Stadion

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#176 Postautor: sadychor » 3 kwietnia 2006, o 21:58

piotr76 pisze:a jaki nick ma nasz tormistrz na forum, może mi zdradzisz to go zapytam

Łoptymista. Jest także specjalistą od uprawy ogródków działkowych i hodowli nornic.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#177 Postautor: Łoptymista » 3 kwietnia 2006, o 22:47

sadychor pisze:
piotr76 pisze:a jaki nick ma nasz tormistrz na forum, może mi zdradzisz to go zapytam

Łoptymista. Jest także specjalistą od uprawy ogródków działkowych i hodowli nornic.

Nie potwierdzam, nie zaprzeczam.
PS To nutrie.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#178 Postautor: Cooper » 3 kwietnia 2006, o 23:26

Regdal pisze:
piotr76 pisze:Mam pytanie do harrego czy już cały materiał przewidywany został dosypany na tor ?

O ile mi wiadomo to harry nie jest toromistrzem. 8)

O ile mi wiadomo, to nie trzeba byc toromistrzem, zeby zaobserwowac, czy caly sjenit zostal juz wysypany na tor. No chyba, ze Ty potrzebujesz o to pytac sie toromistrza.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#179 Postautor: mikas » 4 kwietnia 2006, o 14:19

MOTOR LUBLIN
Obrazek

Czarek
Trener

#180 Postautor: Czarek » 4 kwietnia 2006, o 14:31

mikas pisze:Projekt stadionu w Ostrowie:

http://ozyrys.osw.pl/phpBB2/viewtopic.php?p=38816#38816

Dlaczego nikt, w kraju gdzie jest tyle problemów z klimatem, nie projektuje dachów zakrywających tor?
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

piotr76
Senior
Kontakt:

#181 Postautor: piotr76 » 4 kwietnia 2006, o 19:24

Czarek pisze:
mikas pisze:Projekt stadionu w Ostrowie:

http://ozyrys.osw.pl/phpBB2/viewtopic.php?p=38816#38816

Dlaczego nikt, w kraju gdzie jest tyle problemów z klimatem, nie projektuje dachów zakrywających tor?

Może dlatego że to drogie rozwiązanie i w sumie równa się z kompleksowym zadaszeniem całego stadionu ....
Nie wiem może ktoś się orientuje ile by kosztowała wysuwana murawa może w ten sposób udało by się pogodzić piłke i żużel ... wiem że w angli i w niemczech są takie stadiony ...

Koper
Trener
Kontakt:

#182 Postautor: Koper » 4 kwietnia 2006, o 19:30

piotr76 pisze:Nie wiem może ktoś się orientuje ile by kosztowała wysuwana murawa może w ten sposób udało by się pogodzić piłke i żużel ... wiem że w angli i w niemczech są takie stadiony ...

Masz na mysli ukladana murawe na torze taka jak na zdjeciu z Rybnika czy jaka? Jesli inna to moze uda Ci sie wyszukac fotke w internecie ktora prezentuje Twoj pomysl.

Obrazek

Awatar użytkownika
m.a.c.i.e.k.s
Junior

#183 Postautor: m.a.c.i.e.k.s » 4 kwietnia 2006, o 19:34

mi się Koper zdaje, że Piotrowi chodziło o murawę wysuwaną a nie ukłądaną taka jak jest na Arena of Schalke
Obrazek

tylko nie wiem w czym to miało by pomagać przy pogodzeniu żużla z kopaną. moim zdaniem wręcz przeciwnie, przeszkodziło by to.

pozdro

piotr76
Senior
Kontakt:

#184 Postautor: piotr76 » 4 kwietnia 2006, o 19:37

Koper pisze:
piotr76 pisze:Nie wiem może ktoś się orientuje ile by kosztowała wysuwana murawa może w ten sposób udało by się pogodzić piłke i żużel ... wiem że w angli i w niemczech są takie stadiony ...

Masz na mysli ukladana murawe na torze taka jak na zdjeciu z Rybnika czy jaka? Jesli inna to moze uda Ci sie wyszukac fotke w internecie ktora prezentuje Twoj pomysl.

spróbuje znaleść ... chodziło o wysuwaną murawe boiska, wysuwa się ją poza stadion i wsuwa ponownie przed meczem ... ponoć to dla ułatwienia pielęgnacji murawy poza tym można mieć wtedy 2 - 3 murawy. W naszym wypadku 2- 3 tory to by było coś :lol:

Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#185 Postautor: Regdal » 4 kwietnia 2006, o 19:45

Cooper pisze:
Regdal pisze:
piotr76 pisze:Mam pytanie do harrego czy już cały materiał przewidywany został dosypany na tor ?

O ile mi wiadomo, to nie trzeba byc toromistrzem, zeby zaobserwowac, czy caly sjenit zostal juz wysypany na tor. No chyba, ze Ty potrzebujesz o to pytac sie toromistrza.

Skoro wyrwałeś się do dyskusji i dysponujesz wiedzą,to odpowiedz koledze na nurtujące go pytanie.
"Bez mózgowa,szowinistyczna,szarańcza,na internetowych forach" - Bartłomiej Czekański

www.wolinski.com.pl

piotr76
Senior
Kontakt:

#186 Postautor: piotr76 » 4 kwietnia 2006, o 19:46

[quote="m.a.c.i.e.k.s"]mi się Koper zdaje, że Piotrowi chodziło o murawę wysuwaną a nie ukłądaną taka jak jest na Arena of Schalke

tylko nie wiem w czym to miało by pomagać przy pogodzeniu żużla z kopaną. moim zdaniem wręcz przeciwnie, przeszkodziło by to.

Dokładnie o to mi chodziło

Jak to co ... po pierwsze zmiejszamy tor i mamy więcej miejsc na trybunach po 2 wysuwamy płyte z murawą stawiamy tam zasieki , kraty , linie pod wysokim napięciem i co jeszcze sobie zamarzą :lol: :lol: :lol: , zsuwamy murawe i mamy tylko bandy żużlowe
Pozdrawiam
Piotrek
Ps. Zachęcam do akcji związanej z "nowym"serwerem na forum każda złotówka się liczy

Awatar użytkownika
m.a.c.i.e.k.s
Junior

#187 Postautor: m.a.c.i.e.k.s » 4 kwietnia 2006, o 19:48

ale i tak tor musiałby "oplatać" boisko, musiał by być od boiska większy, więc ta wysuwana murawa to poprostu zbędna rzecz, chyba, że chcesz żeby z jednej strony wsuwała się murawa a z drugiej strony tor żużlowy. jeśli tak to pomysł na miarę nobla.

pozdro

piotr76
Senior
Kontakt:

#188 Postautor: piotr76 » 4 kwietnia 2006, o 20:01

m.a.c.i.e.k.s pisze:ale i tak tor musiałby "oplatać" boisko, musiał by być od boiska większy, więc ta wysuwana murawa to poprostu zbędna rzecz, chyba, że chcesz żeby z jednej strony wsuwała się murawa a z drugiej strony tor żużlowy. jeśli tak to pomysł na miarę nobla.

pozdro

Dokładnie tak jak mówisz
może mnie zgłosisz na nobla :wink: :roll:
Tylko pytanie o koszty boje się że tu mogę się przejechać i nici z nobla .... :lol:

Awatar użytkownika
m.a.c.i.e.k.s
Junior

#189 Postautor: m.a.c.i.e.k.s » 4 kwietnia 2006, o 20:23

koszty są zapewne ogromne biorąc pod uwagę to, żę chyba tylko właśnie w Arena Auf Schalke takie zastosowano rozwiązanie(jak narazie) choć mogę się myslić... :roll:

pozdro

Awatar użytkownika
Smirnek
Senior
Kontakt:

#190 Postautor: Smirnek » 4 kwietnia 2006, o 20:24

m.a.c.i.e.k.s pisze:koszty są zapewne ogromne biorąc pod uwagę to, żę chyba tylko właśnie w Arena Auf Schalke takie zastosowano rozwiązanie(jak narazie) choć mogę się myslić... :roll:

pozdro

Na stadionie w Sapporo też jest takie rozwiązanie

Awatar użytkownika
m.a.c.i.e.k.s
Junior

#191 Postautor: m.a.c.i.e.k.s » 4 kwietnia 2006, o 20:26

wiedziałem :oops: sory za bła, ale to nie zmienia faktu, że takie coś nawet nie powinno nam się śnić, ponieważ jak narazie nie bedzie w Lublinie takiego stadionu(ok 50 tys miejsc?)

pozdro

facett

d

#192 Postautor: facett » 4 kwietnia 2006, o 21:07

ludzie a po co wam stadion na 50 tys...kto by ttam chodził chyba zapominac ze to najbiedniejszy teren UE gdzie na wejscie dostaje sie w pracy 500-800 zl a setki mlodych ludzi po studiach ucieka za granice lub do innych cywilizowanych miast.mysle ze w lublinie wystarczylby stadion na 25 tys.20 tys miejsc dla zwyklych kibicow,reszta dla gosci wliczajac w to strefy buforowe.plus w razie jakiegos cudu(bogaty sponsor +ogromne sukcesy) zeby mozna byloby najwyzej dorobic te kilka tys miejsc w razie potrzeby.dostawiana trawa jest w tym momencie jedyna alternatywa dla 2 dyscyplin a poza tym na swiecie robi sie teraz stadiony czy hale gdzie sa rozne zawody od pilki przez rugby,zuzel koncert zawody motocrossu i inne wymyslne widowiska.jak dobrze slyszalem w hali w wrocku sa np ogromne dyskoteki.trzeba tylko troche pomyslec i nie badz sie wykraczac poza sport i szukac innych mozliwosci dochodu.jesli stadion to i tereny do treningow.w lublinie sa potrzebne z 4 boiska trawiaste i 1 sztuczne(dzieci jezdza po wsiach bo w lublinie nie ma boisk do gry......) plus np jeszcze jakis angielski tor do treningow dla mlodych zuzlowcow.czesto pjaiwa sie koncepcja swiatla na dachu ale zeby to robic staion musi byc czworokatem a w lublinie tak nie jest i nie bedzie.co do podgrzewanej murawy to jesli miast nadel bedzie chaialo robic to na zygmuntowskich to wyrzucamy 3 mln w bloto ala widzi misie.jedna powodz i po systemie.miasto mowi ze nie ma miejsca..a na hipermarkety jest miejsce?mysle ze rusalka lub tereny w strone swidnika sa optymlanym rozwiazaniem lub kresowa.tym terenom nic nie brakuje.a problem jest tkai ze miasto woli napachac swoje kieszenie niz robic tak by miasto sie rozwijalo.wystarczylo posluchac co sie dizlao w kielcach jaki rozglos jaki splendor na nich splynal...tak wlasnie wyglada promocja maista przez sport drodzy panowie z ratusza a nie prowizorka jaka probujecie wcisnac lublinianom rzucajac co raz to bardziej wymyslne pseudoargumenty w ktore chyba sami nie bardzoi wierzycie

piotr76
Senior
Kontakt:

#193 Postautor: piotr76 » 4 kwietnia 2006, o 21:22

Facett nie będę cytował Twojego postabo jest za długi :lol:
rozumiem Twoją frustracje, ale nie do końca mam nadzieję że lublin nie do końca będzie "zadu..em" UE. wiem że łatwiej zbudować i znaleźć teren pod market w centrum niż na obrzeżach teren na lotnisko które rozwinęło by Lublin ... ale z drugiej strony im większy stadion tym lepiej ... można troszke zejść z ceny biletów przez co w sumie klub zarobił by więcej, moim zdanie takie miasto jak Lublin zasługuje i powinno mieć stadion na 50 tys. bo potencjał ewentualnych kibiców zwłaszcza żużla na E-ligowym poziomie napewno jest, nie wiem jak Ty ale ja dobrze pamiętam ile ludzi odeszło z kwitkiem za czasów Nielsena od kas biletowych , i jak wypełnione były Trybuny podczas tamtego sezonu... mam nadzieje że tamte czasy wrócą ... a Tobie życze więcej optymizmu
Pozdrawiam
Piotrek

Awatar użytkownika
m.a.c.i.e.k.s
Junior

#194 Postautor: m.a.c.i.e.k.s » 4 kwietnia 2006, o 21:41

Piotrze, ale to, żę taki satidion by się przydał nie zmienia faktu żę takiego stadionu nie będzie. 5o tysięcznik w Lublinie, z wysuwaną murawą i torem żużlowym. toż to normalnie do science fiction się nadaje! wysówana murawa jest w Niemczech( gdzie budżet jest o dwa nieba większy niż w Polsce) i w Japoni(?) (gdzie technika nas wyprzedza o wiek)*. może zejdźmy na ziemię i czekajmy na ten 11 tysięcznik, z zadzaszeniem trybun i podgrzewaną murawą, bo tylko tyle miasto możę nam zaoferować(choć też wątpię w ukończenie tego obiektu w terminie).

pozdro

* jeśli jeszcze gdzieś to napiszcie

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#195 Postautor: Cz@rek » 4 kwietnia 2006, o 23:26

Cooper pisze:
Regdal pisze:

Dziś zaobserwowałem,że minimum kilkadziesiat ton sjenitu leży jeszcze
po za stadionem 8) 8)

Awatar użytkownika
DonKamizi
Senior
Kontakt:

#196 Postautor: DonKamizi » 5 kwietnia 2006, o 02:47

A ładnych kilkadziesiąt kilo leży poza bandą :wink:
Perła ponad wszystko :) :)
Pozdrowienia dla Krzyżaków
GG 4113059

http://www.otwieramy.pl/?p=89413

facett

bv

#197 Postautor: facett » 6 kwietnia 2006, o 15:21

teksty z 5-tysiacami sa chore ale mówienie ze may sie godzic na 11 tys jest tez złe.stadion powinno sie robić tak by pomieścił wszystkich chętnych .mysle że optimum to 18-25 tys.jesli rzeszów czy kielce mają o połowe mniejsze budżety a w kielcach mozna było robić na 15,5 tys to dlaczego nagle nie stac lublina.zwłaszcza ze teraz będzie mozliwośc dopłat 85%.na zygmuntowskcih dodac jeszcze 5-7 tys krzeselek i robic mimimum dla zuzla i pilki zeby poprostu mogly byc mecze.zrobic sektor gosci pod barem i tyle

piotr76
Senior
Kontakt:

Re: bv

#198 Postautor: piotr76 » 6 kwietnia 2006, o 15:42

facett pisze:teksty z 5-tysiacami sa chore ale mówienie ze may sie godzic na 11 tys jest tez złe.stadion powinno sie robić tak by pomieścił wszystkich chętnych .mysle że optimum to 18-25 tys.jesli rzeszów czy kielce mają o połowe mniejsze budżety a w kielcach mozna było robić na 15,5 tys to dlaczego nagle nie stac lublina.zwłaszcza ze teraz będzie mozliwośc dopłat 85%.na zygmuntowskcih dodac jeszcze 5-7 tys krzeselek i robic mimimum dla zuzla i pilki zeby poprostu mogly byc mecze.zrobic sektor gosci pod barem i tyle

Odpowiedź jest prosta w tym miejscu ze względu na teren (oststnio mogliśmy zabaczyć co może woda zrobić), nie da się powiększyć stadionu do 20 - 25 tys. jedynym wyjściem jest wybudowanie nowego obiektu i tu pojawia się pytanie :lol: czy robić coś na jakiś czas a później to przebudować ? czy 2 postawić coś konkretnego z wizją na przyszłość,
przy takim 50 tys. mogła by u nas spokojnie reprezentacja grać :lol:
kolejnym problemem są miejsca parkingowe ... przy zygmuntowskich teraz nie starcza, a Ty chcesz jeszcze go powiększać .... niestety ludzie lubią komfort, a i z parkingów wokół stadionu też by można troche grosza urwać .... nie wiem jak to jest teraz ....
Może są to marzenia .... Ale starym powiedzeniem :lol:
"Młodość nie zna półśrodków i kompromisu" :lol:

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#199 Postautor: Torsen » 6 kwietnia 2006, o 15:45

piotr76 pisze:z parkingów wokół stadionu też by można troche grosza urwać .... nie wiem jak to jest teraz ....

Jest tak, jak piszesz - urywają. Np. lusterka urywają. I szyby wybijają też.

piotr76
Senior
Kontakt:

#200 Postautor: piotr76 » 6 kwietnia 2006, o 15:47

Torsen pisze:
piotr76 pisze:z parkingów wokół stadionu też by można troche grosza urwać .... nie wiem jak to jest teraz ....

Jest tak, jak piszesz - urywają. Np. lusterka urywają. I szyby wybijają też.

:lol:
Raczej chodziło mi o to czy klub coś może zarobić na parkingach podczas zawodów ? :wink: