Stadion przy Al.Zygmuntowskich 5

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#2001 Postautor: Torsen » 18 marca 2006, o 00:28

Nie, po prostu dostrzegam zasadniczą różnicę między krytyką a mieszaniem z błotem. A Wy co, z PiS-u jesteście? Tam tak mają wszyscy.

EDIT
Po zastanowieniu stwierdzam, że w psychoanalizie mojej skromnej osoby może i nie byłeś daleko od prawdy :) ale nie moja wrażliwość jest tematem dyskusji.
Podtrzymuję swoje zdanie, że krytyka przedstawiona w "sprostowaniu" nie stanowiła "mieszania z błotem". Nierzetelność to podstawowy zarzut, z jakim może się spotkać dziennikarz. Natomiast nieuczciwość, w tym kontekście, choć oznacza coś znacznie poważniejszego niż nierzetelność, również trudno odczytać jako poniżenie, czy wulgaryzm, nawet gdy zarzut jest fałszywy.
Poza tym, skoro już raczyłeś wspomnieć o podwójnej wrażliwości... Czy Gelo czuje się zmieszany z błotem? Bo jeśli tak, to można by też wyciągnąć z archiwum forum parę kwiatków Jego autorstwa :twisted:
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 18 marca 2006, o 00:51 przez Torsen, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#2002 Postautor: Łoptymista » 18 marca 2006, o 00:36

Torsen pisze:Nie, po prostu dostrzegam zasadniczą różnicę między krytyką a mieszaniem z błotem. A Wy co, z PiS-u jesteście? Tam tak mają wszyscy.

Ale moim zdaniem krytyka ma pewne granice. A pan W. je przekroczyl i pomknal radosnie w strone obrazy.

Po za tym co to za "krytyka" w sprostowaniu (pierwotnym) tam mialy byc (teoretycznie) gole fakty (te prwdziwe ;))
A co do PiSu, to do tej partii blizej panu W., ale pewno sie nie zalapal bo jest za wysoki jak na PiSowskie standardy (vide bracia K., Gosiewski i ska)

Awatar użytkownika
Nazir
Junior

#2004 Postautor: Nazir » 18 marca 2006, o 00:54

Torsen pełen wątpliwości napisał:
Czy dziś wypada pisać o "wykopaniu go ze sportu"?

"politicians" nie równa się "go"
Tym hasłem wyrazałem tylko swoja dezaprobate w odniesieniu do powszechnej i niestety nie zawsze symbiotycznej korelacji miedzy przedstawicielami świata polityki a sportem jako gałęzią życia społecznego.

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#2005 Postautor: Torsen » 18 marca 2006, o 00:57

sting126 pisze:Ale nie sadzisz,ze pisanie o nieuczciwosci jest lekkim przegieciem?

Odniosłem się już do tego zmieniając mój poprzedni post.
A z PiS-u nie jestem - wrecz przeciwnie.

Przeciwne PiS-owi są z jego punktu widzenia wszystkie partie, a także lekarze, prawnicy i dziennikarze. Więc jeśli chciałeś przemycić wskazówkę, to ja jej nie chwyciłem :)
Nazir pisze:Torsen pełen wątpliwości napisał:
Czy dziś wypada pisać o "wykopaniu go ze sportu"?

"politicians" nie równa się "go"

Nie równa się, ale w sobie zawiera. Jeśli już o rozumowaniach logicznych mówimy, to jest takie coś jak "a maiori ad minus" :twisted:

Awatar użytkownika
Nazir
Junior

#2006 Postautor: Nazir » 18 marca 2006, o 01:11

Lex consumens derogat legi consumptae...

meesha
Trener
Kontakt:

#2007 Postautor: meesha » 18 marca 2006, o 01:13

De revolutionibus orbium coelestium...

...cokolwiek to oznacza, ale zawsze można się popisać łaciną 8) :D
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#2008 Postautor: Torsen » 18 marca 2006, o 01:21

Nazir pisze:Lex consumens derogat legi consumptae...

"Ustawa uchylająca znosi ustawę uchylaną." Co wygrałem i co to ma do naszej dyskusji? 8)

Awatar użytkownika
Nazir
Junior

#2009 Postautor: Nazir » 18 marca 2006, o 01:56

Do dyskusji ma to, ze skoro w demokratycznym glosowaniu członkowie komisji sportu zdecydowali o likwidacji części krat to powinny zostac usuniete.

Nie przypominajac poczatku "afery" reakcja p. Wojciechowskiego dała użytkownikom forum mozliwość wypowiedzenia swoich poglądów dotyczacych bądź to samego wyzej wymienionego bądź całego zjawiska powiązań świata polityki ze sportem.

Bez wzgledu na to czy taka korelacja przebiega pozytywnie czy tez inaczej, jestem zwolennikiem utopijnej co prawda teorii, nie mieszania sportu i polityki. Zapewne bardzo nęcąca była pokusa przeinaczenia mojej wypowiedzi. Tylko po co ? Rozgrzesza tylko niezrozumienie jej intencji ale do tego chyba jeszcze trudniej sie przyznać.

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#2010 Postautor: Torsen » 18 marca 2006, o 10:11

Nazir pisze:Do dyskusji ma to, ze skoro w demokratycznym glosowaniu członkowie komisji sportu zdecydowali o likwidacji części krat to powinny zostac usuniete.

Organem zarządzającym jest burmistrz/prezydent, a nie rada, nie mówiąc już o jakiejś komisji.
Nie przypominajac poczatku "afery" reakcja p. Wojciechowskiego dała użytkownikom forum mozliwość wypowiedzenia swoich poglądów dotyczacych bądź to samego wyzej wymienionego

No i tylko o to mi chodziło - jakkolwiek w sprawie krat zapewne nikt z forumowiczów się z nim nie zgadza, to nie powinno to aż tak rzutować na całokształt, który w jego przypadku jest bez wątpienia pozytywny.
Bez wzgledu na to czy taka korelacja przebiega pozytywnie czy tez inaczej, jestem zwolennikiem utopijnej co prawda teorii, nie mieszania sportu i polityki. Zapewne bardzo nęcąca była pokusa przeinaczenia mojej wypowiedzi. Tylko po co ? Rozgrzesza tylko niezrozumienie jej intencji ale do tego chyba jeszcze trudniej sie przyznać.

Wcale nie trudno - ja nie zrozumiałem. Odebrałem to jako quasi-błyskotliwą trawestację hasła z Football Managera (które z resztą, zdaje się, masz w sygnaturce), mocno uogólniającą i krzywdzącą dla osób, które mimo bycia politykierami przysłużyły się sportowi. Tak było w przypadku Wojciechowskiego, a właśnie przy okazji dyskusji o nim zaprezentowałeś powyższy wniosek. Trudno więc chyba się dziwić, że niektórzy odebrali to jako aluzję do tej właśnie osoby.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#2011 Postautor: Gelo » 18 marca 2006, o 11:05

A ja czekam na opublikowanie odpowiedzi... życząc Gawrzykowi miłego dnia.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#2013 Postautor: Łoptymista » 18 marca 2006, o 13:05

sting126 pisze:A ja w zwiazku z tym,ze osmielilem sie skrytykowac honorowego prezesa TZ-u nie jestem juz redaktorem strony http://www.tzlublin.com. Widac nie kazdy jednak ma prawo do wyrazania swoich pogladow...

Buhahahaha
Chlopcy (a moze chlopacy) brna w kompromitacje. Gawrzyk na Białorus z takimi metodami. Pomysl co Ty wyprawiasz.

wojteko
Senior

#2014 Postautor: wojteko » 18 marca 2006, o 13:08

sting126 pisze:A ja w zwiazku z tym,ze osmielilem sie skrytykowac honorowego prezesa TZ-u nie jestem juz redaktorem strony http://www.tzlublin.com.

aby patrzec jak modem tez niebedziesz :shock: :wink: za to ze mi tyle postow wywaliles w cosmos :wink:

Manitou
Kadrowicz
Kontakt:

#2015 Postautor: Manitou » 18 marca 2006, o 13:13

stingu nie za bardzo wiem o co biega, ale u mnie nadal widniejesz w szacownym gronie redaktorów...

Awatar użytkownika
wojtas
Junior

#2016 Postautor: wojtas » 18 marca 2006, o 13:18

Nie mam slow zeby wyrazic to komuchowskie zachowanie. Czasem wpolczuje Pawlowi ze mu sluchac tej stronniczej grupy trzymajacej wladze.
Obrazek

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#2018 Postautor: Łoptymista » 18 marca 2006, o 13:22

wojtas pisze:Nie mam slow zeby wyrazic to komuchowskie zachowanie. Czasem wpolczuje Pawlowi ze mu sluchac tej stronniczej grupy trzymajacej wladze.

Wybacz, a co oni mu lufe do glowy przystawiaja i kaza robic to co wyprawia. Owszem wspolczuje mu, ale z zupelnie innego powodu.

Awatar użytkownika
wojtas
Junior

#2019 Postautor: wojtas » 18 marca 2006, o 13:29

Łoptymista pisze:
wojtas pisze:Nie mam slow zeby wyrazic to komuchowskie zachowanie. Czasem wpolczuje Pawlowi ze mu sluchac tej stronniczej grupy trzymajacej wladze.

Wybacz, a co oni mu lufe do glowy przystawiaja i kaza robic to co wyprawia. Owszem wspolczuje mu, ale z zupelnie innego powodu.

Jesli chodzi o wywalenie Stinga z redakcji to moze, chociaz tez watpie, jest to jego decyzja. Ale reke dam uciac ze to Kepa albo ktos z zarzadu zabronil zamieszczania sprostowania Gela na stronie. Wspolczuje ludziom ktorzy musza wykonywac polecenia osob mniej od siebie inteligentnych. Na tej wiec zasadzie wspolczuje wszystkim pracownikom Sipmy.
A wiadomo ze jak sie nie dostosuje to poleci.
Obrazek

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#2020 Postautor: Lublin_Fan » 18 marca 2006, o 13:30

Ciekawe kto dzwonił go Gawrzyka :lol: Kępa osobiście, czy wyręczył sie kimś.

Pozdr.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#2021 Postautor: Łoptymista » 18 marca 2006, o 13:34

wojtas pisze:Jesli chodzi o wywalenie Stinga z redakcji to moze, chociaz tez watpie, jest to jego decyzja. Ale reke dam uciac ze to Kepa albo ktos z zarzadu zabronil zamieszczania sprostowania Gela na stronie. Wspolczuje ludziom ktorzy musza wykonywac polecenia osob mniej od siebie inteligentnych. Na tej wiec zasadzie wspolczuje wszystkim pracownikom Sipmy.
A wiadomo ze jak sie nie dostosuje to poleci.

Ale kto powiedzial ze G. dostal takie polecenia.
Kto powiedzial ze musi je wykonywac.
Kto powiedzial, ze musi robic to w stylu jakim to robi.
PS To Gawrzyk pracuje w klubie?! Zawsze slyszalem o jego spolecznej dzialanosci i spolecznym zaangazowaniu!

Awatar użytkownika
wojtas
Junior

#2022 Postautor: wojtas » 18 marca 2006, o 13:41

Łoptymista pisze:Ale kto powiedzial ze G. dostal takie polecenia.
Kto powiedzial ze musi je wykonywac.
Kto powiedzial, ze musi robic to w stylu jakim to robi.
PS To Gawrzyk pracuje w klubie?! Zawsze slyszalem o jego spolecznej dzialanosci i spolecznym zaangazowaniu!

Chcialbym wierzyc ze nie dostaje polecen i moze dzialac na wlasna reke. Ale znajac zycie to wydaje sie to niemozliwe.
A co do stylu w jakim to robi to chyba wszyscy nie mamy watpliwosci ze jest on conajmniej niesmaczny.

P.S. Pawel jest przeciez kierownikiem druzyny, wiec jakos zatrudniony byc musi.
Obrazek

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#2023 Postautor: Torsen » 18 marca 2006, o 13:45

wojtas pisze:Pawel jest przeciez kierownikiem druzyny, wiec jakos zatrudniony byc musi.

Jest też członkiem Komisji Rewizyjnej, co oznacza, że nie może w żaden sposób podlegać Prezesowi Zarządu. Co Ty na to?

Awatar użytkownika
wojtas
Junior

#2024 Postautor: wojtas » 18 marca 2006, o 13:48

Torsen pisze:
wojtas pisze:Pawel jest przeciez kierownikiem druzyny, wiec jakos zatrudniony byc musi.

Jest też członkiem Komisji Rewizyjnej, co oznacza, że nie może w żaden sposób podlegać Prezesowi Zarządu. Co Ty na to?

Co ja na to?? Szczerze mowiac niewiedzialem... :wink:

Ale i tak wydaje mi sie ze to czy moze podlegac a czy podlega w odniesieniu do kontaktow z kibicami poprzez strone to dwie rozne rzeczy.
Obrazek

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#2025 Postautor: Cooper » 18 marca 2006, o 13:50

A poza tym strone jest chyba nieoficjalna, czyz nie?
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]