Bilety i karnety - ceny, dostępność itp.

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

Re: Bilety i karnety - ceny, dostępność itp.

#1776 Postautor: $korzen$ » 13 czerwca 2019, o 13:39

Zapytam tak z ciekawosci, co ma Kepa i Wieckowski do buractwa i braku mozgu u postronnych osob? Temat jest prosty, jak ktos zajmuje pol prostej to olewasz goscia i tyle. Startuje z lapami? wzywasz ochrone. To, ze jakis burak zajmujacy 30 miejsc dostanie w gebe bylo tylko kwestia czasu. Mam nadzieje, ze bedzie to nauczka i przestroga dla reszty burakow.

kondzio78
Szkółkowicz

#1777 Postautor: kondzio78 » 13 czerwca 2019, o 13:56

Tych dwóch panów jest odpowiedzialnych za organizację zawodów i prowadzenie tego biznesu.Wiem że bardzo niewygodne jest dla nich ponumerowanie krzesełek stąd też taka patologia.Nie ma problemu aby przyjść na stadion ktory ma 50tys widowni i usiasc na swoim miejscu 5min. przed imprezą.

Ge(L)o
Trener

#1778 Postautor: Ge(L)o » 13 czerwca 2019, o 14:10

Kępa z Więckowskim mają numerować krzesełka na stadionie miejskim ? :lol:

Ochronę...
Tak policję od razu wezwijcie, że nie macie gdzie siedzieć...

Jak komuś nie pasi zajmowanie miejsc może pójść śladami kondzio78. I mecze oglądać w tv.
Bo tak trudno się było domyślić, że Ekstraliga będzie się u nas wiązać z tym, co mamy obecnie (festiwal januszy, tłumne zajmowanie miejsc i machanie ruską flagą - chociaż tego ostatniego to nawet ja się nie spodziewałem).

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#1779 Postautor: Kargolo » 13 czerwca 2019, o 14:18

kondzio78 pisze:Patologia którą stworzył Kępa i Więckowski dlatego odpuściłem sobie wizyty na tym stadionie.

Kurczę, a nie planujesz może odpuszczenia sobie wizyt na tym forum? ;)
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#1780 Postautor: tezetomaniak » 13 czerwca 2019, o 14:23

Takich streczujących sektory to bym chętnie wyrzucił do Bystrzycy. To już nie chodzi o to miejsce na stadionie, tylko o funkcjonowanie w społeczeństwie.
Lubelskie będzie jeszcze długo z tego dziadostwa się otrzepywało.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#1781 Postautor: $korzen$ » 13 czerwca 2019, o 14:33

Ge(L)o pisze:Jak komuś nie pasi zajmowanie miejsc może pójść śladami kondzio78. I mecze oglądać w tv.
Bo tak trudno się było domyślić, że Ekstraliga będzie się u nas wiązać z tym, co mamy obecnie (festiwal januszy, tłumne zajmowanie miejsc i machanie ruską flagą - chociaż tego ostatniego to nawet ja się nie spodziewałem).

Ale dajac spoleczne przyzwolenie na takie burackie zachowania tylko poglebimy ten problem. Serio nie widzisz nic zlego w streczowaniu czy zajmowaniu 20-30 miejsc na kilka godzin przed spotkaniem? Bo dla mnie jest to niepojete i na prawde nie wiem jak Ci ludzie sie nie wstydza i calkowicie popieram pietnowanie tego zachowania. Patologia level hard.

Ge(L)o
Trener

#1782 Postautor: Ge(L)o » 13 czerwca 2019, o 14:41

Ale gadaniem na forum nie zmienimy tego. Załatwić to we własnym gronie to może potem jeden z drugim się zastanowi i już zajmować 20 miejsc nie będzie. 2,3 miejsca dla dziecka, kolegi, kochanki ok.
A takie sytuacje jak opisane przez Was załatwiać po swojemu we własnym zakresie. Jak ktoś nie umie sobie poradzić, niech potem nie płacze po internetach.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#1783 Postautor: niespokojny » 13 czerwca 2019, o 14:55

No i tu wracamy do punktu wyjścia. Idąc z dzieckiem na mecz mam się z takim naparzać po gębie, czy kazać stać dziecku przez kilka godzin? Pozostaje nie chodzić, ale podobno żużel to sport dla rodzin a okazuje się, że w Lublinie dla januszy. Jak jest taki ogromny popyt to cena w górę. Zawsze cena regulowała popyt do podaży. W zamian za podwyżkę numerowane miejsce i klub nie zbiednieje i ludzie będą zdrowsi.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
istred
Trener

#1784 Postautor: istred » 13 czerwca 2019, o 22:53

Jeśli ktoś zajmie pojedyncze miejsce dziecku i żonie, którzy przyjdą na stadion bezpośrednio przed rozpoczęciem meczu, bo wiadomo, że dzieciak nie usiedzi 4-5 godzin w miejscu, czy nawet koleżance czy koledze, którzy z różnych powodów nie mogą być wcześniej na stadionie to nie widzę w tym nic złego. Dopóki zajmowanie miejsc mieści się w granicach przyzwoitości i nie jest to klejenie taśmą czy jedna osoba na kilka krzesełek to naprawdę nie róbcie z takich ludzi totalnych buraków, bo są różne sytuacje.
Zakładam, że to chyba m.in. do mnie, więc odpowiadam, że napisałem:
Istnieje jakieś społeczne przyzwolenie (choć prawnie nieuzasadnione) na zajęcie jednego, dwóch miejsc koło siebie (ktoś mógł pójść po piwo czy do toalety, albo z powodu różnych sytuacji losowych nie mógł przyjść wcześniej). Natomiast zajmowanie cały rzędów jest zwyczajnym warcholstwem i nieporozumieniem.
Sam zajmowałem dodatkowe dwa miejsca na stadionie dla osób, które nie są w stanie przyjść na 3-4 godziny przed meczem.
Jednak moja irytacja jest o tyle duża, że z powodu takich osób jak mmaaxx przychodząc na 3 godziny przed meczem, a godzinę przed otwarciem bram, po wejściu na stadion jakiekolwiek 3 miejsca obok siebie znalazłem dopiero na samym dole ostatniego sektora przed wyjazdem polewaczki. Czekać tyle godzin w pełnym słońcu, jechać 1000 km w obie strony, mieć dwie noce nieprzespane, a mecz oglądać w beznadziejnym miejscu i mrużyć oczy z powodu kurzu (a jeszcze wcześniej kilka spędzić kilka godzin klikając przycisk "odśwież" żeby w ogóle kupić bilety)... niestety to nie dla mnie, chyba z wiekiem za wygodny się zrobiłem.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#1785 Postautor: istred » 13 czerwca 2019, o 23:12

istred pisze:
Jeśli ktoś zajmie pojedyncze miejsce dziecku i żonie, którzy przyjdą na stadion bezpośrednio przed rozpoczęciem meczu, bo wiadomo, że dzieciak nie usiedzi 4-5 godzin w miejscu, czy nawet koleżance czy koledze, którzy z różnych powodów nie mogą być wcześniej na stadionie to nie widzę w tym nic złego. Dopóki zajmowanie miejsc mieści się w granicach przyzwoitości i nie jest to klejenie taśmą czy jedna osoba na kilka krzesełek to naprawdę nie róbcie z takich ludzi totalnych buraków, bo są różne sytuacje.
Zakładam, że to chyba m.in. do mnie, więc odpowiadam, że napisałem:
Istnieje jakieś społeczne przyzwolenie (choć prawnie nieuzasadnione) na zajęcie jednego, dwóch miejsc koło siebie (ktoś mógł pójść po piwo czy do toalety, albo z powodu różnych sytuacji losowych nie mógł przyjść wcześniej). Natomiast zajmowanie cały rzędów jest zwyczajnym warcholstwem i nieporozumieniem.
Sam zajmowałem dodatkowe dwa miejsca na stadionie dla osób, które nie są w stanie przyjść na 3-4 godziny przed meczem.

tck
Senior

#1786 Postautor: tck » 14 czerwca 2019, o 00:25

Znam rozwiązanie problemu braku miejsc- bilety po ~60-100PLN od głowy.
Klub na tym nie straci bo kwotowo od 'żużlozjebopodobnych' dostanie swoje, pikników będzie mniej i wszyscy będą zadowoleni.. po prostu są zbyt tanie bilety jak na ELigę i tyle

Awatar użytkownika
istred
Trener

#1787 Postautor: istred » 14 czerwca 2019, o 00:32

Jestem jak najbardziej za. Cena biletu została wyraźnie niedoszacowana przed sezonem.

GlacaLBN

#1788 Postautor: GlacaLBN » 14 czerwca 2019, o 17:22

Tak i cena karnetu 600zl.
Max Fricke jechał mpkiem 14 w stronę zygmuntowskich.

Awatar użytkownika
KarolinaCe

#1789 Postautor: KarolinaCe » 14 czerwca 2019, o 17:25

Sądzę, że nawet 10zl na bilecie zrobiłoby różnicę... 45 zł może być na stadionie z pojemnością 15tys.. ;)

mechanizator
Junior

#1790 Postautor: mechanizator » 14 czerwca 2019, o 18:43

Wszystkich pogodziłby Żuk i nowy stadion adekwatny do miasta, rozgrywek, zapotrzebowaniu kibiców i przepełnionego stadio de la gruz. Prze wyborami projekt miejsce mu się zgadzało. Po wyborach projekt już nie aktualny trzeba robić nowy i masa problemów jakie stoją na drodze.

Ar2r

#1791 Postautor: Ar2r » 14 czerwca 2019, o 18:54

GlacaLBN pisze:Tak i cena karnetu 600zl.
Dokladnie. Karnet 600, bilet 80 i kończy sie taśmowanie.

Awatar użytkownika
Hans
Trener

#1792 Postautor: Hans » 14 czerwca 2019, o 18:57

Awansujemy do PO, to dadza drozej ;)

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#1793 Postautor: Kargolo » 14 czerwca 2019, o 19:18

mechanizator pisze:Prze wyborami projekt miejsce mu się zgadzało. Po wyborach projekt już nie aktualny trzeba robić nowy i masa problemów jakie stoją na drodze.

Dokładnie taki scenariusz przewidzieliśmy m.in. ja i Czarek zaraz po złożeniu przez Żuka obietnicy. Wtedy banda forumowych wyznawców Krzysztofa twierdziła, że marudzimy itd. :lol:

Ar2r

#1794 Postautor: Ar2r » 14 czerwca 2019, o 19:54

Kargolo pisze:
mechanizator pisze:Prze wyborami projekt miejsce mu się zgadzało. Po wyborach projekt już nie aktualny trzeba robić nowy i masa problemów jakie stoją na drodze.

Dokładnie taki scenariusz przewidzieliśmy m.in. ja i Czarek zaraz po złożeniu przez Żuka obietnicy. Wtedy banda forumowych wyznawców Krzysztofa twierdziła, że marudzimy itd. [emoji38]
A to prezydent o wszystkim decyduje? A może stadion nie leży dookólnym ludziom lepszego sortu? Nadludziom?

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#1795 Postautor: niespokojny » 14 czerwca 2019, o 20:21

Ludzkim Panom :cool:
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#1796 Postautor: Kargolo » 14 czerwca 2019, o 22:24

Skoro nie decyduje to tak zdecydowana obietnica była chyba nie na miejscu. No ale brońcie go dalej. Zabawnie się czyta te fanatyczne posty ;)

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1797 Postautor: Gelo » 14 czerwca 2019, o 23:35

Po wyborach samorządowych możecie iść na trawkę i tam taśmować frajerzy :) dwa budżety wygrane, obietnice och i ach za to stadion atletyczny używany raz na 5 lat i arena dla czwartoligowych kopaczy jest. Lublin to stan umysłu

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#1798 Postautor: tezetomaniak » 14 czerwca 2019, o 23:40

Niestety to jest konsekwencją tego, że żużel w porównaniu do piłki jest niszowy. Dlatego większe miasto, nawet jak nie ma drużyny, stadion piłkarski mieć musi. Tego chce plebs ;)

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#1799 Postautor: Gelo » 14 czerwca 2019, o 23:42

Wrocław, Gdańsk, Lublin? Z tą niszowością to bym się wstrzymał. Legia Warszawa dostaje u siebie od amatorów ze Słowacji, a w żużlu jesteśmy wielokrotnym mistrzem świata, mamy najmocniejszą ligę na świecie. A lubelscy kopacze kopią na licencji Spartakusa Szarowola, dostają w tytę od Wiślan Jaśkowice i Cosmosa Nowotaniec a płaci za to niemałe pieniądze - akcjonariusz miasto. Tu trzeba wreszcie strzelić baranka o ścianę. Nie może być tak że najpopularniejsza dyscyplina w mieście jako jedyna nie ma obiektu

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#1800 Postautor: tezetomaniak » 15 czerwca 2019, o 00:02

Z niszowością chodziło o to, że większe zainteresowanie w tym kraju budzi to co na wakacjach jedzą Lewandowscy, niż zwycięstwo Zmarzlika w Grand Prix.
Poziom sportowy żużla jest niepodważalny, ale wielkie pieniądze są po stronie piłki. Sad but true.