Inni sponsorzy klubu
Re: Inni sponsorzy klubu
Mozna mowic o guscie piwnym, bo nie kazdy pije - tak jak to nazywasz - najwieksze szczyny.
Istotna jest tez kultura picia, nie oszukujmy sie. Spora czesc pije po to aby tanio i dobrze sie nagrzac a nie dla walorow smakowych.
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski
obstawiam, ze 90% tych obecnych tutaj koneserow pije wlasnie po to zeby sie dobrze zrobic i w zasadzie jest im to obojetne czy to harnas, goolman, perla czy twierdzowe, ale na tym forum w dobrym tonie jest kreowanie sie na znawce wszystkiego :]
METHANOL ADVENTURE TEAM
Ja tam na co dzień piję szczochy, bo bym z torbami poszedł bawiąc się w konesera przy moim spożyciu
Aczkolwiek od święta lubię sobie do obiadu jakiegoś wynalazka zarzucić np. z Belgii albo Japonii. Z polskich natomiast ostatnio mi posmakowało Zamkowe z Browaru Namysłów. Całkiem smakowe i nawet chmiel zawiera o dziwo 
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
nie uważam się za konesera, ale ufam tym, którzy od setek lat są w czymś najlepsi na świecie i mają największe spożycie piwa na głowę - czyli Czesi. Polskiego piwa unikam jak diabeł święconej wody. Oczywiście nie zawsze jest pod ręką "coś z południa" i z konieczności trzeba przełknąć coś z rodzimych rzygowin. Ale jak miałbym pić perłę - wolę zostać abstynentem
grzesieck pisze:obstawiam, ze 90% tych obecnych tutaj koneserow pije wlasnie po to zeby sie dobrze zrobic i w zasadzie jest im to obojetne czy to harnas, goolman, perla czy twierdzowe, ale na tym forum w dobrym tonie jest kreowanie sie na znawce wszystkiego :]
Bez przesady. Aż tak złe masz zdanie o ludziach?
Ja przypuszczam, że większość pije bo po prostu lubi, a że dużo osób nie ma jakiegoś wyrafinowanego smaku to inna kwestia. Gdyby chcieli się urżnąć czymkolwiek, to pewnie by pili jakąś najtańszą wódkę, tudzież tanie wino.
Ja po prostu lubię piwo i poza niektórymi jego rodzajami, albo wytworami niektórych browarów wypije wszystkie. Co nie oznacza, że nie mam swoich ulubionych piw, a o tym przecież rozmawiamy.
PS. Swoją drogą odwiedzając ten wątek (Inni sponsorzy) wiedziałem, że przeczytam o piwie
grzesieck pisze:obstawiam, ze 90% tych obecnych tutaj koneserow pije wlasnie po to zeby sie dobrze zrobic i w zasadzie jest im to obojetne czy to harnas, goolman, perla czy twierdzowe, ale na tym forum w dobrym tonie jest kreowanie sie na znawce wszystkiego :]
No comment Grzesieck
Uderz w stol...

Aczkolwiek od święta lubię sobie do obiadu jakiegoś wynalazka zarzucić np. z Belgii
U mnie podupadl mit belgijskiego piwa, mialem okazje pobyc tam ostatnie pol roku. Piwa trapistow, nie dosc ze mocno alkoholowe, 8-11%, to w smaku jak czarnoziem pomieszany z weglem i ryba. Koncernowki- Stella, Jupiler-nic szczegolnego.
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski
Ja muszę przyznać ze pomimo znikomej ilości poznanych produktów piwnych , czyli ok 240 rodzajów muszę przyznać że są browary regionalne w Polsce które są warte uwagi ( Ciechan, Kormoran, Czarnków,Lwówek,Koreb) i trochę z zagranicy. Ale nie każde czeskie piwo jest dobre, np. takie litovel'e czy inne piwa o mniej uznanej marce to wiele od naszych polskich koncernowych popłuczyn się nie różnią. Ja osobiscie nie potrafię pić Tyskiego czy Żywca bo to nie jest w ogóle przyjemne i wg mnie regionalne piwa są najlepsze. Żeby wypić naprawdę dobre piwo zagranicznej maarki to trzeba mieć często ponad 7zl a polskie piwa niepasteryzowane (takie co są ważne 3-4 tyg nie miesiące) można zakupic za 4zl i są po prostu boskie!
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Oj Grześ czasem nawet najlepszym trunkiem czy piwem można się konkretnie sponiewierać. A później (Nie daj Boże i wyłącz prąd) siąść do kompa i pisać brednie na forum na przykład:) Znane z autopsji - przyp. autora
MOTOR LUBLIN
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Jesli to nie problem to te wypowiedzi o piwie moze ktos z adminów wrzuci do jednego tematu o odpowiedniej nazwie? A co do innych sponsorów to na dole strony klubowej ostatnio aktualizuję ten temat, z nowych jest np. Leory Merlin, Elektromeks, Tigan.istred pisze:PS. Swoją drogą odwiedzając ten wątek (Inni sponsorzy) wiedziałem, że przeczytam o piwie
moze ktos z adminów wrzuci do jednego tematu o odpowiedniej nazwie?
No można, ale po co? Przecież własnie po to ten temat stworzyłem, żeby w nim rozprawiać o sponsorach i ich produktach
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
meesha pisze:moze ktos z adminów wrzuci do jednego tematu o odpowiedniej nazwie?
No można, ale po co? Przecież własnie po to ten temat stworzyłem, żeby w nim rozprawiać o sponsorach i ich produktach
No dobra, to jak Wam smakuje piwo w Grodzkiej 15 ?
miazga, jak dla mnie Pils z Grodzkiego to jest cudo 
kibicLBN pisze:Ja muszę przyznać ze pomimo znikomej ilości poznanych produktów piwnych , czyli ok 240 rodzajów muszę przyznać że są browary regionalne w Polsce które są warte uwagi ( Ciechan, Kormoran, Czarnków,Lwówek,Koreb) i trochę z zagranicy. Ale nie każde czeskie piwo jest dobre, np. takie litovel'e czy inne piwa o mniej uznanej marce to wiele od naszych polskich koncernowych popłuczyn się nie różnią. Ja osobiscie nie potrafię pić Tyskiego czy Żywca bo to nie jest w ogóle przyjemne i wg mnie regionalne piwa są najlepsze. Żeby wypić naprawdę dobre piwo zagranicznej maarki to trzeba mieć często ponad 7zl a polskie piwa niepasteryzowane (takie co są ważne 3-4 tyg nie miesiące) można zakupic za 4zl i są po prostu boskie!
Super, ciekawe co zamawiasz w pubie w takim razie. Kazdy sie tu obnosi ze swoim "koneserstwem" i przerzuca nazwami piw z roznych zakatkow Polski i Swiata, ale nikt nie bierze pod uwage tego, ze bardzo duze spozycie piwa ma miejsce w knajpach a tu trudno byc "koneserem", bo albo knajpe opanuje GH Zywiec albo KP, czasem Carlsberg czy inna Perla (rzadko) i na tym sie konserstwo konczy;] Owszem, do domu tez lubie sobie kupic jakiegos czecha czy prusa, ale w ciagu roku zdecdowanie wiecej spozywam takich koncernowych "szczochow", ze wzgledu na fakt, ze mi picie piwa kojarzy sie glownie z wyjscie do pubu.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Dlatego Cooper raz na jakiś czas warto odwiedzić puby na Starym Mieście, przykładowo taką Grodzką, U Szewca, czy U Fotografa gdzie można wypić inne piwo niż te które wymieniłeś:)
Polecam artykuł z wrocławskiego lokalnego wydania Gazety Wyborczej:
http://wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/56,357 ... FOTO_.html
Polecam artykuł z wrocławskiego lokalnego wydania Gazety Wyborczej:
http://wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/56,357 ... FOTO_.html
Cooper pisze: mi picie piwa kojarzy sie glownie z wyjscie do pubu.
no nie mow, ze nie lubisz sobie walnac 8 browarow w domu i popisac potem na forum
METHANOL ADVENTURE TEAM
Dlatego Cooper raz na jakiś czas warto odwiedzić puby na Starym Mieście, przykładowo taką Grodzką, U Szewca, czy U Fotografa gdzie można wypić inne piwo niż te które wymieniłeś:)
No wiesz Konrad, nie każdy potrafi wyjść na jedno czy dwa piwa. W moim przypadku do takiej Grodzkiej to "bez liścia nie podchodź"
grzesieck pisze:Cooper pisze: mi picie piwa kojarzy sie glownie z wyjscie do pubu.
no nie mow, ze nie lubisz sobie walnac 8 browarow w domu i popisac potem na forum
O właśnie
MOTOR LUBLIN
Cooper pisze:kibicLBN pisze:Ja muszę przyznać ze pomimo znikomej ilości poznanych produktów piwnych , czyli ok 240 rodzajów muszę przyznać że są browary regionalne w Polsce które są warte uwagi ( Ciechan, Kormoran, Czarnków,Lwówek,Koreb) i trochę z zagranicy. Ale nie każde czeskie piwo jest dobre, np. takie litovel'e czy inne piwa o mniej uznanej marce to wiele od naszych polskich koncernowych popłuczyn się nie różnią. Ja osobiscie nie potrafię pić Tyskiego czy Żywca bo to nie jest w ogóle przyjemne i wg mnie regionalne piwa są najlepsze. Żeby wypić naprawdę dobre piwo zagranicznej maarki to trzeba mieć często ponad 7zl a polskie piwa niepasteryzowane (takie co są ważne 3-4 tyg nie miesiące) można zakupic za 4zl i są po prostu boskie!
Super, ciekawe co zamawiasz w pubie w takim razie. Kazdy sie tu obnosi ze swoim "koneserstwem" i przerzuca nazwami piw z roznych zakatkow Polski i Swiata, ale nikt nie bierze pod uwage tego, ze bardzo duze spozycie piwa ma miejsce w knajpach a tu trudno byc "koneserem", bo albo knajpe opanuje GH Zywiec albo KP, czasem Carlsberg czy inna Perla (rzadko) i na tym sie konserstwo konczy;]
Zależy od knajpy ale np. Pilsner, Obolon Magnat ale fakt że jak trzeba pójść do knajpy nie docelowo na piwo tylko np. na mecz czy GP to jest problem
240
na wszelki wypadek, gdyby ktos jeszcze nie wiedzial ile tych rodzajow piwa znasz
na wszelki wypadek, gdyby ktos jeszcze nie wiedzial ile tych rodzajow piwa znasz
METHANOL ADVENTURE TEAM
Liczba dnia, trzeba zapisac.
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
meesha pisze:Dlatego Cooper raz na jakiś czas warto odwiedzić puby na Starym Mieście, przykładowo taką Grodzką, U Szewca, czy U Fotografa gdzie można wypić inne piwo niż te które wymieniłeś:)
No wiesz Konrad, nie każdy potrafi wyjść na jedno czy dwa piwa. W moim przypadku do takiej Grodzkiej to "bez liścia nie podchodź"Jak się kiedyś nauczę kończyć na drugim to wtedy mnie tam spotkasz
Ja potrafię i z tego korzystam, a nawet jeśli tej umiejętności się nie ma, to zawsze można wypić dwa na Starym Mieście a później uderzyć do pubu z bardziej przystępnymi cenami
Cooper pisze:kibicLBN pisze:Ja muszę przyznać ze pomimo znikomej ilości poznanych produktów piwnych , czyli ok 240 rodzajów muszę przyznać że są browary regionalne w Polsce które są warte uwagi ( Ciechan, Kormoran, Czarnków,Lwówek,Koreb) i trochę z zagranicy. Ale nie każde czeskie piwo jest dobre, np. takie litovel'e czy inne piwa o mniej uznanej marce to wiele od naszych polskich koncernowych popłuczyn się nie różnią. Ja osobiscie nie potrafię pić Tyskiego czy Żywca bo to nie jest w ogóle przyjemne i wg mnie regionalne piwa są najlepsze. Żeby wypić naprawdę dobre piwo zagranicznej maarki to trzeba mieć często ponad 7zl a polskie piwa niepasteryzowane (takie co są ważne 3-4 tyg nie miesiące) można zakupic za 4zl i są po prostu boskie!
Super, ciekawe co zamawiasz w pubie w takim razie.
Nie zamawia, bo napierdziela posty na forach wszystkich żużlowych klubów