Stadion
-
sledzio
Być może ta powódź przyniesie ciekawe skutki. Motor już ostro wypowiada się na temat budowy "nowoczesnego" stadionu w tym miejscu. Każde takie zalenie niszczy boisko, a przecież pod nim mam być jeszcze instalacja - podmycie jej to ogromne straty.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
Czarek pisze:luCas pisze:Orientuje sie moze ktos czy woda ze stadionu jest wypompowywana? Chociaz tak sie zastanawiam, czy przy takim stanie Bystrzyce przyniesie to jakis skutek.
A po co? Póki poziom rzeki się nie podniesie to nie ma sensu.
Nie obniży - oczywiście
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
-
Speedway Fan
- Senior
Monter_77 pisze:(...)W ogole nie umiesz czytac ze zrozumieniem - patrz pierwszy moj wpis na 5 stronie obecnego watku. Haslo "Pruszon out" przewija sie przez wiekszosc moich postow w temacie stadion (aktualnym i poprzednim)
Od siedmiu lat buduje hale, na stadionie poza "kurnikiem" przez 2 kadencje nie zrobil nic... W ciagu 2 lat w Kielcach zbudowano stadion, a hala bedzie gotowa za pol roku.
Ty masz w d.. hale dla mnie jest wazna i hala i stadion, a najlepiej dwa stadiony jak to robia w Czestochowie.
Na hasło "Globus" dostaje ataku nerwicy i tyle. Sztandarowy produkt ekipy rządzącej blokuje inne potrzebne inwestycje. Dla kibiców Montexu hala to powód do radości, tej drużynie należy się porządny obiekt. Dla łyżwiarzy-amatorów też, a mi akurat jest to obojętne. A w mżonki pod tytułem DWA STADIONY, ewentualnie JEDEN SUPER-NOWOCZESNY nie wierze. Za duży jestem na to.
Dokladnie - dopóki poziom rzeki jest zbliżony albo wyższy od boiska to woda będzie wracała studzienkami odpływowymi. Trzeba by było zatkaćte studzienki - a to mija sie z celem. Pozostaje czekać na obniżenie poziomu Bystrzycybkapusta pisze:Bo to pompowanie to bezsens. Jak jest taki poziom rzeki i wod gruntowych to mozna sobie ruski miesiac pompowac i co to da...
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Za Kurierem Lubelskim:
Jest to dla nas kolejny powód do poszukania miejsca na nowy obiekt piÅ‚karski – komentuje Waldemar Paszkiewicz, prezes LKP Motor.
– W trakcie planowanej modernizacji stadionu pod boiskiem ma być zamontowany system podgrzewania pÅ‚yty. Nie wyobrażam sobie, żeby taka instalacja mogÅ‚a zostać w przyszÅ‚oÅ›ci zalana wodÄ….
Jest to dla nas kolejny powód do poszukania miejsca na nowy obiekt piÅ‚karski – komentuje Waldemar Paszkiewicz, prezes LKP Motor.
– W trakcie planowanej modernizacji stadionu pod boiskiem ma być zamontowany system podgrzewania pÅ‚yty. Nie wyobrażam sobie, żeby taka instalacja mogÅ‚a zostać w przyszÅ‚oÅ›ci zalana wodÄ….
Ponieważ widzę że kolegom nie chce sie przeglądać starszych wpisów ( z nocy), więc wkleję się sam
:
Poprawka brzmi: Przed zalewem już nie ma powodzi. W Prawiednikach jakby się nic nie stało. Ze stadionu już też woda prawie zeszła. Tylko ten cholerny deszcz.
W sumie potrzeba ze 3 dni pogody i jeździmy
Tylko skąd je wziąźć?
[/b]
harry pisze:1.Jak zejdzie woda, to tor bardzo szybko będzie suchy, ale to nic nie da bo i tak trzeba będzie go bronować, zeby wymieszać starą i nowa nawierzchnię.
2. Oczywiście wszystkie pomysły, że można teraz gdzieś wypompować wodę są chore![]()
![]()
. To jest system naczyń połaczonych.
3. Najgorsze jest to, ze przed zalewem jest jeszcz e mnóstwo wodyi tak naprawde to niewiadomo kiedy ona spłynie
![]()
4. A jeszcze niedawno była śluza, która chroniła tor i stadion przed takimi dewiacjami ale jakieś bolki zapieprzyły ją na złom...
Poprawka brzmi: Przed zalewem już nie ma powodzi. W Prawiednikach jakby się nic nie stało. Ze stadionu już też woda prawie zeszła. Tylko ten cholerny deszcz.
W sumie potrzeba ze 3 dni pogody i jeździmy
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Monter_77 pisze:Haslo "Pruszon out" przewija sie przez wiekszosc moich postow w temacie stadion (aktualnym i poprzednim)
Od siedmiu lat buduje hale, na stadionie poza "kurnikiem" przez 2 kadencje nie zrobil nic... W ciagu 2 lat w Kielcach zbudowano stadion, a hala bedzie gotowa za pol roku.
"Jeżeli tylko Andrzej Pruszkowski zechce kolejny raz kandydować na prezydenta Lublina, to nie ma ku temu przeszkód. - Jest przecież w tej roli dobry" (Jaroslaw Kaczynski)
meridol pisze:z uwagi na dzisiejsze wydarzenia na stadionie proponuje do projektu dopisac ZAPORĘ lub jakis betonowy wał przeciwpowodziowy od strony rzeki !!!!
Obawiam sie, ze nawet biorac te slowa na powaznie niewiele by to dalo - strona klubowa podaje, ze woda wdarla sie przez drenaz. Zadne waly nie pomoga - woda przy wysokim poziomie rzeki wybija od spodu.
Jak dla mnie to kolejny argument za calkiem nowym stadionem w nowym miejscu. Nie pierwszy raz Bystrzyca wylewa, nieraz w przeszlosci byly juz problemy z poziomem wod, co utrudnialo przygotowanie toru.
Nie bede pisal, ze to zalanie to jakby znak, zeby zastanowic sie nad celowoscia remontu obiektu z Zygmuntowskich, ale chcialbym, zeby zmusilo nasze wladze raz jeszcze do przemyslenia swojej decyzji. Zbyt ciasno na większą rozbudowę, kiepskie warunki gruntowe, wylewajaca rzeka... Ale wladza sie uparla - czy mozna liczyc, ze sie jednak zastanowi i rozwazy postawienie nowego stadionu?
PS Z tego, co pamietam, rownie wysoki poziom Bystrzyce byl okolo 1996 czy 1997 roku - wtedy woda przelala sie nawet przez owczesna "zuzlowke" czyli dzisiejsza sciezke rowerowa.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!
KyLma pisze:od jutra ma spadać poziom rzeki tak powiadają w TV. i jutro troche ladniejsza pogoda, ale od niedzieli znowu deszcz
Z toru już woda zeszła. Zostały nidobitki. Natomiast murawa tak jak przewidziałem jeszcze w wielu miejscach zalana.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
Jak stoisz na murawie to dobrze widać, że płyta jest bardzo nierówna. Idzie w góre na środku a po bokach się zapada. Właśnie przy krawężniku toru jest najniższa i woda nie może spływać do studzienek. Ot i cała tajemnica

volf pisze:Instytut Meteorologii i Gospodarki Wodnej - od poniedziałku ma już sie pogoda w Lublinie poprawić - tem 15 stopni sloneczko wiec nie bedzie żle !!!
Jeżeli to prawda to w środę trening