Motor Lublin - ŻKS Ostrovia 22.06.2013 (sobota), 19:30

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
boxing
Kadrowicz

Re: Motor Lublin - ŻKS Ostrovia 22.06.2013 (sobota), 19:30

#276 Postautor: boxing » 23 czerwca 2013, o 21:33

tezetomaniak pisze:Następnie Ostrów stracił kontakt ze zmieniającym się torem i Kaemżety odrabiały straty.

A ja napisze, ze odnioslem przeciwne wrazenie: ten dupny tor sie prawie nie zmienial - co bieg to podobny czas. Nie mam dzis przy sobie programu, ale czasy przez dlugi czas byly bardzo do siebie zblizone. Wiec to nie Ostrow pogubil sie na zmieniajacym sie torze, tylko raczej nasi sie troche dopasowali. Plus taktyczne zachowanie Andrieja - ktorego nawet jego pracodawca nie umie docenic - i mamy wydarte rzutem na tasme zwyciestwo.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#277 Postautor: $korzen$ » 23 czerwca 2013, o 21:33

Dla mnie to jest jakas masakra, bylem wczoraj z kobieta w ciazy i patrzac na zachowanie ludzi wokol (ktorzy doskonale o tym wiedzieli)... brak slow. Ruszenie czterech liter do schodow nie wymaga chyba kolosalnego wysilku. Warton czasem pomyslec o innych... tak jak wspomnialem, dzieci.. kobiety w ciazy...

Manitou
Kadrowicz
Kontakt:

#278 Postautor: Manitou » 23 czerwca 2013, o 21:44

Klub też z tym powinien coś zrobić. Nagrać krótki komunikat i puszczać w czasie każdego równania toru!! Nie od razu, ale z każdym meczem efekt będzie coraz większy!

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#279 Postautor: Maxx » 23 czerwca 2013, o 22:08

Można sobie z tym poradzić. Ja palę ale nigdy na trybunie, tylko jeśli jest przerwa na równanie, kilka schodków w dół i już nie przeszkadza się nikomu ani nie zatruwa życia. Proste, tyle tylko, że niektórzy mają w d... innych.

Awatar użytkownika
Oskarinho
Junior

#280 Postautor: Oskarinho » 23 czerwca 2013, o 22:32

Co do meczu: Emocje jak nigdy, ale to chyba bardziej z tego, że przegrywaliśmy i o każdy bieg się drżało. Gardła nie czuje :D. Myślałem, że komisarz toru to bedzie działał na troszke innych zasadach. To nie komisarz tylko ubijacz jeśli już. Fajnie, że Jeleń wraca do siebie, szkoda Łukaszewskiego bo chłopak z każdym meczem jest coraz to słabszy. Borowicz totalna mizeria. Sędzia to przypominał jakiegoś dziwaka, bo nie wiem jak nazwać jego zachowania. Czerwona kartka dla Andrieja nie powinna mieć miejsca, przepisy mówią całkiem o czym innym. Ogólnie drużyna się spięła i fajnie, że wygraliśmy ten mecz. Widać jak chłopaki byli naładowani i gadanie na trybunach na tego czy drugiego że jest debilem bo wjechał w tasme albo sie wywrócił przy ataku (Miesiąc) jest idiotyzmem.

Co do zamieszania z Andriejem: Śmieszne są zachowania ludzi z Ostrowa. Widera totalna plama ... totalny amator. O jakim Fair-Play on mówi ? Powiedział, że matka go nauczyła sprawiedliwości. A wypominania pomocy innym też go nauczyła ? Śmieszny typ. W ogóle śmieszne środowisko ostrowskie. Tak jak ktoś już napisał chciałbym zobaczyć ich ryje, jak będziemy wygrywać w Ostrowie. Dołączam się do pomocy dla Andrieja, jeśli takowa będzie organizowana. Szkoda mi strasznie chłopaka. Klub powinien otoczyć go ciepłem i jak najlepszą opieką.

Tyle na chłodno 8)

Awatar użytkownika
piker

#281 Postautor: piker » 23 czerwca 2013, o 23:25

" Szefostwo Ostrovii może czuć się sfrustrowane, bo mecz w Lublinie kosztował ich sporo pieniędzy. Musieli opłacić komisarza toru, oraz pożyczone silniki od ekstraligowych zawodników, a przegrali. " także tego :lol:

Rudy
Junior

#282 Postautor: Rudy » 23 czerwca 2013, o 23:29

InDorka dzięki za wsparcie.Tu nie chodzi o chatę,tu chodzi o to by pokazać Widerze i innym że utożsamiamy się z zawodnikiem. Jeśli mój pomysł nie bardzo pasuje wymyślcie coś innego,ufundowanie opon,oleju itp. taki poprostu upominek od kibiców ja na na początek 5dych dla niego mogę przekazać.
Prezes pieprzył w wywiadzie,bo może mu dodatkowe mecze w 4ce nie potrzebne ,bo po co kase wydawać.Widać klient tylko o kasie mysli.Nigdy się w życiu niczego nie dorobił ,a udaje bizmesmena w prowadzeniu "firmy" i trzyma się pazurami od rąk i nóg.
Przepraszam,ale po tym co usłyszałem w wywiadzie,nie na temat Andrieja tylko Pawła to ręce,nogi i migdały w gardle jeszcze bardziej mi opadły,że słowa powiedzieć nie mogę.

Aha ,a zapytam ,bo nie bardzo kojarze,za co Karol groził palcem po wyścigu ,chyba juniorowi ostrowi?
Ostatnio zmieniony 23 czerwca 2013, o 23:48 przez Rudy, łącznie zmieniany 2 razy.
"Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem".

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#283 Postautor: Cz@rek » 23 czerwca 2013, o 23:41

Jesli klub nie pokryje kosztów tej karaktki ( a z wypowiedzi prezia wcale się nie zdziwie),to jak najbardziej przydała by sie
akcja wsród kibiców a ewentualne nadwyżki przeznać na przykładowe opony.
PS:Czy jest gdzieś w necie moment upadku Kudriaszowa? Bo ja widziałem go juz jak leżał i wcale nie wygladało mi to na kontrolowane zachowanie 8) Moze on naprawde tego nie planował ale skoro juz leżał...

Awatar użytkownika
losiu
Junior

#284 Postautor: losiu » 24 czerwca 2013, o 00:18

http://www.sportowefakty.pl/zuzel/36611 ... zowa-wideo syfy już przeginają pałę, więcej o tym piszą niż o meczu Leszno - Rzeszów...
Karol Baran Karol!

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#285 Postautor: Kargolo » 24 czerwca 2013, o 07:21

Jest sensacja to trzeba ją wykorzystać. Tak samo jak niedawno transfer Lewego. Nie było dnia żeby o tym nie napisali, Robert tu, Robert tam, Robert pokłócony, Robert nie chce grać w Borussii. Już rzygać się chciało, dobrze że ostatnio się to uspokoiło.
Co do samego upadku każdy patrzy na to jednostronnie ale nie wszyscy zdają sobie sprawę że to nie taka prosta sprawa po upadku, nawet niegroźnym, wstać sobie z toru, wziąć motor i zjechać. Pamiętacie niegroźny upadek Tadzia Kostro na którymś z treningów? Wstał po nim bardzo szybko ale był tak skołowany że prawie znowu się przewrócił. Poza tym postrzeganie tego zależy od wyniku na torze. Miesiąc po upadku też nie zjechał chociaż prowadził Mati. Czemu tego się nie komentuje? Jeśli sytuacja na torze jest niekorzystna i zawodnik się nie podnosi to od razu jest to dla wszystkich jednoznaczne. Nie wiemy jak jest naprawdę, to pozostanie tajemnicą Andrieja i może jego najbardziej zaufanych osób. Póki co nie nam go oceniać.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Awatar użytkownika
lombard
Senior

#286 Postautor: lombard » 24 czerwca 2013, o 08:24

Gratulacje dla chłopaków, że po tym jak wydawało się, że już po meczu, poderwali się do walki i zwyciężyli! 8) Wszyscy zasłużyli na wyróżnienie bo dużo zdrowia wnieśli w to spotkanie podrażnieni butą Ostrowian. Godnym podkreślenia jest, iż w kluczowym momencie Daniel się odnalazł i pociągnął resztę chłopaków! :D
A teraz trochę uwag: po pierwsze trzeba zdjąć tabliczkę z pierwszego wirażu z napisem "Sektor kibiców gości". Siedli tu średnio kulturalni kibice Ostrowa palący papierosy i rzucający niecenzuralne słowa np. po upadku Andrieja. Mało brakowało i byłaby zadyma. :?
Od początku spodziewałem się, że Ostrów powalczy i będzie ciężko. A było ciężko przez tor oraz zawodników którzy się spasowali: stary Peter, objawienie Porsing oraz młodzieżowcy. Młodzieżowcy pokazali ile można namieszać. Czaja wywoził naszych seniorów w płot. I tu uwaga ogólna- Panowie i Panie trenerze: trzeba potrenować tzw. nożyce, żeby nie było tak, że daleko zostający na starcie Peter jest pierwszy bo poszedł wewnętrzną kiedy Czaja wywozi seniora w płot. Co najmniej kilka biegów nam tak uciekło. Zrewanżowaliśmy się jeśli dobrze liczę dwa razy.
Wynik uważam za sprawiedliwy. Wygrywa lepszy. Pomimo budzącego emocje upadku Andrieja, nikt w powtórce nie zabronił Peterowi i Skórze wygrać 5:1 z Baranem, a jednak Karol stanął na wysokości zadania. Poza tym przypomnę, że przed ostatnim biegiem nominowanym nadal prowadzili jednym punktem i wystarczał im remis do zwycięstwa! Dziękuję. Nie mam więcej pytań. Powiem tylko, że okrutna kara spotkała Andrieja i skoro wszystkie serca kibiców lubelskich są razem z nim, to razem z nim powinien być również Pan Panie Prezesie Sprawka i wierzę, że tak będzie.
Jeszcze dwa słowa o Ostrowie. To dobry zespół i pewnie mają wiernych porządnych kibiców, dlatego życzę wam pomimo porażki w Lublinie awansu do pierwszej czwórki. Pamiętajcie jednak, że jak przyjeżdżacie na "obcy teren" to czasem trzeba się ugryźć w język i nie prowokować tłumu. Nie mogłem być jednocześnie w kilku miejscach na raz, ale wasza buta i waszych zawodników rzucała się w oczy.
Pozdrawiam 8)

Pirat

#287 Postautor: Pirat » 24 czerwca 2013, o 08:33

Stowarzyszenie, z przyczyn formalnych nie może przeprowadzić zbiórki kasy czy to na mieszkanie czy opony albo inny sprzęt dla Andreya.Jedno co możemy zrobić to pomóc klubowi przy nagłosnieniu tej zbiórki.Inicjatywa natomiast musi wyjść z klubu.

Awatar użytkownika
radonis
Zawodowiec

#288 Postautor: radonis » 24 czerwca 2013, o 09:13

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#289 Postautor: $korzen$ » 24 czerwca 2013, o 09:19

Mi to do teraz emocje nie opadly, z kazda kolejna godzina docera do mnie jaki swietny byl to mecz. Po ochlonieciu stwierdzam, ze Jelen pojechal mega profesure. Jego 2 ostatnie biegi poezja, mysle ze objechalby jakies 80% eligi :)

Manitou
Kadrowicz
Kontakt:

#290 Postautor: Manitou » 24 czerwca 2013, o 09:29

losiu pisze:http://www.sportowefakty.pl/zuzel/366110/to-nie-byl-pierwszy-raz-kudriaszowa-wideo syfy już przeginają pałę, więcej o tym piszą niż o meczu Leszno - Rzeszów...
Mecz był w sobotę, dzisiaj mamy poniedziałek, a cała główna ramka żużlowa na syfach nadal poświęcona aferze lubelskiej ;/ Szkoda, że nasi "dziennikarze" współpracujący z tym "serwisem" nie potrafią narobić tyle rabanu gdy nam się krzywda dzieje :?

Naprawdę od soboty nic innego się w żużlu nie działo? :shock:

Mad
Senior

#291 Postautor: Mad » 24 czerwca 2013, o 09:37

Bo nie działo!

Awatar użytkownika
mustafa
Zawodowiec

#292 Postautor: mustafa » 24 czerwca 2013, o 09:44

podsycanie danego tematu zachęca użytkowników do burzliwych dyskusji i komentarzy, a to z kolei wiąże się z "odsłonami" witryny internetowej. Polskie agencje sprzedaży reklamy płacą portalom za odsłony strony na której znajduje się reklama. Taki temat "sprzedaje się" jak gorące bułeczki, więc sportowefakty zgarniają niezłą kasę za nakręcanie takiego tematu.

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#293 Postautor: Kargolo » 24 czerwca 2013, o 09:47

$korzen$ pisze:Mi to do teraz emocje nie opadly, z kazda kolejna godzina docera do mnie jaki swietny byl to mecz. Po ochlonieciu stwierdzam, ze Jelen pojechal mega profesure. Jego 2 ostatnie biegi poezja, mysle ze objechalby jakies 80% eligi :)

Mam bardzo podobne odczucia. Nie wybaczyłbym sobie gdybym nie wybrał się na ten mecz. Co do Jelenia to myślę że był bardzo poddenerwowany swoim pierwszym startem, poza tym widział wynik i zdawał sobie sprawę że musi wziąć odpowiedzialność na siebie. Jak już pisałem wcześniej walczył zupełnie jak nie on na trasie! Widzieliście kiedyś Jelenia który po przegranym starcie wyprzedza dwóch zawodników gości na dystansie? :shock:
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Mad
Senior

#294 Postautor: Mad » 24 czerwca 2013, o 10:25

Pytanie czy wyczyn Jelenia to taki jedno razowy wybryk czy dowód na to że wraca do swojej optymalnej formy? Bo jedna jaskółka........i ślepej kurze.........?

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#295 Postautor: Cooper » 24 czerwca 2013, o 10:28

$korzen$ pisze:Mi to do teraz emocje nie opadly, z kazda kolejna godzina docera do mnie jaki swietny byl to mecz. Po ochlonieciu stwierdzam, ze Jelen pojechal mega profesure. Jego 2 ostatnie biegi poezja, mysle ze objechalby jakies 80% eligi :)

Wlasnie - malo kto zwraca uwage na DJ, bo wyrazistymi bohaterami byli Andrey i Karol, ale to jak chodzil oo szerokiej Jelen to bylo mistrzostwo. Chyba sie chlopak pozbieral, bo z taka zadziornoscia to jechal chyba ostatnio gdy scigal sie z Hlibem:) W ogole cieszy fakt, ze chlopaki sie nie poddali, w kazdym biegu jechali bardzo ambitnie i dzieki temu z wielkim bananem na twarzy kazdy wychodzil ze stadionu. Dyskusje pomeczowe bezcenne.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#296 Postautor: $korzen$ » 24 czerwca 2013, o 10:33

A czy tylko ja przez caly 15 bieg modlilem sie, zeby Kuciapie nie zdefektowal motocykl 8) ?

Awatar użytkownika
mustafa
Zawodowiec

#297 Postautor: mustafa » 24 czerwca 2013, o 10:35

$korzen$ pisze:A czy tylko ja przez caly 15 bieg modlilem sie, zeby Kuciapie nie zdefektowal motocykl 8) ?

heheh, to samo mówiłem do znajomego obok :)

Radoskon

#298 Postautor: Radoskon » 24 czerwca 2013, o 10:59

nie no jelen wrocil do formy z pocztku sezonu to nawet jeszcze lepiej sie prezentuje widac ze jak jemu motory jada to on sie swietnie czuje , w koncu nie jechalismy ze slabym rawiczem , ciesze sie ze on jedzie w koncu to co potrafi , a co do meczu to mecze z nami w tym roku sa poprostu swietne jak wyrezyserowane , emocje do ostatniego biegu , przez te mecze to przybylo na glowie pare siwych wlosow na glowie heh

z lodzia bedzie cam , ale lodzianie przyjada pewnie z zorro w najmocniejszym skladzie , mam nadzieje ze nasi zapisali sobie ustawienia na taki pol betonik bo komisarz zjawi sie po raz 2 jak sie domyslam :D

Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

#299 Postautor: InDorka » 24 czerwca 2013, o 11:04

Cz@rek pisze: Moze on naprawde tego nie planował ale skoro juz leżał...

Ciekawe jak będą różnicować które upadki podchodzą pod czerwona kartkę, a które nie, bo są już pomysły aby pójść dalej:
Damian Gapiński - Sportowe fakty pisze:To dobrze, że wprowadzono instytucję czerwonych kartek. Tutaj trzeba jednak pójść jeszcze dalej, albowiem co z tego, że Kudriaszow nie pojedzie w następnym meczu? Co z tego, że zostanie ukarany finansowo? W następnym meczu lublinianie u siebie będą podejmowali Orzeł Łódź i z całym szacunkiem dla Orła, nie powinien on być zbyt wymagającym przeciwnikiem. Dodatkowo długa ławka Lubelskiego Węgla powoduje, że nie powinno być problemów ze znalezieniem odpowiedniego następcy. Kara finansowa z kolei nie jest aż tak dotkliwa, aby stanowiła "straszak" przed podejmowaniem takich decyzji. Jak wspomniałem powyżej - trzeba pójść krok dalej. Czerwona kartka powinna również oznaczać anulowanie punktów zawodnika zdobytych w meczu, w którym dostał on czerwoną kartkę. To jedyne sprawiedliwe rozwiązanie, które będzie w stanie wyeliminować zachowania wbrew zasadzie fair-play

W komentarzu pasuje mi tylko staropolskie "olaboga". :shock:
~~~~~~~~
"Na pewno" pisze się naprawdę osobno, a "naprawdę" pisze się na pewno razem.
~~~~~~~~

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#300 Postautor: $korzen$ » 24 czerwca 2013, o 11:21

Niech oni lepiej tych skorumpowanych betoniarzy zlikwiduja a nie nad czerwonymi kartkami dywaguja :?