Stadion

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
istred
Trener

Re: Stadion

#4626 Postautor: istred » 18 marca 2012, o 19:45

Mnie tez to zastanawia, ale tylko przez moment, czy klub dal sie wmanewrowac
Piszesz to po raz kolejny... ciekawi mnie co konkretnego masz przez to na myśli.
Czy aby nie zarzucasz osobom z MOSiRu przestępstwa?
Art. 286. § 1. Kto, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, doprowadza inną osobę do niekorzystnego rozporządzenia własnym lub cudzym mieniem za pomocą wprowadzenia jej w błąd albo wyzyskania błędu lub niezdolności do należytego pojmowania przedsiębranego działania, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8.

Jakie działanie uważasz, za "wmanewrowanie" drugiej strony w podpisanie niekorzystnej dla niej umowy? ...szczególnie w przypadku gdy obie strony są przedsiębiorcami i mamy obrót profesjonalny.

Robson
Senior

#4627 Postautor: Robson » 18 marca 2012, o 21:03

Awatar użytkownika
Monter_77

#4628 Postautor: Monter_77 » 18 marca 2012, o 21:18

sadychor pisze:Wcale nie zapominam o tym i nie ide zrobic herbaty, ale efekt bedzie taki sam jak Wasze przezywanie i podniosle wpisy :) Nic sie nie zmieni. Mnie tez to zastanawia, ale tylko przez moment, czy klub dal sie wmanewrowac, czy DS wyrwal sie jak notariusz w Weselu (filmie) z okrzykiem "ja (klub) zaplace", liczac na sponsoring PGE.
MOSiR mogl podpuscic klub tak konstruujac umowe, co jest niezbyt fair, lub klub sam wiedzial w co sie pcha. Tak czy owak DS sie nie popisal.

Znasz tresc umowy??
Tak sie sklada ze mialem okazje ja czytac, umowa jest jasno skonstruowana, zarowno jesli chodzi o to kto ma placic za prad i za moc, jak i o maksymalna liczbe widzow, jaka mozna wpuscic na trybuny.
Sa trzy opcje:
1.Sprawka jej nie czytal i podpisal,
2. Czytal, ale nie zrozumial i podpisal
3. Czytal, zrozumial i pomyslal, ze tuz przed startem sezonu cos sie wyrwie z "miasta" albo za posrednictwem miasta z PGE, wiec potraktowal umowe jako nic nie znaczacy swistek papieru, z podpisania ktorego nic nie wynika
Wszystkie trzy przypadki go dyskwalifikuja jako osobe ktora ma zarzadzac podnimiotem z ok 2 milionowym budzetem

No chyba, ze podpisal dokument o innej tresci niz ten ktory prezentowal MOSiR - wtedy prezio powinien zawiadomic odpowiednie organa o popelnieniu przestepstwa.

Edyta:
Teraz sie tłumaczy, że musial taka umowę podpisać. Nie musial, umowe mozna negocjowac. Tylko trzeba to umiec.
Ostatnio zmieniony 18 marca 2012, o 21:26 przez Monter_77, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie pojdziemy dzis do kina, nie pojdziemy do kosciola, nie pojdziemy do burdelu, serce nas na Montex wola...
Obrazek

jerry78
Trener

#4629 Postautor: jerry78 » 18 marca 2012, o 21:22

Jak Kowalski przejedzie na weryfikację toru i będzie chciał zobaczyć zapalone światełka, to Sprawka powinien mu pokazać środkowy palec i tyle w temacie.

Monter_77 pisze:Sa trzy opcje:
3. Czytal, zrozumial i pomyslal, ze tuz przed startem sezonu cos sie wyrwie z "miasta" albo za posrednictwem miasta z PGE, wiec potraktowal umowe jako nic nie znaczacy swistek papieru, z podpisania ktorego nic nie wynika
[...]
Edyta:
Teraz sie tłumaczy, że musial taka umowę podpisać. Nie musial, umowe mozna negocjowac. Tylko trzeba to umiec.

- Taka umowa została nam przedstawiona, a chcąc uzyskać licencję na starty w tym sezonie, musieliśmy dysponować zgodą na użytkowanie stadionu. Klub nie jest w stanie stawiać warunków. W Lublinie nie ma innego stadionu żużlowego, więc musieliśmy taką umowę podpisać - podkreśla Sprawka.

Szkoda, że ty też Monter czytasz i nie rozumiesz co czytasz, a zarzucasz to innym. Negocjować? Masz widzę pojęcie. Szkoda, że też nie wynegocjował od Bogdanki 5 mln... szkoda, wielka szkoda.

Awatar użytkownika
Hela
Kadrowicz

#4630 Postautor: Hela » 18 marca 2012, o 21:35

OSZUKALI MNIE!

Takie mam pierwsze skojarzenie :-)

A tak na serio to szkoda, że nasze władze klubowe ( i także niektórzy kibice - wnioskuję po poście jerrego78) myślą o standardzie w jakim kibice oglądają mecz, jedynie w kontekście spełnienia przykrego obowiązku. Przecież światła to duża szansa na promocję żużla w Lublinie i regionie, szansa na ściągnięcie nowych kibiców i sponsorów, szanse na wychowanie kolejnego pokolenia ludzi, którzy zakochają się w żużlu po zawodach przy sztucznym oświetleniu. Ja i wielu moich rówieśników, z dzieciństwa pamiętamy jednorazowe zawody przy świetle. Dla wielu to był pierwszy kontakt z żużlem, który przerodził się w niezłą zajawkę :-) Poza tym czy światła to luksus? Moim zdaniem to STANDARD, naprawdę minimum. Dlatego nie ma co się oglądać na Łódź czy Gniezno. Robimy krok do przodu w rozwoju. Czy w Toruniu płaczą, że tyle płacą za wynajem Motoareny? Czy żałują przeprowadzkę bo taniej było na Broniewskiego? Dlaczego robią inwestycje na stadionach od Zielonej Góry po Rzeszów? To się po prostu opłaca.
Zamiast więc biadolić, dziadować i robić z siebie Rumuna, lepiej podziękować MOSiRowie za zrobienie dobrej roboty, miastu za wyłożenie kasy i wziąć się do pracy nad pomysłami jak zarobić na tej inwestycji w prąd.
Zarobić ok. 7 tys. miesięcznie na światło to nie jest zadanie niewykonalne. Prezes dał radę z Bogdanką, dał radę z Tyskim to i teraz da radę! :-)

Monter77, a ile osób może wejść na stadion i z czego to wynika? Jeszcze nikt nie był w stanie tego wyjaśnić.
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!

jerry78
Trener

#4631 Postautor: jerry78 » 18 marca 2012, o 21:46

Hela, tu nie o to chodzi, czy ja chciałbym światła, czy nie. Tu chodzi o pewne zasady. Szlag mnie trafia jak GKSŻ ustala pewne zasady i pewne kluby zwalnia z tego dla dobra polskiego żużla. Dlaczego nasz klub ma w tym sezonie ponosić koszta w wysokości ponad 50 tyś złotych z kasy klubowej a Gniezno nie musi? No dlaczego?

Awatar użytkownika
istred
Trener

#4632 Postautor: istred » 18 marca 2012, o 21:47

Również czujesz się oszukany? :D
Dlaczego nasz klub ma w tym sezonie ponosić koszta w wysokości ponad 50 tyś złotych z kasy klubowej a Gniezno nie musi? No dlaczego?

Dlaczego? Kurna Dlaczego?!

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#4633 Postautor: Lublin_Fan » 18 marca 2012, o 21:59

Te 50 tys rocznie to jedynie 2 tys sprzedanych biletow. Jak sie uda zajac miejsce w pierwszej czworce to mamy w sezonie osiem spotkan ligowych oraz ZK w kwietniu. Jest kiedy odrobic koszty i wyjsc na dobry plus. 6 maja mamy mecz z Ostrowem, czyli ekipa raczej slaba. Karlsson + oswietlenie i ludzi bedzie tyle samo co na inauguracji.

Zasady mozna sobie w d^%# wsadzic. Nigdy cos takiego w polskim zuzlu nie istnialo i raczej nie zacznie istniec. Nie ogladac sie, nie lamentowac, nie plakac Zukowi w ramie. Zarabiac kase na oswietleniu bo to jest najlepszy prezent jaki ten klub dostal od mosiru na przestrzeni wieeelu lat.

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#4634 Postautor: sadychor » 18 marca 2012, o 22:00

istred pisze:
Mnie tez to zastanawia, ale tylko przez moment, czy klub dal sie wmanewrowac
Piszesz to po raz kolejny... ciekawi mnie co konkretnego masz przez to na myśli.
Czy aby nie zarzucasz osobom z MOSiRu przestępstwa?
(...)

Obciales posta od slowa "lub", gdzie daje wyraz temu, ze nie wiem i dopuszczam obydwie mozliwosci. Nie manipuluj. Poza tym od stawianiu zarzutow sa instytucje.
Monter_77 to samo
przeciez zem pisze:(...)Mnie tez to zastanawia, ale tylko przez moment, czy klub dal sie wmanewrowac, czy DS wyrwal sie jak notariusz w Weselu (filmie) z okrzykiem "ja (klub) zaplace", liczac na sponsoring PGE.
MOSiR mogl podpuscic klub tak konstruujac umowe, co jest niezbyt fair, lub klub sam wiedzial w co sie pcha. Tak czy owak DS sie nie popisal.

Monter_77 pisze:Znasz tresc umowy??
Tak sie sklada ze mialem okazje ja czytac, umowa jest jasno skonstruowana, zarowno jesli chodzi o to kto ma placic za prad i za moc, jak i o maksymalna liczbe widzow, jaka mozna wpuscic na trybuny.
Sa trzy opcje:
(...)

Wychodzi, ze mamy podobne spostrzezenia.
To ze czesto mamy odmienne zdania nie zwalnia Was z uwaznego czytania tego co nasmarowalem :) O tym kto jest prezesem decyduje zarzad, jesli to sie nie podoba coraz szerszemu gremium kibicow - juz pisalem co z tym zrobic, zeby sie nie kisic z tym. Lublicie sie kisic :?: Wasze zboczenie, mi to ryba...
Doszlo do absurdu, ze tak nienawidzicie prezia, ze juz nie dostrzegacie jawnych patologii z oswietleniem w lidze. Ubaw po pachy :?
Obrazek
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji

Awatar użytkownika
Hela
Kadrowicz

#4635 Postautor: Hela » 18 marca 2012, o 22:02

jerry78 pisze:Hela, tu nie o to chodzi, czy ja chciałbym światła, czy nie. Tu chodzi o pewne zasady. Szlag mnie trafia jak GKSŻ ustala pewne zasady i pewne kluby zwalnia z tego dla dobra polskiego żużla. Dlaczego nasz klub ma w tym sezonie ponosić koszta w wysokości ponad 50 tyś złotych z kasy klubowej a Gniezno nie musi? No dlaczego?

Nie ustosunkuję się do tego. Bo mnie nie obchodzi Gniezno i Łódź. Nie ma co się na nich oglądać. Równajmy w górę.
I w sumie cieszę, się że do instalacji świateł zmusił nas PZM. Sami pewnie czekalibyśmy na światło jeszcze wiele lat. To dla nas jak prezent z nieba. Naprawdę dziwię się Sprawce, że robi z siebie Rumuna, zamiast się zająć robotą.
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.

Awatar użytkownika
Masi
Senior

#4636 Postautor: Masi » 18 marca 2012, o 22:06

Hela pisze:Monter77, a ile osób może wejść na stadion i z czego to wynika? Jeszcze nikt nie był w stanie tego wyjaśnić.

Odpowiem za Montera .To także wynika z umowy zawartej w listopadzie.
Teraz Sprawka skamle, ze "nie może negocjować", a jak dla mnie to pomyślał, ze jakoś się ułoży i że miasto pomoże. A tu klops i znowu trzeba na poczekaniu wymyślac łgarstwa, bo dzwonią z prasy, a przeciez sie nie przyznam ze zawaliłem... Biedny ten nasz prezes "Ciągle pracuje! Wszystkiego przypilnuje i jeszcze inni, niektórzy, wtykają mu szpilki. To nie ludzie – to wilki!".

EDIT; Liczba widzów: 4580.
Ostatnio zmieniony 18 marca 2012, o 22:08 przez Masi, łącznie zmieniany 2 razy.
-Jurek Mordel zadowolony...
- No tak...
- Żona w domu także... :D

Awatar użytkownika
Hela
Kadrowicz

#4637 Postautor: Hela » 18 marca 2012, o 22:07

Ale jaka to jest liczba i dlaczego MOSiR chce ją ograniczyć???
Dlaczego jedynym ograniczeniem nie jest decyzja policji, straży tylko Mosiru?

Awatar użytkownika
Masi
Senior

#4638 Postautor: Masi » 18 marca 2012, o 22:09

patrz edit mojego posta ;)
Dlaczego jedynym ograniczeniem nie jest decyzja policji, straży tylko Mosiru?

Nie sądzisz, ze to pytanie powinno paść z ust prezesa przed podpisaniem umowy?
-Jurek Mordel zadowolony...
- No tak...
- Żona w domu także... :D

Awatar użytkownika
Hela
Kadrowicz

#4639 Postautor: Hela » 18 marca 2012, o 22:13

Nie mam wiedzy na ten temat, więc nic nie sądzę.
Ciekawi mnie powód takiego ograniczenia, ale nikt nie jest w stanie mi tego wytłumaczyć :?

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#4640 Postautor: sadychor » 18 marca 2012, o 22:25

w temacie Lubleski klub w sezonie 2012 Koper pisze:
istred pisze:A jeśli chodzi o liczbę miejsc na stadionie, to to jest jakaś odpowiedź:
słowniczek ustawy o bezpieczeństwie imprez masowych:
7) liczbie miejsc dla osób na imprezie masowej - należy przez to rozumieć liczbę udostępnionych przez organizatora miejsc na stadionie, w innym obiekcie niebędącym budynkiem, hali sportowej albo w innym budynku lub na terenie umożliwiającym przeprowadzenie imprezy masowej, ustaloną na podstawie przepisów prawa budowlanego i przepisów dotyczących ochrony przeciwpożarowej;

No i u nas straż pożarna nie wyraziła zgody na więcej niż 5 tysięcy.

Wyjasniali do spolki z istredem i meesha.
Obrazek

Awatar użytkownika
Hela
Kadrowicz

#4641 Postautor: Hela » 18 marca 2012, o 22:31

Dzięki. Czyli po prostu nasz stadion, obecnie, nie jest w stanie bezpiecznie pomieścić 5 tys. ludzi?! Jestem w szoku.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#4642 Postautor: istred » 18 marca 2012, o 22:37

Obciales posta od slowa "lub", gdzie daje wyraz temu, ze nie wiem i dopuszczam obydwie mozliwosci. Nie manipuluj. Poza tym od stawianiu zarzutow sa instytucje.
Nie obchodzi mnie jakie jeszcze inne opcje bierzesz pod uwagę.
Dopuszczasz opcję z "wmanewrowaniem" - napisałeś to w kilku postach - tak? Tylko ta opcja mnie zainteresowała więc tylko o ten fragment zacytowałem.
Dlatego ciekawi mnie co rozumiesz pod używanym przez siebie pojęciem "wmanewrowanie" Sprawkę w umowę przez Mosir.
Mi się to jedynie kojarzy z oszustwem... jednak wydaje mi się to na tyle absurdalne, że wolałem się dopytać.
I wciąż liczę na to, że swoją myśl rozwiniesz i nie będziesz uciekał od odpowiedzi.

Dziwny jest ten klub, w którym zawsze wszystko jest pod górkę.

Awatar użytkownika
Monter_77

#4643 Postautor: Monter_77 » 18 marca 2012, o 22:37

jerry78 pisze:
Szkoda, że ty też Monter czytasz i nie rozumiesz co czytasz, a zarzucasz to innym. Negocjować? Masz widzę pojęcie. Szkoda, że też nie wynegocjował od Bogdanki 5 mln... szkoda, wielka szkoda.

Oczywiscie teraz sie nie da negocjowac, co najwyzej renegocjowac (do tego jest potrzebna zgoda obydwu umawiajacych sie stron).
Mowie o tym co mozna bylo zrobic w listopadzie. Zapropowac kompromis, za moc placi Mosir, za prad klub. Sprobowac rozmiawiac o podzieleniu sie kosztami podlaczenia mocy. Forma negocjacji (oczywiscie dosc skrajna) byloby zrobienie wtedy afery w mediach, ze warunki sa dla kllubu niekorzystne, a MOSiR nie che isc na jakiekolwiek ustepstwa. Ale to wszystko przed a nie po podpisaniu umowy.

W zakresie liczby widzow - uzyskac od MOSiRu uzasadnienie dla niej (czyli prawdopdodobnie opinie Strazy Pozarnej i Policji, byc moze sanepidu (np zbyt mala ilosc kibli na stadionie). Majac takie opinie w listopadadzie przeanalizowac czy istnieje szansa zmiany stanowisk tych instytucji (byc moze chodzilo o jedna furtke wiecej czy pare toi toiow). Byc moze to jakies widzimisie MOSiRu, wtedy skarzyc sie do przezydenta o brak merytorycznych przeslanek do ogranicznania liczby widzow.

No wiec skoro Straz Pozarna zezwolila na max 5000 to z jakich wzglegow to raz, dwa czemu wiec na tej nieszczesnej umopwie jest 4580 nie 4999 widzow
Ostatnio zmieniony 18 marca 2012, o 22:47 przez Monter_77, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie pojdziemy dzis do kina, nie pojdziemy do kosciola, nie pojdziemy do burdelu, serce nas na Montex wola...
Obrazek

Awatar użytkownika
istred
Trener

#4644 Postautor: istred » 18 marca 2012, o 22:43

To ja odpowiem za jerrego - załóż sobie własny klub i zmień liczbę miejsc na stadionie ;)

A serio, to naprawdę liczysz, że Sprawka ruszy zrobi cokolwiek ponad niezbędne minimum potrzebne do utrzymania stołka?

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#4645 Postautor: sadychor » 18 marca 2012, o 22:46

istred pisze:(...)Dlatego ciekawi mnie co rozumiesz pod używanym przez siebie pojęciem "wmanewrowanie" Sprawkę w umowę przez Mosir.
Mi się to jedynie kojarzy z oszustwem... jednak wydaje mi się to na tyle absurdalne, że wolałem się dopytać.
I wciąż liczę na to, że swoją myśl rozwiniesz i nie będziesz uciekał od odpowiedzi.

Dziwny jest ten klub, w którym zawsze wszystko jest pod górkę.

Widzisz jak tanczy z nami PZMot. DS chyba nie pije lub przynajmniej nie stawia ;)
Odpowiedz na nurtujace Cie pytanie : podpisujesz w takiej postaci albo nie :)
Klub nie jest w stanie stawiać warunków. W Lublinie nie ma innego stadionu żużlowego, więc musieliśmy taką umowę podpisać

Sadzac po artykule w GW i tonie wypowiedzi betonowego urzednika, nie liczylbym na negocjajcje do czego przekonuje Monter_77.
Monter_77 pisze:(...)W zakresie liczby widzow - uzyskac od MOSiRu uzasadnienie dla niej (czyli prawdopdodobnie opinie Strazy Pozarnej i Policji, byc moze sanepidu (np zbyt mala ilosc kibli na stadionie). Majac takie opinie w listopadadzie przeanalizowac czy istnieje szansa zmiany stanowisk tych instytucji (byc moze chodzilo o jedna furtke wiecej czy pare toi toiow). Byc moze to jakies widzimisie MOSiRu, wtedy skarzyc sie do przezydenta o brak merytorycznych przeslanek do ogranicznania liczby widzow.

Przeciez ten MOSiR juz tyle zrobil, zawracac im glowy furtkami/toikami :?: Znowu by byl placz w GW, plany, pozwolenia/zgloszenia do PNB, koszta... Widzimisie to to nie jest, "chlopacy" za bardzo dbaja o dupochrony. Na bank. To "budzetowka" ;)
Obrazek

jerry78
Trener

#4646 Postautor: jerry78 » 18 marca 2012, o 22:48

Monter_77 pisze:Oczywiscie teraz sie nie da negocjowac, co najwyzej renegocjowac (do tego jest potrzebna zgoda obydwu umawiajacych sie stron).
Mowie o tym co mozna bylo zrobic w listopadzie. Zapropowac kompromis, za moc placi Mosir, za prad klub. Sprobowac rozmiawiac o podzieleniu sie kosztami podlaczenia mocy. Forma negocjacji (oczywiscie dosc skrajna) byloby zrobienie wtedy afery w mediach, ze warunki sa dla kllubu niekorzystne, a MOSiR nie che isc na jakiekolwiek ustepstwa. Ale to wszystko przed a nie po podpisaniu umowy.

Ja aż tak naiwny to nie jestem i nie sądzę, żeby MOSiR nawet w listopadzie zgodził się na zapłacenie 50 tyś za moc przesyłową.
Dostajesz do podpisu umowę i albo się decydujesz, albo nie, twój wybór. Sprawka pewnie nie miał wyboru i ja akurat w to wierzę.
Co do liczby widzów to tutaj się nie wypowiadam, bo też mam wrażenie, że dałoby się coś więcej w tym temacie zrobić, ale nie znam szczegółów i nie będę snuć domysłów.
Inna sprawa to jest taka, że PGE szkoda (nawet w ramach sponsoringu) dorzucić do naszego lubelskiego klubu 50 tyś, ale żeby pchać w sumie publiczne grube miliony w drużynę z Rzeszowa to już nie.

ps. Istred, odstosunkuj się ode mnie.

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#4647 Postautor: sadychor » 18 marca 2012, o 22:56

I nagle mamy wszyscy uwierzyc, ze MOSiR zapalal miloscia do obiektu przy Zygmuntowskich i do klubu zuzlowego. Po stuleciach ;) zaniedban, gdzie ten obiekt zatrzymal sie w stadionowym sredniowieczu, teraz wszyscy, z dobroci serca, nagle sie przejeli. Jasne :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Popek
Senior

#4648 Postautor: Popek » 18 marca 2012, o 22:59

W tym roku karnetu nie kupuje bo sie nie oplaca, a jak ogranicza do tych 4,5 k to trzeba bedzie jezdzic o 12 po bilety zeby sie pozniej nie stresowac w kolejce ;p Ciekawe co zrobia z cala masa wku****nych ludzi pod stadionem. Jesli bd mieli tylko okreslona ilosc biletow to bd tak ze w jednej kolejce juz komus przy samym okienku powiedza ze sie skonczyly, podczas gdy w innej kolejce sprzedaz bd trwala jeszcze 15 min i wtedy moze byc niemilo.

Awatar użytkownika
Monter_77

#4649 Postautor: Monter_77 » 18 marca 2012, o 23:02

sadychor oczywiscie zrecznie cytujac pominales jedno moje zdanie

"Forma negocjacji (oczywiscie dosc skrajna) byloby zrobienie wtedy afery w mediach, ze warunki sa dla kllubu niekorzystne, a MOSiR nie chce isc na jakiekolwiek ustepstwa. Ale to wszystko przed a nie po podpisaniu umowy."

jerry78 pisze:Ja aż tak naiwny to nie jestem i nie sądzę, żeby MOSiR nawet w listopadzie zgodził się na zapłacenie 50 tyś za moc przesyłową.
Dostajesz do podpisu umowę i albo się decydujesz, albo nie, twój wybór. Sprawka pewnie nie miał wyboru i ja akurat w to wierzę.

W sytuacji Sprawki Mowie nie i upubliczniam sprawe, gazety podlapuja.
Generalnie budowa oswietlenia tez poniekad zostala wymuszona szumem medialnym.
Wtedy jeszcze byla szansa by wywalczyac dodatkowe 48 tys na prad - w stosunku do calosci kosztow zwiazanych z osiwtleniem roznica co najwyzej kilku procent. Ponadto w listopadzie byla zdecydowanie wieksza mozliwosci korygowania budzetu i miasta i MOSiRu.
Ostatnio zmieniony 18 marca 2012, o 23:10 przez Monter_77, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

harry
Trener

#4650 Postautor: harry » 18 marca 2012, o 23:05

Jeżeli chodzi o te 4500 osób na stadionie, to po kilku rozmowach wyciagnąłem następujące wnioski. Nie musi to być to co jest tak skrywana tajemnicą ale wydaje mi sie że to własnie " TO".
Otóż krzesełek na stadionie jest około 4 tys. Do tego dochodzi gdzieś około 2,7 tys miejsc siedzących na betonach. I skąd te jeszcze około 600 miejsc? Otóz prawdopodobnie są to miejsca na betonach oznaczone paskami z farby co jakieś 50 cm. A ponieważ jest ich włąśnie około 600 to są dodane do tych krzesełek. Jak domalują następne 2 tys pasków to pojemność zwiększy się do 6,6 tys tak jak to było od lat.
Jeszcze raz zaznaczam że jest to moje autorskie wyjaśnienie tej tajemnicy.
P.S. Różnice około 100-200 miejsc wynikaja właśnie z braku pomalowania i policzenia ile jest tych miejsc na betonach.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski