Adam Shields
CzÅ‚owieku, znasz lekarza który bierze Å‚apówki to udaj sie do prokuratury. JeÅ›li sam daÅ‚eÅ› Å‚apówke to jesteÅ› tyle samo wart co Ci co biorÄ…, bo dajÄ…c zgadzasz siÄ™ na taki stan rzeczy. Åapówy sa wszÄ™dzie gdzie sie nie ruszysz, ale wsród lekarzy wcale nie jest wiecej Å‚apówkarzy niż wsród przedstawicieli innych zawodów a na pewno sÄ… to bardziej wartoÅ›ciowi ludzie i bardziej wyksztaÅ‚ceni i potrzebni niż jacyÅ› urzÄ™dnicy czy inni którzy Å‚apówy też biorÄ…. WszÄ™dzie sa jakieÅ› czarne owce ale to nie znaczy że każdy lekarz do którego pojdzie bierze w Å‚ape. Nie znaczy to też że gdy nie dasz Å‚apówki to Cie gorzej zoperuje czy da zÅ‚e lekarstwo. Znam mnóstwo lekarzy i uwierz mi że niechciaÅ‚byÅ› pracowac od 8 do 19 dzien w dzien, dorabiac popoÅ‚udniami w prywatnych gabinetach + plus caÅ‚onocne dyżury po których nie możesz rano pojsc spokojnie do domu odpoczÄ…c tylko musisz dalej pracowac do 15.00 żeby żyć na w miare przyzwoitym poziomie, bo na samej panstwowej pensji ledwo co starcza na opÅ‚aty i jedzenie. Nie chciaÅ‚byÅ› caÅ‚ymi dniami użerać siÄ™ z pijanymi i brudnymi pacjentami i jeszcze sÅ‚uchac że jesteÅ› Å‚apówkarzem. Uwierz mi że każdy z tych lekarzy wolaÅ‚by mieć normalnÄ… pensje i pracowac od 8 do 15 bez koniecznoÅ›ci dorabiania. Kazdy z tych lekarzy ma już dosyć dostawania kawy czy czekoladek albo kolejnego gównianego Napoleona, którymi mu zalegajÄ… szafy i z którymi nie ma co już zrobić a jak odmawia przyjmowania podziekowaÅ„ od pacjentów (zaznaczam po leczeniu) w formie takich prezentów to pacjenci nie chca opuÅ›cić gabinetu dopóki nie weźmie i dalej sie musi z nimi użerać. Do tego musza jeszcze znaleźc czas na doksztaÅ‚canie (tak tak musza sie uczyć caÅ‚e życie az do emerytury) bo jak tego nie beda robić to grozi im widmo zwolnienia. Nie bÄ™da znali coraz to nowszychmetod leczenia i narażali by pacjentów przez swojÄ… niewiedzÄ™ na utrate zdrowia. Gdzie czas na rodzine i odpoczynek? Widac że gówno wiesz o pracy lekarza a sie wypowiadasz, bo daÅ‚es komuÅ› Å‚apówe.
-
rumburaque
- Szkółkowicz
-
hayabusarider
Prawdziwych Lekarzy jest na lekarstwo.Są to ludzie z powołania!!.
Natomiasat konowałów kończących studia medyczne jest cała zgraja,
to ci co uciekają przed bezrobociem,idą na studia,z bidą je kończą, a później "leczą ludzi".To ci potrafiący brać pieniądze.
Przykładów jest nadto,jeden z nich najswierzszy!!.
Nie chciałbym by to spotkało żonę któregoś z forumowiczów.
Pozdrawiam
http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html? ... 442416.814
to ci co uciekają przed bezrobociem,idą na studia,z bidą je kończą, a później "leczą ludzi".To ci potrafiący brać pieniądze.
Pozdrawiam
- marcin_lub
- Junior
Na zakończenie chciałem dodać że nie wrzucam "wszystkich lekarzy do jednej beczki"! Albo źle mnie zrozumieliście albo źle się wyraziłem. Oczywiście w każdym zawodzie tak jest i niestety ale w naszym kraju sie to nie zmieni! Tym postem kończe tamat "służba zdrowia"
Pozdrawiam i życzę wszystkim żeby było lepiej.
Pozdrawiam i życzę wszystkim żeby było lepiej.
- Łoptymista
- Trener
mikas pisze:Człowieku, znasz lekarza który bierze łapówki to udaj sie do prokuratury. Jeśli sam dałeś łapówke to jesteś tyle samo wart co Ci co biorą, bo dając zgadzasz się na taki stan rzeczy.
Nie do końca. Znane są przypadki kiedy lekarze wymuszali łapy od pacjentów przed przyjęciem/zabiegiem/ operacją. Czy wtedy też byś nie dał gdyby liczyły sie godziny, a chodziłoby o zdrowie twoje albo najbliższych?
Na szczęscie w prawie ten co daje nie zawsze jest tyle wart co biorący. Osoba wręczająca korzyść majątkową, która zawiadomi później o tym org. ścigania nie podlega karze. Dzięki temu parę osób z lepkimi łapkami wpadło. Kolejne w drodze.
-
rumburaque
- Szkółkowicz
to ci co uciekają przed bezrobociem,idą na studia,z bidą je kończą, a później "leczą ludzi".To ci potrafiący brać pieniądze
Ci zazwyczaj zostają przedstawicielami, jeżeli uda się dotrwać do końca.
ps. fajna ucieczka przed bezrobociem, egz. wstępnę, trudne studia itp, itd. o czym Ty piszesz? łatwiej jest uciec do UK/ na zachód zaraz po gimnazjum
to ci co uciekają przed bezrobociem,idą na studia,z bidą je kończą, a później "leczą ludzi".To ci potrafiący brać pieniądze
Ci zazwyczaj zostają przedstawicielami, jeżeli uda się dotrwać do końca.
ps. fajna ucieczka przed bezrobociem, egz. wstępnę, trudne studia itp, itd. o czym Ty piszesz? łatwiej jest uciec do UK/ na zachód zaraz po gimnazjum
rumburaque pisze:może Adama do Lublina przetransportoać, ortopedów mamy dobrych.
Niestety, ale jesteś w błędzie, bo akurat ortopedia jest w Lublinie jedną z najgorszych w Polsce. I nie jest to opinia oparta na pojedynczym przykrym doświadczeniu własnym - to jest opinia środowiska lekarskiego.
-
rumburaque
- Szkółkowicz
hayabusarider pisze:Prawdziwych Lekarzy jest na lekarstwo.Są to ludzie z powołania!!.
Pozdrawiam
A ja nie chciałbym żebyś Ty kiedyś został o cos oskarżony i aby dziennikarze wydali na Ciebie wyrok przed wyjaśnieniem wszystkich okoliczności sprawy i szukali taniej sensacji.
Porównaj sobie stosunek wyleczonych i uratowanych ludzi dzięki wiedzy i fachowości lekarzy do tego ile osób utraciło życie czy zdrowie z powodu ich błędu. Nie sądzę żeby tych drugich był nawet jeden promil w porównaniu z tymi pierwszymi. Takie przypadki to marginalna sprawa a błędy zdarzaja sie czasami każdemu. Ale dowalic trzeba lekarzowi nawet jak zdarza sie takich przypadków kilka w ciągu roku a dziesiątki jak nie setki tysięcy ludzi są leczeni i ratowani. No ale kogo to obchodzi prawda, lepiej poszukac taniej sensacji nawet zanim zostanie skonczone prokuratorskie śledztwo i wyjaśnione zostaną wszystkie okoliczności śmierci pacjenta.
Ale przeciez ja drogi Åoptymisto napisaÅ‚em,że wszedzie siÄ™ zdarzajÄ… Å‚apówkarze także wsród lekarzy także nie wiem do czego pijesz. Nigdzie nie napisaÅ‚em że wszyscy lekarze sÄ… Å›wiÄ™ci. Ale wsród lekarzy nie ma wcale wiÄ™cej Å‚apówkarzy niż wsród innych zawodów. A to że w prasie jest od jakiegos czasu nagonka akurat na lekarzy to już inna kwestia
P.S. Ja z ortopedami mam akurat nienajlepsze doświadczenia w Lublinie, mimo że zajmował sie mną znajomy lekarz mojego znajomego lekarza
Torsen pisze:rumburaque pisze:może Adama do Lublina przetransportoać, ortopedów mamy dobrych.
Niestety, ale jesteś w błędzie, bo akurat ortopedia jest w Lublinie jedną z najgorszych w Polsce. I nie jest to opinia oparta na pojedynczym przykrym doświadczeniu własnym - to jest opinia środowiska lekarskiego.
Jeśli chodzi o ortopedie to najlepsza jest w wawce ... są 2 szpitale wg. rankingu tygodnika "Wprost"... a troszke się Torsen mylisz bo jeżeli chodzi o dziecięcą to Lublin jest w czołówce więc do końca aż tak źle nie jest ....
Pozdrawiam
Piotrek
-
hayabusarider
sacreble9 pisze:Gawrzyk pisze: zdecydowal ze zostaje w Polsce.
Tzn. w Grudziądzu? Jeśli tak, to w którym szpitalu? Tylko z ciekawości pytam.
A co, chcecie mu pojsc pogwizdac nad lozkiem, kapeluszki?
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Dzisiaj Adam miał przeprowadzoną tomografię komputerową, która ma zadecydować czy będzie miał operację czy nie. Wyniki będą koło wieczora.
Jeżeli nie bedzie operacji to niewykluczone, ze Adam zostanie przetransportowany do lubelskiego szpitala, żeby być pod czujnym okiem lubelskich kibiców.
Jeżeli nie bedzie operacji to niewykluczone, ze Adam zostanie przetransportowany do lubelskiego szpitala, żeby być pod czujnym okiem lubelskich kibiców.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
Na http://www.tzlublin.com jest napisane "Adam Shields na kolejny start w barwach lubelskiego klubu bedzie musiał poczekać kilka tygodni". Treść dosyć optymistyczna, ciekawe czy oparta na racjonalnych przesłankach?
-
Speedway-Mati
- Zawodowiec
kdsz pisze:Na http://www.tzlublin.com jest napisane "Adam Shields na kolejny start w barwach lubelskiego klubu bedzie musiał poczekać kilka tygodni". Treść dosyć optymistyczna, ciekawe czy oparta na racjonalnych przesłankach?
kdsz równie dobrze "kilka tygodni" to może być tfu,tfu ... ok. 12 tygodni czyli ok. 2 miesięcy, oby tak nie było

-
Speedway-Mati
- Zawodowiec