TÅ» Lublin - KSÅ» Krosno - mecz o wszystko!

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
roga82

#226 Postautor: roga82 » 25 lipca 2005, o 12:09

No to i ja dodam swój komentarz. Z meczu do domu wracaliśmy totalnie wykończeni, ale równie totalnie zadowoleni ;) Siedzieliśmy w sektorze, gdzie były race i dawaliśmy z siebie wszytko. Fajnie, że w końcu udało się stworzyć niesamowitą atmosferę, no ale wiadomo, dobry wynik to i kibice się cieszą...

O zawodnikach było już chyba wszystko napisane. Dodam tylko, że jestem zadowolony z występu Adama, bo byłem najbardziej ciekawy właśnie jego postawy w tym meczu. Szkoda, że wcześniej nie jeździł u nas na tych zagranicznych motorach. Franek w końcu dobrze przygotował się do swojego występu, co było widać już na treningu. Jeleń praktycznie niepokonany, no i Piszczu robił wszystko aby dowieźć dobry wynik. Szkoda tylko Joonasa, ale może wykuruje się do meczu z Rzeszowem.

Atmosfera na stadionie była super! Kibice z Krosna również pokazali się z dobrej strony za co trzeba im podziękować. Krzesełka są wygodne :) chociaż podczas przerwy aby wyjść trzeba się troszkę przeciskać.

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#227 Postautor: grzesieck » 25 lipca 2005, o 12:11

sknerus pisze:
w nocy oglądałem mecz toruń tarnów i upadek joonasa w biegu 13 wydał mi się bardzo podobny do upadku puszałkowskiego w biegu 13 :idea:

pozdro

oj to musiales byc juz mocno spiacy...
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
Gemeran

#228 Postautor: Gemeran » 25 lipca 2005, o 12:24

Wypada się cieszyć ze zwycięstwa i czekać na emocje z Rzeszowem. trudno tu liczyć na zwycięstwo w dwumeczu ale przynajmniej niech nasi powalczą u siebie. Myślę, że wygrana u siebie z Rzeszowem byłaby efektownym zakończeniem sezonu. Na marginesie, trochę dziwne że sezon kończy się w sierpniu.
Ocenię krótko naszych zawodników, bo nie do końca zgadzam się z tym co piszecie na forum.
Jeleniewski - bardzo dobry występ, szybki na dystansie, dobry start. Szkoda defektu, byłby ciekawy wyścig. Pietraszko zwłaszcza, także Ferjan świetnie w nim wystartowali.
Pietraszko - tak samo jak w przypadku Jeleniewskiego, świetny start i dobra szybkość na dystansie, szybszy nawet niż Jeleniewski w pierwszej części zawodów (ładnie poczekał na kolegę w trzeciej serii startów). Końcówka słabsza, był trochę wolniejszy niż na początku, w ostatnim biegu ładnie walczył z Łukaszewiczem dopóki mu Franków nie zajechał drogi.
Piszcz - trochę mnie niepokoi ocena niektórych jego występu. Nie wiem, może oglądaliśmy inny mecz. Nie to żeby strasznie zawiódł, bo przywiózł 9 pkt plus 3 bonusy, czym walnie przyczynił się do zwycięstwa, ale z taką jazdą z Rzeszowem wielkiej zdobyczy punktowej mu nie wróżę. Bo Śledź, Baran i Kuciapa będą szybsi od Wilka czy Szmida. Krośnianie nie wyprzedzali Piszcza z takiej samej przyczyny z jakiej Pietraszko nie wyprzedził Łukaszewicza w ostatnim biegu. Innymi słowy twardemu torowi i jednak nie najszybszym rywalom zawdzięcza Piszcz swoją zdobycz. A zgodzę sie z tym że pozytywnym aspektem jego jazdy było rozegranie pierwszego łuku. Ale potem było już gorzej.
Franków - jeździł bardzo samolubnie. Raz w sumie pomógł Piszczowi na pierwszym łuku ale chyba sam o tym nie wiedział. Podobał mi się w pierwszym swoim wyścigu, był wtedy bardzo szybki. A na koniec zajechał Pietraszce drogę. 10 pkt więc nieźle jak na niego, ale ten indywidualizm...
Kylmakorpi - wolny na początku, rozkręcał się no i przyszedł upadek jak jechali na 5:1 z Ferjanem. Bez rewelacji, ale trudno też mówić że zawiódł. Teraz trzeba mu życzyć szybkiego powrotu do zdrowia. Może go zobaczymy jeszcze na torze w Lublinie w tym sezonie.
Dominiczak i Śmieja - bardzo dobrze w biegu juniorskim, co okazało się nie bez znaczenia dla losów meczu. Potem też obydwaj mieli przebłyski. Dominiczak ładnie walczył, Śmieja do ostatniego okrążenia jechał przed Łukaszewiczem. Także nie jest tragicznie, niech dalej nabierają umiejętności i doświadczenia. Może z Rzeszowem uda się powalczyć o coś więcej nić 1:5.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#229 Postautor: Cooper » 25 lipca 2005, o 12:42

grzesieck pisze:"Franek! Zwolnij!" :lol: :lol: :lol:

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#230 Postautor: Cooper » 25 lipca 2005, o 12:50

***KROSNO*** pisze:Właśnie wróciliśmy z dalekiego Lublina :) Napewno nie takiego wyniku się spodziewaliśmy. Spotkały się dwie bardzo wywównane drużyny, Lublin wcale nie jest lepszy sprzętowo ani personalnie. Największym waszym atutem był tor :!: :!: Wykorzystaliście to w 100%

Nie zgadzam sie z tym zupelnie. To Krosno raczej slynie z tego, ze waszym najwiekszym atutem jest tor. Bo przy mocno przecietnych zawodnikach potraficie robic tam niezle wyniki.
I zmartwie Cie kolego, ale Lublin jest lepszy sprzetowo i personalnie. Bo chyba nie powiesz, ze Golonka i Szmid sa rowni Pisczowi, Pietraszce, czy nawet Frankowi? Sprzetem to u nas z wami mogl sie rownac co najwyzej Piszcz, u was dobra fure mial tylko Ferjan.

Poza tym, respekt za zachowanie sie po upadku Joonasa, no i w ogole za zorganizowanie niezlego dopingu. Zaslugujecie na I lige bardziej niz Opole.

Awatar użytkownika
Gemeran

#231 Postautor: Gemeran » 25 lipca 2005, o 13:01

roga82 pisze: Atmosfera na stadionie była super! Kibice z Krosna również pokazali się z dobrej strony za co trzeba im podziękować. Krzesełka są wygodne :) chociaż podczas przerwy aby wyjść trzeba się troszkę przeciskać.

Ja dodam że nie również a zwłaszcza kibice z Krosna byli super. Bo kibice z Lublina między biegami podgrzewali atmosferę tylko gdy TŻ prowadził >10 pkt i kibice z Krosna mimo że niezadowoleni z losów meczu też w tym uczestniczyli. Natomiast przy prowadzeniu TŻ 4 pkt (po taktycznych) na hasło krośnian "fala" brak było jakiegokolwiek odzewu, doping lubelskich kibiców nagle się skończył. To jak fan-klubie REALA - kibicujemy tylko gdy wygrywamy???
Brawa dla Krosna - ci kibice zasługują na pierwszą ligę.

go!
Trener

#232 Postautor: go! » 25 lipca 2005, o 13:07

Gemeran pisze:
Ja dodam
[...]
To jak fan-klubie REALA - kibicujemy tylko gdy wygrywamy???

Pieprzysz
Od początku do końca.
Ja tylko dodam, że jeśli nie rozróżniasz FanKlubu od Klubu Kibica REALA to jakie pojęcie mieć możesz o tym, jak wyglądał doping... :?:

Awatar użytkownika
Gemeran

#233 Postautor: Gemeran » 25 lipca 2005, o 13:17

go! pisze:
Gemeran pisze:
Ja dodam
[...]
To jak fan-klubie REALA - kibicujemy tylko gdy wygrywamy???

Pieprzysz
Od początku do końca.
Ja tylko dodam, że jeśli nie rozróżniasz FanKlubu od Klubu Kibica REALA to jakie pojęcie mieć możesz o tym, jak wyglądał doping... :?:

Pieprzyłem w piątek.
A to co piszę to widziałem wczoraj.

go!
Trener

#234 Postautor: go! » 25 lipca 2005, o 13:20

Gemeran pisze:A to co piszę to widziałem wczoraj.

Zauważ że fala idzie zawsze w lewą stronę od inicjatorów, więc skoro nikt na lewo od Krośnian nie ruszył dupy (emeryci :wink: ) To jak FanKlub czy Klub Kibica miał tą żenującą próbę kontynuować :?:
To też widziałeś?

Awatar użytkownika
Gemeran

#235 Postautor: Gemeran » 25 lipca 2005, o 13:28

go! pisze:
Gemeran pisze:A to co piszę to widziałem wczoraj.

Zauważ że fala idzie zawsze w lewą stronę od inicjatorów, więc skoro nikt na lewo od Krośnian nie ruszył dupy (emeryci :wink: ) To jak FanKlub czy Klub Kibica miał tą żenującą próbę kontynuować :?:
To też widziałeś?

Można było ruszyć stąd gdzie zwykle. Wiadomo przecież że prosta startowa niezbyt chętnie dupy rusza.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#236 Postautor: Cooper » 25 lipca 2005, o 13:31

Warto zauwazyc, ze na wyjazdy jezdza praktycznie tylko tacy kibice, ktorzy chca dopingowac i, za przeproszeniem drzec ryja. Dlatego zawsze na wyjazdach latwiej sie dopinguje,. My w Rzeszowie tez nie poprzestawalismy w dopingu, mimo, ze mecz od poczatku byl w dupe. Praktycznie jako jedynie na stadionie krecilismy i trzymalismty doping. A bylo nas moze ze 30 osob.

go!
Trener

#237 Postautor: go! » 25 lipca 2005, o 13:35

Gemeran pisze:
Można było ruszyć stąd gdzie zwykle. .

Oj dobra. Co ja bede z Tobą dyskutować. :?:
Falę robiliśmy 4 czy 5 razy (która wyszła), oprawa była najlepsza (i najdroższa) w tym roku.
Jak masz pare złotych wolnych, czas, pomysły, ochotę - zapraszam do FanKlubu

Awatar użytkownika
Gemeran

#238 Postautor: Gemeran » 25 lipca 2005, o 13:36

Chyba wkurzył się mocno Maroszek, trener Krosna. Podobno (http://www.sportowefakty.pl) powiedział, że zawiedli go wszyscy łącznie z Ferjanem, bo mu chłopak raz na 1:5 przyjechał! A ja uważam, że Ferjan Adamsem nie jest i pojechał nadspodziewanie dobrze. I głównie dzięki niemu nastapiła chwila niepokoju po drugiej serii startów.

Awatar użytkownika
Gemeran

#239 Postautor: Gemeran » 25 lipca 2005, o 13:44

go! pisze:
Gemeran pisze:
Można było ruszyć stąd gdzie zwykle. .

Oj dobra. Co ja bede z Tobą dyskutować. :?:
Falę robiliśmy 4 czy 5 razy (która wyszła), oprawa była najlepsza (i najdroższa) w tym roku.
Jak masz pare złotych wolnych, czas, pomysły, ochotę - zapraszam do FanKlubu

Dzięki! Jakbym był z 10-15 lat młodszy to może... W moim wieku już tylko obserwuję jak to robią inni. Tak w ogóle to śmieszą mnie reklamy reala na koszulkach jednego z klubów kibica i stąd tak się przyczepiłem :wink: . Pozdrowienia dla prawdziwych kibiców.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#240 Postautor: Cooper » 25 lipca 2005, o 13:57

hehe, to chyba sobie nie zdajesz sprawy, z tego jaka jest srednia wieku w Fan Klubie. i podejrzewam, ze kilka osob na pewno jest starszych od Ciebie.

Jesli chodzi o kolesi w zoltych koszulkach Reala, to nie mamy z nimi nic wspolnego.

Czytajac od poczatku Twoje narzekania na temat oprawy, zaryzykowalem sobie po cichu teze, ze na pewno czynnie nie bierzesz udzialu w dopingu i tylko siedzisz, obserwujesz i marudzisz. Milo wiedziec, ze sie nie mylilem. Coz...ruszcie dupy, emeryci :wink:

Awatar użytkownika
Gemeran

#241 Postautor: Gemeran » 25 lipca 2005, o 14:24

Cooper pisze:hehe, to chyba sobie nie zdajesz sprawy, z tego jaka jest srednia wieku w Fan Klubie. i podejrzewam, ze kilka osob na pewno jest starszych od Ciebie.

Jesli chodzi o kolesi w zoltych koszulkach Reala, to nie mamy z nimi nic wspolnego.

Czytajac od poczatku Twoje narzekania na temat oprawy, zaryzykowalem sobie po cichu teze, ze na pewno czynnie nie bierzesz udzialu w dopingu i tylko siedzisz, obserwujesz i marudzisz. Milo wiedziec, ze sie nie mylilem. Coz...ruszcie dupy, emeryci :wink:

To wszystko przez REALA :wink: Kibicuję TŻ-owi, oczywiście, ale wielkim fanem klubu nie jestem, raczej delektuję się żużlem. Darłem się Moootooor, Moootooor 15 lat temu, wystarczy.

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#242 Postautor: sadychor » 25 lipca 2005, o 15:07

Gemeran pisze:(...)
To wszystko przez REALA :wink: Kibicuję TŻ-owi, oczywiście, ale wielkim fanem klubu nie jestem, raczej delektuję się żużlem. Darłem się Moootooor, Moootooor 15 lat temu, wystarczy.

A my drzemy się dalej Moootooor!Moootooor! :D O Fan Klubie faktycznie wiesz tyle co i nic. A z "żółtymi koszulkami" łączy nas jedynie wspólna pasja zdzierania gardeł przy dopingu.

Teraz o meczu. Wielkie brawa dla całego zespołu. Zaimponował mi Tomasz Piszcz. Motor nie "szedł", więc Piszczyk nadrabiał umiejętnościami, ambicją i rozumem. Jego pojedynek z Wilkiem w 5 biegu pokazał, ze niestraszna jest mu walka łokieć w łokieć. A rozgrywanie I wirażu przez naszych zawodników to już był majstersztyk.

Parę słów dka kibiców z Krosna: Zasługujecie na I ligę :!: To Wy jesteście dumą Podkarpacia w I lidze. Wy, a nie słonecznikowe terminatory z Rzeszowa.

Dla lubelskich: Dzięki za świetną zabawę i postawę, szczególnie dla tych młodszych, którzy potrafili momentami nieźle rozkręcić towarzystwo :!:
Obrazek
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji

bosmanKSZ

#243 Postautor: bosmanKSZ » 25 lipca 2005, o 15:15

Witam wszystkich kibicow Lublina po wspanialym meczu i jeszcze lepszej postawie kibicow obu druzyn. Do Krosno wrocilismy ok.3.30 , czyli pozniej niz z Opola, hahaha, byla impreskkaaa po drodze :D
Kibice z Lublina-bardzo fajni,mili i w ogole. Ale paru debili tez sei zdarzylo takich co pokazywali "fakery" w strone kibicow z Krosna, potem jak ktos od nas podbiegl do tego goscia to reszta sie zaczela drzec w stylu:"przegrywac nie umiecie!!??", no bez przesady. My jestesmy mozna juz powiedziec "zaprawieni w porazkach", ale mam nadzieje ze w Opolu wkoncu przelamiemy ta bariere porazek na wyjazdach, jestem tego raczej pewny, bo Opole jest slabiutkie w tym sezonie.
Wasi zawodnicy pojechali bardzo rowno i to bylo kluczem do zwyciestwa za 3 punkty. Kurdee, nie swpodziewalem sie takiego wyniku po Frankowie czy Pietraszce, ale coz pokazali ze jezdzic potrafia i to na dobrym poziomie. Z druzyny krosnienskiej mnie osobiscie zawiodl Kuba Spiewanek i Rafał Wilk. Reszta zrobila to co miala zrobic.
Na stadionie panowala zarabista atmosferka i mam nadzieje ze spotkamy sie za rok, oby nasze druzyny walczyly juz o wyzsze cele niz utrzymanie na pierwszo ligowym froncie.
Pozdrawiam

***KROSNO***

#244 Postautor: ***KROSNO*** » 25 lipca 2005, o 15:24

Cooper pisze:
***KROSNO*** pisze:Właśnie wróciliśmy z dalekiego Lublina :) Napewno nie takiego wyniku się spodziewaliśmy. Spotkały się dwie bardzo wywównane drużyny, Lublin wcale nie jest lepszy sprzętowo ani personalnie. Największym waszym atutem był tor :!: :!: Wykorzystaliście to w 100%

Nie zgadzam sie z tym zupelnie. To Krosno raczej slynie z tego, ze waszym najwiekszym atutem jest tor. Bo przy mocno przecietnych zawodnikach potraficie robic tam niezle wyniki.
I zmartwie Cie kolego, ale Lublin jest lepszy sprzetowo i personalnie. Bo chyba nie powiesz, ze Golonka i Szmid sa rowni Pisczowi, Pietraszce, czy nawet Frankowi? Sprzetem to u nas z wami mogl sie rownac co najwyzej Piszcz, u was dobra fure mial tylko Ferjan.

Poza tym, respekt za zachowanie sie po upadku Joonasa, no i w ogole za zorganizowanie niezlego dopingu. Zaslugujecie na I lige bardziej niz Opole.

Nie wiem dlaczego porównujesz dwóch najsłabszych zawodników KSŻ-tu z liderami Motoru :? Gdyby nie kontuzje Ślączki i Barana to napewno Oni pojechali by w Lublinie. Nie wmówisz mi że macie lepszy sprzęt i zawodników :!: Byłem na obydwu spotkaniach i stwierdzam, że są to bardzo wywównane drużyny a o miejscu w tabeli zdecydował bezpośredni pojedynek i tylko 4 małe pkt. zdecydowały o miejscu w tabeli. Zgadza się że nasz tor jest bardzo charakterystyczny, ale w pojedynkach z wami to niestety Wy bardziej wykorzystaliście atut własnego toru.

Awatar użytkownika
papi
Trener

#245 Postautor: papi » 25 lipca 2005, o 16:15

Nawet Kloszard stwierdził, że tor mu pasował, bo był podobny jak na treningu i nic go nie zaskoczyło - http://www.sportowefakty.pl/index.php?d ... s_id=74531
PS. bardzo gustowna czapka Mariusza, pasuje mu do twarzy :lol: :lol:

Geest
Senior

#246 Postautor: Geest » 25 lipca 2005, o 17:21

***KROSNO*** pisze:Wy bardziej wykorzystaliście atut własnego toru.

Skoro tak się upierasz, to ok: Wy macie bardziej specyficzny tor, ale tego nie wykorzystaliście, my mamy tor który dotąd nikomu z przyjezdnych nie sprawiał większych problemów, a jednak wykorzystaliśmy wszystkie atuty jakie nam dawał. Wniosek: lepszych zawodników mamy...
Tymczasem Wy wykorzystaliscie w pierwszym meczu przychylność sędziego i indolencję Pulpeta, jeszcze mało?

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#247 Postautor: Cooper » 25 lipca 2005, o 17:35

Wlasnie mialem pisac... Sadze, ze gdyby wczorajszy mecz byl w Krosnie, tez bysmy wygrali.

Awatar użytkownika
bazyli

#248 Postautor: bazyli » 25 lipca 2005, o 17:50

No i jestem po swoim pierwszym razie w Lublinie :mrgreen:
Fajny macie stadion, zawody się na nim dobrze oglądało. Pasowałoby tylko te kraty usunąć bo są troszkę za wysokie ;)
Sam mecz nie był najciekawszym widowiskiem (dla mnie), brakowało mijanek. Do tego ten wynik :? Jakbyśmy zrobili 3 pkt. więcej to byłbym w pełni usatysfakcjonowany :);)
Do pełni szczęścia zabrakło nam jednego defektu Piszcza i taśmy Pietraszki :mrgreen:;)

pzdr. dla Motora i grzesiecka, który poznałem dość przypadkowo ;)

Do zobaczenia za rok! (oby :roll:)

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#249 Postautor: grzesieck » 25 lipca 2005, o 18:54

bazyli pisze:pzdr. dla Motora i grzesiecka, który poznałem dość przypadkowo ;)

Do zobaczenia za rok! (oby :roll:)

rowniez pozdrawiam :)

a za rok na pewno sie spotkamy, Opole to leszczyki :mrgreen:
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
dannie
Trener
Kontakt:

#250 Postautor: dannie » 25 lipca 2005, o 23:06

wreszcie ruszylo sie cos na naszym stadionie, jakies emocje... ;)

mecz uwazam za ciekawy... moze nie bylo mijanek ale wynik trzymal w napieciu. mimo ze wierzylem, ze nasi spokojnie dojada z "zapasem" do konca to jednak te 4ptk utrzymujace sie przez kilka biegow mogly denerwowac ;)

druzyna pojechala bardzo rowno. na brawa zasluguje moim zdaniem AdaÅ›. widac, ze taki tor mu pasuje i udowodnil, ze zasluguje na kolejny sezon w Lublinie. Piszcz ma slabiutki motocykl, ale technicznie i taktycznie ladnie. Franek niby ma te 10 ptk ale to dalej ten nasz Franciszek - raz lepiej, raz gorzej.

Krosno pojechalo dosc dobre zawody. Ferjan zrobil to co mial zrobic, zawiodl Wilk i Golonka (o ile mogl zawiesc ;) ).

Wielkie brawa dla kibicow z Krosna! Po pierwsze za swoja frekwencje - tak male miasto zwerbowalo pokazna ekipe (najliczniejsza chyba w tym sezonie w Lublinie... nawet Rzeszow wypadl gorzej). Po drugie za prezencje - bardzo ladnie wygladali w takich samych koszulkach. ;) Po trzecie za wytrwaly doping do samego konca i stworzenie wspolnie z lubelskimi kibicami bardzo milej, sympatyczniej atmosfery. Zapraszamy za rok ;)
Obrazek