bkapusta pisze:Baboła?
moze to slowo tez da sie jakos zaimplementowac do zyciowych sytuacji
wojteko pisze:ravajas pisze:keg - to taka beczka z piwem pod cisnieniem.
słup - to smukły element konstrukcyjny bądź estetyczny.
tak wiec - w domu taki kegosłup, który z dnia na dzień coraz bardziej pękał (od sformułowania: flaszką pękła - znaczy została wypita).
ravejas bardzo mnie sie spodobała twoja interpretacja baboła słownego neo![]()
![]()
![]()
wojteko pisze:ravajas pisze:...to moze ja poetÄ… zostanÄ™?
mnie tu bardziej pasuje do Ciebie etymolog niz poeta![]()
pzdr
Pokemon pisze:Skład na sezon 2006:
1. Roman Feld
2. Marek Iwaniec
3. Krzysztof Kwiatkowski
4. Janusz Åukasik
5. Piotr Styczyński
6. Dariusz Śledź
7. Piotr Mazurek
8. Jurij Gagarin
Rozmawialem niedawno z Jurkiem Mordelem kiedy byl z grupka dzieciakow na lodowisku na Globusie, mowil ze checi do poscigania sie jeszcze ma, rzeczywiscie sam jednak nie wie czy uda mu sie to w tym sezonie, jak zaznaczyl ma juz swoje lata, niezaleznie od tego co dalej z kariera Jurka mysle ze jesli przyjdzie czas na zakonczenie kariery to nalezy sie mu turniej pozegnalny, 5 zawodnik Polski, srebny medalista Zlotego Kasku po przegranym barazu z Darkiem Sledziem no i pogromca aktualnego wowczas mistrza swiata Grega Hancocka, zawodnik przez cala kariere wierny lubelskim barwom, to wlasnie nasz Jurek M.baranek pisze:na Franek sie zastrzega że do II ligi nie przejdzie, a jakie plany ma Jurek M. to nie wie chyba nikt, nawet on sam
harry pisze:Zastanawialiśmy się nie raz z Pawłem nad kolegą Smolińskim. Widzieliśmy go w akcji i zrobił na nas duże wrażenie.
Ale Niemiec? w I lidze?
Po tym co dzisiaj pokazał w Rybniku widać, że nie trzeba było za dużo myśleć - pierwszy pomysł jest najlepszy - uff, wow![]()
![]()
harry pisze:Zastanawialiśmy się nie raz z Pawłem nad kolegą Smolińskim. Widzieliśmy go w akcji i zrobił na nas duże wrażenie.
Ale Niemiec? w I lidze?
Po tym co dzisiaj pokazał w Rybniku widać, że nie trzeba było za dużo myśleć - pierwszy pomysł jest najlepszy - uff, wow![]()
![]()
sledzio pisze:Niemcom mówie stanowczo NIE, nawet gdyby po 15 pkt robił w każdym meczu !
RadeKas pisze:sledzio pisze:Niemcom mówie stanowczo NIE, nawet gdyby po 15 pkt robił w każdym meczu !
![]()
Jaki jest tego powod? Jak powiesz, ze wojna to padne.
Zreszta, jaki to Niemiec... po prostu Marcin Smoliński. Ladnie trafilo sie Rybnikowi, ale jak patrze na postawe ich krajowcow... to mysle, ze w ewentualnych barazach bylibysmy faworytami. Ale, moze jeszcze sie rozkreca.
boxing pisze: Z tego co kojarze to niezle pokazal sie na wroclawskim torze w finale IMSJ. Ale 12 punktów w extralidze i pokonanie Jagusia - az tak dobrego wystepu sie nie spodziewalem. Liczylem, ze moze byc dobrym uzupelnieniem skladu w 1 lidze - a gosc wygrywa biegi w e-lidze z czolowym polskim ligowcem. Jak dla mnie - rewelacja 1 kolejki.
harry pisze:boxing pisze: Z tego co kojarze to niezle pokazal sie na wroclawskim torze w finale IMSJ. Ale 12 punktów w extralidze i pokonanie Jagusia - az tak dobrego wystepu sie nie spodziewalem. Liczylem, ze moze byc dobrym uzupelnieniem skladu w 1 lidze - a gosc wygrywa biegi w e-lidze z czolowym polskim ligowcem. Jak dla mnie - rewelacja 1 kolejki.
Właśnie byliśmy na tym finale. Od razu wyglądał na niezłego zadziorę ale kto mógł przypuszczać, że aż takiego...