Memoriał Zwierzchowskiego i Dadosa 21.10.2006

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
lucki73
Kontakt:

#451 Postautor: lucki73 » 22 października 2005, o 19:33

Złoty pisze:Wszystko dobrze tylko kasy brak... :D

A co to, Kołodziej to cudotwórca, który teraz wytrzepie kasę na zobowiązania, które powstały jeszcze za rządów minionego pana dyrektora? Co on, drzewka dolarowe ma mieć i ma zrywać z nich bilety z wizerunkiem Waszyngtona jak liście z drzew? No zlitujcie się proszę i dajcie facetowi chwilę podziałać. To wieszanie psów na nim jest po prostu niepoważne. Ja rozumiem, że gdybyśmy mieli marzec i nie byłoby widać żadnych efektów jego pracy, to moglibyśmy sobie popsioczyć (co zresztą sam czyniłem wielokrotnie, gdy widziałem że "władza" zbija bąki). Ja nie spodziewam się cudów od ręki. Dajmy mu czas, a potem jak się nie sprawdzi, nie zbuduje dobrego składu, zaniedba szkółkę itd. itd. to obiecuję, że sam będę pierwszy antyKołodziejowy. Ale po 2 miesiącach? To naprawdę niepoważne.

A kasy brak wcale nie z winy Kołodzieja, przecież wszyscy o tym wiemy doskonale.

szacuneczek
lucki73
Motor Lublin AD 2006:
9. P.Karlsson
10. D.Jeleniewski
11. T.Piszcz
12. P.Staszek
13. D.Śledź/G.Knapp???
14. R.Klimek
15. K.Kępa
rez. S.Trumiński, J.Mordel, M.Michaluk, K.Polak
i... szkolić oraz brać udział w MDMP i Lidze Południowej.

Awatar użytkownika
Złoty
Kontakt:

#452 Postautor: ZÅ‚oty » 22 października 2005, o 20:58

A czy ja napisalem cos na Kolodzieja? Napisalem tylko ze wszystko dobrze tylko kasy brak , a ponoc klub mial zarobic na memoriale. Rozumiem ze mozna bylo sie szarpnac ale po co zaraz wchodzic w kolejne dlugi?
Obrazek

Pebas
Szkółkowicz

#453 Postautor: Pebas » 22 października 2005, o 21:41

zupelnie się lucki z Tobą nie zgadzam. Kołodziej przeją klub z "dobrodziejstwem inwenatarza" wiedzial jaka jest jego sytuacja finansowa. te dlugi musi splacic czy tego chce czy nie. jesli nie ma zamiaru niech odejdzie teraz. te dlugi kiedys sie odezwa i wtedy kolodziej rozlozy rece i powie dziekuje, ale przejalem klub z dlugami, nic wiecej nie moglem zrobic. do tego nie mozna dopuscic, bo to bedzie katastrofa. jesli wie ze nie podola niech spasuje.
tyle razy w twoich wpisach mozna przeczytac ze gdy nie ma kasy pierwsze co trzeba zrobic to zacisnac pasa. jak wiec polityka kolodzieja ma sie do tego co piszesz? nie ma kasy a zrobil turniej na wypasie ktory przyniosl tylko dlugi. czy to jest zaciskanie pasa?
to to malo. podobnie jak jeden z kolegow wyzej mam informacje od czlonka zarzadu ze wydatki na turniej to jakas farsa. okazuje sie to co mialo byc sponsorowane przez darczyncow Kolodzieja, kosztowalo klub spore pieniadze. szczegolow nie znam, ale pewnie sa tacy ktorzy je znaja.

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#454 Postautor: kilar » 22 października 2005, o 22:01

Lucki73 piszesz tak jakbys zjadl wszystkie rozumy swiata... GDZIE JEST LEPIEJ ???? Turniej przyniosl straty, ale to nic - mozna wybaczyc, bo Nielsen przyjechal. Nie sztuka jest zorganizowac turniej, sztuka jest zorganizowac turniej i zarobic na nim, a nie pogarszac zla sytuacje finansowa klubu. A co do transferow to jeszcze z nikim nie podpisano zadnego kontraktu, takze i tutaj nie ma zbytnio powodow do nadmiernego optymizmu.

Awatar użytkownika
Ar2rB
Junior

#455 Postautor: Ar2rB » 22 października 2005, o 22:51

marcinza pisze:od strony finansowej turniej zakończył sie bilansem -13000 złotych ( info pochodzi od członka zarządu)

niech płaci derektor ze swojej kieszeni. niech sprzeda samochód (o ile ma), zastawi chałupe... niech to teraz spłaca. a potem papa. Niech idzie dalej uzdrawiać start (a raczej te nędzne resztki startu - do jakich doprowadził nasz "piast dobrodziej"....)

Awatar użytkownika
motorlublin
Szkółkowicz

#456 Postautor: motorlublin » 22 października 2005, o 23:39

Pebas pisze:zupelnie się lucki z Tobą nie zgadzam. Kołodziej przeją klub z "dobrodziejstwem inwenatarza" wiedzial jaka jest jego sytuacja finansowa. te dlugi musi splacic czy tego chce czy nie. jesli nie ma zamiaru niech odejdzie teraz. te dlugi kiedys sie odezwa i wtedy kolodziej rozlozy rece i powie dziekuje, ale przejalem klub z dlugami, nic wiecej nie moglem zrobic. do tego nie mozna dopuscic, bo to bedzie katastrofa. jesli wie ze nie podola niech spasuje.
tyle razy w twoich wpisach mozna przeczytac ze gdy nie ma kasy pierwsze co trzeba zrobic to zacisnac pasa. jak wiec polityka kolodzieja ma sie do tego co piszesz? nie ma kasy a zrobil turniej na wypasie ktory przyniosl tylko dlugi. czy to jest zaciskanie pasa?
to to malo. podobnie jak jeden z kolegow wyzej mam informacje od czlonka zarzadu ze wydatki na turniej to jakas farsa. okazuje sie to co mialo byc sponsorowane przez darczyncow Kolodzieja, kosztowalo klub spore pieniadze. szczegolow nie znam, ale pewnie sa tacy ktorzy je znaja.

Musi??? :lol: Dyrektor Kołodziej nic nie musi...Piszesz totalne BZDURY nie znając szczegółów i tematu!!! :evil:

meesha
Trener
Kontakt:

#457 Postautor: meesha » 22 października 2005, o 23:47

lucki73 pisze:Pierwszy raz od... 10 lat zawitała na stadion ikona lubelskiego żużla Hans Nielsen. To źle?
Nieźle, tylko co w związku z tym :?: :roll: Większe długi niż były przed jego zawitaniem na ów stadion :?: No to faktycznie, tylko pogratulować pomysłu...

Pierwszy raz od 15 lat poprawiło się w sposób wyraźny nagłośnienie na stadionie. To źle?
Kwestią nagłośnienia akurat nie zajmuje się pan Kołodziej a MOSiR, którego (oby jak najszybciej) ów pan ma zostać dyrektorem...
W końcu ładny, dobry program. To też źle?
To bardzo dobrze, tylko co zrobić z makulaturą w postaci 2000 programów jakie zostały :?: :?: :?:

Mamy połowę października, a mamy już kandydatury dość poważne do podpisania kontraktu z naszym klubem w przyszłym roku. To też jest niewygodne???
Lucki, "stary jesteś a głupi" :?: :?: :shock: Co roku słyszymy o takich "kandydaturach" w okolicach listopada i czy coś z tego wynika :?: Nawet nazwiska się te same powtarzają :lol:

Jak można Was zadowolić? W końcu zaczęło się coś dziać tak jak powinno, od właściwej strony. Wiem, że są tu osoby, które nakręcają złą atmosferę wokół Kołodzieja (bo widać to gołym okiem), ale przyjrzyjcie się dokładnie temu co się dzieje i sami oceńcie, czy nie są to posunięcia właściwe? Czy tak naprawdę opieracie swoje animozje w stosunku do Kołodzieja na Waszej rzeczywistej wiedzy, czy może na tym co usłyszycie od tych, którzy są mu przeciwni? Aaa???
Niestety niektórzy z nas mieli możliwość osobiście porozmawiać z panem Kołodziejem... wnioski z tych rozmów nie napawają optymizmem :(

Zachowujecie się (niektórzy) jakbyście księgowymi w tym klubie byli. A mnie się wydaje, że wszyscy jak jeden mąż jesteśmy kibicami i w stronę nas kibiców klub właśnie trochę się pokłonił (o co postulowałem bezskutecznie od wielu miesięcy) czego wcześniej trudno było się doprosić (a to pieniędzy nie ma, a to ktoś kłody pod nogi rzuca, etc. etc.). Pytam powtórnie: jak można Was zadowolić w temacie "lubelski żużel"? Nie jest idealnie, ale jest przecież lepiej niż było. Przynajmniej dla nas kibiców.
Mam wrażenie, że albo nie wiesz o czym mówisz albo znów robisz sobie jaja, jak to już drzewiej bywało :? :roll:

ukłoniki :)

PS. odpowiedź na PW wysłałem, jeśli nie doszła to daj znać :idea:
Pozdrowionka
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Pebas
Szkółkowicz

#458 Postautor: Pebas » 23 października 2005, o 00:06

Musi??? Dyrektor Kołodziej nic nie musi...Piszesz totalne BZDURY nie znając szczegółów i tematu!!!

jeśli skłamałem lub wprowadziłem w bład to powiedz gdzie, bo napisanie ze pisze bzdury niewiele mowi. moze i sie myle, ale nie jestem kumplem kolodzieja zeby wiedziec szczegoly. to co wiem mi wystarcza wiec czekam na sprostowanie mych bzdur.
dla mnie oczywiste jest ze jesli ktos przejmuje klub z dlugami to musi podjac dzialania ktore zaowocuja ich splaceniem. dla mnie to logiczne jak 2 x 2 jest 4.

lucki w sprawie skladu mam jedna uwage do ciebie. kolodziej mowil ze do polowy pazdziernika bedzie znany trzon skladu. dzis jest 23 nie mamy ani jednego kontraktu. do konca pazdziernika mielismy znac cala kadre. smiem w to szczerze watpic. wezmy jeszcze pod uwage to ze 25 kolodziej obiecial ze wraca do startu. oby choc raz slowa dotrzymal.

Awatar użytkownika
Kaka
Szkółkowicz
Kontakt:

#459 Postautor: Kaka » 23 października 2005, o 02:35

lucki73 pisze: Czy tak naprawdę opieracie swoje animozje w stosunku do Kołodzieja na Waszej rzeczywistej wiedzy, czy może na tym co usłyszycie od tych, którzy są mu przeciwni? Aaa???

Lucki a Ty na czym opierasz wiedze na temat Pana Kołodzieja? Na zasłyszanych tematach od jego popleczników czy na rozmowie z Nim??
Dowiedz się troszkę na temat działań szanownego "Dyrektora" za czasów Startu, na temat kontraktu z Perłą, to może coś do głowy Ci zaświta troszkę z innej strony.
Lucki siedź sobie dalej w "Warszafce" i niech Ci się wydaje, że Pan Kołodziej jest super, a wszyscy kładą mu kłody pod nogi...za mój komentarz niech Ci wystarczą owe emotki: :lol: :lol: :lol:
Obrazek

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#460 Postautor: mikas » 23 października 2005, o 02:43

lucki73 pisze:Ale powiedzcie, o co Wam chodzi???

Pierwszy raz od niepamiętnych czasów zorganizowano turniej kwalifikacyjny, który miał odpowiedzieć na pytanie: kto nadaje się do reprezentowania naszego klubu w przyszłym sezonie. Czy to źle??? (przypomnijcie sobie co było w roku zeszłym!!!)

Pierwszy raz od... 10 lat zawitała na stadion ikona lubelskiego żużla Hans Nielsen. To źle?

Pierwszy raz od 15 lat poprawiło się w sposób wyraźny nagłośnienie na stadionie. To źle?

Mamy połowę października, a mamy już kandydatury dość poważne do podpisania kontraktu z naszym klubem w przyszłym roku. To też jest niewygodne???

Jak można Was zadowolić? W końcu zaczęło się coś dziać tak jak powinno, od właściwej strony. Wiem, że są tu osoby, które nakręcają złą atmosferę wokół Kołodzieja (bo widać to gołym okiem), ale przyjrzyjcie się dokładnie temu co się dzieje i sami oceńcie, czy nie są to posunięcia właściwe? Czy tak naprawdę opieracie swoje animozje w stosunku do Kołodzieja na Waszej rzeczywistej wiedzy, czy może na tym co usłyszycie od tych, którzy są mu przeciwni? Aaa???

Zachowujecie się (niektórzy) jakbyście księgowymi w tym klubie byli. A mnie się wydaje, że wszyscy jak jeden mąż jesteśmy kibicami i w stronę nas kibiców klub właśnie trochę się pokłonił (o co postulowałem bezskutecznie od wielu miesięcy) czego wcześniej trudno było się doprosić (a to pieniędzy nie ma, a to ktoś kłody pod nogi rzuca, etc. etc.). Pytam powtórnie: jak można Was zadowolić w temacie "lubelski żużel"? Nie jest idealnie, ale jest przecież lepiej niż było. Przynajmniej dla nas kibiców.

Na ocenianie Kołodzieja przyjdzie czas. Nie wygłupiajcie się i nie rozliczajcie faceta po raptem 2 miesiącach działania. Efekty jego pracy są bowiem dużo ciekawsze niż efekty pracy minionej ekipy w bieżącym sezonie. Na razie przecież nie sposób ocenić tych działań źle. Trzeba mieć dużo złej woli, by dostrzegać tylko same negatywy. Przypomnijcie sobie co się działo rok temu, gdy dyrektorstwo zasnęło snem niedźwiedzia i przebudziło się pod koniec stycznia pisząc, że "mamy jeszcze czas". Trochę obiektywizmu, a nie "chuzia na Józia", bo "Józio" ma na nazwisko Kołodziej.

ukłoniki
lucki73

Lucki przy całym szacunku do Ciebie odnosze wrażenie że wiem z kim wymieniasz sie poglądami na drodze "prywatnej". Dokładnie te same durne argumenty. Co ma do rzeczy to ,że Hans sie pojawił w Lublinie, że były chyba najlepsze pogramy w historii lubelskiego żużla, że jest nagłośnienie itd., jeśli Memoriał był zorganizowany głównie po to żeby dostac pieniądze z miejskiej kasy i opłacic za to zaległości które powstały w stosunku do zawodników w ciągu sezonu a ten cel nie został zrealizowany?? Na początku koszty Memoriału wynosiły w granicach 30 tys. zł.przyszedł pan Kołodziej i koszty wzrosły do ponad 50 tys. zł. Te koszty wcale nie musiały byc tak duże, ale durne pomysły ze sprowadzeniem Hansa itp. podniosły koszty organizacji memoriału prawie dwukrotnie. Te pieniądze mogły pójśc na spłate długów w stosunku do zawodników, przez złą "politykę" zamiast pokryc długi poszły na Memoriał.

P.S. Podobno klub ne Memoriale zarobił ok. 15 tys. złotych (po zainkasowaniu kasy od miasta za tzw. promocje miasta czy coś takiego, nie znam szczegółów). Przy ograniczeniu kosztów można było zaoszczędzić o wiele więcej i z tych pieniędzy zapłacić zawodnikom zaległe pieniądze. Niestety koszty Memoriału były zbyt duże. Można było spokojnie zmniejszyć je prawie o połowe i wtedy większośc długów z sezonu 2005 zostałaby spłacona, niestety pan Kołodziej poszedł inną drogą i wolał zapłacić duże pieniądze zawodnikom startującym w Memoriale, opłacic przyjazd Hansa itp. zamiast pokryć z zaoszczędzonych pieniędzy w znaczenej cześci długi z sezonu 2005. Gdyby Memoriał był zorganizowany z głową to możnaby było po nim spłacic dużą częśc zalegości, tak sie jednak nie stało :(
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#461 Postautor: mikas » 23 października 2005, o 02:53

motorlublin pisze:
Musi??? :lol: Dyrektor Kołodziej nic nie musi...Piszesz totalne BZDURY nie znając szczegółów i tematu!!! :evil:

Zaraz zaraz jak to nie musi?? Czyli co idziemy drogą przetartą przez Bydgoszcz i zakałdamy "nowy" klub i tak pozbywamy sie długów?? Długi są i nie ma co do tego żadnych wątpliwości. Jeśli pan Kołodziej nie ma zamiaru zakładać "nowego" klubu to te długi MUSI splacić czy mu sie to podoba czy nie. Mógłby pan panie Maćku nam wytłumaczyc dlaczego pan Kołodziej tych długów nie musi spłacać, bo nie sposób sie w pana rozumowaniu połapać??
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#462 Postautor: Lublin_Fan » 23 października 2005, o 10:40

Słowa Kołodzieja, który zapewniał że w pażdzierniku poznamy trzon drużyny to taka sama nieprzemyslana paplanina jak i słynna już wypowiedź Kepy "w roku 2005 walczymy o ekstraligę". Przecież nie zamknięto jeszcze kwestii ilości obcokrajowców, co w przypadku tak biednego klubu jak TŻ Sypma ma olbrzymie znaczenie przy negocjacjach. My nie Bydgoszcz, gdzie mogą sobie już teraz zaklepać paru lepszych zawodników, dając im z góry większe stawki. Chociaż Sawina jak to na starego cwaniaka przystało już kręci i próbuje doić. Pewnie będzie tak tamo jak i rok temu z Kościechą. Ani Toruń, ani Gdańsk a cyferek coraz więcej...

Pozdr.

Awatar użytkownika
motorlublin
Szkółkowicz

#463 Postautor: motorlublin » 23 października 2005, o 12:01

mikas pisze:
motorlublin pisze:

Zaraz zaraz jak to nie musi?? Czyli co idziemy drogą przetartą przez Bydgoszcz i zakałdamy "nowy" klub i tak pozbywamy sie długów?? Długi są i nie ma co do tego żadnych wątpliwości. Jeśli pan Kołodziej nie ma zamiaru zakładać "nowego" klubu to te długi MUSI splacić czy mu sie to podoba czy nie. Mógłby pan panie Maćku nam wytłumaczyc dlaczego pan Kołodziej tych długów nie musi spłacać, bo nie sposób sie w pana rozumowaniu połapać??

Nic mi nie wiadomo na temat zakładania "nowego" klubu. TO nadinterpretacja faktów.
Długi są,ale do dziś chyba nie wiadomo ile dokładnie...Wątpliwości i niewidomych nie brakuje. Ciągle na światło wychodzą kolejne,nowe fakty. Proponuję zasięgnąć dokładnych informacji u Prezesa klubu lub u księgowej :wink: Za długi współodpowiedzialni są i powinni czuć się WSZYSCY członkowie zarządu na czele z byłem dyrektorem.
Zwalanie wszystkiego na dyr. Kołodzieja jest śmieszne tym bardziej,że on sam nie ma podpisanej stałej umowy o pracę z klubem. Jeśli NATYCHMIAST nie nastąpią RADYKALNE zmiany w funkcjonowaniu klubu i MENTALNOSCI części członków zarządu to ciężko będzie wyjść na prostą... :cry:

Awatar użytkownika
motorlublin
Szkółkowicz

#464 Postautor: motorlublin » 23 października 2005, o 12:14

mikas pisze:
lucki73 pisze:Ale powiedzcie, o co Wam chodzi???

Pierwszy raz od niepamiętnych czasów zorganizowano turniej kwalifikacyjny, który miał odpowiedzieć na pytanie: kto nadaje się do reprezentowania naszego klubu w przyszłym sezonie. Czy to źle??? (przypomnijcie sobie co było w roku zeszłym!!!)

Pierwszy raz od... 10 lat zawitała na stadion ikona lubelskiego żużla Hans Nielsen. To źle?

Na ocenianie Kołodzieja przyjdzie czas. Nie wygłupiajcie się i nie rozliczajcie faceta po raptem 2 miesiącach działania. Efekty jego pracy są bowiem dużo ciekawsze niż efekty pracy minionej ekipy w bieżącym sezonie. Na razie przecież nie sposób ocenić tych działań źle. Trzeba mieć dużo złej woli, by dostrzegać tylko same negatywy. Przypomnijcie sobie co się działo rok temu, gdy dyrektorstwo zasnęło snem niedźwiedzia i przebudziło się pod koniec stycznia pisząc, że "mamy jeszcze czas". Trochę obiektywizmu, a nie "chuzia na Józia", bo "Józio" ma na nazwisko Kołodziej.

ukłoniki
lucki73

Lucki przy całym szacunku do Ciebie odnosze wrażenie że wiem z kim wymieniasz sie poglądami na drodze "prywatnej". Dokładnie te same durne argumenty. Co ma do rzeczy to ,że Hans sie pojawił w Lublinie, że były chyba najlepsze pogramy w historii lubelskiego żużla, że jest nagłośnienie itd., jeśli Memoriał był zorganizowany głównie po to żeby dostac pieniądze z miejskiej kasy i opłacic za to zaległości które powstały w stosunku do zawodników w ciągu sezonu a ten cel nie został zrealizowany?? Na początku koszty Memoriału wynosiły w granicach 30 tys. zł.przyszedł pan Kołodziej i koszty wzrosły do ponad 50 tys. zł. Te koszty wcale nie musiały byc tak duże, ale durne pomysły ze sprowadzeniem Hansa itp. podniosły koszty organizacji memoriału prawie dwukrotnie. Te pieniądze mogły pójśc na spłate długów w stosunku do zawodników, przez złą "politykę" zamiast pokryc długi poszły na Memoriał.

P.S. Podobno klub ne Memoriale zarobił ok. 15 tys. złotych (po zainkasowaniu kasy od miasta za tzw. promocje miasta czy coś takiego, nie znam szczegółów). Przy ograniczeniu kosztów można było zaoszczędzić o wiele więcej i z tych pieniędzy zapłacić zawodnikom zaległe pieniądze. Niestety koszty Memoriału były zbyt duże. Można było spokojnie zmniejszyć je prawie o połowe i wtedy większośc długów z sezonu 2005 zostałaby spłacona, niestety pan Kołodziej poszedł inną drogą i wolał zapłacić duże pieniądze zawodnikom startującym w Memoriale, opłacic przyjazd Hansa itp. zamiast pokryć z zaoszczędzonych pieniędzy w znaczenej cześci długi z sezonu 2005. Gdyby Memoriał był zorganizowany z głową to możnaby było po nim spłacic dużą częśc zalegości, tak sie jednak nie stało :(

Piszesz nieprawdę nie znając FAKTÓW.
Z całym szacunkiem,ale jesteś naiwny twierdząc, że ktokolwiek ze sponsorów na czele z UM Lublin da jakieś pieniądze na spłatę długów! Organizacja imprezy była czynnikiem mobilizującym dla ew. sponsorów. Gdyby nie Pan Kołodziej Memoriału nigdy by nie było. Proponuję,abyś włączył się czynnie do organizacji imprez. Wtedy będzie wszystko z "głową".

Awatar użytkownika
Ar2rB
Junior

#465 Postautor: Ar2rB » 23 października 2005, o 12:19

motorlublin pisze:mobilizującym dla ew. sponsorów. Gdyby nie Pan Kołodziej Memoriału nigdy by nie było. Proponuję,abyś włączył się czynnie do organizacji imprez. Wtedy będzie wszystko z "głową".

aha. więc bardzo dużo mu zawdzięczamy. Jestem ogromnie wdzięczny. A teraz pytanie - kiedy zgodnie z obietnica da spókuj lubelskiemu żużlowi i pójdzie dalej uzdrawiac Start?

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#466 Postautor: mikas » 23 października 2005, o 12:19

motorlublin pisze:
mikas pisze:
motorlublin pisze:

Nic mi nie wiadomo na temat zakładania "nowego" klubu. TO nadinterpretacja faktów.
Długi są,ale do dziś chyba nie wiadomo ile dokładnie...Wątpliwości i niewidomych nie brakuje. Ciągle na światło wychodzą kolejne,nowe fakty. Proponuję zasięgnąć dokładnych informacji u Prezesa klubu lub u księgowej :wink: Za długi współodpowiedzialni są i powinni czuć się WSZYSCY członkowie zarządu na czele z byłem dyrektorem.
Zwalanie wszystkiego na dyr. Kołodzieja jest śmieszne tym bardziej,że on sam nie ma podpisanej stałej umowy o pracę z klubem. Jeśli NATYCHMIAST nie nastąpią RADYKALNE zmiany w funkcjonowaniu klubu i MENTALNOSCI części członków zarządu to ciężko będzie wyjść na prostą... :cry:

Zgadzam sie z tym co napisałeś,ale nie odpowiedziałeś dalej na pytanie dlaczego pan Kołodziej nie musi spłacac długów. Od momentu gdy został dyrektorem do momentu aż nim przestanie być odpowiada za te długi i jednym z jego zadan jest próba spłacania tych długów, czyż nie?? Nic nie będzie musiał dopiero w momencie gdy przestanie być dyrektorem klubu, na dzień dzisiejszy do jego zadań należy znalezienie srodków na spłate długów (to że zrobił je kto inny to jest oczywiste i nikt tego nie neguje, nikt też nie zwala winy za nie na pana Kołodzieja, ale podejmując sie funkcji dyrektora pan Koodziej musiał być swiadomy że długi są i jego głownym zadaniem oprócz zbudowania składu na sezon 2006 będzie ich spłata). Dlatego dalej czekam na odpowiedz dlaczego według pana pan Kołodziej nie musi spłacać długów?? Mam wrażenie że musi sie zmienić mentalnośc nie tylko części członków zarządu, ale też pana i pana Kołodzieja bo z pana wypowiedzi wnioskuję postawę taką: "My długów nie narobiliśmy to nie musimy ich splacac" Jest to postawa błędna,bo za długi odpowiada m.in dyrektor klubu a to że on tych długów nie narobił nie ma w tym momencie znaczenia.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#467 Postautor: mikas » 23 października 2005, o 12:34

motorlublin pisze:
Z całym szacunkiem,ale jesteś naiwny twierdząc, że ktokolwiek ze sponsorów na czele z UM Lublin da jakieś pieniądze na spłatę długów! Organizacja imprezy była czynnikiem mobilizującym dla ew. sponsorów. Gdyby nie Pan Kołodziej Memoriału nigdy by nie było. Proponuję,abyś włączył się czynnie do organizacji imprez. Wtedy będzie wszystko z "głową".

Prosze mi napisac co nie jest prawdą. Będe wiedział w które słowa m.in. pana Kołodzieja nie wierzyć. Pisanie ogólnikowo że pisze nieprawdę i nie wskazywanie w którym miejscu nic do dyskusji nie wnosi. To,że organizacja imprezy miała być tylko czynnikiem mobilizującym dla sponsorów jest śmieszne. Jak turniej który z góry jest skazany na niewielkie powodzenie może być czynnikiem mobilizującym?? Każdy (nawet największy laik żużlowy) wie że zadne turnieje indywidualne nie przynosza zwykle zysków a straty, dlatego jak pan Kołodziej chciał zmobilizowac sponsorów imprezą, która mobilizująca być nie mogła z powodu tego że nie było praktycznie szans zeby nie przyniosła strat?? A naiwny to jest chyba pan twierdząc że nie ma możliwości tak obracania środkami m.in z UM żeby część z nich nie trafiła do zawodników, wszystko można zrobić i to zgodnie z prawem trzeba tylko zobaczyć jak to robią np. w innych miastach.

P.S. Ewentualny dalszy głos w dyskusji zabiorę dopiero wieczorem, gdyż wychodze i nie będę miał dostępu do internetu.

Pozdrawiam.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#468 Postautor: Talib » 23 października 2005, o 12:59

Napiszę tak: finansowo = klapa (i to duża), ale jedno trzeba przyznać (nawet przy całym ambiwalentnym stosunku do nowego dyra, do starego zresztą też :wink: ), turniej się odbył i myślę, że marketingowo spełnił swoją rolę. Chwała Kołodziejowi za to, aczkolwiek do historii chyba nie przejdzie.

Awatar użytkownika
motorlublin
Szkółkowicz

#469 Postautor: motorlublin » 23 października 2005, o 13:03

Ar2rB pisze:
motorlublin pisze:mobilizującym dla ew. sponsorów. Gdyby nie Pan Kołodziej Memoriału nigdy by nie było. Proponuję,abyś włączył się czynnie do organizacji imprez. Wtedy będzie wszystko z "głową".

aha. więc bardzo dużo mu zawdzięczamy. Jestem ogromnie wdzięczny. A teraz pytanie - kiedy zgodnie z obietnica da spókuj lubelskiemu żużlowi i pójdzie dalej uzdrawiac Start?

Proszę skierować pytanie pod właściwy adres.

Awatar użytkownika
motorlublin
Szkółkowicz

#470 Postautor: motorlublin » 23 października 2005, o 13:06

mikas pisze:
motorlublin pisze:

Prosze mi napisac co nie jest prawdą. Będe wiedział w które słowa m.in. pana Kołodzieja nie wierzyć. Pisanie ogólnikowo że pisze nieprawdę i nie wskazywanie w którym miejscu nic do dyskusji nie wnosi. To,że organizacja imprezy miała być tylko czynnikiem mobilizującym dla sponsorów jest śmieszne. Jak turniej który z góry jest skazany na niewielkie powodzenie może być czynnikiem mobilizującym?? Każdy (nawet największy laik żużlowy) wie że zadne turnieje indywidualne nie przynosza zwykle zysków a straty, dlatego jak pan Kołodziej chciał zmobilizowac sponsorów imprezą, która mobilizująca być nie mogła z powodu tego że nie było praktycznie szans zeby nie przyniosła strat?? A naiwny to jest chyba pan twierdząc że nie ma możliwości tak obracania środkami m.in z UM żeby część z nich nie trafiła do zawodników, wszystko można zrobić i to zgodnie z prawem trzeba tylko zobaczyć jak to robią np. w innych miastach.

P.S. Ewentualny dalszy głos w dyskusji zabiorę dopiero wieczorem, gdyż wychodze i nie będę miał dostępu do internetu.

Pozdrawiam.

Skoro jestem naiwny to na dalszą dyskusję z Kolegą w tym temacie nie mam niestety czasu i uważam ją za bezcelową...

Awatar użytkownika
DonKamizi
Senior
Kontakt:

#472 Postautor: DonKamizi » 23 października 2005, o 18:29

http://www.stacho.e-serwer.net/donkamizi/

Knapp vs Huszcza czyli to co tygryski lubiÄ… najbardziej :lol: :lol:
Perła ponad wszystko :) :)
Pozdrowienia dla Krzyżaków
GG 4113059

http://www.otwieramy.pl/?p=89413

Awatar użytkownika
Ja-Jacek

#473 Postautor: Ja-Jacek » 23 października 2005, o 19:10

Bieg bardzo fajny... a podsumowanie (głosem) jeszcze lepsze :roll:
Na zawsze z Grudziądzem - na dobre i na złe!

Awatar użytkownika
DonKamizi
Senior
Kontakt:

#474 Postautor: DonKamizi » 23 października 2005, o 19:30

Ja-Jacek pisze:Bieg bardzo fajny... a podsumowanie (głosem) jeszcze lepsze :roll:

Nie mogę sobie przypomnieć kto wtedy stał obok mnie :twisted:
Perła ponad wszystko :) :)
Pozdrowienia dla Krzyżaków
GG 4113059

http://www.otwieramy.pl/?p=89413

Shack
Administrator

#475 Postautor: Shack » 23 października 2005, o 19:54

DonKamizi pisze:Nie mogę sobie przypomnieć kto wtedy stał obok mnie :twisted:

Buehehehehhehehe ja napewno nie :P Masz cały memoriał nagrany ? Chetnie bym zobaczyl, gdzie płytke podrzucic ?:)