Działalność klubu - kłopotów cd....

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#151 Postautor: Lublin_Fan » 12 sierpnia 2005, o 13:17

Wysadzili Wieczorka z TŻ-u, zrobiło mu się przykro ;) i postanowił, że sie zemści na wszystkich i założy swój klub :lol:
Już parę lat był taki jeden. Nawet udało mu się powołać nowy klub i szumnie wypowiadał sie w prasie o swoich wizjach i planach. Ambicji starczyło na zorganizowanie jednego turnieju młodzieżowego. Dostał facet finansowo po dupie i sie uciszył.

Pozdr.

Awatar użytkownika
Gemeran

#152 Postautor: Gemeran » 12 sierpnia 2005, o 18:52

Gawrzyk pisze: Ale powdem powstania tego klubu nie jest raczej żużel. Sprawa jest polityczna. Chodzi o rozbicie elektoratu Z. Wojciechowskiego przez team Szydłowski-Sierakowska- Wieczorek. Akurat obudzili się przed wyborami, bo jest pare głosów do zgarnięcia wsród kibiców żużla.

Oho, widzę że polityka wkracza do lubelskiego żużla. Żałosne. Chcę zaznaczyć że wypowiadam się tu jako gość niewtajemniczony w mechanizmy sterujące lubelskim żużlem, jako zwykły kibic mający cokolwiek pojęcie o tym sporcie. Mam nadzieję że żaden kibic żużla nie będzie tą grą przedwyborczą się sugerował w czasie wyborów. Może ja nie wiem, ale co takiego pan Wojciechowski zrobił dla lubelskiego żużla? Ja się nie czepiam tylko chcę wiedzieć, konkretnie? Czy to jego pokazywanie się na meczu to coś innego jak gra z kibicami? Znowu jest dużo obietnic, a potem co. Obiecywano już wiele, obiecywał i pan Wojciechowski, i co? stodołę nam zafundował na trybunie? co więcej. Nadal oglądamy mecze na ruinie stadionu. Mam nadzieję że myślący ludzie nie dadzą się zwodzić, po reakcjach kibiców na wystąpienie tego pana od kopca na prezentacji z Rzeszowem trochę mi ulżyło. Na szczęście go wygwizdano. To była szopka przedwyborcza. Jeśli z tym nowym klubem to też szopka to już niedługo sprawa upadnie.

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#153 Postautor: Lublin_Fan » 12 sierpnia 2005, o 21:04

Przede wszystkim Wojciechowski załatwił klubowi sponsoring Sipmy.

Davv
Kadrowicz

#154 Postautor: Davv » 12 sierpnia 2005, o 21:35

No i za to panu Wojciechowskiemu będziemy wdzięczni do końca życia. Napewno cała rzesza kibiców TŻ Lublin pójdzie na wybory i odda głos na szanownego pana Wojciechowskiego. Panie Wojciechowski jest pan wielki... Takiego sponsora mamy dzieki panu. :wink: :x Lublin_Fanie daj spokój. Gdyby nam załatwił taką Marmę, czy kogoś kto da przynajmniej tyle kasy co p. Półtorak to nawet bym na niego zagłosował, pomimo iz nie biorę udziału w tej szopce jaką są wybory. Brawo Brawo niech żyje nam p. Wojciechowski... Polityka i sport się wykluczają chyba że ktoś naprawdę kocha sport a nie używa go tylko do zebrania głosów....

Szacuneczek

Pebas
Szkółkowicz

#155 Postautor: Pebas » 12 sierpnia 2005, o 22:29

Przemawia przez ciebie żal, że nie mamy takiego sponsora jak Marma, ale spójrz wstecz. Kiedy Sipma wsparła TŻ? Kto maczał w tym ręce? I jakie inne kluby drugoligowe miały lub mają sponsorów strategicznych na miarę Sipmy? Śmiem postawić tezę, że gdyby nie pomoc Sipmy w tamtym momencie ,mielibyśmy nadal drugą ligę, lub na żużel pomykalibyśmy do Rzeszówka. Zachowaj trochę zdrowego rozsądku a nie patrz teraz na Sipmę przez pryzmat ostatniego sezonu. O tym co teraz robi Sipma jako sponsor główny można podyskutować, ale w innym temacie i chyba wszyscy będziemy mieli podobne opinie.

Davv
Kadrowicz

#156 Postautor: Davv » 12 sierpnia 2005, o 22:39

No dobra. Wsparła nas w trudnym momencie. Zgoda. Ale to było dawno. Teraz nie można używać tego jako argumentu. Zresztą mi chodziło o podkreślenie tego, że p. Wojciechowski chce użyć klubu do własnych celów. I nie można stawiać mu pomnika za to jak napisał Lublin_Fan, że pozyskał Sipmę jako sponsora. Jeśli chce zdobyć głosy niech się wykaże teraz czymś więcej niż tylko wyjściem do prezentacji z drużyną. Niech nam teraz załatwi sponsora na miarę 1 ligi, ewentualnie wyciągnie więcej kasy od Sipmy. Bo dla mnie to bez różnicy kto będzie dawał kasę. Ważne żeby jej nie brakowało...

Shack
Administrator

#157 Postautor: Shack » 12 sierpnia 2005, o 22:48

Jeszcze poparcie wsród najwyższych władz nie zaszkodziło żadnemu klubowi, jest szansa trzeba sprobować wepchnać gościa.... Stracić na tym nie stracimy

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#158 Postautor: Lublin_Fan » 12 sierpnia 2005, o 23:14

Davv pisze:No i za to panu Wojciechowskiemu będziemy wdzięczni do końca życia. Napewno cała rzesza kibiców TŻ Lublin pójdzie na wybory i odda głos na szanownego pana Wojciechowskiego. Panie Wojciechowski jest pan wielki... Takiego sponsora mamy dzieki panu. :wink: :x Lublin_Fanie daj spokój.

Co dać spokój? masz ze dwie szare komórki?
Ja stwierdzam fakty. Gdyby nie wejście Sipmy w żużel to nie byłoby awansu, Knappa, Piszcza, Śledzia, Richardssona, Karlssona czy Joonasa. Dla nas żużel na jako-takim poziomie zaczął sie właśnie dzięki Sipmie. Oni jako jedyni postanowili wesprzeć leżący na łopatkach klub. Za obecnym sezon można mieć uzasadnione pretensje, ale pamiętać należy o jednym: gdyby nie Sipma to zapewne dzielilibyśmy los Krakowa i Świętochłowic.

No dobra. Wsparła nas w trudnym momencie. Zgoda. Ale to było dawno. Teraz nie można używać tego jako argumentu

Nie tyle można co nawet trzeba. Nic sie nie dzieje bez przyczyny. Jedne wydarzenia są nastepstwem drugich. Wojciechowski to bodajże jedyny polityk, którego starania na rzecz klubu przyniosły wymierne korzyści.

I z góry uprzrdzę. Nie robię tu nikomu kampanii wyborczej.

Pozdr.

meesha
Trener
Kontakt:

#159 Postautor: meesha » 13 sierpnia 2005, o 00:15

Lublin_Fan pisze:Dla nas żużel na jako-takim poziomie zaczął sie właśnie dzięki Sipmie.
Ooooj, chyba Cię troszkę poniosło :D Chyba, że za początek żużla w Lublinie przyjmujesz rok 2001 :lol: :wink:
Ale w sumie to nie chce mi się znów zaczynać tego tematu... Sipma to, Sipma tamto, Sipma sramto :? :roll: Żałosne to się robi a i ja za stary jestem na to :(
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Davv
Kadrowicz

#160 Postautor: Davv » 13 sierpnia 2005, o 12:33

No to mnie przekonałeś Lublin_Fanie. Od dziś zostanę wielkim fanem p. Wojciechowsiego i Sipmy. Miałem zamiar kupić samochód w najbliższym czasie, ale jednak wesprę naszego sponsora i kupie sobie coś z ich asortymentu. NIECH ŻYJĄ NAM p. Wojciechowski I NASZ WIELKI SPONSOR :wink: SIPMA.

PS. Macie może jakieś plakaty z p. Wojciechowskim (najlepiej na tle maszyn naszego sponsora)?

PS2. WIWAT SIPMA

Awatar użytkownika
Gemeran

#161 Postautor: Gemeran » 13 sierpnia 2005, o 13:33

Ja jednak uważam że ta pomoc bezinteresowna nie jest a klub ma pomóc temu panu w karierze. Poza tym, pan Wojciechowski nie pomaga za własne pieniądze.

lucki73
Kontakt:

#162 Postautor: lucki73 » 13 sierpnia 2005, o 20:07

Come back, ale wyjÄ…tkowo dyskretny i bez komentarzy.

pozdrawiam tych, którzy mają wiedzę i którym zależy na dobru tego klubu

szacunek
Nowy-Lucki73

EDIT: Komu się nie podoba mój avatar??? Miej odwagę się przyznać. To Forum "włazidupców" czy miejsce swobodnego wyrażania myśli, także w formie graficznej?
Ostatnio zmieniony 16 sierpnia 2005, o 00:57 przez lucki73, łącznie zmieniany 3 razy.
Motor Lublin AD 2006:
9. P.Karlsson
10. D.Jeleniewski
11. T.Piszcz
12. P.Staszek
13. D.Śledź/G.Knapp???
14. R.Klimek
15. K.Kępa
rez. S.Trumiński, J.Mordel, M.Michaluk, K.Polak
i... szkolić oraz brać udział w MDMP i Lidze Południowej.

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec