28 maja TŻ LUBLIN vs ZKŻ ZIELONA GÓRA
.. tylko, że takie "skopanie" biegu w meczu który prawdopodobnie będzie na styku , może być nie do odrobienia do ustalania dyspozycji zawodników jest trening a nie mecz i decyzja powinna być podjęta po ostatnim treningu zeby zaw0odnicy nie mieli dodatkowych stresów...
a Jeleń wydaje się pewniakiem do składu a nie pewniakiem do wygrywania z Walaskiem
a Jeleń wydaje się pewniakiem do składu a nie pewniakiem do wygrywania z Walaskiem
Jeszcze w poniedziałek byłem przekonany, że trzeba wykopać Śwista ze składu, ale teraz skłaniam się do opinii, że o miejsce w drużynie na ZG Knapp z Twisty'm powinni powalczyć na treningach. Jeleń obowiązkowo do pierwszego składu, Messing/Pavlić na rezerwę, Lubos powinien pojechać przynajmniej w 3 wyścigach, a może i więcej. Proponuję pary Brhel-Danny, Rempała - Knapp/Świst, Louis - junior. O przygotowaniu toru się nie wypowiadam (mam tylko nadzieję, że nie będzie stanowił zagadki dla naszych asiorów).
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
Nie sądzę żeby Jeleń się spalił na rezerwie jeśli od początku miałby zagwarantowane że zmienia Śwista. Z Gnieznem to wyszło mu nawet na dobre i pojechał bodaj mecz życia. Świst tylko musi to zaakceptować i się nie stawiać. To jest warunek jego uczestnictwa w tym meczu. Choć ja bym poczekał na ćwierćfinały IMP i trening przed meczem żeby stwierdzić kogo miałby od początku zmieniać Daniel. Jeszcze raz mówię ani Messing ani Tomicek Pavlic nie są lepsi od Śwista i Knappa. Nie widzę sensu żeby wszyscy trzej juniorzy jechali w meczu.
-
Zaratustra
- Kadrowicz
Morrison pisze:Jeszcze raz mówię ani Messing ani Tomicek Pavlic nie są lepsi od Śwista i Knappa. Nie widzę sensu żeby wszyscy trzej juniorzy jechali w meczu.
No dobra... Pavlic ma ten mecz zapewne w kontrakcie (co przy założeniu, że tych meczy ma jechać niewiele oznacza, iż najprawdopodbniej pojedzie - i słusznie z resztą), z Messingiem podobnie. Ile mamy czekać, żeby wystawić go do składu
O Tomicku nie trzeba dużo pisać. Aktualnie najlepszy nasz junior i tyle
Pewnie, że można ich kilka razy postawić pod taśmą i wybrać dwóch najlepszych... Ale w przypadku, gdy Pavlic ma ten mecz w kontrakcie, to dziwne by było, gdyby nie dać mu pojeździć, szczególnie, że chłopak potrafi się ścigać. O "crossie" w Zielonej można zapomnieć, bo tam z naszych to chyba tylko Louis jechał w miarę płynnie.
Opcja z trzema juniorami wydaje mi się trafna (no chyba, że rzeczywiście Messing zatracił dużo ze swojej wcześniejszej dyspozycji).
No ale najpierw niech pojeżdzą na treningach. Wtedy będziemy bogatsi o wiedzę
PS. Co do par to nie mam zielonego pojęcia jak je by było najlepiej zestawić (za wyjątkiem pary Brhel-Jeleniewski). I tak wszyscy sobie przeszkadzają
-
Danio
a ja mysle ze u siebie DJ jest w stanie wygrac z kazdym i tak bedzie w niedziele
Z każdym to napewno nie!! ale z pewnością bez większych nerwów powinien coś około 10 pkt spokojnie przywieźć, a z takim przeciwnikiem jak FALUBAZ to super byłby wynik!Dlatego miejsce Jelenia w podstawowym składzie według mnie nawet nie podlega dyskusji, bo z mety pownien mieć!dodatkowymi plusami jest to że mamy do dyspozycji 3 juniorów z którego jeden może być na rezerwie a Daniel ma sprzęt w mniejszym stopniu wyeksploatowany od pozostałych zawodników z drużyny z prostego powodu gdyż był mniej wystawiany w meczach
Podobno na sobotnim treningu mają być wszyscy zawodnicy,w związku z tym proponuje zorganizować małe zawody indywidualne między naszymi asami(zasady jak w normalnych turniejach) a nagrodą powinien być udział w meczu dla zawodników z najwyższym dorobkiem punktowym.Może wreszcie i na treningach zaczełoby się coś dziać i ten rodzaj ''selekcji" byłby w miarę sprawiedliwy.
TeŻet z LUBLINA NAJLEPSZA W POLSCE DRUŻYNA!!!!!!!!!
...........................GG#1009468
...........................GG#1009468
Co do Jelenia, ja sie chlopakowi wcale nie dziwie ze k..... Kasinskiego przy kazdej dobrej okazji. Jedzie po I biegu w meczu, polmetek sezonu za nim a on pewnie zarobil marne grosze. Nie bylo by w tym w sumie nic dziwnego gdyby nie to ze Jelen praktycznie na kazdym treningu wozi i Swista i Rempale, nie wspominajac juz o Knappie. Jelen powinnien jechac w niedziele w podstawowym, jest to dla mnie bezdyskusyjne, jezeli Kasa wystawi go na rezerwie to w moich oczach wyjdzie na kretyna.
-
Zaratustra
- Kadrowicz
-
szafirek
-
hayabusarider
Jeśli Daniel nie będzie na rezerwie to nie mamy żadnego rezerwowego. Żaden junior nie nadaję się na tą pozycję. Z Gnieznem zrobił komplet to i teraz może dobrze pojechać. A w meczu w Zieloną to też ledwo dowiózł te trzecie miejsce desperacko broniąc się przed atakami cienkiego w niedzielę Davidssona. Jazda bez rezerwy to głupota.
-
Conrad
hayabusarider pisze:Wogóle trza by jakiś wniosek w sprawie Jelenia do Kasy wystosować od kibiców!!.
Chcemy widzieć wreszcie Jelenia na stałe w składzie!!!.
Przecież aktualnie się lepiej spisuje od Śwista i Knappa
Obawiam się, że nic to nie pomoże. Kasiński faworyzuje "swoich" np. dziadka Rempałę i jego stosunek do jazdy Jelenia ma raczej podłoże pozasportowe.
-
Zaratustra
- Kadrowicz
Morrison pisze:Jeśli Daniel nie będzie na rezerwie to nie mamy żadnego rezerwowego
A może tak poczekamy do treningów
Nie wiem czy przed sezonem Messing był lepszy od Śwista czy Knappa. Ten jeden sparing niewiele nam mówi. Wtedy np Tomicek też był lepszy od całej reszty naszych seniorów a teraz jakoś nie jest. Jeśli na treningu okaże się dobry to jasne niech jedzie ale wtedy niech Pavlic nie startuje a Daniel i tak na rezerwie zostaje.
Morrison pisze:Nie wiem czy przed sezonem Messing był lepszy od Śwista czy Knappa. Ten jeden sparing niewiele nam mówi. Wtedy np Tomicek też był lepszy od całej reszty naszych seniorów a teraz jakoś nie jest. Jeśli na treningu okaże się dobry to jasne niech jedzie ale wtedy niech Pavlic nie startuje a Daniel i tak na rezerwie zostaje.
1. Pavlic ma ten mecz w kontrakcie wiec czy chcemy czy nie to i tak pojedzie.
2. Z tego co pisał harry albo gawrzyk drugim juniorem zaproszonym na te treningi jest Messing wiec Tomicka w ogole nie bedzie!