Bilety i karnety - ceny, dostępność itp.
Re: Bilety i karnety - ceny, dostępność itp.
Zapytam tak z ciekawosci, co ma Kepa i Wieckowski do buractwa i braku mozgu u postronnych osob? Temat jest prosty, jak ktos zajmuje pol prostej to olewasz goscia i tyle. Startuje z lapami? wzywasz ochrone. To, ze jakis burak zajmujacy 30 miejsc dostanie w gebe bylo tylko kwestia czasu. Mam nadzieje, ze bedzie to nauczka i przestroga dla reszty burakow.
Tych dwóch panów jest odpowiedzialnych za organizację zawodów i prowadzenie tego biznesu.Wiem że bardzo niewygodne jest dla nich ponumerowanie krzesełek stąd też taka patologia.Nie ma problemu aby przyjść na stadion ktory ma 50tys widowni i usiasc na swoim miejscu 5min. przed imprezą.
Kępa z Więckowskim mają numerować krzesełka na stadionie miejskim ?
Ochronę...
Tak policję od razu wezwijcie, że nie macie gdzie siedzieć...
Jak komuś nie pasi zajmowanie miejsc może pójść śladami kondzio78. I mecze oglądać w tv.
Bo tak trudno się było domyślić, że Ekstraliga będzie się u nas wiązać z tym, co mamy obecnie (festiwal januszy, tłumne zajmowanie miejsc i machanie ruską flagą - chociaż tego ostatniego to nawet ja się nie spodziewałem).
Ochronę...
Tak policję od razu wezwijcie, że nie macie gdzie siedzieć...
Jak komuś nie pasi zajmowanie miejsc może pójść śladami kondzio78. I mecze oglądać w tv.
Bo tak trudno się było domyślić, że Ekstraliga będzie się u nas wiązać z tym, co mamy obecnie (festiwal januszy, tłumne zajmowanie miejsc i machanie ruską flagą - chociaż tego ostatniego to nawet ja się nie spodziewałem).
kondzio78 pisze:Patologia którą stworzył Kępa i Więckowski dlatego odpuściłem sobie wizyty na tym stadionie.
Kurczę, a nie planujesz może odpuszczenia sobie wizyt na tym forum? ;)
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
- tezetomaniak
- Trener
Takich streczujących sektory to bym chętnie wyrzucił do Bystrzycy. To już nie chodzi o to miejsce na stadionie, tylko o funkcjonowanie w społeczeństwie.
Lubelskie będzie jeszcze długo z tego dziadostwa się otrzepywało.
Lubelskie będzie jeszcze długo z tego dziadostwa się otrzepywało.
Ge(L)o pisze:Jak komuś nie pasi zajmowanie miejsc może pójść śladami kondzio78. I mecze oglądać w tv.
Ale dajac spoleczne przyzwolenie na takie burackie zachowania tylko poglebimy ten problem. Serio nie widzisz nic zlego w streczowaniu czy zajmowaniu 20-30 miejsc na kilka godzin przed spotkaniem? Bo dla mnie jest to niepojete i na prawde nie wiem jak Ci ludzie sie nie wstydza i calkowicie popieram pietnowanie tego zachowania. Patologia level hard.
Ale gadaniem na forum nie zmienimy tego. Załatwić to we własnym gronie to może potem jeden z drugim się zastanowi i już zajmować 20 miejsc nie będzie. 2,3 miejsca dla dziecka, kolegi, kochanki ok.
A takie sytuacje jak opisane przez Was załatwiać po swojemu we własnym zakresie. Jak ktoś nie umie sobie poradzić, niech potem nie płacze po internetach.
A takie sytuacje jak opisane przez Was załatwiać po swojemu we własnym zakresie. Jak ktoś nie umie sobie poradzić, niech potem nie płacze po internetach.
- niespokojny
- Trener
No i tu wracamy do punktu wyjścia. Idąc z dzieckiem na mecz mam się z takim naparzać po gębie, czy kazać stać dziecku przez kilka godzin? Pozostaje nie chodzić, ale podobno żużel to sport dla rodzin a okazuje się, że w Lublinie dla januszy. Jak jest taki ogromny popyt to cena w górę. Zawsze cena regulowała popyt do podaży. W zamian za podwyżkę numerowane miejsce i klub nie zbiednieje i ludzie będą zdrowsi.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Zakładam, że to chyba m.in. do mnie, więc odpowiadam, że napisałem:Jeśli ktoś zajmie pojedyncze miejsce dziecku i żonie, którzy przyjdą na stadion bezpośrednio przed rozpoczęciem meczu, bo wiadomo, że dzieciak nie usiedzi 4-5 godzin w miejscu, czy nawet koleżance czy koledze, którzy z różnych powodów nie mogą być wcześniej na stadionie to nie widzę w tym nic złego. Dopóki zajmowanie miejsc mieści się w granicach przyzwoitości i nie jest to klejenie taśmą czy jedna osoba na kilka krzesełek to naprawdę nie róbcie z takich ludzi totalnych buraków, bo są różne sytuacje.
Sam zajmowałem dodatkowe dwa miejsca na stadionie dla osób, które nie są w stanie przyjść na 3-4 godziny przed meczem.Istnieje jakieś społeczne przyzwolenie (choć prawnie nieuzasadnione) na zajęcie jednego, dwóch miejsc koło siebie (ktoś mógł pójść po piwo czy do toalety, albo z powodu różnych sytuacji losowych nie mógł przyjść wcześniej). Natomiast zajmowanie cały rzędów jest zwyczajnym warcholstwem i nieporozumieniem.
Jednak moja irytacja jest o tyle duża, że z powodu takich osób jak mmaaxx przychodząc na 3 godziny przed meczem, a godzinę przed otwarciem bram, po wejściu na stadion jakiekolwiek 3 miejsca obok siebie znalazłem dopiero na samym dole ostatniego sektora przed wyjazdem polewaczki. Czekać tyle godzin w pełnym słońcu, jechać 1000 km w obie strony, mieć dwie noce nieprzespane, a mecz oglądać w beznadziejnym miejscu i mrużyć oczy z powodu kurzu (a jeszcze wcześniej kilka spędzić kilka godzin klikając przycisk "odśwież" żeby w ogóle kupić bilety)... niestety to nie dla mnie, chyba z wiekiem za wygodny się zrobiłem.
Sam zajmowałem dodatkowe dwa miejsca na stadionie dla osób, które nie są w stanie przyjść na 3-4 godziny przed meczem.istred pisze:Zakładam, że to chyba m.in. do mnie, więc odpowiadam, że napisałem:Jeśli ktoś zajmie pojedyncze miejsce dziecku i żonie, którzy przyjdą na stadion bezpośrednio przed rozpoczęciem meczu, bo wiadomo, że dzieciak nie usiedzi 4-5 godzin w miejscu, czy nawet koleżance czy koledze, którzy z różnych powodów nie mogą być wcześniej na stadionie to nie widzę w tym nic złego. Dopóki zajmowanie miejsc mieści się w granicach przyzwoitości i nie jest to klejenie taśmą czy jedna osoba na kilka krzesełek to naprawdę nie róbcie z takich ludzi totalnych buraków, bo są różne sytuacje.Istnieje jakieś społeczne przyzwolenie (choć prawnie nieuzasadnione) na zajęcie jednego, dwóch miejsc koło siebie (ktoś mógł pójść po piwo czy do toalety, albo z powodu różnych sytuacji losowych nie mógł przyjść wcześniej). Natomiast zajmowanie cały rzędów jest zwyczajnym warcholstwem i nieporozumieniem.
Znam rozwiązanie problemu braku miejsc- bilety po ~60-100PLN od głowy.
Klub na tym nie straci bo kwotowo od 'żużlozjebopodobnych' dostanie swoje, pikników będzie mniej i wszyscy będą zadowoleni.. po prostu są zbyt tanie bilety jak na ELigę i tyle
Klub na tym nie straci bo kwotowo od 'żużlozjebopodobnych' dostanie swoje, pikników będzie mniej i wszyscy będą zadowoleni.. po prostu są zbyt tanie bilety jak na ELigę i tyle
Jestem jak najbardziej za. Cena biletu została wyraźnie niedoszacowana przed sezonem.
Tak i cena karnetu 600zl.
Max Fricke jechał mpkiem 14 w stronę zygmuntowskich.
- KarolinaCe
Sądzę, że nawet 10zl na bilecie zrobiłoby różnicę... 45 zł może być na stadionie z pojemnością 15tys.. ;)
-
mechanizator
- Junior
Wszystkich pogodziłby Żuk i nowy stadion adekwatny do miasta, rozgrywek, zapotrzebowaniu kibiców i przepełnionego stadio de la gruz. Prze wyborami projekt miejsce mu się zgadzało. Po wyborach projekt już nie aktualny trzeba robić nowy i masa problemów jakie stoją na drodze.
Dokladnie. Karnet 600, bilet 80 i kończy sie taśmowanie.GlacaLBN pisze:Tak i cena karnetu 600zl.
Awansujemy do PO, to dadza drozej ;)
mechanizator pisze:Prze wyborami projekt miejsce mu się zgadzało. Po wyborach projekt już nie aktualny trzeba robić nowy i masa problemów jakie stoją na drodze.
Dokładnie taki scenariusz przewidzieliśmy m.in. ja i Czarek zaraz po złożeniu przez Żuka obietnicy. Wtedy banda forumowych wyznawców Krzysztofa twierdziła, że marudzimy itd.
A to prezydent o wszystkim decyduje? A może stadion nie leży dookólnym ludziom lepszego sortu? Nadludziom?Kargolo pisze:mechanizator pisze:Prze wyborami projekt miejsce mu się zgadzało. Po wyborach projekt już nie aktualny trzeba robić nowy i masa problemów jakie stoją na drodze.
Dokładnie taki scenariusz przewidzieliśmy m.in. ja i Czarek zaraz po złożeniu przez Żuka obietnicy. Wtedy banda forumowych wyznawców Krzysztofa twierdziła, że marudzimy itd. [emoji38]
- niespokojny
- Trener
Ludzkim Panom 
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Skoro nie decyduje to tak zdecydowana obietnica była chyba nie na miejscu. No ale brońcie go dalej. Zabawnie się czyta te fanatyczne posty ;)
Po wyborach samorządowych możecie iść na trawkę i tam taśmować frajerzy :) dwa budżety wygrane, obietnice och i ach za to stadion atletyczny używany raz na 5 lat i arena dla czwartoligowych kopaczy jest. Lublin to stan umysłu
- tezetomaniak
- Trener
Niestety to jest konsekwencją tego, że żużel w porównaniu do piłki jest niszowy. Dlatego większe miasto, nawet jak nie ma drużyny, stadion piłkarski mieć musi. Tego chce plebs ;)
Wrocław, Gdańsk, Lublin? Z tą niszowością to bym się wstrzymał. Legia Warszawa dostaje u siebie od amatorów ze Słowacji, a w żużlu jesteśmy wielokrotnym mistrzem świata, mamy najmocniejszą ligę na świecie. A lubelscy kopacze kopią na licencji Spartakusa Szarowola, dostają w tytę od Wiślan Jaśkowice i Cosmosa Nowotaniec a płaci za to niemałe pieniądze - akcjonariusz miasto. Tu trzeba wreszcie strzelić baranka o ścianę. Nie może być tak że najpopularniejsza dyscyplina w mieście jako jedyna nie ma obiektu
- tezetomaniak
- Trener
Z niszowością chodziło o to, że większe zainteresowanie w tym kraju budzi to co na wakacjach jedzą Lewandowscy, niż zwycięstwo Zmarzlika w Grand Prix.
Poziom sportowy żużla jest niepodważalny, ale wielkie pieniądze są po stronie piłki. Sad but true.
Poziom sportowy żużla jest niepodważalny, ale wielkie pieniądze są po stronie piłki. Sad but true.