Wywiady z ludźmi lubelskiego żużla

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#626 Postautor: Gelo » 13 marca 2006, o 16:11

sting126 pisze:
Gelo pisze:Dziwne - zapewne mam dejavu ale gdzieÅ› juz ten wywiad widzialem... w kazdym badz razie bardzo podobny.

Moze "Dziennik" rano czytales ;)

Niewątpliwie był to dziennik - ale z pewnością nie Wschodni aczkolwiek lubelski.

Awatar użytkownika
Nazir
Junior

#627 Postautor: Nazir » 13 marca 2006, o 16:35

Gelo pisze:Dziwne - zapewne mam dejavu ale gdzieÅ› juz ten wywiad widzialem... w kazdym badz razie bardzo podobny.

Pewnie dlatego, że wywiady z tymi samymi osobami maja to do siebie, że tresci przekazywane przez te osoby zazwyczaja są identyczne :idea:

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#628 Postautor: Gelo » 13 marca 2006, o 18:51

Nazir pisze:

Pewnie dlatego, że wywiady z tymi samymi osobami maja to do siebie, że tresci przekazywane przez te osoby zazwyczaja są identyczne :idea:

To zrozumiałe - chodzi jednak przede wszystkim o pytania - tu bynajmniej nie jest ta sama osoba, chyba że o czymś nie wiem.

Awatar użytkownika
Nazir
Junior

#629 Postautor: Nazir » 13 marca 2006, o 18:56

Właśnie porownalem i tylko trzy pytania sa podobne...
A poza tym o co redaktor DW miał pytac Louisa? O to jak dlugo chodzi w jednych gatkach. czy jaką kawe lubi z rana...?!
Czepiasz sie Gelu
To, że byłes pierwszy nie oznacza zaraz, że ktos po tobie ściagnął...

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#630 Postautor: Gelo » 13 marca 2006, o 23:48

Nazir pisze:Właśnie porownalem i tylko trzy pytania sa podobne...
A poza tym o co redaktor DW miał pytac Louisa? O to jak dlugo chodzi w jednych gatkach. czy jaką kawe lubi z rana...?!
Czepiasz sie Gelu
To, że byłes pierwszy nie oznacza zaraz, że ktos po tobie ściagnął...

Nie czepiam się - wprost przeciwnie - ciesze się ze kolega po fachu czerpie z dobrych wzorców :) A tak na marginesie - jestes z rodziny czy w osobie własnej? :lol:

Awatar użytkownika
Nazir
Junior

#631 Postautor: Nazir » 14 marca 2006, o 00:12

Gelu skoro rozmowa była aż tak podobna widac... że obaj czerpiecie z tych wzorców :D

A co do twojego pytania to nie ukrywam, ze sympatyzujÄ™ z redaktorem z DW :wink:

Awatar użytkownika
Carew
Szkółkowicz

#632 Postautor: Carew » 16 marca 2006, o 09:35

Wywiad z Bogusławem Kasińskim:
http://miasta.gazeta.pl/lublin/1,35644,3214170.html
----- FORZA JUVE -----

baranek
Junior

#633 Postautor: baranek » 27 marca 2006, o 15:04

w nowym "tygodniku żużlowym" jest wywiad z prezesem lubelskiego Fan Klubu żużlowego :!:

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#634 Postautor: Cooper » 27 marca 2006, o 15:10

Moglby ktos to wkleic? I przy okazji-w dzisiejszym Lubelskim Sport Expressie mialo byc sporo o zuzlu, da rade jakis skanik?
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

baranek
Junior

#635 Postautor: baranek » 27 marca 2006, o 15:23

Obrazek

rozmowa z prezesem FanKlubu

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#636 Postautor: Cooper » 27 marca 2006, o 16:27

Uee, to standardowy wywiad Stinga, juz wczesniej byl w LSE chyba.

Dawac co tam dzis bylo w LSe, bo mi sie do kiosku nie chce isc 8)
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Speedway Fan
Senior

#637 Postautor: Speedway Fan » 27 marca 2006, o 16:58

Dziś w LSE jest Ks. Jan Kiełbasa ;)

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#638 Postautor: Cz@rek » 27 marca 2006, o 17:10

baranek pisze:w nowym "tygodniku żużlowym" jest wywiad z prezesem lubelskiego Fan Klubu żużlowego :!:

A także z K.Góralem i Rysiem Bieleckim 8)

Koper
Trener
Kontakt:

#639 Postautor: Koper » 27 marca 2006, o 17:15

Cooper pisze:Uee, to standardowy wywiad Stinga, juz wczesniej byl w LSE chyba.

Dawac co tam dzis bylo w LSe, bo mi sie do kiosku nie chce isc 8)
W ogole standardem jest ze Tomek Zalewa wrzuca na lamy TZ to samo co wczesniej wrzuca na lamy LSE :D

Metalliczny
Senior
Kontakt:

#640 Postautor: Metalliczny » 27 marca 2006, o 18:06

Ja w ramach sprostowania :wink: - Fan Klub spotyka się co sobote w pubie Tequilla na ul.Zachodniej, także teraz tam zapraszamy wszystkich chętnych :wink: 8) :D

Awatar użytkownika
Nazir
Junior

#641 Postautor: Nazir » 27 marca 2006, o 18:26

Rozmowa z Bogusławem Kasińskim, dyrektorem TŻ Sipma
Górniczy mecenas
• W ostatnim czasie do grona sponsorów lubelskiego żużla dołączyÅ‚y dwie uznane firmy.
- UdaÅ‚o nam siÄ™ podpisać umowy sponsorskie z Lubelskim WÄ™glem "Bogdanka” SA oraz "córkÄ…” tej spółki - LC Ekoklinkier. Firmowym zawodnikiem łęczyÅ„skiej firmy bÄ™dzie Jacek RempaÅ‚a, którego kevlar ma nawiÄ…zywać kolorystykÄ… do barw tej firmy. Logo kopalni znajdzie siÄ™ również na kierownicach motocykli wszystkich naszych zawodników. Ponadto, tak jak w ubiegÅ‚ym roku, lubelski klub uzyska znaczne wsparcie finansowe ze strony Browarów Lubelskich ,,PerÅ‚a”, której logo ponownie pojawi siÄ™ na plastronach.
• JakÄ… kwotÄ™ przekazali sponsorzy?
- Tego nie mogę zdradzić.
• Czy te pieniÄ…dze zostaÅ‚y
już wliczone do planowanego budżetu?
- Budżet na ten sezon zawiera środki finansowe przekazane od wszystkich sponsorów. Przypomnę, że w nadchodzącym sezonie lubelski klub będzie miał do rozdysponowania 2 mln 50 tysięcy złotych, z czego prawie połowę stanowić będą wpływy od sponsorów.
• Czy odbÄ™dÄ… siÄ™ zaplanowane
na ten tydzień sparingi
TÅ» Sipma?
- Z Poznania otrzymaliśmy informacje, że na pewno nie zdążą przygotować toru. Natomiast z trenerem WTS Wrocław, Markiem Cieślakiem, jesteśmy w stałym kontakcie. Wszystko wskazuje na to, że na tamtejszym torze uda się nam potrenować. Jeśli warunki nie ulegną pogorszeniu, to we wtorek przeprowadzimy tam zajęcia, a dzień później rozegramy zaplanowane zawody towarzyskie.
• Jak idÄ… prace nad doprowadzeniem naszego toru do stanu użytecznoÅ›ci?
- Wszystko przebiega bardzo sprawnie. Trudno jednak powiedzieć, kiedy nawierzchnia nadawać się będzie do jazdy. Jeśli pogoda nie pokrzyżuje planów, to być może po powrocie z Wrocławia uda się już przeprowadzić trening. Prognozy są optymistyczne, ponieważ zapowiadane są opady deszczu, a ten jest potrzebny.
• Czy sparing z MarmÄ…
Rzeszów będzie pierwszymi zawodami w tym sezonie, rozegranymi na lubelskim torze?
- Jeśli uda się przygotować tor, to będziemy się starali zorganizować jakiś turniej już w najbliższą niedzielę, to jest 2 kwietnia. Będziemy zastanawiać się nad obsadą zawodów.
• Zawodnicy Sipmy rozpoczÄ™li już przygotowania.
- W ubiegłym tygodniu na torze w Bydgoszczy trenowali Piotr Świst i Grzegorz Knapp. Do Leszna wybiera się teraz Jacek Rempała. Niewykluczone, że na tamtejszym torze potrenuje również Daniel Jeleniewski.
• RuszyÅ‚y rozgrywki ligi angielskiej. Jak skomentuje pan wyniki osiÄ…gane przez lubelskich stranieri?
- Cieszę się, że po niezbyt udanym początku Chris Louis wrócił do swojej optymalnej dyspozycji. Ogólnie z postawy naszych zagranicznych zawodników jestem zadowolony.
Rozmawiał Karol Grzywacz

(Przeprowadzono w sobotę, kiedy jeszcze nie było wiadomo, że sparing z WTS się nie odbędzie.)

K.A.M.I.L.
Zawodowiec
Kontakt:

#642 Postautor: K.A.M.I.L. » 27 marca 2006, o 18:53

Ciekawy fragment z dzisiejszego LSE :

Tymczesem zarząd TŻ Sipma uchwalił w końcu budżet klubu na nadchodzący sezon. I co równie ważne - pionformował o planach finansowych opinię publiczną. Rzecz niebywała w sportowych realiach Lubelszczyzny. BRAWO !
Budżet skalkulowano na 2 mln 50 tys. zł, z czego 48,3 % mają stanowić wpływy z biletów, 42% (868 tys. zl) to środki uzyskane od sponsorów, 12 tys. stanowią darowizny, a 180 tys. zł to dotacje. Najwięcej, bo 83% z całego budżetu, czyli 1 mln 700 tys. pochłoną wypłaty dla zawodników. Na działalność szkółki żużlowej klub zamierza przeznaczyć 50 tysięcy złotych.

Pozdrawiam
MOTOR LUBLIN

Awatar użytkownika
Nazir
Junior

#643 Postautor: Nazir » 27 marca 2006, o 18:58

Informacje te przekazał lubelskim mediom sam prezes Leszek K. Znany w pewnych kregach jako "wielki propagator tzw. transparentnej polityki finansowej".

I bardzo słusznie

hayabusarider

#644 Postautor: hayabusarider » 27 marca 2006, o 21:44

Darowizny???
to jak to jest?? Można było w końcu przekazać 1% dla TŻ??

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#645 Postautor: bkapusta » 27 marca 2006, o 21:46

hayabusarider pisze:Darowizny???
to jak to jest?? Można było w końcu przekazać 1% dla TŻ??

Darowizny mozna zawsze przekazac.

Darowizna to darowizna.

1% podatku to odpis. Mozesz sobie odpisac 1% od swojego podatku jesli w trakcie roku podatkowego przekazales ta sume na organizacje z odpowiedniej listy.

re dwon:

W praktyce faktycznie rozni to sie od innych odpisow tym, ze nie mozna go potracic samemu od naleznego podatku tylko pozniej dochodzi do "zwrotu" jendakze w teori jest to odpis :P
Ostatnio zmieniony 28 marca 2006, o 09:45 przez bkapusta, łącznie zmieniany 1 raz.
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
prt
Junior
Kontakt:

#646 Postautor: prt » 27 marca 2006, o 22:56

aby była pełna jasność:
to nie jest odpis. odpis powoduje zwykle pomniejszenie zobowiÄ…zania.
przekazanie 1% podatku na wybrany cel powoduje jedynie, że jedna setna tego haraczu, który podatnik płaci do państwowego kotła idzie plus minus tam, gdzie podatnik sądzi, że uczyni dobro.

w praktyce wyglada to tak, że gdy już wyliczysz podatek, obliczasz sobie 1% z tego, wpłacasz / przelewasz na konto organizacji z oficjalnej listy a potem otrzymujesz "zwrot" tej wpłaty.

Centrum Konferencyjne BENSIP. Miejsce Spotkań.

http://www.bensip.pl
http://www.sport.bensip.pl

Restauracja-Bar. Przyjęcia Okolicznościowe. Transmisje sportowe na żywo.
Szkolenia. Konferencje. Imprezy integracyjne.

sledzio

#647 Postautor: sledzio » 8 kwietnia 2006, o 23:16

Wywiad z naszym pechowcem dzisiejszego treningu http://www.sportowefakty.pl/?dysc_id=4& ... _id=116455

K.A.M.I.L.
Zawodowiec
Kontakt:

#648 Postautor: K.A.M.I.L. » 10 kwietnia 2006, o 20:28

Nie ma miejsca na zabawÄ™

Wywiad z Bogusławem Kasińskim:

Pierwszy, malutki krok w stronę ekstraligi został zrobiony.
-Niespodzianki nie było, mecz zakończył sie planowo. Wygraliśmy dosyć pewnie i wyraźnie, ale takiego roztrzygnięcia w meczu z Krosnem każdy się spodziewa. Mamy jeszcze troche kłopotów z dopasowaniem motocykli do lubelskiegotoru, co było widać przede wszystkim u Grześka Knappa i Piotra Śwista. Ich jazda to nie było może jeszcze to, co byśmy sobie życzyli, tym bardziej, żeKrosno nie było zbyt wymagającym przeciwnikiem.Teraz przed nami wyjazd do Grudziądza i to będzie dopiero sprawdzian naszych umiejętności. Chcemy wygrać to spotkanie. Zależy nam, żeby lubelscy kibice uwierzyli, że coś się w tym klubie zmienia na lepsze i robimy wszystko, żeby awansować.
Mecz w Grudziądzu to na dobrą sprawę pierwszy sprawdzian siły lubelskiej drużyny.
-To prawda, dlatego podchodzimy do tego spotkania niezwykle poważnie. O ile pogoda nie pokrzyżyjenam planów, w środę w Tarnowie zmierzymy się w meczu towarzyskim z miejscową Unią. Trochę sie obawiam, bo prognozy zapowiadają na najbliższe dni opady deszczu. Dlaczego Tarnów? Chcemy przede wszystkim sprawdzić się i pojeździć trochę na twardym torze, bo takiego spodziewamy się w Grudziądzu. W Lublinie nie jesteśmy w stanie przygotować takiego toru, ponieważ jest dosypana nowa nawierzchnia. Mam nadzieję, że w Tarnowie zastaniemy taki tor, do jakiego jestem tam przyzwyczajony(śmiech). Czyli twardy.
Zaskoczyła pana dobra postawa Czecha Lubosa Tomicka?
-Cały czas byłem przkonany, że jest to dobry młodzieżowiec. Wiedziałem o tym i zaskoczenia nie ma. Myśle, że dobrze przepracowaliśmy okres transferowy i wierzę, że postawiliśmy na dobrych zawodników. Andreas Messing też jest bardzo dobrym młodzieżowcem i jest nam przykro, że akurat taki pech dopadł go na ostatnim treningu. Chcemy, żeby po analizie lekarskiej i po prześwietleniach wyjechał do Anglii do doktora Simpsona na "spawanie" tej kości. Szukamy już sponsora na ten wyjazd. Messinga bardzo potrzebujemy. Na pewno na Grudziądz nie uda się go doprowadzić do sprawności i dlatego chcemy sprowadzić Chorwata Juricę Pavlica. Mam nadzieję, że się dogadamy.
Jest jakaś niepisana umowa z zawodnikami, że najsłabszy w danym meczu nie pojedzie w kolejnym spotkaniu?
-Nie, nie ma takiej umowy. Dla mnie najważniejszy jest wynik zespołu i to przekładam na wszystko. Dopiero na drugim miejscu jest ekonomia klubu, ale tylko w przypadku, kiedy wynik w lidze nie jest niczym zagrożony. Oszczędzać za wszelką cenę nie zamierzamy, musimy mieć komfort i pewność.
Klub spodziewał się chyba lepszej frekwencji. Miało być 8 tysięcy osób na każdym meczu...
-Tragedii nie ma, bo powiem szczerze, myślałem, że będzie nawet gorzej. Wiadomo, nic nie ujmując rywalowi, to nie jest znana drużyna. Mimo wszystko cieszę się, że kibice przyszli. Należy cieszyć się, że zapotrzebowanie na dobry żużel w Lublinie jest ogromne. Zapraszam wszystkich kibiców, przyprowadźcie znajomych. Interesuje nas awans do ekstraligi i postaramy się udowodnić w każdym meczu, że tak jest. Nie ma miejsca na zabawę.

Źródło Lubelski Sport Express

Pozdrawiam
MOTOR LUBLIN

Snys
Zawodowiec

#649 Postautor: Snys » 10 kwietnia 2006, o 22:29

Wywiad z Messingiem

http://www.tzlublin.com/index.php?actio ... ews&id=479

Najbardziej podoba mi siÄ™ ten fragment

Kod: Zaznacz cały

Adam przywiózł z sobą części, które dobre są w Anglii, ale w Polsce nie sprawdzają się. Wyjąłem ze swojego motocykla moje i pożyczyłem. Jak widać po jego wyniku, przydały się - mówił Szwed

Fajna sprawa....
Ostatnio zmieniony 10 kwietnia 2006, o 22:34 przez Snys, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Speedway
Trener

#650 Postautor: Speedway » 10 kwietnia 2006, o 22:33

Zauważyliście w Radiu Centrum jak Tomicek nagina płynnie po angielsku? Pełny profesjonalizm...
P.S. Tylko nie mówcie że przez to że jeździ w Anglii bo raz że od niedawna a dwa to znam kilku którzy na wyspach ograniczali się do języka migowego :D