mikas pisze:Czy doping, oprawa, wyjazdy za naszymi zawodnikami po całej Polsce są w ogole potrzebne? Może zaprzestać organizacji tego wszystkiego?
Jakie jest Wasze zdanie?
Bardzo fajny temat i nie może tu zabraknąć mojego wpisu hehe
Osobiście zajmuje się kręceniem w Tarnowie dopingu na naszym stadionie tak zagorzale to już 3 sezon!!! Oczywiście stwierdzam że jest to (przynajmniej u nas) niesamowicie niewdzięczna robota gdyż masakryczna ilośc ludzi poprostu bluzga na nas że coś robimy a jak probuje sie "pikników" ( w naszym przypadku mase kibiców sukcesu) rozruszac to poprostu bluzgi w nasza strone lecą niesamowite! Ale osobiście mam takie osoby gdzieś bo dla mnie doping na meczu to coś dla czego warto zostawić kawałek zdrowia na stadionie. A jest to tymbardziej miłe jesli sie np widzi ze uda sie część ludzi poderwać do dopingu to wtedy aż się łezka kręci w oku
Jeśli chodzi o oprawe to owszem tez jest potrzebna na stadionach ponieważ to jest pokazanie jak najzagorzalsi kibice danego klubu potrafia sie bawić !! Jednak atrakcyjność oprawy pokazuje jakie zaangarzowanie w to ma klub bo wiadomo jeśli klub wspomoże kibiców tak jak np w zielonce to oprawy sa na takim poziomie jakie sa a jak nie wspomaga tak jak to jest w Tarnowie to jest lipa i nie mamy kasy zeby pozwolić sobie na oprawe co mecz bo nasz fanklubowy budzet (nasza prywatna kieszen) nie pozwala na to by na kazdym meczu robić swietną oprawe. Choć wraz z kibicami piłkarskimi staramy sie urozmaicac oprawe tak jak jest to tylko mozliwe i niekoniecznie chodzi tu o piro czy flagi!!
Wiadomo jak ludzie sie podładowani to sie bawią jak powaleni i niezależnie co by sie odpaliło to oni beda sie cieszyć że w tym uczestniczą jak puścimy nasze sektorówki to też niesamowicie ciesza miche ... ale co mnie niesamowicie denerwuje że zawsze znajdzie sie jakiś gość ktoremu to przeszkodzi że sie pali świeca dymna czy coś i ma niesamowite pretensje do nas ... to mu mówimy wtedy ze my tu mamy młyn i jak ma jakies ale to niech sobie siadzie gdzieś indziej a nie robi na m tu syfu to najczesciej konczy sie tak ze idzie do ochrony na skarge

ale walic ich ...
cod o flag i sektorówek to tez ludzi potrafią być wredni bo nie maja poszanowania do barw klubowych!!!!

taki przykład : wieszamy flage na płocie podchodzi dziadek że mu to zasłania i zaczyna nie odwiazywać ale poprostu zrywać flage no to porpostu aż coponiektorzych szlag trafia i ostatnio takiemu powiedziałem "jak coś nie pasi to idz stad dziadu a miej to na uwadze ze dzieki tej fladze mniej kurzu na Ciebie leci!! " może i nieuprzejmie ale przyniosło porzadany efekt bo chłop sobie dał siana i gdzieś polazł ... nastepna sprawa to na derbach z Żeszofem jakiś chłop (pewnie józek) zamiast podnieść sektorówke łapami do góry wbił w nią parasol który sie zaczepił i chłop na siłe tak darł ten parasol że rozdarł sektorówke na długości kilku metrów !! Jak mu ludzie zwrocili uwage to tylko wielce oburzony był a ani gorsza na naprwe by nie dał burak !!!
dlatego jak coś takiego ma miejsce na trybunach stadionu to az mnie trafia i mam mysl by poprostu dac sobie z tym spokój ale zawsze sie trafi ktoś kto przyjdzie do mnie i mi powie "Robisz kawał dobrej roboty!! Brawo" i to mnie strasznie motywuje bo jest ktoś kto tego jie zlewa i mu sie to bardzo podoba i respect dla takich ludzi
Na naszym stadionie w sumie zawsze mieliśmy lajcik i jak robiliśmy oprawe czy prowadziliśmy doping to sie nikt w to nie mieszał !! Klub wprawdzie miał nas niesamowicie w dupie ale my go też i robiliśmy wszystko co w naszej mocy by było jak najlepiej (ekipa wyjazdowa na mecz z Bydzią w zeszłym roku wie o czym mówie i jeszcze raz dzieki ze przyjechaliście

). Wprawdzie były może 2-3 zgrzyty z ochroną ale to takie ze na poczekaniu sie wyjaśniło hehe
Jednak w tym roku dyrektor naszego klubu niejaki p. Jacher (któremu kij w oko bo cos w pupcie to dla tego pana przyjemność) zatrudnił niejaką ochrone o nazwie Hektor ktora jest poprostu psychiczna!!! Na polecenie tych matołów na stadionie został zamontowany na ogrodzeniu drut koczasty i teraz stadion wygląda jak obóz koncentracyjny
Do tego ochrona zachowuje sie jakby byli jakimiś nadludzmi i mogą robić wszystko ... pałują kogo popadnie gazują obmyslają plan jak by najskuteczniej sklepać ludzi żeby im sie odechciało dopingować a co najsmieszniejsze kazda osobe wchodzacą n a stadion traktuja jak morderce nawet 3 letnią dziewczynke której gotowi sa zabrac pluszowego misia bo oni twierdza ze tym misiem może pozabijać ludzi (brawa)
Ale do czego zmierzam - ten p. Jacher i jego psy z Hektora (swoja droga to idealna nazwa dla psa

) nienawidza kibiców ktorzy chca tworzyć wspaniałe widowisko na stadionie u nas w Tarnowie !!! Przykładem jesteśmy my tarnowscy kibice oraz kibice z Wrocławia ktorzy zostali zgarnięci na dołek za odpalenie ogni wrocławskich i rzucenie paru serpentyn (do tego 2 z nich za rzucenie serb=pentyny bedzie miała sprawe w sondzie i grozi im 2 letni zakaz stadionowy - paranoja

) Do tego na ostatnim meczu zCzewą u nas też były niesamowite jaja gdyż co sie dowiedzieliśmy mamy całkowity zakaż odpalania czegokolwiek nawet imnych ogni bo jest wg nich materiał pirotechniczny. non stop nasz młyn jest filmowany i w momencie odpalenia czego kolwiek ok 20-30 tzw żółwików dostaje sygnał od operatora kamery w tym wypadku jednego z ochroniarzy i owe żółwiki wpadają na nas pałując kogo popadnie niezaleznie czy to dziewczyna czy chłopak czy dziadek poprostu pała sie nalezy ( kumpel słyszał jak to oni obmawiaja plan pałowania żeby jak najskuteczniej ukatrupić czowieka - brawa za kreatywnośc) No wiec my dość skutecznie nzniecheceni i wkurzeni postanowilismy zwinac wszystkie flagi sciagnac barwy i dalismy sobie siana i wyszlismy ze stadionu tzn poszlismy za trybune i skandowalismy rozne hasła po czym grupa zółwików zrobiła na nas wjazd bo staliśmy i spiewalismy!!!
Dlatego na chwile obecną w Tarnowie oprawy na stadionie nie bedzie dzieki takimmatołom w klubie ktorzy zatrudniają jeszcze głupsza ochrone. Inna sprawa że panowie chronią na Cracofi a tam to juz całkowita patologiia i kazdego pałuja tylko nie rozumie dlaczego oni te zwyczaje chca przeniesc na stadiony zuzlowe !!! Narazie panu Jacherowi udało sie osiagnac zamierzony cel czyli zniszczyć grupe ludzi ktora robiła niesamowita robote w miare ozliwości !! I tak tez padł mit o tym że w Tarnowie jest super atmosfera na meczach ... bo nie jest!!
Oczywiści enie poddajemy sie i na dniach bedzie rozmowa z prezydentem zarzadem policja i szefem ochrony i oby to przyniosło porzadany efekt!!!
Dla nas ultras to całe zycie i nie wyobrazamy sobie meczów zuzlowych bez opraw !!!!
codo zawodników dla ktorych sie to robi to myśle że warto dopingowac i dobrze sie bawić bo ja wychodze z takiego założenia oni jezdza dla nas a my przychodzimy dla nich na stadion wiec pomózmy im krzycząc klaszcząc by poczóli ze nie sa sami !! Bo to dzieki nim sie cieszymy i podnosi nam sie cisnienie krwi

dlatego pasuje im jakoś podziękować!!
A co do tego czy zawodnicy wyjda do nas po meczu niezależnie czy u siebie czy na wyjeździe to unas jakoś zawsze był z tym problem !!
Kurde jechalismy np do Torunia tuklismy sie ponad 500 km a oni nawet dupy nie ruszyli to nas strasznie wkurzało tymbardziej ze przyjezdzalismy w sile ponad 200 osób ale mamy swoje zaufane osoby wsod zuzlowców ktorzy zachecili ich raz do wyjscia do nas i od tego momentu czasem zdarzy im sie do nas przyjśc i naprawde jest wtedy bardzo miło bo to znaczy że nie maja nas całkiem w dupie ... i za to dla nich wielki respect
Tak że u nas na stadionie narazie opraw nie ma i róbcie wszystko by u was do takiej sytuacji nie doszło bo strasznie szkoda by było !!
Wprawdzie chłopaki z Wrocka podali nam fajny pomysł i jeśli to wypali to może znów u nas ultras ruszy !!
Pozdro