Inni sponsorzy klubu

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
kilar
Trener

Re: Inni sponsorzy klubu

#76 Postautor: kilar » 22 lutego 2012, o 12:00

Mozna mowic o guscie piwnym, bo nie kazdy pije - tak jak to nazywasz - najwieksze szczyny.

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#77 Postautor: luCas » 22 lutego 2012, o 12:42

Istotna jest tez kultura picia, nie oszukujmy sie. Spora czesc pije po to aby tanio i dobrze sie nagrzac a nie dla walorow smakowych.
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#78 Postautor: grzesieck » 22 lutego 2012, o 13:15

obstawiam, ze 90% tych obecnych tutaj koneserow pije wlasnie po to zeby sie dobrze zrobic i w zasadzie jest im to obojetne czy to harnas, goolman, perla czy twierdzowe, ale na tym forum w dobrym tonie jest kreowanie sie na znawce wszystkiego :]
METHANOL ADVENTURE TEAM

meesha
Trener
Kontakt:

#79 Postautor: meesha » 22 lutego 2012, o 13:26

Ja tam na co dzień piję szczochy, bo bym z torbami poszedł bawiąc się w konesera przy moim spożyciu :D Aczkolwiek od święta lubię sobie do obiadu jakiegoś wynalazka zarzucić np. z Belgii albo Japonii. Z polskich natomiast ostatnio mi posmakowało Zamkowe z Browaru Namysłów. Całkiem smakowe i nawet chmiel zawiera o dziwo ;)
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#80 Postautor: Gelo » 22 lutego 2012, o 13:29

nie uważam się za konesera, ale ufam tym, którzy od setek lat są w czymś najlepsi na świecie i mają największe spożycie piwa na głowę - czyli Czesi. Polskiego piwa unikam jak diabeł święconej wody. Oczywiście nie zawsze jest pod ręką "coś z południa" i z konieczności trzeba przełknąć coś z rodzimych rzygowin. Ale jak miałbym pić perłę - wolę zostać abstynentem

Awatar użytkownika
istred
Trener

#81 Postautor: istred » 22 lutego 2012, o 13:49

grzesieck pisze:obstawiam, ze 90% tych obecnych tutaj koneserow pije wlasnie po to zeby sie dobrze zrobic i w zasadzie jest im to obojetne czy to harnas, goolman, perla czy twierdzowe, ale na tym forum w dobrym tonie jest kreowanie sie na znawce wszystkiego :]

Bez przesady. Aż tak złe masz zdanie o ludziach? :)
Ja przypuszczam, że większość pije bo po prostu lubi, a że dużo osób nie ma jakiegoś wyrafinowanego smaku to inna kwestia. Gdyby chcieli się urżnąć czymkolwiek, to pewnie by pili jakąś najtańszą wódkę, tudzież tanie wino.

Ja po prostu lubię piwo i poza niektórymi jego rodzajami, albo wytworami niektórych browarów wypije wszystkie. Co nie oznacza, że nie mam swoich ulubionych piw, a o tym przecież rozmawiamy.

PS. Swoją drogą odwiedzając ten wątek (Inni sponsorzy) wiedziałem, że przeczytam o piwie :)

Awatar użytkownika
radonis
Zawodowiec

#82 Postautor: radonis » 22 lutego 2012, o 14:11

grzesieck pisze:obstawiam, ze 90% tych obecnych tutaj koneserow pije wlasnie po to zeby sie dobrze zrobic i w zasadzie jest im to obojetne czy to harnas, goolman, perla czy twierdzowe, ale na tym forum w dobrym tonie jest kreowanie sie na znawce wszystkiego :]

No comment Grzesieck

owen1989
Senior

#83 Postautor: owen1989 » 22 lutego 2012, o 14:18

Uderz w stol... :D :D :D

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#84 Postautor: luCas » 22 lutego 2012, o 15:23

Aczkolwiek od święta lubię sobie do obiadu jakiegoś wynalazka zarzucić np. z Belgii

U mnie podupadl mit belgijskiego piwa, mialem okazje pobyc tam ostatnie pol roku. Piwa trapistow, nie dosc ze mocno alkoholowe, 8-11%, to w smaku jak czarnoziem pomieszany z weglem i ryba. Koncernowki- Stella, Jupiler-nic szczegolnego. 8) Za to biale piwa, pysznosci, polecam Hoegaarden Grand Cru :D
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#85 Postautor: kibicLBN » 22 lutego 2012, o 15:32

Ja muszę przyznać ze pomimo znikomej ilości poznanych produktów piwnych , czyli ok 240 rodzajów muszę przyznać że są browary regionalne w Polsce które są warte uwagi ( Ciechan, Kormoran, Czarnków,Lwówek,Koreb) i trochę z zagranicy. Ale nie każde czeskie piwo jest dobre, np. takie litovel'e czy inne piwa o mniej uznanej marce to wiele od naszych polskich koncernowych popłuczyn się nie różnią. Ja osobiscie nie potrafię pić Tyskiego czy Żywca bo to nie jest w ogóle przyjemne i wg mnie regionalne piwa są najlepsze. Żeby wypić naprawdę dobre piwo zagranicznej maarki to trzeba mieć często ponad 7zl a polskie piwa niepasteryzowane (takie co są ważne 3-4 tyg nie miesiące) można zakupic za 4zl i są po prostu boskie!
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#86 Postautor: Maxx » 22 lutego 2012, o 15:37

Oj Grześ czasem nawet najlepszym trunkiem czy piwem można się konkretnie sponiewierać. A później (Nie daj Boże i wyłącz prąd) siąść do kompa i pisać brednie na forum na przykład:) Znane z autopsji - przyp. autora 8)

Koper
Trener
Kontakt:

#87 Postautor: Koper » 22 lutego 2012, o 15:51

istred pisze:PS. Swoją drogą odwiedzając ten wątek (Inni sponsorzy) wiedziałem, że przeczytam o piwie :)
Jesli to nie problem to te wypowiedzi o piwie moze ktos z adminów wrzuci do jednego tematu o odpowiedniej nazwie? A co do innych sponsorów to na dole strony klubowej ostatnio aktualizuję ten temat, z nowych jest np. Leory Merlin, Elektromeks, Tigan.

meesha
Trener
Kontakt:

#88 Postautor: meesha » 22 lutego 2012, o 15:56

moze ktos z adminów wrzuci do jednego tematu o odpowiedniej nazwie?

No można, ale po co? Przecież własnie po to ten temat stworzyłem, żeby w nim rozprawiać o sponsorach i ich produktach :) Choć jak czytam te narzekania na Tyskie (w sensie organoleptycznym) to aż się boje co to będzie się w tym temacie działo jak jakiś McDonald's nas zechce sponsorować ;)
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Koper
Trener
Kontakt:

#89 Postautor: Koper » 22 lutego 2012, o 16:00

meesha pisze:
moze ktos z adminów wrzuci do jednego tematu o odpowiedniej nazwie?

No można, ale po co? Przecież własnie po to ten temat stworzyłem, żeby w nim rozprawiać o sponsorach i ich produktach :)

No dobra, to jak Wam smakuje piwo w Grodzkiej 15 ? :)

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#90 Postautor: kibicLBN » 22 lutego 2012, o 16:05

miazga, jak dla mnie Pils z Grodzkiego to jest cudo :)

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#91 Postautor: Cooper » 22 lutego 2012, o 16:07

kibicLBN pisze:Ja muszę przyznać ze pomimo znikomej ilości poznanych produktów piwnych , czyli ok 240 rodzajów muszę przyznać że są browary regionalne w Polsce które są warte uwagi ( Ciechan, Kormoran, Czarnków,Lwówek,Koreb) i trochę z zagranicy. Ale nie każde czeskie piwo jest dobre, np. takie litovel'e czy inne piwa o mniej uznanej marce to wiele od naszych polskich koncernowych popłuczyn się nie różnią. Ja osobiscie nie potrafię pić Tyskiego czy Żywca bo to nie jest w ogóle przyjemne i wg mnie regionalne piwa są najlepsze. Żeby wypić naprawdę dobre piwo zagranicznej maarki to trzeba mieć często ponad 7zl a polskie piwa niepasteryzowane (takie co są ważne 3-4 tyg nie miesiące) można zakupic za 4zl i są po prostu boskie!

Super, ciekawe co zamawiasz w pubie w takim razie. Kazdy sie tu obnosi ze swoim "koneserstwem" i przerzuca nazwami piw z roznych zakatkow Polski i Swiata, ale nikt nie bierze pod uwage tego, ze bardzo duze spozycie piwa ma miejsce w knajpach a tu trudno byc "koneserem", bo albo knajpe opanuje GH Zywiec albo KP, czasem Carlsberg czy inna Perla (rzadko) i na tym sie konserstwo konczy;] Owszem, do domu tez lubie sobie kupic jakiegos czecha czy prusa, ale w ciagu roku zdecdowanie wiecej spozywam takich koncernowych "szczochow", ze wzgledu na fakt, ze mi picie piwa kojarzy sie glownie z wyjscie do pubu.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Koper
Trener
Kontakt:

#92 Postautor: Koper » 22 lutego 2012, o 16:10

Dlatego Cooper raz na jakiś czas warto odwiedzić puby na Starym Mieście, przykładowo taką Grodzką, U Szewca, czy U Fotografa gdzie można wypić inne piwo niż te które wymieniłeś:)

Polecam artykuł z wrocławskiego lokalnego wydania Gazety Wyborczej:
http://wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/56,357 ... FOTO_.html

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#93 Postautor: grzesieck » 22 lutego 2012, o 16:15

Cooper pisze: mi picie piwa kojarzy sie glownie z wyjscie do pubu.

no nie mow, ze nie lubisz sobie walnac 8 browarow w domu i popisac potem na forum ;)
METHANOL ADVENTURE TEAM

meesha
Trener
Kontakt:

#94 Postautor: meesha » 22 lutego 2012, o 16:27

Dlatego Cooper raz na jakiś czas warto odwiedzić puby na Starym Mieście, przykładowo taką Grodzką, U Szewca, czy U Fotografa gdzie można wypić inne piwo niż te które wymieniłeś:)

No wiesz Konrad, nie każdy potrafi wyjść na jedno czy dwa piwa. W moim przypadku do takiej Grodzkiej to "bez liścia nie podchodź" :) Jak się kiedyś nauczę kończyć na drugim to wtedy mnie tam spotkasz ;)

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#95 Postautor: Maxx » 22 lutego 2012, o 16:27

grzesieck pisze:
Cooper pisze: mi picie piwa kojarzy sie glownie z wyjscie do pubu.

no nie mow, ze nie lubisz sobie walnac 8 browarow w domu i popisac potem na forum ;)

O właśnie 8)

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#96 Postautor: kibicLBN » 22 lutego 2012, o 17:58

Cooper pisze:
kibicLBN pisze:Ja muszę przyznać ze pomimo znikomej ilości poznanych produktów piwnych , czyli ok 240 rodzajów muszę przyznać że są browary regionalne w Polsce które są warte uwagi ( Ciechan, Kormoran, Czarnków,Lwówek,Koreb) i trochę z zagranicy. Ale nie każde czeskie piwo jest dobre, np. takie litovel'e czy inne piwa o mniej uznanej marce to wiele od naszych polskich koncernowych popłuczyn się nie różnią. Ja osobiscie nie potrafię pić Tyskiego czy Żywca bo to nie jest w ogóle przyjemne i wg mnie regionalne piwa są najlepsze. Żeby wypić naprawdę dobre piwo zagranicznej maarki to trzeba mieć często ponad 7zl a polskie piwa niepasteryzowane (takie co są ważne 3-4 tyg nie miesiące) można zakupic za 4zl i są po prostu boskie!

Super, ciekawe co zamawiasz w pubie w takim razie. Kazdy sie tu obnosi ze swoim "koneserstwem" i przerzuca nazwami piw z roznych zakatkow Polski i Swiata, ale nikt nie bierze pod uwage tego, ze bardzo duze spozycie piwa ma miejsce w knajpach a tu trudno byc "koneserem", bo albo knajpe opanuje GH Zywiec albo KP, czasem Carlsberg czy inna Perla (rzadko) i na tym sie konserstwo konczy;]

Zależy od knajpy ale np. Pilsner, Obolon Magnat ale fakt że jak trzeba pójść do knajpy nie docelowo na piwo tylko np. na mecz czy GP to jest problem ;) Ale ja z reguły na piwo chodzę w plener i wybór piwa mam jaki sobie tylko zamarzę. I nie mam się za konesera bo jak pisałem znam raptem 240 rodzajów a piw są tysiące :)

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#97 Postautor: grzesieck » 22 lutego 2012, o 18:06

240

na wszelki wypadek, gdyby ktos jeszcze nie wiedzial ile tych rodzajow piwa znasz
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#98 Postautor: kilar » 22 lutego 2012, o 18:27

Liczba dnia, trzeba zapisac.

Koper
Trener
Kontakt:

#99 Postautor: Koper » 22 lutego 2012, o 19:58

meesha pisze:

No wiesz Konrad, nie każdy potrafi wyjść na jedno czy dwa piwa. W moim przypadku do takiej Grodzkiej to "bez liścia nie podchodź" :) Jak się kiedyś nauczę kończyć na drugim to wtedy mnie tam spotkasz ;)

Ja potrafię i z tego korzystam, a nawet jeśli tej umiejętności się nie ma, to zawsze można wypić dwa na Starym Mieście a później uderzyć do pubu z bardziej przystępnymi cenami :)

Manitou
Kadrowicz
Kontakt:

#100 Postautor: Manitou » 22 lutego 2012, o 20:17

Cooper pisze:

Super, ciekawe co zamawiasz w pubie w takim razie.

Nie zamawia, bo napierdziela posty na forach wszystkich żużlowych klubów :)