Adam Shields

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#201 Postautor: mikas » 19 kwietnia 2006, o 12:22

Człowieku, znasz lekarza który bierze łapówki to udaj sie do prokuratury. Jeśli sam dałeś łapówke to jesteś tyle samo wart co Ci co biorą, bo dając zgadzasz się na taki stan rzeczy. Łapówy sa wszędzie gdzie sie nie ruszysz, ale wsród lekarzy wcale nie jest wiecej łapówkarzy niż wsród przedstawicieli innych zawodów a na pewno są to bardziej wartościowi ludzie i bardziej wykształceni i potrzebni niż jacyś urzędnicy czy inni którzy łapówy też biorą. Wszędzie sa jakieś czarne owce ale to nie znaczy że każdy lekarz do którego pojdzie bierze w łape. Nie znaczy to też że gdy nie dasz łapówki to Cie gorzej zoperuje czy da złe lekarstwo. Znam mnóstwo lekarzy i uwierz mi że niechciałbyś pracowac od 8 do 19 dzien w dzien, dorabiac popołudniami w prywatnych gabinetach + plus całonocne dyżury po których nie możesz rano pojsc spokojnie do domu odpocząc tylko musisz dalej pracowac do 15.00 żeby żyć na w miare przyzwoitym poziomie, bo na samej panstwowej pensji ledwo co starcza na opłaty i jedzenie. Nie chciałbyś całymi dniami użerać się z pijanymi i brudnymi pacjentami i jeszcze słuchac że jesteś łapówkarzem. Uwierz mi że każdy z tych lekarzy wolałby mieć normalną pensje i pracowac od 8 do 15 bez konieczności dorabiania. Kazdy z tych lekarzy ma już dosyć dostawania kawy czy czekoladek albo kolejnego gównianego Napoleona, którymi mu zalegają szafy i z którymi nie ma co już zrobić a jak odmawia przyjmowania podziekowań od pacjentów (zaznaczam po leczeniu) w formie takich prezentów to pacjenci nie chca opuścić gabinetu dopóki nie weźmie i dalej sie musi z nimi użerać. Do tego musza jeszcze znaleźc czas na dokształcanie (tak tak musza sie uczyć całe życie az do emerytury) bo jak tego nie beda robić to grozi im widmo zwolnienia. Nie będa znali coraz to nowszychmetod leczenia i narażali by pacjentów przez swoją niewiedzę na utrate zdrowia. Gdzie czas na rodzine i odpoczynek? Widac że gówno wiesz o pracy lekarza a sie wypowiadasz, bo dałes komuś łapówe.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

rumburaque
Szkółkowicz

#202 Postautor: rumburaque » 19 kwietnia 2006, o 12:28

Ta biorą, nie biorą , policja też bierze i nie bierze, celnicy też, dajesz nie dajesz?! ale do tematy: może Adama do Lublina przetransportoać, ortopedów mamy dobrych.

JAG
Senior

#203 Postautor: JAG » 19 kwietnia 2006, o 12:28

to nie temat o słuzbie zdrowia.Marcinie wylewaj swoje żale gdzie indziej a nie obrażaj wszystkich lekarzy.nikomu nie życzę aby w naszej rzeczywistości wykonywał zawód lekarza.tyle ode mnie w tym temacie.
:),czasami :(

hayabusarider

#204 Postautor: hayabusarider » 19 kwietnia 2006, o 12:32

Prawdziwych Lekarzy jest na lekarstwo.Są to ludzie z powołania!!.
Natomiasat konowałów kończących studia medyczne jest cała zgraja,
to ci co uciekają przed bezrobociem,idą na studia,z bidą je kończą, a później "leczą ludzi".To ci potrafiący brać pieniądze.
Przykładów jest nadto,jeden z nich najswierzszy!!.
Nie chciałbym by to spotkało żonę któregoś z forumowiczów.
Pozdrawiam
http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html? ... 442416.814

Awatar użytkownika
marcin_lub
Junior

#205 Postautor: marcin_lub » 19 kwietnia 2006, o 12:33

Na zakończenie chciałem dodać że nie wrzucam "wszystkich lekarzy do jednej beczki"! Albo źle mnie zrozumieliście albo źle się wyraziłem. Oczywiście w każdym zawodzie tak jest i niestety ale w naszym kraju sie to nie zmieni! Tym postem kończe tamat "służba zdrowia" :D
Pozdrawiam i życzę wszystkim żeby było lepiej.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#206 Postautor: Łoptymista » 19 kwietnia 2006, o 12:36

mikas pisze:Człowieku, znasz lekarza który bierze łapówki to udaj sie do prokuratury. Jeśli sam dałeś łapówke to jesteś tyle samo wart co Ci co biorą, bo dając zgadzasz się na taki stan rzeczy.

Nie do końca. Znane są przypadki kiedy lekarze wymuszali łapy od pacjentów przed przyjęciem/zabiegiem/ operacją. Czy wtedy też byś nie dał gdyby liczyły sie godziny, a chodziłoby o zdrowie twoje albo najbliższych?
Na szczęscie w prawie ten co daje nie zawsze jest tyle wart co biorący. Osoba wręczająca korzyść majątkową, która zawiadomi później o tym org. ścigania nie podlega karze. Dzięki temu parę osób z lepkimi łapkami wpadło. Kolejne w drodze.

rumburaque
Szkółkowicz

#207 Postautor: rumburaque » 19 kwietnia 2006, o 12:45

to ci co uciekają przed bezrobociem,idą na studia,z bidą je kończą, a później "leczą ludzi".To ci potrafiący brać pieniądze

Ci zazwyczaj zostają przedstawicielami, jeżeli uda się dotrwać do końca.
ps. fajna ucieczka przed bezrobociem, egz. wstępnę, trudne studia itp, itd. o czym Ty piszesz? łatwiej jest uciec do UK/ na zachód zaraz po gimnazjum

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#208 Postautor: Torsen » 19 kwietnia 2006, o 12:45

rumburaque pisze:może Adama do Lublina przetransportoać, ortopedów mamy dobrych.

Niestety, ale jesteś w błędzie, bo akurat ortopedia jest w Lublinie jedną z najgorszych w Polsce. I nie jest to opinia oparta na pojedynczym przykrym doświadczeniu własnym - to jest opinia środowiska lekarskiego.

rumburaque
Szkółkowicz

#209 Postautor: rumburaque » 19 kwietnia 2006, o 12:48

Hm.... no ja doświadczenia w złamaniach własnych nie mam, a co do opini ja słyszałem inną, pozytywną, może zależy który szpital:) no ale nieważne gdzie byleby szybko Adama wyciągneli:)
pozdrawiam

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#210 Postautor: mikas » 19 kwietnia 2006, o 12:55

hayabusarider pisze:Prawdziwych Lekarzy jest na lekarstwo.Są to ludzie z powołania!!.
to ci co uciekają przed bezrobociem,idą na studia,z bidą je kończą, a później "leczą ludzi".To ci potrafiący brać pieniądze.
Przykładów jest nadto,jeden z nich najswierzszy!!.
Nie chciałbym by to spotkało żonę któregoś z forumowiczów.
Pozdrawiam
http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html? ... 442416.814

A ja nie chciałbym żebyś Ty kiedyś został o cos oskarżony i aby dziennikarze wydali na Ciebie wyrok przed wyjaśnieniem wszystkich okoliczności sprawy i szukali taniej sensacji.

Porównaj sobie stosunek wyleczonych i uratowanych ludzi dzięki wiedzy i fachowości lekarzy do tego ile osób utraciło życie czy zdrowie z powodu ich błędu. Nie sądzę żeby tych drugich był nawet jeden promil w porównaniu z tymi pierwszymi. Takie przypadki to marginalna sprawa a błędy zdarzaja sie czasami każdemu. Ale dowalic trzeba lekarzowi nawet jak zdarza sie takich przypadków kilka w ciągu roku a dziesiątki jak nie setki tysięcy ludzi są leczeni i ratowani. No ale kogo to obchodzi prawda, lepiej poszukac taniej sensacji nawet zanim zostanie skonczone prokuratorskie śledztwo i wyjaśnione zostaną wszystkie okoliczności śmierci pacjenta.

Ale przeciez ja drogi Łoptymisto napisałem,że wszedzie się zdarzają łapówkarze także wsród lekarzy także nie wiem do czego pijesz. Nigdzie nie napisałem że wszyscy lekarze są święci. Ale wsród lekarzy nie ma wcale więcej łapówkarzy niż wsród innych zawodów. A to że w prasie jest od jakiegos czasu nagonka akurat na lekarzy to już inna kwestia :twisted:

P.S. Ja z ortopedami mam akurat nienajlepsze doświadczenia w Lublinie, mimo że zajmował sie mną znajomy lekarz mojego znajomego lekarza :wink: I to że nie dałem łapówy nie ma tu nic do rzeczy :wink:
MOTOR LUBLIN
Obrazek

piotr76
Senior
Kontakt:

#211 Postautor: piotr76 » 19 kwietnia 2006, o 13:08

Torsen pisze:
rumburaque pisze:może Adama do Lublina przetransportoać, ortopedów mamy dobrych.

Niestety, ale jesteś w błędzie, bo akurat ortopedia jest w Lublinie jedną z najgorszych w Polsce. I nie jest to opinia oparta na pojedynczym przykrym doświadczeniu własnym - to jest opinia środowiska lekarskiego.

Jeśli chodzi o ortopedie to najlepsza jest w wawce ... są 2 szpitale wg. rankingu tygodnika "Wprost"... a troszke się Torsen mylisz bo jeżeli chodzi o dziecięcą to Lublin jest w czołówce więc do końca aż tak źle nie jest ....
Pozdrawiam
Piotrek

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#212 Postautor: bkapusta » 19 kwietnia 2006, o 13:11

W Lublinie ortopedzi sa pod presja samorodnego talentu Serwinki ;-) Ciagle sie doszkalaja zeby dorownac mistrzyni skladania gnatow ;-)
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

max3
Zawodowiec

#213 Postautor: max3 » 19 kwietnia 2006, o 13:13

hayabusarider to moze pochwalisz sie w koncu jakie skonczyles studia ,gdzie pracujesz a moze dopiero wybierasz sie to proponuje zdawaj na medycyne 6 lat studiowania rok stazu za 700zl 5 lat specjalizacji pozniej praca za 1200zl w szpiatalu + cale zycie nauki no dawaj smialo .

hayabusarider

#214 Postautor: hayabusarider » 19 kwietnia 2006, o 13:51

No i wyszło szydło z worka jeśli chodzi o konowałów i łapówki.
Koniec tematu

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#216 Postautor: Cooper » 19 kwietnia 2006, o 15:02

sacreble9 pisze:
Gawrzyk pisze: zdecydowal ze zostaje w Polsce.

Tzn. w Grudziądzu? Jeśli tak, to w którym szpitalu? Tylko z ciekawości pytam.

A co, chcecie mu pojsc pogwizdac nad lozkiem, kapeluszki?
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

BR
Senior

#217 Postautor: BR » 19 kwietnia 2006, o 16:44

max3 pisze:hayabusarider to moze pochwalisz sie w koncu jakie skonczyles studia ,gdzie pracujesz a moze dopiero wybierasz sie to proponuje zdawaj na medycyne 6 lat studiowania rok stazu za 700zl 5 lat specjalizacji pozniej praca za 1200zl w szpiatalu + cale zycie nauki no dawaj smialo .

chyba 1300 :)

harry
Trener

#218 Postautor: harry » 19 kwietnia 2006, o 16:54

Proszę moderatorów :shock: o przeniesienie dyskusji o lekarzach do nowego tematu.
To jest temat Adam Shields.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

harry
Trener

#219 Postautor: harry » 19 kwietnia 2006, o 16:58

Dzisiaj Adam miał przeprowadzoną tomografię komputerową, która ma zadecydować czy będzie miał operację czy nie. Wyniki będą koło wieczora.
Jeżeli nie bedzie operacji to niewykluczone, ze Adam zostanie przetransportowany do lubelskiego szpitala, żeby być pod czujnym okiem lubelskich kibiców. :wink:
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

rob7
Senior

#220 Postautor: rob7 » 19 kwietnia 2006, o 17:59

... czy to jest kontuzja podobna do tej jaką złapał pod koniec ub. sezonu T.Rempała bodajże w Lwowie?

Awatar użytkownika
Marcinex
Senior

#221 Postautor: Marcinex » 19 kwietnia 2006, o 18:37

Czy jest szansa że zobaczymy go jeszcze w tym sezonie :?:
Obrazek

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#222 Postautor: kdsz » 19 kwietnia 2006, o 18:40

Na http://www.tzlublin.com jest napisane "Adam Shields na kolejny start w barwach lubelskiego klubu bedzie musiał poczekać kilka tygodni". Treść dosyć optymistyczna, ciekawe czy oparta na racjonalnych przesłankach?

Speedway-Mati
Zawodowiec

#223 Postautor: Speedway-Mati » 19 kwietnia 2006, o 20:55

kdsz pisze:Na http://www.tzlublin.com jest napisane "Adam Shields na kolejny start w barwach lubelskiego klubu bedzie musiał poczekać kilka tygodni". Treść dosyć optymistyczna, ciekawe czy oparta na racjonalnych przesłankach?

kdsz równie dobrze "kilka tygodni" to może być tfu,tfu ... ok. 12 tygodni czyli ok. 2 miesięcy, oby tak nie było :!: Adam wracaj do zdrówka :!:
Obrazek

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#224 Postautor: grzesieck » 19 kwietnia 2006, o 20:58

Speedway-Mati pisze:ok. 12 tygodni czyli ok. 2 miesięcy

:lol: :lol: :lol:
METHANOL ADVENTURE TEAM

Speedway-Mati
Zawodowiec

#225 Postautor: Speedway-Mati » 19 kwietnia 2006, o 20:59

grzesieck pisze: