Motor Lublin - Lokomotiv Daugavpils 24.05.2013, 19:00

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Blinki
Junior

Re: Motor Lublin - Lokomotiv Daugavpils 24.05.2013, 19:00

#351 Postautor: Blinki » 11 czerwca 2013, o 15:04

kibicLBN pisze:Ani Gieruckis, ani Bogdanow nie namiesza. Bogdanow kręci mega średnią wyjazdową 0,7. Nic nie jedzie zupełnie na wyjazdach. W Łodzi mecz Dźwińskowi wygrało 4 zawodników: Ropa, Lebiediew, Puodżuks i Joonas właśnie. Troszkę dołożył Gieruckis ale to wynika z tego że w Łodzi jeżdżą takie "talenty" jak Pytel i Jamróg...
Tego meczu nie powinniśmy przegrać, jeśli będzie Kylmaekorpi powinni wykręcić ok 40 pkt. Bez niego powinna być chłosta.

Tak a w Lublinie takie talenty jak Łukaszewski, Jeleniewski i Madej <hahahaha>
"Nic tak nie zakłóca rywalizacji co chęć zysku"

Awatar użytkownika
lombard
Senior

#352 Postautor: lombard » 12 czerwca 2013, o 07:23

KosaRKS pisze:Jednocześnie prosimy, żeby na sektorze siadały osoby, które CHCĄ dopingować.
Cóż za mocny apel :lol: To ja proponuję i apeluję aby wszyscy palacze tytoniu siadali na łuku centralnym tam gdzie się najbardziej kurzy. Pokurzycie razem z torem i my będziemy mogli oddychać świeżym powietrzem delektując się spotkaniem 8)
Masi pisze:A jak dla mnie to albo pojadą awizowanym, albo zobaczymy kogoś nowego zamiast Joonasa.

A ja spodziewam się dwóch zmian: Joonasa i jeszcze kogoś. 8)

Awatar użytkownika
mundzio
Zawodowiec

Re: Odp: Motor Lublin - Lokomotiv Daugavpils 24.05.2013, 19:

#353 Postautor: mundzio » 12 czerwca 2013, o 09:51

lombard pisze:
KosaRKS pisze:Jednocześnie prosimy, żeby na sektorze siadały osoby, które CHCĄ dopingować.
Cóż za mocny apel :lol: To ja proponuję i apeluję aby wszyscy palacze tytoniu siadali na łuku centralnym tam gdzie się najbardziej kurzy. Pokurzycie razem z torem i my będziemy mogli oddychać świeżym powietrzem delektując się spotkaniem 8)
Masi pisze:A jak dla mnie to albo pojadą awizowanym, albo zobaczymy kogoś nowego zamiast Joonasa.

A ja spodziewam się dwóch zmian: Joonasa i jeszcze kogoś. 8)

Jestem jak najbardziej za, a moze jeszcze jakies madre podzialy? Moze trzeba sie wzrostem i waga usadzac zeby nikt nikomu nie zaslanial?

tapatalked

Manitou
Kadrowicz
Kontakt:

#354 Postautor: Manitou » 12 czerwca 2013, o 23:29

Demokracja na tym forum sięga zdecydowanie za daleko... Ja proponuję taki podział, żeby osoby piszące posty od rzeczy siadały w pierwszym rzędzie pod płotem. Lombard i mundzio pierwsze dwa miejsca pewne. Jak Ci lombard się apel nie podoba, to może mocniejszy zaproponujesz? Albo może podejdziesz do Kosy w czwartek i go wtedy wyśmiejesz razem z jego apelem? :lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
mundzio
Zawodowiec

#355 Postautor: mundzio » 12 czerwca 2013, o 23:32

Manitou pisze:Demokracja na tym forum sięga zdecydowanie za daleko... Ja proponuję taki podział, żeby osoby piszące posty od rzeczy siadały w pierwszym rzędzie pod płotem. Lombard i mundzio pierwsze dwa miejsca pewne. Jak Ci lombard się apel nie podoba, to może mocniejszy zaproponujesz? Albo może podejdziesz do Kosy w czwartek i go wtedy wyśmiejesz razem z jego apelem? :lol: :lol: :lol:

A gdzie wolnosc ?! ...

Kazdy kibicuje jak umie. To nie powod do podzialow, jak tu proponujecie ...

A ...

Albo nie, powstrzymam sie ... ;D
tapatalked

Pirat

#356 Postautor: Pirat » 12 czerwca 2013, o 23:43

A...
Albo napisze :)

A...więc,mundzio jak nie umiesz kibicować to nie udzielaj się głupio !
Narzekasz cały czas,jak jesteś taki mądry to przyjdź i poprowadź doping.
Proponujemy podział ponieważ to co miało miejsce na meczu z Rawiczem to pomyłka i albo będzie prawdziwa ŻYLETA albo będzie lipa po całości.Jeśli przychodzisz na mecz i siadasz na sektor EUPHORI wiąrze się to z tym że będziesz drzeć ryja ile masz sił.

Davv
Kadrowicz

#357 Postautor: Davv » 13 czerwca 2013, o 06:40

Idzcie wszyscy do doktora. Sektor Euphori? Żyleta? A to może wy się przenieście, znajdziecie sobie mniejszy sektor i wtedy będzie cały na żółto. Na cywilizowanych stadionach "ultrasi" siadają zazwyczaj w trochę innych miejscach. Proponuję sektor przy dawnym barku to na bank będzie cały na żółto.

Awatar użytkownika
spokojny
Junior

#358 Postautor: spokojny » 13 czerwca 2013, o 07:40

Przesiadka na inne miejsce bylaby niezgodna z tradycja, odkad pamietam na tamtym sektorze byla zawsze zyleta. Zgadzam sie z apelem kosy, tamten sektor powinien byc dla zagorzalych kibicow chetnych drzec sie. Jednak cisza na meczu z rawiczem byla uzasadniona czym innym, mianowicie mecz nudny i bez stawki. Dzis bedzie lepiej :D. P.s nieslusznie zjechaliscie lombarda, nic zlego nie mial na mysli, ale czytaniem ze zrozumieniem nikt tu nigdy nie grzeszyl.

Awatar użytkownika
mundzio
Zawodowiec

#359 Postautor: mundzio » 13 czerwca 2013, o 08:37

Pirat pisze:A...
Albo napisze :)

A...więc,mundzio jak nie umiesz kibicować to nie udzielaj się głupio !
Narzekasz cały czas,jak jesteś taki mądry to przyjdź i poprowadź doping.
Proponujemy podział ponieważ to co miało miejsce na meczu z Rawiczem to pomyłka i albo będzie prawdziwa ŻYLETA albo będzie lipa po całości.Jeśli przychodzisz na mecz i siadasz na sektor EUPHORI wiąrze się to z tym że będziesz drzeć ryja ile masz sił.

A to dobre. Prawdziwy doping tylko na sektorze euphorii. Siedze na zylecie, tyle ze w czesci, jak wy to mawiacie 'dla piknikow'. Kibicuje jak umiem, podobnie jak osoby tam siedzace. Tyle w temacie.

A co do narzekania, to Ty chyba kobiety nigdy nie miales, skoro uwazasz ze to ja narzekam :D

tapatalked

Raczej

#360 Postautor: Raczej » 13 czerwca 2013, o 09:49

"Żyleta" hahaha nie ośmieszajcie się

Manitou
Kadrowicz
Kontakt:

#361 Postautor: Manitou » 13 czerwca 2013, o 10:18

@ Raczej:
Odnosząc się do postu zbulwersowanego piknika sam się ośmieszasz tak na marginesie :P Dobrze wiesz, że tu nie ma zamordyzmu i różne osobniki różne głupoty mogą tu pisać.

@ Ruch zbulwersowanych:
Ktoś nie ma ochoty się stosować do apelu, to się nie zastosuje, tylko po co o tym klepać tutaj? Chłopaki grzecznie proszą, może się zastosuje 5 osób, może 10, a może nikt. Chwała im za to, że próbują. Jak nie masz jeden z drugim nic mądrego do dodania tylko chcesz sobie pomarudzić to powstrzymaj swe paluchy i spożytkuj energię na coś efektywnego, nie wiem, herbaty sobie zaparz na uspokojenie...

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#362 Postautor: Kargolo » 13 czerwca 2013, o 10:30

spokojny pisze:Jednak cisza na meczu z rawiczem byla uzasadniona czym innym, mianowicie mecz nudny i bez stawki.

Otóż to. Jak mecz jest nudny, bo przyjeżdża do nas drużyna ze składem drugoligowym i gonimy ją planowo do 30, to po prostu nie za bardzo chce się wstawać i jakoś niesamowicie krzyczeć. Inna sprawa że lepszy doping jest gdy przyjeżdżają kibice gości, bo jest z kim się przekrzykiwać. Co innego będzie jak przyjedzie Gdańsk, Ostrów, Łódź, mecze będą ciekawsze a może i nawet jacyś kibice do nas przywędrują i całkiem inaczej będzie to wyglądać więc na razie nie ma co się pienić ;)
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Awatar użytkownika
Misiejk

#363 Postautor: Misiejk » 13 czerwca 2013, o 10:48

Nauczycie się wreszcie... "Żyleta" jest to nazwa trybuny kibiców Legii Warszawa! Ma ona swoją historię inie wiem jakie odniesienie może mieć "żyleta" do lubelskich realiów.
Ileż można wałkować ten temat. Porównywać się też raczej nie ma co.
Lubelski Klub Węglowy

Awatar użytkownika
mundzio
Zawodowiec

#364 Postautor: mundzio » 13 czerwca 2013, o 10:50

Manitou pisze:@ Raczej:
Odnosząc się do postu zbulwersowanego piknika sam się ośmieszasz tak na marginesie :P Dobrze wiesz, że tu nie ma zamordyzmu i różne osobniki różne głupoty mogą tu pisać.

@ Ruch zbulwersowanych:
Ktoś nie ma ochoty się stosować do apelu, to się nie zastosuje, tylko po co o tym klepać tutaj? Chłopaki grzecznie proszą, może się zastosuje 5 osób, może 10, a może nikt. Chwała im za to, że próbują. Jak nie masz jeden z drugim nic mądrego do dodania tylko chcesz sobie pomarudzić to powstrzymaj swe paluchy i spożytkuj energię na coś efektywnego, nie wiem, herbaty sobie zaparz na uspokojenie...

A kto gdzies napisal ze to zle ze probuja?

Z ta tylko roznica ze nikt nie ma prawa nikomu mowic gdzie ma siedziec i jsk kibicowac. Widze ze ciezko Ci to zrozumiec. Ale to mnie nie dziwi.

Wracam do piknikowego kibicowaniu po swojemu, a Wy sie bawcie po swojemu.

Wracajac do tematu samego meczu. 3 pkt dla nas i ciekawe widowisko przy sztucznym oswietleniu, dawno tego u nas nie bylo. Do zobaczenia na stadionie.

tapatalked

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#365 Postautor: $korzen$ » 13 czerwca 2013, o 10:54

Nie mam w zwyczaju wypowiadac sie w kwestii dopingu bo to dosc goracy temat, ale co do umiejscowienia Speedway Euphoria to uwazam, ze jest ono idealne. Przeciez od czasow Hansa (bo wtedy w zasadzie zaczela sie moja prawidziwa przygoda z zuzlem) to zawsze na "zylecie" byl najwiekszy doping i przez praktycznie wszystkie lata jest tak do dzisiaj. Wiec jak ktos idzie na ten sektor musi liczyc sie z tym, ze jest tam doping w ktorym wypada wziac udzial przez sama charakterystyke danego sektoru. Jezeli doping bylby dla mnie czyms obcym to wybralbym sobie inny sektor.

Awatar użytkownika
losiu
Junior

#366 Postautor: losiu » 13 czerwca 2013, o 11:01

mundzio pisze:...
Z ta tylko roznica ze nikt nie ma prawa nikomu mowic gdzie ma siedziec i jsk kibicowac. Widze ze ciezko Ci to zrozumiec. Ale to mnie nie dziwi.

Wracam do piknikowego kibicowaniu po swojemu, a Wy sie bawcie po swojemu.

...

tapatalked

Powiedź to na jakimś meczu Motoru piłkarskiego czy innego klubu, zobaczymy czy będziesz taki wygadany.
Karol Baran Karol!

harry
Trener

#367 Postautor: harry » 13 czerwca 2013, o 11:09

Misiejk pisze:Nauczycie się wreszcie... "Żyleta" jest to nazwa trybuny kibiców Legii Warszawa! Ma ona swoją historię inie wiem jakie odniesienie może mieć "żyleta" do lubelskich realiów.

Ja myślę, że nie ma o się denerwować tą "Żyletą". Zostało to przyjęte jako synonim dobrego i głośnego kibicowania i nic więcej. I raczej nie da sie tego zmienić tak jak połowa rodaków na kazdą stację benzynową mówi że "jedzie do CPeNu", chociaż CPN-ów już dawno nie ma a i innych stacji od groma.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
KosaRKS
Zawodowiec

#368 Postautor: KosaRKS » 13 czerwca 2013, o 11:13

$korzen$ pisze:Nie mam w zwyczaju wypowiadac sie w kwestii dopingu bo to dosc goracy temat, ale co do umiejscowienia Speedway Euphoria to uwazam, ze jest ono idealne. Przeciez od czasow Hansa (bo wtedy w zasadzie zaczela sie moja prawidziwa przygoda z zuzlem) to zawsze na "zylecie" byl najwiekszy doping i przez praktycznie wszystkie lata jest tak do dzisiaj. Wiec jak ktos idzie na ten sektor musi liczyc sie z tym, ze jest tam doping w ktorym wypada wziac udzial przez sama charakterystyke danego sektoru. Jezeli doping bylby dla mnie czyms obcym to wybralbym sobie inny sektor.

idealnie podsumowane, dzięki wielkie korzen :)

co do nazywania tego sektora "żyletą" - dla mnie to po prostu SEKTOR, kiedyś Śp. Mario podczas meczu krzyczał o 'lubelskiej żylecie' i chyba dlatego często ktoś nazywa tak nasz sektor. Jak wiadomo ŻYLETA jest tylko jedna :D ale co za różnica jak kto nazywa to miejsce? Sektor, sektor od strony bystrzycy, czy od niedawna - sektor Speedway Euphorii, łotewa.
Naczelny obrońca Karola Barana.

jacek1985a1

#369 Postautor: jacek1985a1 » 13 czerwca 2013, o 11:22

NervGal pisze:Kylmaekorpi ma jakieś zawody czy to taka podpucha?

Wg SF ma dziś zaplanowane zawody w Szwecji

http://www.sportowefakty.pl/zuzel/36392 ... -w-avescie

"W barwach Lwów liderami są Jonas Davidsson oraz David Ruud. Z kolei wśród gości najwięcej punktów powinni zdobyć Joonas Kylmaekorpi i Peter Karlsson."

Awatar użytkownika
mustafa
Zawodowiec

#370 Postautor: mustafa » 13 czerwca 2013, o 11:26

Misiejk pisze:Nauczycie się wreszcie... "Żyleta" jest to nazwa trybuny kibiców Legii Warszawa! Ma ona swoją historię inie wiem jakie odniesienie może mieć "żyleta" do lubelskich realiów.

no ja też nie rozumiem po co to oburzenie na temat lubelskiej "żylety"? co to nazwa święta, którą można używać tylko w Warszawie? zapożyczyliśmy sobie, przyjęło się i każdy woli sobie skracać, zamiast mówić znajomym, że będzie siedział na "sektorze zagorzałych kibiców gdzie siedzi stowarzyszenie speedway euphoria", to powie, że na "żylecie" :)

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#371 Postautor: grzesieck » 13 czerwca 2013, o 11:46

KosaRKS pisze:
$korzen$ pisze:Nie mam w zwyczaju wypowiadac sie w kwestii dopingu bo to dosc goracy temat, ale co do umiejscowienia Speedway Euphoria to uwazam, ze jest ono idealne. Przeciez od czasow Hansa (bo wtedy w zasadzie zaczela sie moja prawidziwa przygoda z zuzlem) to zawsze na "zylecie" byl najwiekszy doping i przez praktycznie wszystkie lata jest tak do dzisiaj. Wiec jak ktos idzie na ten sektor musi liczyc sie z tym, ze jest tam doping w ktorym wypada wziac udzial przez sama charakterystyke danego sektoru. Jezeli doping bylby dla mnie czyms obcym to wybralbym sobie inny sektor.

co do nazywania tego sektora "żyletą" - dla mnie to po prostu SEKTOR, kiedyś Śp. Mario podczas meczu krzyczał o 'lubelskiej żylecie' i chyba dlatego często ktoś nazywa tak nasz sektor. Jak wiadomo ŻYLETA jest tylko jedna :D ale co za różnica jak kto nazywa to miejsce? Sektor, sektor od strony bystrzycy, czy od niedawna - sektor Speedway Euphorii, łotewa.

jak juz wspominalem, z czasow LKŻ-u to ja za wiele nie pamietam, ale to nie przypadkiem Andrzej Kwiek zaczal z ta zyleta? lata jakos 96-98, kto byl wtedy spikerem? pamietam to glupie gadanie o zylecie i obiecywanie krzeselek dla wiernych fanow, byly to takie bzdury, ze bardziej pasuja mi do Kwieka, niz Mario :)
METHANOL ADVENTURE TEAM

jerry78
Trener

#372 Postautor: jerry78 » 13 czerwca 2013, o 12:06

Ciekawe czy Madej chociaż Kostygowa dzisiaj będzie woził. Czas najwyższy, żeby robił stały postęp. No i może Łaguty do nas zawitają, żeby wspierac, swoj byly zespol...

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#373 Postautor: Cooper » 13 czerwca 2013, o 12:22

Postep Madeja zalezy przede wszystkim od poprawy startow, bo na razie jest w tym elemencie maly dramat.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
slawky

#374 Postautor: slawky » 13 czerwca 2013, o 12:49

jerry78 pisze:Ciekawe czy Madej chociaż Kostygowa dzisiaj będzie woził. Czas najwyższy, żeby robił stały postęp. No i może Łaguty do nas zawitają, żeby wspierac, swoj byly zespol...

W Łodzi był więc...

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#375 Postautor: $korzen$ » 13 czerwca 2013, o 12:53

KosaRKS pisze:

Prosze bardzo :) Po prostu uwazam, ze jak ktos chce na spokojnie bez darcia ryja obejrzec spotkanie, to jest na prawde mnostwo miejsca, zeby znalezc sobie odpowiednie lokum. Ja z reguly jestem nieopodal was i staram sie podlaczyc pod doping zawsze. Ale jezeli mi sie nie chce, mam sraczke, ale po prostu mam ochote poogladac sobie szarze takiego Bombera bez zdzierania gardla to ide troche dalej i tyle :) i nie widze w tym problemu. Tak samo nigdy nie zrozumiem, jak mozna ogladac zuzel na siedzaco 8) ale to juz temat na inna dyskusje. Jak kogos urazilem, to sorry, ale tez jestem zdania, ze siadanie w miejscu euphorii w sytuacji kiedy nie chce sie nawet podniesc czterech liter do Szkocji jest niepowazne. Pozdrawiam! Dzisiaj gonimy dlugopisow do 37!