Play-off Krosno-Lublin

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Ge(L)o
Trener

Re: Play-off Krosno-Lublin

#76 Postautor: Ge(L)o » 4 sierpnia 2009, o 12:01

Jak mowilem przed sezonem po co tyle angoli co i tak na mecze nie beda przyjezdzac to nikt mnie nie sluchal :D

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#77 Postautor: Gelo » 4 sierpnia 2009, o 12:03

jedyna nadzieja to fakt, ze jadą z Newport - najslabsza druzyna w lidze i moze sobie poradza bez Tomka.

Koper
Trener
Kontakt:

#78 Postautor: Koper » 4 sierpnia 2009, o 12:06

Ge(L)o pisze:Jak mowilem przed sezonem po co tyle angoli co i tak na mecze nie beda przyjezdzac to nikt mnie nie sluchal :D
Z tym ze tutaj nie chodzi o Anglika tylko o Piszcza. Moim zdaniem powinien byc przepis ze dla zawodnika z licencja PZM jest piorytetem liga polska od strony prawnej i jesli tylko ma taka wolę wystartowac w lidze w kraju w ktorym ma licencje to od strony formalnej nie powinien taki zawodnik miec konsekwencji w innej lidze. Podobnie jak w Polsce zawody FIM maja piorytet przed zawodami PZM.

madziqx3lbn

#79 Postautor: madziqx3lbn » 4 sierpnia 2009, o 12:25

Koper pisze:
Ge(L)o pisze:Jak mowilem przed sezonem po co tyle angoli co i tak na mecze nie beda przyjezdzac to nikt mnie nie sluchal :D
Z tym ze tutaj nie chodzi o Anglika tylko o Piszcza. Moim zdaniem powinien byc przepis ze dla zawodnika z licencja PZM jest piorytetem liga polska od strony prawnej i jesli tylko ma taka wolę wystartowac w lidze w kraju w ktorym ma licencje to od strony formalnej nie powinien taki zawodnik miec konsekwencji w innej lidze. Podobnie jak w Polsce zawody FIM maja piorytet przed zawodami PZM.

Mogli sobie wziąć 2 angoli i wtedy nie było by tylu kłopotów. :)
A z tym niżej to też by dobrze było. :D Ale wtedy nie zawsze zagraniczni by mogli do nas :?

Manitou
Kadrowicz
Kontakt:

#80 Postautor: Manitou » 4 sierpnia 2009, o 12:38

I tak nie zawsze moga, nie wiem jak w innych krajach, ale angole na stowe maja priorytet w swojej lidze.

madziqx3lbn

#81 Postautor: madziqx3lbn » 4 sierpnia 2009, o 12:43

Manitou pisze:I tak nie zawsze moga, nie wiem jak w innych krajach, ale angole na stowe maja priorytet w swojej lidze.

No pewnie tak. No ale jak Piszcz nie pojedzie w Krośnie to może być ciężko ich pokonać. No bo nie ukrywajmy że pierwsze zwycięstwo na obcym torze w tym sezonie odnieśliśmy właśnie wtedy kiedy Piszcze jeździł. Po prostu jest dobrym wzmocnieniem drużyny i powinien pojechać. Jak pojedzie w Krośnie to uważam że ich rozjedziemy. :)

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#83 Postautor: Gelo » 4 sierpnia 2009, o 13:20

dokladnie - trzeba ich po prostu grzecznie poprosic o zwolnienie Tomka. I to czym prędzej - bez niego nie mamy czego szukac w Krosnie.

harry
Trener

#85 Postautor: harry » 4 sierpnia 2009, o 14:04

Nie do konca jest z tym Piszczem jak piszecie. Po pierwsze tego terminu nie ma w kalendarzu Birmingham. Terminy rezerwowe są też jasno określone i też ten termin nie istnieje. W związku z tym Piszcz mógł zakontraktować sobie dowolną imprezę na ten termin i ona powinna być priorytetem. Według mnie Angole nie mają prawa go karać bo termin ich meczu spadł z sufitu i nie każdemu może/musi odpowiadać. Przkeładanie meczu na termin który nie jest zarezerwowany jest ich ryzykiem. Dlatego według mnie Piszcz sam będzie decydował gdzie chce jechać.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

harry
Trener

#87 Postautor: harry » 4 sierpnia 2009, o 14:29

To to wiemy już. Ale jak Piszcz podpisywał kontrakt z Birmingham to tego terminu nie było. Co więcej od razu dostał też liste terminów rezerwowych i jak łatwo zgadnąć tego terminu też tam nie było. Wniosek jest taki jak pisałem wcześniej. Mógł sobie termin 09.08.09 zagospodarować według własnego uzytku i to jego Birmingham powinno sie spytać przy ustalaniu nowego terminu czy ma wolny termin.

Zresztą Piszcz zdaje sobie sprawę, ze jego absencja w meczu z Krosnem przy takich brakach innych zawodników w zasadzie kończy jego występy w Polsce a to oznacza spore straty w zarobionej gotówce. A tego nikt nie lubi :wink: 8)
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#88 Postautor: Gelo » 4 sierpnia 2009, o 15:45

rzeczywiscie - miesiac temu sprawdzalem kalendarz na stronie birmingham brummies i dalbym glowe ze 9 sieprnia tam nie bylo.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#89 Postautor: kibicLBN » 4 sierpnia 2009, o 15:59

Gdyby jezdził Hynek i Hall to absencja Tomka mniej utrudniałaby sytuację przed dwumeczem z Krosnem. Jeśli Piszcza nie będzie w Krośnie to w ilu tam pojedzie naszych 4?w Łodzi było 5 zawodników plus Mistygacz, który zainteresowanie wzbudza jedynie swymi upadkami. Trzeba pogadać z Anglikami żeby Tomek przyjechał. To jest pewnie do załatwienia ( dla chcącego...)
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
Hans
Trener

#90 Postautor: Hans » 4 sierpnia 2009, o 16:15

Gawrzyk pisze:tyle dobrego ze mozna przegrac a mimo wszystko awansowac do polfinalow

Myślę, że półfinały z Łodzią to nie nasze marzenie :wink:

bslub

#91 Postautor: bslub » 4 sierpnia 2009, o 17:34

... a co za różnica Łódź czy Miszkolc :((
kto wie może Łódź dałoby się pokonać
bo Miszkolc z ich torem może byc trudniejszym przeciwnikiem ...

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#92 Postautor: Gelo » 4 sierpnia 2009, o 18:00

ja bym jednak wolal miszkolc - zwlaszcza jak patrze na wynik meczu w Lublinie.

jerry78
Trener

#93 Postautor: jerry78 » 4 sierpnia 2009, o 19:34

A może ktoś z was ma dojście bezpośrednio do samego Tomka Piszcza i może uzyskać pewne info czy Tomek pojedzie w Krośnie?
Może Redgal?

harry
Trener

#94 Postautor: harry » 4 sierpnia 2009, o 21:00

Nie uwierzę jak nie zobaczę ale na tę chwilę Piszcz według ostatnich(? 8) ) doniesień nie jedzie z Krosnem.

Koper
Trener
Kontakt:

#95 Postautor: Koper » 4 sierpnia 2009, o 21:04

Smutne doniesienia :?

Czarek
Trener

#96 Postautor: Czarek » 4 sierpnia 2009, o 21:12

A już myślę tylko o następnym sezonie tzn. modlę się żeby był.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#97 Postautor: Regdal » 4 sierpnia 2009, o 22:30

Czarek pisze:A już myślę tylko o następnym sezonie tzn. modlę się żeby był.

Dobrze robisz.
"Bez mózgowa,szowinistyczna,szarańcza,na internetowych forach" - Bartłomiej Czekański

www.wolinski.com.pl

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#99 Postautor: RadeKas » 4 sierpnia 2009, o 22:43

Pytanie tylko czy w tym nastepnym sezonie brac udzial bedzie druzyna z Lublina :lol: .
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Awatar użytkownika
Hans
Trener

#100 Postautor: Hans » 4 sierpnia 2009, o 22:44

Myślę, że msza w katedrze byłaby wskazana :wink: