasa wystawi go na rezerwie to w moich oczach wyjdzie na kretyna.

Amen :wink: :)

szafirek

#118 Postautor: szafirek » 24 maja 2006, o 14:37

Jelen do skladu na rezerwe jeden z trojki juniorow,jak Swist ma znowu zrobic 3-4pkt a potem udzielac madrych wywiadow lepiej niech se odpocznie

hayabusarider

#119 Postautor: hayabusarider » 24 maja 2006, o 14:38

Wogóle trza by jakiś wniosek w sprawie Jelenia do Kasy wystosować od kibiców!!.
Chcemy widzieć wreszcie Jelenia na stałe w składzie!!!.
Przecież aktualnie się lepiej spisuje od Śwista i Knappa

Awatar użytkownika
Morrison
Kontakt:

#120 Postautor: Morrison » 24 maja 2006, o 14:40

Jeśli Daniel nie będzie na rezerwie to nie mamy żadnego rezerwowego. Żaden junior nie nadaję się na tą pozycję. Z Gnieznem zrobił komplet to i teraz może dobrze pojechać. A w meczu w Zieloną to też ledwo dowiózł te trzecie miejsce desperacko broniąc się przed atakami cienkiego w niedzielę Davidssona. Jazda bez rezerwy to głupota.

Conrad

#121 Postautor: Conrad » 24 maja 2006, o 14:46

hayabusarider pisze:Wogóle trza by jakiś wniosek w sprawie Jelenia do Kasy wystosować od kibiców!!.
Chcemy widzieć wreszcie Jelenia na stałe w składzie!!!.
Przecież aktualnie się lepiej spisuje od Śwista i Knappa

Obawiam się, że nic to nie pomoże. Kasiński faworyzuje "swoich" np. dziadka Rempałę i jego stosunek do jazdy Jelenia ma raczej podłoże pozasportowe.

Zaratustra
Kadrowicz

#122 Postautor: Zaratustra » 24 maja 2006, o 14:52

Morrison pisze:Jeśli Daniel nie będzie na rezerwie to nie mamy żadnego rezerwowego

A może tak poczekamy do treningów :?: :roll: Po czym wnosisz, że Messing nie będzie lepszy od Knappa, czy Śwista, jeśli nawet nie potrenował u nas po kontuzji :?: A przed sezonem był od nich lepszy nieprawdaż :?: Bo chyba orientuejsz się na tyle, by wiedzieć, że zarówno Knapp, jak i Świst w Szwecji by nie istnieli i to nie będąc wcale po kontuzji. Pożywiom, uwidim, pozdr.

Awatar użytkownika
Morrison
Kontakt:

#123 Postautor: Morrison » 24 maja 2006, o 15:00

Nie wiem czy przed sezonem Messing był lepszy od Śwista czy Knappa. Ten jeden sparing niewiele nam mówi. Wtedy np Tomicek też był lepszy od całej reszty naszych seniorów a teraz jakoś nie jest. Jeśli na treningu okaże się dobry to jasne niech jedzie ale wtedy niech Pavlic nie startuje a Daniel i tak na rezerwie zostaje.

Awatar użytkownika
dboryc
Kontakt:

#124 Postautor: dboryc » 24 maja 2006, o 15:20

Morrison pisze:Nie wiem czy przed sezonem Messing był lepszy od Śwista czy Knappa. Ten jeden sparing niewiele nam mówi. Wtedy np Tomicek też był lepszy od całej reszty naszych seniorów a teraz jakoś nie jest. Jeśli na treningu okaże się dobry to jasne niech jedzie ale wtedy niech Pavlic nie startuje a Daniel i tak na rezerwie zostaje.

1. Pavlic ma ten mecz w kontrakcie wiec czy chcemy czy nie to i tak pojedzie.
2. Z tego co pisał harry albo gawrzyk drugim juniorem zaproszonym na te treningi jest Messing wiec Tomicka w ogole nie bedzie!

Awatar użytkownika
Morrison
Kontakt:

#125 Postautor: Morrison » 24 maja 2006, o 15:29

Tomicek musi jechać w tym meczu. Tylko on w tym momencie jest pewny z tej całej trójki juniorów. Jeszcze żadnego meczu nie zawalił do tej pory.