Żużlowe różności

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
hayabusarider

#2476 Postautor: hayabusarider » 13 kwietnia 2006, o 17:09

Pils pisze:
hayabusarider pisze:Mam pytanko dotyczącego Lubelskich pubów z projektorami.
Gdzie można będzie w przyzwoitych warunkach obejrzeć GP Słowenii??
Który bar polecacie??

Wembley

W tym klubie to się gra w kręgle,a nie ogląda żużel tak naprawdę.
Jedni drugim przeszkadzajÄ…!!

Awatar użytkownika
Pils
Szkółkowicz

#2477 Postautor: Pils » 13 kwietnia 2006, o 17:13

hayabusarider pisze:
Pils pisze:
Który bar polecacie??

Wembley

:shock: a od kiedy tam sa kregle??

Awatar użytkownika
dilucio
Senior

#2478 Postautor: dilucio » 13 kwietnia 2006, o 17:15

Pils pisze:
hayabusarider pisze:
Pils pisze:
Który bar polecacie??

Wembley

moze z ufo mu sie pomylilo :D

Awatar użytkownika
Pils
Szkółkowicz

#2479 Postautor: Pils » 13 kwietnia 2006, o 17:19

Na to wychodzi:)

piotr76
Senior
Kontakt:

#2480 Postautor: piotr76 » 13 kwietnia 2006, o 18:11

http://www.sportowefakty.pl/?dysc_id=4& ... _id=117388
zaczyna robić się nieciekawie .... czyżby ludzie z kopanej zaczeli chodzić na mecze żużla ...
Współczuje prawdziwym kibicom Gorzowa bo wstyd jest ...

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#2481 Postautor: grzesieck » 13 kwietnia 2006, o 19:10

idz do SportPubu tylko na dresow uwazaj <lol>
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#2482 Postautor: kilar » 13 kwietnia 2006, o 21:24

w Spostpubie kulturalnie ludzie z polibudy siedza 8) przyszli magistrzy a nie dresy ;]

wojteko
Senior

#2483 Postautor: wojteko » 13 kwietnia 2006, o 21:33

kilar pisze: kulturalnie ludzie z polibudy siedza 8) przyszli magistrzy a nie dresy ;]

a ja myslalem ze Politechnika to bardziej na kształcenie przyszłych inżynierów jest nastawiona :?: :wink: co nieoznacza ze niedoszly inż. niemoze byc dresem :!: :twisted:

Awatar użytkownika
Zuzia

#2484 Postautor: Zuzia » 13 kwietnia 2006, o 21:41

wojteko pisze:
kilar pisze: kulturalnie ludzie z polibudy siedza 8) przyszli magistrzy a nie dresy ;]

a ja myslalem ze Politechnika to bardziej na kształcenie przyszłych inżynierów jest nastawiona :?: :wink:

Politechnika to magistrów inżynierów kształci Wojtku 8)

wojteko
Senior

#2485 Postautor: wojteko » 13 kwietnia 2006, o 22:17

Zuzia pisze:Politechnika to magistrów inżynierów kształci Wojtku 8)

niepowiem ze niemasz racji ale mnie zasadniczo rozchodzilo sie o:

za http://www.pollub.pl/
......Od chwili powstania Politechnika Lubelska kształci kadrę inżynierską i prowadzi badania naukowe, głównie na potrzeby naszego regionu....

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#2486 Postautor: kilar » 13 kwietnia 2006, o 22:24

wojteko pisze:a ja myslalem ze Politechnika to bardziej na kształcenie przyszłych inżynierów jest nastawiona :?: :wink: co nieoznacza ze niedoszly inż. niemoze byc dresem :!: :twisted:

1."(...)Absolwenci 5-letnich studiow stacjonarnych uzyskuja tytul magistra inzyniera, na nauczycielskim kierunku Edukacja Techniczno-Informatyczna tytul magistra, a absolwenci 4,5 letnich studiow niestacjonarnych (zaocznych) i stacjonarnych studiow zawodowych - tytul inzyniera, na nauczycielskim kierunku - tytul licencjata (...)" - informacja z ulotki politechniki 8)

Shack
Administrator

#2488 Postautor: Shack » 22 kwietnia 2006, o 08:38

Bandytyzm w Tarnowie

Poniedziałkowy derbowy mecz w Tarnowie, a konkretnie wydarzenia pozasportowe, które miały miejsce wciąż wzbudzają emocję i są głośno komentowane zarówno w mediach, jak i wśród kibiców. Warto więc na spokojnie przeanalizować wydarzenia, które miały miejsca na stadionie w Mościcach.

Na pierwsze po 10 latach ekstraligowe derby już od dawna kibice obu drużyn z niecierpliwością czekali. W końcu nadszedł długo oczekiwany dzień, w którym kibice z Rzeszowa w sile około tysiąca udali się do Tarnowa. 400 z nich pojechało ośmioma autokarami zorganizowanymi przez Klub Kibica.

Już przy wyjściu z autokarów zostali oni obrzuceni kamieniami przez kibiców (?) z Tarnowa będących na trybunach stadionu. Ochrona z firmy "Hektor" i policja nie reagowała na to, ale za to nie pozwoliła kibicom z Rzeszowa zabrać ze sobą flag i innych kibicowskich emblematów. Kolejną przeszkodę fani Stali napotkali przy wejściu na stadion, gdzie spędzili wiele minut w niesamowitym ścisku, ponieważ jedna mała bramka nie pozwoliła na swobodne wejście na stadion. Zanim jednak udało im się znaleźć na trybunach doszło do kolejnych dziwnych zachowań ochrony. Oto bowiem zabierane do depozytu były wszelkie napoje w butelkach (takie same, jak później sprzedawane w trakcie meczu), a także trąbki! Tysiące kibiców z Tarnowa bez problemu mogło je wnieść, ale najwyraźniej kibice z Rzeszowa takiego prawa według ochrony "Hektor" nie mieli. Oczywiście takie same trąbki były w sprzedaży na terenie stadionu! Warto dodać, ze rzeczy, które kibice zostawili w depozycie ochrony "Hektor" po zawodach zniknęły... Kibice stracili wszelkie trąbki i napoje, a co się z nimi stało wie zapewne tylko ochrona.

Warto dodać także sytuacje z wniesieniem metalowej małej puszki, gdzie szef Klubu Kibica Michał Kluska miał pieniądze za bilety: "Szef ochrony stwierdził, ze z metalowa puszka na stadion nie wejdziemy, wziął jakiś brudny worek położył na betonie i wysypał nam cala kasę. Przy tym akurat byłem. Kiedy cokolwiek chciałem pomoc i zorientować się jak temat wygląda to zostałem "zwymiatany" przez ochronę. Dramat, chaos i nie wiem co jeszcze." - wspomina Kluska.

Na stadionie sytuacja nieco się uspokoiła. Ochroniarze po wielu prośbach pozwolili kilku osobom wrócić do autokarów i zabrać na mecz flagi. W trakcie meczu poza kilkoma wyzwiskami pomiędzy kibicami obu drużyn, a także rzuconymi niegroźnymi przedmiotami przez kibiców z obu drużyn żadnych większych ekscesów nie zanotowano. Zawody były emocjonujące, drużyna rzeszowska spisała się dobrze i kibice nie czuli większego rozgoryczenia. Dlatego też po zakończonym meczu spokojnie czekali, aż będą mogli udać się w drogę powrotną do Rzeszowa. Według informacji przekazanych przez ochronę miało to być 15 minut po meczu, tak aby kibice z Tarnowa rozeszli się do domów. Wydawało się, że nawet grupka... siedmiu Unistów prowokujących fanów z Rzeszowa nie sprawi ochronie problemu. Okazało się inaczej...

Kibice z Rzeszowa wciąż musieli czekać, aż ochrona z "Hektora" pozwoli im opuścić sektor. Gdy po prawie godzinnym czekaniu jedna z bram została otworzona kibice Stali ruszyli w jej stronę. Tylko całkowicie bezmyślna ochrona "Hektor" mogła to odebrać jaka atak... Natychmiast zaatakowali kibiców pałkami i gazem łzawiącym. Najbardziej ucierpiała należąca do Klubu Kibica Kasia, która w wyniku wielokrotnego użycia z bliskiej odległości przeciw niej gazu przez ochroniarzy zemdlała. Ochrona "Hektor" długo nie chciała dopuścić pracowników pogotowia, aby Ci mogli udzielić jej pomocy. Gdy w końcu się na to zgodzili, postanowili także "wyżyć się" na tych właśnie pracowników pogotowia, którzy również zostali zaatakowani gazem łzawiącym.

Gdy sytuacje wydawała się za opanowaną, kibice w końcu udali się do autokarów. Ci, którzy myśleli, że to koniec bezmyślności ochroniarzy "Hektora" mylili się... Kolejnym "pomysłem" było wyżycie się na kibicach, którzy mieli na sobie koszulki lub bluzy w kolorze pomarańczowym... Ochroniarze wbiegali do autokarów, wyciągali siłą z nich kibiców na pomarańczowo, a następnie otaczali i "rozmawiali". Wielokrotnie kibicom z Rzeszowa pomagać musiało pogotowie ratunkowe, w tym czasie ochroniarze "Hektora" stali z boku, śmiali się i palili papierosy... Niedaleko stadionu w Mościcach znajduję Tarnowskie Centrum Edukacji im. S. Wyszyńskiego. Może warto, aby ochroniarze z "Hektora" zamiast bić bezbronnych kibiców żużla, "wyżyli" się intelektualnie właśnie tam.

Na meczu było wielu kibiców z Rzeszowa, którzy po raz pierwszy udali się na mecz wyjazdowy swojej drużyny. "Byłem pierwszy raz i przeżyłem szok tym co wyprawiała ochrona! Zanim pojadę na następny wyjazdowy mecz Stali długo się zastanowię, ale na pewno już nigdy więcej nie przyjadę do Tarnowa!" - wspomina Kuba z Rzeszowa. Zdegustowani byli także kibice jeżdżący na żużel od wielu lat. "Byłem w wielu miejscach w Polsce na żużlu i nigdy nie spotkałem się z taką głupotą, jak ta, którą zaprezentowali ochroniarze z "Hektora". Naprawdę nie rozumiem dlaczego kibic nie może spokojnie oglądnąć meczu, tylko musi bać się o własne zdrowie" - powiedział Jacek z Rzeszowa. Słuszną uwagą podzielił się także Grzesiek z Przybyszówki: "Może warto oprócz kibiców monitorować także zachowanie ochrony"

Unia Tarnów ma świetny zespół, coraz ładniejszy stadion i już kilkakrotnie pojawiały się informację o marzeniach organizacji turniejów Grand Prix w tym mieście. Jak pokazał derbowy pojedynek organizacyjnie tarnowianie są na poziomie drugiej ligi, a nawet gorzej... Dziwi też fakt całkowitego milczenia działaczy Unii w tej sprawie, brak jakiegokolwiek przeproszenia także ze strony ochrony "Hektor". Oświadczenie w tej sprawie wydała za to prezes sekcji żużlowej Marma Polskie Folie Rzeszów Marta Półtorak, które znajduję się w dalszej części Dziennika.

Należy mieć nadzieje, że zgodnie z prawem odpowiednie instytucję wyciągną konsekwencję wobec ochrony "Hektor", dzięki czemu do takich sytuacji na stadionach żużlowych już nigdy nie dojdzie.

P.S. Wszyscy kibice, którzy uczestniczyli w wyżej opisanych zajściach i chcący podzielić się swoimi wspomnieniami prosimy pisać na adres: mailto:k2@stal.rzeszow.pl

Krzysztof Szyszka

ochroną kierował Proboszcz Dobrodziej ?

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#2489 Postautor: grzesieck » 22 kwietnia 2006, o 09:53

było : P
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
Jaga
Junior

#2490 Postautor: Jaga » 22 kwietnia 2006, o 14:21

Shack weź pod uwage że ten artykół pisał K2 i jest w nim tak stronniczy ze się w pale nie mieści :evil:

Wogóle wszystko na ten temat jest ujęte w tym temacie u nas na forum tak że jak ktoś chce poczytac to zapraszam bo jest sie z czego pośmiać zwlaszcza jak paru jozków wciaz płacze że ochrona zrobiła im wjazd na sektor po tym jak rzucali kamieniami butelkami parasolkami i wyrywalu prety z ogrodzenia ... ale wg nich to ochrona zrobiła nieuzasadniony wjazd hehehe śmieszne te józki :lol:

Acha linka nie dałem wiec prosze oto on http://www.jaskolki.fora.pl/viewtopic.php?p=26077#26077 ;)
Obrazek
PROSTACY'05 ~ Ultra Brigade

NSN

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#2491 Postautor: Łoptymista » 22 kwietnia 2006, o 16:29

Skoro tak bylo naprawde to ufam, ze spokojni kibice z Rzeszowa niezwlocznie powiadomil policje i prokurature o " całkowicie bezmyślnej ochronie "Hektor"

jataman21

#2492 Postautor: jataman21 » 22 kwietnia 2006, o 17:13

Po przeczytaniu tego co piszą na forum kibice Tarnowa, myślę że prawda leży po środku. Napewno ochrona chciała pokazać rzeszowiakom "kto tu rządzi" ale nie wierze do konca to ze spokojnie wychodzili sobie ze stadionu i ich gazem i pałami zaatakowali... Jakby na ten temat wypowiedziała się osoba bezstronna to co innego, ale wersje znamy tylko z obu stron, a jak wiadomo każdy chce przechylić szale na swoją strone :wink:

Pozdrawiam

arturek111
Szkółkowicz
Kontakt:

#2493 Postautor: arturek111 » 22 kwietnia 2006, o 17:21

dilucio pisze:
Pils pisze:
hayabusarider pisze:
Pils pisze:
Który bar polecacie??

Wembley

moze z ufo mu sie pomylilo :D

To zapraszam do PUB 4 ul Probostwo 4 wejście od Al. Solidarności jest projektor jest zimne piwko i wygodne kanapy
Zapraszam godz. 19.00

meesha
Trener
Kontakt:

#2494 Postautor: meesha » 22 kwietnia 2006, o 17:32

To zapraszam do PUB 4 ul Probostwo 4 wejście od Al. Solidarności jest projektor jest zimne piwko i wygodne kanapy
Zapraszam godz. 19.00
A po wyjściu wp***l na Lubartowskiej gratis 8)

Musisz we wszystkich tematach umieszczać tę reklamę :?: :roll:
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

jataman21

#2495 Postautor: jataman21 » 22 kwietnia 2006, o 17:37

A po wyjściu wp***l na Lubartowskiej gratis

Musisz we wszystkich tematach umieszczać tę reklamę

Niech umieszcza, potem jak przyjdzie to nie bedzie miał miejsca :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

arturek111
Szkółkowicz
Kontakt:

#2496 Postautor: arturek111 » 22 kwietnia 2006, o 18:32

Przepraszam było zadane pytanie - wiec odpowiedziałem. Jest projektor sa wolne miejsca. A czy ja będe miał miejsce spoko no stojąco obejże. Tak czy inaczej zapraszam.

rumburaque
Szkółkowicz

#2497 Postautor: rumburaque » 22 kwietnia 2006, o 22:29

II Getingarna Sztokholm 39 pkt.
1. Emil Lindqvist (2,1,3,1) 7
2. Juha Hautamaeki (2,2,3,1) 8
3. Viktor Bergstroem (1,2,1,1) 5
4. Niklas Klingberg (3,3,3,3) 12
5. John Larsson (2,1,2,2) 7

któryś z braci?

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#2498 Postautor: Torsen » 23 kwietnia 2006, o 10:50

rumburaque pisze:II Getingarna Sztokholm 39 pkt.
1. Emil Lindqvist (2,1,3,1) 7
2. Juha Hautamaeki (2,2,3,1) 8
3. Viktor Bergstroem (1,2,1,1) 5
4. Niklas Klingberg (3,3,3,3) 12
5. John Larsson (2,1,2,2) 7

któryś z braci?

Nie, to syn Roberta Juchy :D

rumburaque
Szkółkowicz

#2499 Postautor: rumburaque » 23 kwietnia 2006, o 11:02

ale dałem plame, jak ja mogłem!! pzepraszam :wink:

Awatar użytkownika
Jaga
Junior

#2500 Postautor: Jaga » 23 kwietnia 2006, o 16:05

jataman21 pisze:Po przeczytaniu tego co piszą na forum kibice Tarnowa, myślę że prawda leży po środku. Napewno ochrona chciała pokazać rzeszowiakom "kto tu rządzi" ale nie wierze do konca to ze spokojnie wychodzili sobie ze stadionu i ich gazem i pałami zaatakowali... Jakby na ten temat wypowiedziała się osoba bezstronna to co innego, ale wersje znamy tylko z obu stron, a jak wiadomo każdy chce przechylić szale na swoją strone :wink:

Pozdrawiam

Nie wiem ile tam przegladałeś hehe bo fakt ten temat się ciągnie i ciągnie ale są tam na forum wrzucone filmiki i zdjęcia jak to żeszofiaki fifokowały po wyjściu z autokarów i jak syf robili
Zresztą po meczu jak jeszcze byli w klatce to widac było jak sie pchali do wyjscia a ochrona ich trzymała wiec jak ponad tysieczny tłum napiera to coś 3ba zrobić ... nalezy dodać że paru józków próbwało sie wydostać bokiem zklatki tylko w jakim celu ?
A coś takiego mogło być czynnikiem zapalnym do tego że ochrona zrobiła tak czy siak ... mimo że to józie oberwały to i tak zostali oni powstrzymani bez wyobraźni!!

Co lepsze poczytajcie sobie co żezzofiaki wymysliły ... mianowicie firme chca podać do sadu i zycza sobie ze na konto Kololowych Kledek jakieś pieniadze maja przelać jako zadość uczynienie i wogóle płaczą jacy nie sa pokrzywdzeni !!!
Acha i jeszcze jedno rozwalił mnie jeden chłop który jest zbulwersowany iż jego dziewczyna z ktora był na meczu w centum młyna była w 4 miesiacu ciazy i mogło sie jej coś stać :lol: No poprostu pogratulowac im wyobraźni ... cięzarną na derby i do młyna hehehe 8)
Patologia i już
Obrazek
PROSTACY'05 ~ Ultra Brigade

NSN