List otwarty

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
meesha
Trener
Kontakt:

#51 Postautor: meesha » 14 października 2005, o 14:25

papi pisze:Rewelacja po prostu. Wziął 2 pensje i teraz mówi, że lada dzień kończy dyrektorowanie
Z tego co wiem, to nie wziął jeszcze żadnej pensji - dostanie ją dopiero po turnieju jeśli będzie z czego zapłacić :P A czy wróci do Startu i zostawi żużel w spokoju to jeszcze nie jest pewne skoro snuje plany na kolejne memoriały 8)

Generalnie Dyrektor Kołodziej ze swoimi koncepcjami zatrzymał się w czasie jakieś 15 lat temu... niektórych pomysłów to aż przykro słuchać :? Ale cóż - ja tam mu dobrze życzę, niech mu się powiedzie wszystko tak jak to sobie zaplanował, tylko czemu już teraz wiem, że tak nie będzie :roll:
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Pebas
Szkółkowicz

#52 Postautor: Pebas » 14 października 2005, o 14:26

Kaka pisze:Może do tego jeszcze Pawelca dodać

Ale Tomasza. Skład ma być z wychowanków :lol:

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#53 Postautor: mikas » 15 października 2005, o 12:58

http://miasta.gazeta.pl/lublin/1,35644,2969227.html

Krzysztof Kołodziej dla Gazety Wyborczej pisze: [...] - Muszę powiedzieć, że XXI wyścig będzie poświęcony pamięci innego zawodnika lubelskiego Motoru Tadeusza Tkaczyka, który w wyniku obrażeń odniesionych na torze podczas meczu towarzyskiego Motoru ze Stalą Rzeszów zmarł w 1966 roku - dodaje dyrektor Kołodziej. - Natomiast jeśli chodzi o sprawę karnetów, która wywołała tyle zamieszania, to oświadczam, że każdy, kto nie zdecyduje się na wykupienie biletu, a jest posiadaczem karnetu zostanie wpuszczony na memoriał za darmo. [...]

Jak widać pan Kołodziej od czwartku wieczór zmienił zdanie i wszyscy karneciarze wejdą za darmo. List otwarty przyniósł oczekiwany skutek.
Panie dyrektorze dziękujemy,że jednak zrozumiał pan racje kibiców.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
motorlublin
Szkółkowicz

#54 Postautor: motorlublin » 15 października 2005, o 14:35

mikas pisze:http://miasta.gazeta.pl/lublin/1,35644,2969227.html

Krzysztof Kołodziej dla Gazety Wyborczej pisze: [...] - Muszę powiedzieć, że XXI wyścig będzie poświęcony pamięci innego zawodnika lubelskiego Motoru Tadeusza Tkaczyka, który w wyniku obrażeń odniesionych na torze podczas meczu towarzyskiego Motoru ze Stalą Rzeszów zmarł w 1966 roku - dodaje dyrektor Kołodziej. - Natomiast jeśli chodzi o sprawę karnetów, która wywołała tyle zamieszania, to oświadczam, że każdy, kto nie zdecyduje się na wykupienie biletu, a jest posiadaczem karnetu zostanie wpuszczony na memoriał za darmo. [...]

Jak widać pan Kołodziej od czwartku wieczór zmienił zdanie i wszyscy karneciarze wejdą za darmo. List otwarty przyniósł oczekiwany skutek.
Panie dyrektorze dziękujemy,że jednak zrozumiał pan racje kibiców.

Szkoda tylko ,że Fan Klub i niektórzy kibice nie rozumieją racji dyrektora i sytuacji finansowej w jakiej aktualnie znajduje się klub.

wojteko
Senior

#55 Postautor: wojteko » 15 października 2005, o 14:43

motorlublin pisze:.....Szkoda tylko ,że Fan Klub i niektórzy kibice nie rozumieją racji dyrektora i sytuacji finansowej w jakiej aktualnie znajduje się klub.

Przez ostatnich kilka lat jedna i ta sama spiewka :cry: .....skad ja to znam :?: :shock:

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#56 Postautor: sadychor » 15 października 2005, o 14:46

motorlublin pisze:(...)Szkoda tylko ,że Fan Klub i niektórzy kibice nie rozumieją racji dyrektora i sytuacji finansowej w jakiej aktualnie znajduje się klub.

To skoro jest tak źle, to po co ryzykować z turniejem :?: Nie podoba się, że ktoś stanął w obronie zwykłych kibiców, którzy kupili karnety :?: :evil: :evil: :evil:
Obrazek
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#57 Postautor: luCas » 15 października 2005, o 14:55

Ja mimo wszystko ze jestem posiadamczem karnetu, zakupie jutro bilet...moze moje 13 zl przyczyni sie kolejny raz do sciagniecia do Lublina Grzesia Knappa i Pawla Staszka :twisted:
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski

Koper
Trener
Kontakt:

#58 Postautor: Koper » 15 października 2005, o 16:20

motorlublin pisze: Szkoda tylko ,że Fan Klub i niektórzy kibice nie rozumieją racji dyrektora i sytuacji finansowej w jakiej aktualnie znajduje się klub.

To moze ja odniose sie do tych slow, osobiscie majac karnet rowniez zakupie bilet ale oczywiste jest ze powinien byc taki wybor czy wchodze na bilet czy na karnet bo taka byla umowa z kibicami ktorzy kupowali przed sezonem karnet ze wchodza na ten karnet na wszystkie imprezy zuzlowe w Lublinie i chwala Fan Klubowi za ten list otwarty i za ta reakcje na lamanie ustalonych zasad z kibicami ktorzy, nie tylko w sezonie 2005 ktory nie zapowiadal walki o najwyzsze cele kiedy kupowali karnety, ale tez w kolejnych sezonach zapewne beda chetni do wspierania klubu poprzez zakup karnetow. Zdecydowanie przyjemniej jednak wspierac klub ktory nie lamie zasad ustalonych wczesniej z kibicami.
Po drugie nie rozumiem aluzji ze niby Fan Klub czy tez niektorzy kibice (jak rozumiem posiadacze karnetow) nie rozumieja racji dyrektora i sytuacji finansowej w jakiej aktualnie znajduje sie klub. Wrecz przeciwnie wszczyscy ktorzy zakupili karnety doskonale rozumieja sytuacje w jakiej jest klub w calym sezonie 2005, zdawali sobie sprawe ze ten sezon moze byc taki krotki, po odpadnieciu w play-off , poza tym czesto kupujac karnet nie ma sie pewnosci ze w dniu meczu nie bedzie jakas inna sprawa kolidowala z tym terminem jak to w zyciu a przy malej ilosci zawodow w Lublinie to opuszcze niu 1-2 imprez to juz duzo tak wiec tym co kupili karnety nie mozna zarzucic ze nie rozumieja sytuacji finansowej klubu a ze nie rozumieja racji dyrektora to juz wyjasnilem w pierwszej czesci tego postu.

Pebas
Szkółkowicz

#59 Postautor: Pebas » 15 października 2005, o 16:40

motorlublin pisze:Szkoda tylko ,że Fan Klub i niektórzy kibice nie rozumieją racji dyrektora i sytuacji finansowej w jakiej aktualnie znajduje się klub.

A to zła jest ta sytuacja ? Mamy turniej za najwyższe stawki punktowe w Polsce. Mamy supergwiazdę Hansa Nielsena, który za darmo nie przyjechał. Mamy pole golfowe, bankiety. Mamy oprawę jak na olimpiadzie. Czy to wskazuje na złą sytuację finansową ?

Skoro brakuje pieniędzy należy obniżyć koszty a nie liczyć na większy zysk. Tak asekurancko, żeby się nie przeliczyć.

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#60 Postautor: Cz@rek » 15 października 2005, o 22:53

Pebas pisze:
motorlublin pisze:Szkoda tylko ,że Fan Klub i niektórzy kibice nie rozumieją racji dyrektora i sytuacji finansowej w jakiej aktualnie znajduje się klub.

A to zła jest ta sytuacja ? Mamy turniej za najwyższe stawki punktowe w Polsce. Mamy supergwiazdę Hansa Nielsena, który za darmo nie przyjechał. Mamy pole golfowe, bankiety. Mamy oprawę jak na olimpiadzie. Czy to wskazuje na złą sytuację finansową ?

Skoro brakuje pieniędzy należy obniżyć koszty a nie liczyć na większy zysk. Tak asekurancko, żeby się nie przeliczyć.

Nie ma niczego takiego czego by K.Kołodziej nie obiecał... 8) 8) :wink:
...Tak więć skład mozemy mieć naprawdę mocny... 8)

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#61 Postautor: Torsen » 16 października 2005, o 09:56

Gwoli wyjaśnienia. Pracownicy Sipmy nie wchodzą na zawody za darmo. W ramach ekwiwalentu firma ufundowała główną nagrodę dla zwycięzcy turnieju.

Pebas
Szkółkowicz

#62 Postautor: Pebas » 16 października 2005, o 10:04

Za 400 karnetów puchar za 200 zł ?

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#63 Postautor: Torsen » 16 października 2005, o 10:08

Nie wiem, ile jest karnetów, ale wątpię, by aż 400, bo pracowników w Sipmie jest mniej.
Co do nagrody, to stanowi ją kosiarka, warta ok. 700 zł.

Awatar użytkownika
Kaka
Szkółkowicz
Kontakt:

#64 Postautor: Kaka » 17 października 2005, o 04:17

Ja się chcę, mimo późnej pory odnieść się do slów "motorlublin", posłuchaj mnie dobrze, jedna kwestia jest taka, że najwidoczniej nie znasz nowego Pana Dyrektora z jego wcześniejszych poczynań i bronisz go, mimo iż ewidentnie, człowiek po raz kolejny popełnia marginalne błędy. Już w czasach jego urzędowania w Starcie "załatwił" kontrakt z Perłą Browary S.A. ...dowiedz się u źródła dlaczego następnych transz nie przekazano :? .
Teraz jest kwestia, że klub ma trudną sytułację finansową....drogi kolego, czy uważasz, że sytuację te może poprawić turniej, na który wpływy nie pokryją kosztów, nie wiem ile masz lat, ale przypomnij lub dowiedz się od osób starszych jaka była kwestia finansowa, po turnieju organizowanym przez LKŻ Lublin. Teraz Pan Kołodziej szuka oszczędności gdzie popadnie, a tak naprawde, to sam jest winny swojej "górnolotności" i stawek za przyjazd i punkty w tegorocznym turnieju.
Dla Ciebie jest łatwiej powiedzieć "zrozumcie racje dyrektora". ale Ty od siebie nie rozumiesz racji wydanych pięniędzy przez kibiców przed sezonem.
PS Nie mam karnetu ale w pełni popieram osoby, które je zakupiły i mialy pełne prawo wejść na tak owe, na ten turniej.
Pozdrawiam.
Obrazek

Koper
Trener
Kontakt:

#65 Postautor: Koper » 17 października 2005, o 08:27

Kaka pisze:nie wiem ile masz lat, ale przypomnij lub dowiedz się od osób starszych jaka była kwestia finansowa, po turnieju organizowanym przez LKŻ Lublin

motorlublin to rocznik 1970 :) nb.za czasow LKZ Lublin motorlublin prowadzil bardzo fajna stronke wlasnie o domenie motorlublin
PS Nie mam karnetu ale w pełni popieram osoby, które je zakupiły i mialy pełne prawo wejść na tak owe, na ten turniej.
Pozdrawiam.
Ja z tego prawa nie skorzystalem ale widzac ile ludzi bylo na tym turnieju nie wiem czy to cos zmienilo i ciekawe czy ludzie ktorzy mieli karnety rowniez postanowili jednak kupic bilet.

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#66 Postautor: grzesieck » 17 października 2005, o 11:14

Koper pisze:Ja z tego prawa nie skorzystalem ale widzac ile ludzi bylo na tym turnieju nie wiem czy to cos zmienilo i ciekawe czy ludzie ktorzy mieli karnety rowniez postanowili jednak kupic bilet.

niektorzy postanowili kupic bilet, inni nie. wszystko zalezy od aktualnego stanu konta, ze tak powiem :)
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
motorlublin
Szkółkowicz

#67 Postautor: motorlublin » 17 października 2005, o 11:27

Kaka pisze:Ja się chcę, mimo późnej pory odnieść się do slów "motorlublin", posłuchaj mnie dobrze, jedna kwestia jest taka, że najwidoczniej nie znasz nowego Pana Dyrektora z jego wcześniejszych poczynań i bronisz go, mimo iż ewidentnie, człowiek po raz kolejny popełnia marginalne błędy. Już w czasach jego urzędowania w Starcie "załatwił" kontrakt z Perłą Browary S.A. ...dowiedz się u źródła dlaczego następnych transz nie przekazano :? .
Teraz jest kwestia, że klub ma trudną sytułację finansową....drogi kolego, czy uważasz, że sytuację te może poprawić turniej, na który wpływy nie pokryją kosztów, nie wiem ile masz lat, ale przypomnij lub dowiedz się od osób starszych jaka była kwestia finansowa, po turnieju organizowanym przez LKŻ Lublin. Teraz Pan Kołodziej szuka oszczędności gdzie popadnie, a tak naprawde, to sam jest winny swojej "górnolotności" i stawek za przyjazd i punkty w tegorocznym turnieju.
Dla Ciebie jest łatwiej powiedzieć "zrozumcie racje dyrektora". ale Ty od siebie nie rozumiesz racji wydanych pięniędzy przez kibiców przed sezonem.
Pozdrawiam.

Uprzejmie odpowiadam:
Pana Kołodzieja znam bardzo długo. Pewnie dłużej niż Ty kolego chodzisz na żużel... Organizacja turnieju była m. innymi warunkiem otrzymania pieniędzy z UM w Lublinie.
Przy dobrej pogodzie i innej atmosferze ze strony części Fan Klubu była szansa na zysk z imprezy.
Uświadom sobie , że turniej był organizowany nie tylko w celu podreperownia klubowej kasy... Stawki za punkty ,przyjazd zawodników oraz decyzja dotycząca karnetów nie była podejmowana przez dyr. Kołodzieja jednoosobowo.
Ci , którzy mieli karnety i chcieli wejść za darmo to mieli taką możliwość. Skorzystało z niej około 140 osób.
Ile mam lat to już wiesz i nie pouczaj mnie proszę gdzie lub u kogo mam zasięgać informacji...

Ze sportowym pozdrowieniem.

MM

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#69 Postautor: Łoptymista » 17 października 2005, o 11:51

motorlublin pisze:
Przy dobrej pogodzie i innej atmosferze ze strony części Fan Klubu była szansa na zysk z imprezy.

Litości! Wychodzi na to, że mamy winnego wszystkiego co złe. Co ma FK do braku zysków. (akurat FK pojawił się na trybunach w ok 90 proc obsadzie)? Proponuje obciazyc FK odpowiedzialnoscia za upadek Truminskiego.
PS Ptasia grypa to tez nasza robota.

Awatar użytkownika
motorlublin
Szkółkowicz

#74 Postautor: motorlublin » 17 października 2005, o 13:16

Gawrzyk pisze:To to kij :lol:
J. Siwek nie straciłby Merca. Zakład szedł o to, że będzie mniej ludzi niż 4 000. Oczywiście, kto był innego zdania, to każdy wie.

Obwinianie Fan Klubu za marną frekwecję jest sporym przegięciem. Taka frekwencja była prognozowana przez wiele osób. Ale Pan Kołodziej i jego otoczenie nie chcieli wierzyć. Uważali że rzuca im się kłody pod nogi i hamuje bardzo dobrą inicjatywę. "Skoro w Tarnowie jest 15 tyś. ludzi to może być i u nas." Jak widać, póki co nie może. A już szczególnie na turnieju towarzyskim.
A szkoda, bo czuje w kościach że teraz to dopiero będą problemy.

Nikt nie obwinia Fan Klubu za kiepską frekwencję. Jednak atmosfera, która została stworzona na długo przed imprezą własnie przez Fan Klub oraz jednego z pracowników Sipmy S.A. nie wniosła nic dobrego. Nie było oczekiwanej i deklarowanej pomocy przy organizacji ze strony kibiców. Fala krytyki i podważanie celowości zaproszenia Nielsena nie świadczą dobrze.
"Tajne" , konkurencyjne spotkanie i imprezowanie częsci fan klubu z kilkoma zawodnikami i działaczami na czele z chorym J. Siwkiem w Płouszowicach w sobotę o godz. 17,00 jest potwierdzeniem mojej tezy. Nic dobrego dla lubelskiego żużla to nie wróży.

Problemy są i będą, ale w zdecydowanej większości wynikają z działalnosci klubu w ostatnich dwóch sezonach... :(