Tż Sipma Lublin-Start Gniezno 64 - 26

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Gość

#26 Postautor: Gość » 14 czerwca 2004, o 18:49

Jurkowi Mordelowi należy się występ w tym meczu ! kto wie może to i ostani sezon Modrela , przecież jak nie w tym meczu to w żadnym innym nie pojedzie!

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#27 Postautor: Lublin_Fan » 14 czerwca 2004, o 19:21

Hollywood pisze:O Knappie nie zapomniałem , dlatego właśnie go nie uwzględniłem bo jest najlepszy z seniorów.a żeby mógł jechać Jurek i Jeleń jako senior , ktoś musi odpocząć.

Powiedz to Grześkowi :) Nabluzga ci, że głowa mała :)

Pozdr.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#29 Postautor: Gelo » 14 czerwca 2004, o 20:52

Ja bym sie powaznie zastanawiał nad tym czy Jurek powinien pojechać w tym meczu. Miał szansę w Gdańsku (nie pierwszą zresztą) i wyszło z tego jedno wielkie g... Puszczenie go z Gnieznem oznacza, że zrobi ok. 10 punktów (bo mniej się nie da) i od razu pojawią sie głosy, że Jurek powinien jezdzic od początku sezonu np. za Franka. A to dla mnie byłoby już nie do zniesienia. Chcę przypomnieć, że przed meczem w Gdańsku były głosy, że w składzie nie łapie się... Knapp. Jak by teraz wyglądała drużyna bez Grześka? Ja sobie tego nie wyobrażam. Dlatego nie chce podobnych spekulacji po meczu ze słabiutkim Gnieznem.

meesha
Trener
Kontakt:

#30 Postautor: meesha » 14 czerwca 2004, o 21:50

A mnie się marzy taka para, jaką zaproponował Lublin_Fan: Śledź - Mordel. Dawnych wspomnień czar. Jak oni wymiatali w 89 jako juniorzy. Łza się w oku kręci :lol:

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#31 Postautor: Lublin_Fan » 14 czerwca 2004, o 22:01

Hmmm ja wymyśliłem taką parę nie ze względu na sentymenty, tylko pod kątem meczu w Grudziądzu. Tamtejszy tor znają jedynie Knapp, Piszcz no i można liczyć na Petera. Uważam więc, że to właśni oni powinni prowadzić pary na meczu z Gnieznem i właśnie w Grudziądzu.

Pozdr.

Zulu
Junior

#32 Postautor: Zulu » 14 czerwca 2004, o 22:57

A może niech sobie pojedzie Trumiński, żeby chłopak nie musiał odnawiać licencji? O ile oczywiście byłby w tym zainteresowany. W końcu jeżeli argumentem za tym, kto ma wystapić z Gnieznem - mają być zasługi, to należy przypomniec o jego wkładzie w awans do pierwszej ligi.
Choć w gruncie rzeczy tak naprawdę chciałbym, aby pojechał Atilla, bo Jurek swoją szansę zmarnował ( nie wiem, czy to odpowiednie słowo, bo jeździł na torze lidera), a na ewentualne punkty Sebastiana w lidze zupełnie nie liczę. Na Węgra też niespecjalnie, ale kto wie, może jeszcze się rozjeździ ? Jest zakontraktowany - niech pojedzie chociaż raz, bo jak nie z Gnieznem, to z kim?

Awatar użytkownika
Scream
Junior

#33 Postautor: Scream » 14 czerwca 2004, o 23:12

Czy Jurek powinien jechac czy nie to nie wiem ale kurce nie piszcie ze mial szanse w Gdansku... bo tam zadnej szansy nie mial i nei mogl miec!

Awatar użytkownika
Scream
Junior

#35 Postautor: Scream » 15 czerwca 2004, o 00:22

tylko czy przyzwoita jazde i 100% zaangazowania wykazali takze ci co maja zagwarantowane miejsce w skaldzie?

Jezeli oceniac czy Mordel powinien jeszcze cos pojechac czy nie przez pryzmat meczu z najsilniejsza druzyna na jej torze to chyba lepiej zeby wowczas Jurek w ogole nie pojechal...

== ale czy powinien jechac z Gnieznem i tak nei wiem... moze lepiej wstawic juniorow (jezeli maja na czym odjechac swoje biegi od startu do metu), albo jednak niech jedzie Mordel i sie przypomni na lubelskim torze.

Ale na pewno nie Stefani

Awatar użytkownika
Scream
Junior

#38 Postautor: Scream » 15 czerwca 2004, o 00:40

Gawrzyk pisze:
Scream pisze:tylko czy przyzwoita jazde i 100% zaangazowania wykazali takze ci co maja zagwarantowane miejsce w skaldzie?

po wyniku widac kto na to miejsce zasluzyl i jak widac decyzja ta byla jak najbardziej sluszna...

czekaj czekaj... :) ale czy poza Mordelem inni pokazali przyzwoita jazde i 100% zaangazowanie w Gdansku... ?

A co do tego kto jest w skladzie to oczywiscie ze Mordel sie nie lapie i tu nie ma dyskusji, chodzi mi tylko zeby nie pisac ze w Gdansku sie nie pokazal. To nie byl mecz w ktorym Jurek moglby sie pokazac. Nie ten stopien trudnosci.

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#40 Postautor: kdsz » 15 czerwca 2004, o 01:02

Zastanawiam sie, czy zawodnik ktory na treningu szlifuje jedynie jazde na jednym kolku zasluguje na miejsce w skladzie?

Tym razem zgadzam sie w 100% z Gawrzykiem - albo Attila albo trzech juniorow. Na Jurka patrzec juz nie moge
W. Komarnicki: "Nie chcę mówić o kulisach, bo się wstydzę, ale tak było"

Czarek
Trener

#42 Postautor: Czarek » 15 czerwca 2004, o 07:40

Klub, w trosce o frekwencję, powinien obniżyć trochę ceny biletów i ogłosić to już teraz w ramach promocji spotkania.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#43 Postautor: GIGI » 15 czerwca 2004, o 08:23

meesha pisze:A mnie się marzy taka para, jaką zaproponował Lublin_Fan: Śledź - Mordel. Dawnych wspomnień czar. Jak oni wymiatali w 89 jako juniorzy. Łza się w oku kręci :lol:

HEHE , sentymenty , ale pary Franek-Śledź rozdzielać nie można , niech dalej ćwiczą z sobą ;)

Śledź
Franek
Knapp
Stachyra
Piszcz
Jeleń ( chyba tak on się nazywa)
Wrona

JAzda Atilli w tym meczu jest bez sensu. Raz że łatwy mecz , dwa jak natrzaska punktów to koszty (punkty + przyjazd) lepiej dać zarobić krajowym

Awatar użytkownika
Scream
Junior

#44 Postautor: Scream » 15 czerwca 2004, o 10:17

Przypominam ze ja wcale nie opowiadam sie za tym aby Mordel pojechal w meczu. Chodzi mi tylko i wylacznie o to zeby nie pisac ze stracil swoja szanse bo nedznie pojechal w Gdansku.... inaczej pojechac nie mogl! to bylo jasne jak slonce.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#45 Postautor: Gelo » 15 czerwca 2004, o 10:29

Scream pisze:Przypominam ze ja wcale nie opowiadam sie za tym aby Mordel pojechal w meczu. Chodzi mi tylko i wylacznie o to zeby nie pisac ze stracil swoja szanse bo nedznie pojechal w Gdansku.... inaczej pojechac nie mogl! to bylo jasne jak slonce.

Screamie - mecz w Gdańsku miał dać odpowiedz na pytanie kto ma mieć miejsce w składzie. Wybór był (wtedy) między Jurkiem a Grześkiem, dlatego najprawdopodobniej byli ustawieni razem w parze. Nie zgadzam się, że nie mógł pojechać lepiej. Dla zawodnika tak doświadczonego, z takim dorobkiem, Wybrzeże nie powinno być aż tak mocną ekipą żeby nie wywalczyć choćby jednego punktu. To po prostu kompromitacja. Jurek wiedział, że jak zawali mecz, wiecej juz nie pojedzie. I nawet to go nie zmobilizowało. Tym występem podpisał wyrok na siebie. Czy inni pokazali zaangażowanie? Wybacz ale na tle dorobku Jurka to nawet Szymek wypadł okazale.

Awatar użytkownika
Scream
Junior

#46 Postautor: Scream » 15 czerwca 2004, o 10:49

mecz w Gdańsku miał dać odpowiedz na pytanie kto ma mieć miejsce w składzie

Juz przed meczem w Gdansku gdy pojawialy sie tutaj glosy ze najslabszy wypada ze skladu, pisalem ze to chyba jakis zart. Przeciez Mordel to taki strazak - wzywany gdy nie ma kogo wezwac. Jak taki zawodnik mialby byc zagrozeniem dla tych ktorzy maja wywalczyc nam awans (albo cos kolo tego) i to na torze najtrudniejszego rywala?
Nie oszukujmy sie ze Mordel jakby chcial to by sie pokazal i wypchnalby kogos ze skladu.

Najslabszym ogniwem w gdanskiej druzynie w tamtym meczu byl Pacholak. Mordel ani razu z nim nie rywalizowal. Za to dwa razy z Pacholakiem jechali Sledz z Frankowem, czyli - przynajmiej mocno teoretycznie - 3 pkt ich.

Awatar użytkownika
Scream
Junior

#48 Postautor: Scream » 15 czerwca 2004, o 10:58

sting126 pisze:
Scream pisze:Nie oszukujmy sie ze Mordel jakby chcial to by sie pokazal i wypchnalby kogos ze skladu

A Szymek Balabuch jakby chcial to by w Gorzowie wygryzl ze skladu Hliba... Nie przesadzajmy - czas Jurka juz sie defintywnie skonczyl, nie trenuje, ze sprzetem kiepsko - wg mnie to jego ostatni sezon na zuzlu.

:? :?:

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#49 Postautor: Gelo » 15 czerwca 2004, o 11:04

Nie oszukujmy sie ze Mordel jakby chcial to by sie pokazal i wypchnalby kogos ze skladu.

Miał taką motywację, że nawet nam się nie śniło. Ty czy ja na jego miejscu gryźlibyśmy tor zębami. Moze się starał, a był po prostu za słaby. A skoro tak jest to z jakiej racji ma jechać ze Startem i nabijać punktówkę? Nikt oprócz samego Jurka nie jest winien temu, że rozmienił swój wielki talent. Rozmienił także sympatię kibiców, bo jest to prawdziwy ewenement w lubelskim żużlu. Słaby zawodnik, a najbardziej lubiany (nie mam na myśli forumowiczów).