Stadion

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
sledzio

#126 Postautor: sledzio » 31 marca 2006, o 06:58

Nie dawno wrócilem z pracy przejeżdzając obok stadniny to wygląda to jakby to Wisła była !

Awatar użytkownika
halu_uche
Kontakt:

#127 Postautor: halu_uche » 31 marca 2006, o 10:04

Panowie w Krośnie co roku to samo :) Zresztą pamiętacie jak było rok temu. U nas spowodowane jest to wadliwym działaniem studzienki kanalizacyjnej, która wylewa wodę, a znajduje się 15 metrów od toru. Dajcie czasami znać jaka sytuacja u Was. Pozdro

facett

b

#128 Postautor: facett » 31 marca 2006, o 10:41

ciekawy jestem czy miasto wycoifa sie z tego projektu robienia tutaj stadionu.bo jest tak wiele przeciwnych argumeentow do tej inwestycji ze w zasadzie nie ma co sie pchac na sile i wyrzucac pieniedzy w bloto

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#129 Postautor: Gelo » 31 marca 2006, o 12:35

Byłem przed chwilką na stadionie - jest nieznacznie lepiej

Czarek
Trener

#130 Postautor: Czarek » 31 marca 2006, o 12:39

Być może ta powódź przyniesie ciekawe skutki. Motor już ostro wypowiada się na temat budowy "nowoczesnego" stadionu w tym miejscu. Każde takie zalenie niszczy boisko, a przecież pod nim mam być jeszcze instalacja - podmycie jej to ogromne straty.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#131 Postautor: luCas » 31 marca 2006, o 13:11

Orientuje sie moze ktos czy woda ze stadionu jest wypompowywana? Chociaz tak sie zastanawiam, czy przy takim stanie Bystrzyce przyniesie to jakis skutek.
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski

Czarek
Trener

#132 Postautor: Czarek » 31 marca 2006, o 13:17

luCas pisze:Orientuje sie moze ktos czy woda ze stadionu jest wypompowywana? Chociaz tak sie zastanawiam, czy przy takim stanie Bystrzyce przyniesie to jakis skutek.

A po co? Póki poziom rzeki się nie podniesie to nie ma sensu.

Czarek
Trener

#133 Postautor: Czarek » 31 marca 2006, o 13:17

Czarek pisze:
luCas pisze:Orientuje sie moze ktos czy woda ze stadionu jest wypompowywana? Chociaz tak sie zastanawiam, czy przy takim stanie Bystrzyce przyniesie to jakis skutek.

A po co? Póki poziom rzeki się nie podniesie to nie ma sensu.

Nie obniży - oczywiście

Speedway Fan
Senior

#134 Postautor: Speedway Fan » 31 marca 2006, o 13:21

Jest takie coś jak opcja edytuj (zmień) !!

A tutaj tekst z kuriera:

Wczoraj próbowano wypompowywać wodę. Te zabiegi jednak niewiele pomagały, a przede wszystkim nie gwarantowały, że w sobotę będzie się ono nadawało do gry.

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#135 Postautor: bkapusta » 31 marca 2006, o 13:27

Bo to pompowanie to bezsens. Jak jest taki poziom rzeki i wod gruntowych to mozna sobie ruski miesiac pompowac i co to da...
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#136 Postautor: sadychor » 31 marca 2006, o 14:01

Monter_77 pisze:(...)W ogole nie umiesz czytac ze zrozumieniem - patrz pierwszy moj wpis na 5 stronie obecnego watku. Haslo "Pruszon out" przewija sie przez wiekszosc moich postow w temacie stadion (aktualnym i poprzednim)
Od siedmiu lat buduje hale, na stadionie poza "kurnikiem" przez 2 kadencje nie zrobil nic... W ciagu 2 lat w Kielcach zbudowano stadion, a hala bedzie gotowa za pol roku.
Ty masz w d.. hale dla mnie jest wazna i hala i stadion, a najlepiej dwa stadiony jak to robia w Czestochowie.

Na hasło "Globus" dostaje ataku nerwicy i tyle. Sztandarowy produkt ekipy rządzącej blokuje inne potrzebne inwestycje. Dla kibiców Montexu hala to powód do radości, tej drużynie należy się porządny obiekt. Dla łyżwiarzy-amatorów też, a mi akurat jest to obojętne. A w mżonki pod tytułem DWA STADIONY, ewentualnie JEDEN SUPER-NOWOCZESNY nie wierze. Za duży jestem na to.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#137 Postautor: Gelo » 31 marca 2006, o 14:06

bkapusta pisze:Bo to pompowanie to bezsens. Jak jest taki poziom rzeki i wod gruntowych to mozna sobie ruski miesiac pompowac i co to da...
Dokladnie - dopóki poziom rzeki jest zbliżony albo wyższy od boiska to woda będzie wracała studzienkami odpływowymi. Trzeba by było zatkaćte studzienki - a to mija sie z celem. Pozostaje czekać na obniżenie poziomu Bystrzycy

Koper
Trener
Kontakt:

#138 Postautor: Koper » 31 marca 2006, o 15:22

Za Kurierem Lubelskim:
Obrazek
Jest to dla nas kolejny powód do poszukania miejsca na nowy obiekt piÅ‚karski – komentuje Waldemar Paszkiewicz, prezes LKP Motor.
– W trakcie planowanej modernizacji stadionu pod boiskiem ma być zamontowany system podgrzewania pÅ‚yty. Nie wyobrażam sobie, żeby taka instalacja mogÅ‚a zostać w przyszÅ‚oÅ›ci zalana wodÄ….

harry
Trener

#139 Postautor: harry » 31 marca 2006, o 16:44

Ponieważ widzę że kolegom nie chce sie przeglądać starszych wpisów ( z nocy), więc wkleję się sam :lol: 8) :

harry pisze:1.Jak zejdzie woda, to tor bardzo szybko będzie suchy, ale to nic nie da bo i tak trzeba będzie go bronować, zeby wymieszać starą i nowa nawierzchnię.
2. Oczywiście wszystkie pomysły, że można teraz gdzieś wypompować wodę są chore :lol: :lol: :lol:. To jest system naczyń połaczonych.
3. Najgorsze jest to, ze przed zalewem jest jeszcz e mnóstwo wody :cry: i tak naprawde to niewiadomo kiedy ona spłynie :(
4. A jeszcze niedawno była śluza, która chroniła tor i stadion przed takimi dewiacjami ale jakieś bolki zapieprzyły ją na złom...

Poprawka brzmi: Przed zalewem już nie ma powodzi. W Prawiednikach jakby się nic nie stało. Ze stadionu już też woda prawie zeszła. Tylko ten cholerny deszcz.
W sumie potrzeba ze 3 dni pogody i jeździmy :!: :idea: Tylko skąd je wziąźć? :shock: [/b]
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Koper
Trener
Kontakt:

#140 Postautor: Koper » 31 marca 2006, o 16:50

Monter_77 pisze:Haslo "Pruszon out" przewija sie przez wiekszosc moich postow w temacie stadion (aktualnym i poprzednim)
Od siedmiu lat buduje hale, na stadionie poza "kurnikiem" przez 2 kadencje nie zrobil nic... W ciagu 2 lat w Kielcach zbudowano stadion, a hala bedzie gotowa za pol roku.

"Jeżeli tylko Andrzej Pruszkowski zechce kolejny raz kandydować na prezydenta Lublina, to nie ma ku temu przeszkód. - Jest przecież w tej roli dobry" (Jaroslaw Kaczynski)

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#141 Postautor: boxing » 31 marca 2006, o 19:13

meridol pisze:z uwagi na dzisiejsze wydarzenia na stadionie proponuje do projektu dopisac ZAPORĘ lub jakis betonowy wał przeciwpowodziowy od strony rzeki !!!!

Obawiam sie, ze nawet biorac te slowa na powaznie niewiele by to dalo - strona klubowa podaje, ze woda wdarla sie przez drenaz. Zadne waly nie pomoga - woda przy wysokim poziomie rzeki wybija od spodu.

Jak dla mnie to kolejny argument za calkiem nowym stadionem w nowym miejscu. Nie pierwszy raz Bystrzyca wylewa, nieraz w przeszlosci byly juz problemy z poziomem wod, co utrudnialo przygotowanie toru.

Nie bede pisal, ze to zalanie to jakby znak, zeby zastanowic sie nad celowoscia remontu obiektu z Zygmuntowskich, ale chcialbym, zeby zmusilo nasze wladze raz jeszcze do przemyslenia swojej decyzji. Zbyt ciasno na większą rozbudowę, kiepskie warunki gruntowe, wylewajaca rzeka... Ale wladza sie uparla - czy mozna liczyc, ze sie jednak zastanowi i rozwazy postawienie nowego stadionu?

PS Z tego, co pamietam, rownie wysoki poziom Bystrzyce byl okolo 1996 czy 1997 roku - wtedy woda przelala sie nawet przez owczesna "zuzlowke" czyli dzisiejsza sciezke rowerowa.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#142 Postautor: GIGI » 31 marca 2006, o 19:47

A ja proponuję zawiesić słońce nad stadionem ale takie które ocieplałoby temperatyrę toru i płyty do min 25 stopni, co wy na to??

Awatar użytkownika
KyLma

#143 Postautor: KyLma » 31 marca 2006, o 20:20

od jutra ma spadać poziom rzeki tak powiadają w TV :P. i jutro troche ladniejsza pogoda, ale od niedzieli znowu deszcz
WYGRAMY WYGRAMY WYGRAMY

harry
Trener

#144 Postautor: harry » 31 marca 2006, o 20:26

KyLma pisze:od jutra ma spadać poziom rzeki tak powiadają w TV :P. i jutro troche ladniejsza pogoda, ale od niedzieli znowu deszcz

Z toru już woda zeszła. Zostały nidobitki. Natomiast murawa tak jak przewidziałem jeszcze w wielu miejscach zalana.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Davv
Kadrowicz

#145 Postautor: Davv » 31 marca 2006, o 20:41

harry pisze: Natomiast murawa tak jak przewidziałem jeszcze w wielu miejscach zalana.

Nostradamus czy jak? Potrafisz przewidzieć numery totka? 8) :wink:

harry
Trener

#146 Postautor: harry » 31 marca 2006, o 20:53

Jak stoisz na murawie to dobrze widać, że płyta jest bardzo nierówna. Idzie w góre na środku a po bokach się zapada. Właśnie przy krawężniku toru jest najniższa i woda nie może spływać do studzienek. Ot i cała tajemnica :lol: 8)

Awatar użytkownika
Fork
Zawodowiec

#147 Postautor: Fork » 31 marca 2006, o 21:48

A deszcz pada, pada i pada.......
Ciekawe jak bedzie jutro... i w ciÄ…gu kolejnych kilku dni.
trening czyni mistrza.

Awatar użytkownika
volf

#148 Postautor: volf » 31 marca 2006, o 23:10

Fork pisze:A deszcz pada, pada i pada.......
Ciekawe jak bedzie jutro... i w ciÄ…gu kolejnych kilku dni.
Instytut Meteorologii i Gospodarki Wodnej - od poniedziałku ma już sie pogoda w Lublinie poprawić - tem 15 stopni sloneczko wiec nie bedzie żle !!!

harry
Trener

#149 Postautor: harry » 31 marca 2006, o 23:47

volf pisze:Instytut Meteorologii i Gospodarki Wodnej - od poniedziałku ma już sie pogoda w Lublinie poprawić - tem 15 stopni sloneczko wiec nie bedzie żle !!!

Jeżeli to prawda to w środę trening :P :P :P

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#150 Postautor: Torsen » 1 kwietnia 2006, o 00:33

weather.com jest dla Lublina mniej łaskawy. Zobaczymy, kto miał rację, ale tamci rzadko się mylą.