TŻ Lublin - Start Gniezno 6 maja godz. 16

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Snys
Zawodowiec

#301 Postautor: Snys » 10 maja 2007, o 11:07

Metalliczny pisze:3 czerwca to dla mnie niestety bardzo, bardzo zła data. No trudno, najwyżej trzeba będzie odpuścić.

Dla mnie tak samo.Plany układałem względem terminarza, a tu taki psikus.
Trudno sie mówi.... :roll:

maja24

#302 Postautor: maja24 » 10 maja 2007, o 14:56

Dobrze że przynajmniej nie na tygodniu to klub nie straci aż tyle na biletów i może więcej ludzi przyjdzie jeśli miejmy nadziej będzie ładna pogoda:)

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#303 Postautor: kdsz » 10 maja 2007, o 15:18

A ja mam nadzieję, że ludzie oduczą się mówić/pisać "na tygodniu".
W. Komarnicki: "Nie chcę mówić o kulisach, bo się wstydzę, ale tak było"

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#304 Postautor: ravajas » 10 maja 2007, o 16:50

kdsz pisze:A ja mam nadzieję, że ludzie oduczą się mówić/pisać "na tygodniu".

dlaczego? Tobie siÄ™ to nie podoba? :)
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Awatar użytkownika
SKALOR
Szkółkowicz
Kontakt:

#305 Postautor: SKALOR » 12 maja 2007, o 14:01

To juz pewnie na ten mecz Adrian Gomolski bedzie gotowy!
Bedzie ciezej!
Obrazek

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#306 Postautor: kilar » 12 maja 2007, o 14:27

Watpie, zeby po kontuzji smigal tak jak wczesniej. Z czasem tak, ale nie od razu.

Awatar użytkownika
Hans
Trener

#307 Postautor: Hans » 12 maja 2007, o 15:20

Nawet jak wyzdrowieje to powinien być w kadrze na 1/2 DMŚJ, które w tym samym czasie odbędą sie w Poznaniu, więc raczej wystąpi.lby w zawodach rangi międzynarodowej... Ale jeżeli klub Start Gniezno uznawałby, że Adrian na ten czas wyzdrowieje nie ustaliłaby terminu 3 czerwca, po to aby Adrian mimo wszystko mógł wystąpić...

meesha
Trener
Kontakt:

#308 Postautor: meesha » 12 maja 2007, o 15:27

Jeśli Gomólski będzie zdrowy i zostanie powołany na DPŚJ to wtedy klub z Gniezna jak będzie chciał to może odwołać ten ustalony termin meczu gdyż zawody FIM-owskie są wyżej w hierarchii ważności od ligi polskiej...
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#309 Postautor: Gelo » 12 maja 2007, o 22:44

No i po co było to pultanie się kibiców Startu - u nas też polegną czy z Gomólskim czy bez - nie tak jak w Gorzowie ale zawsze - koledzy i koleżanki z Gniezna mają zbyt wygórowane mniemanie o swojej drużynie. Ale Gniezno jak to Gniezno - kolejny kubeł zimnej wody nie studzi niektórych głów.

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#310 Postautor: kdsz » 13 maja 2007, o 06:56

Nie studzi rzeczywiście. Wystarczy poczytać gnieźnieńskie forum - wszystko OK, wszystko cacy, tak miało być i bardzo dobrze, że zespół się skompromitował, bo mniejsze wypłaty dla zawodników :?

A tymczasem faworyci do spadku (Poznań, Grudziądz, my) coś w tej lidze starają się pokazać i szkoda by było, gdyby któraś z tych drużyn została zdegradowana. Może więc Start....

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#311 Postautor: Gelo » 13 maja 2007, o 10:59

Będzie cieżko - są mocni u siebie - mają taki tor, że często urywają punkty faworytom. A naszym nigdy tam nie szło - nawet kiedy mieli kiepski skład, my męczyliśmy się mając bezbłędnego wówczas Petera.

Awatar użytkownika
SKALOR
Szkółkowicz
Kontakt:

#312 Postautor: SKALOR » 13 maja 2007, o 11:18

meesha pisze:Jeśli Gomólski będzie zdrowy i zostanie powołany na DPŚJ to wtedy klub z Gniezna jak będzie chciał to może odwołać ten ustalony termin meczu gdyż zawody FIM-owskie są wyżej w hierarchii ważności od ligi polskiej...

I tak tez pewnie zrobiÄ…,znowu trzeba bedzie szukac terminu.

A Kaj-tek cieniuje strasznie,i u nas na probie toru prezentowal sie gorzej od Macka Michaluka :lol:

Dziwna sytuacja z tym Howe`em(cos jak u nas w zeszlym sezonie z Norrisem) to on ma tam podpisany kontrakt na 2 lata,ze moga go zawiesic na 2008 rok na polska lige?
To juz wiem dlaczego Norris nie jezdzi w tym sezonie w zadnej polskiej ekipie...Kasinski go zawiesil! :D :lol: :wink:

Czuje,ze teraz przyjada do nas z Burzynskim i Jabolem.
Obrazek

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#313 Postautor: kdsz » 13 maja 2007, o 11:31

Gelo pisze:Będzie cieżko - są mocni u siebie - mają taki tor, że często urywają punkty faworytom.
Zgadza się, natomiast kompletnie nie radzą sobie na wyjazdach więc w play-offach mogą mieć problemy ze zwycięstwem w dwumeczu. Nawet z takimi leszczami jak my i Grudziądz

rob7
Senior

#314 Postautor: rob7 » 13 maja 2007, o 11:52

problem w tym że w play-offach jedzie się do dwóch zwycięstw a trzeci mecz jeśli jest potrzebny u drużyny sklasyfikowanej wyżej po rundzie zasadniczej, (5-8,6-7, pokonani o 7/8 miejsce)
koniecznie więc trzeba zająć minimum szóste miejsce

Ge(L)o
Trener

#315 Postautor: Ge(L)o » 13 maja 2007, o 12:00

Ja przy takiej nierównej postawie niektórych nieco bardziej faworyzowanych od nas drużyn (Rybnik, Gniezno) widziałbym szanse na 4. miejsce. Warunek-jeden mecz wygrany na wyjeździe i wszystko u siebie. Niezły fantasta ze mnie, co ?

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#316 Postautor: kdsz » 13 maja 2007, o 12:00

Wydaje mi się, że tylko ostatnia runda play-off jest do 2 zwycięstw. Pierwsza to mecz i rewanż. Ale mogę źle pamiętać

Awatar użytkownika
Hans
Trener

#317 Postautor: Hans » 13 maja 2007, o 12:39

Ge(L)o pisze:Ja przy takiej nierównej postawie niektórych nieco bardziej faworyzowanych od nas drużyn (Rybnik, Gniezno) widziałbym szanse na 4. miejsce. Warunek-jeden mecz wygrany na wyjeździe i wszystko u siebie. Niezły fantasta ze mnie, co ?

Nie, dlaczego? Jest to możliwe- wystarczy wygrać w Rybniku, w którym mam nadzieję kolejny dobry mecz pojedzie Jeleń, Kenneth swoje dorzuci Dawidek coś szarpnie, Piszczyk i Rybka zrobią swoje i 47 mamy :)

Problemem Rybnika jest to, że oprócz Pszczół z Coventry nikt u nich nie punktuje.. Szumina (mogą za niego ZZ, jeżeli nadal będzie miał ważne zwolnienie lekarskie), Chromik to cienie samego siebie. I z tego co mi się wydaje Gafurov nie pojedzie w meczu z nami, czyli wszystko układa sie po naszej myśli, teraz tylko tej szansy nie spartaczyć..

Awatar użytkownika
Speedway
Trener

#318 Postautor: Speedway » 13 maja 2007, o 13:26

kdsz pisze:Wydaje mi się, że tylko ostatnia runda play-off jest do 2 zwycięstw. Pierwsza to mecz i rewanż. Ale mogę źle pamiętać

Przewertowałem regulamin: http://old.pzm.pl/regulaminy/k_7/12reg1i2ligi_err.pdf

Wszystkie mecze play-off rozgrywane są do dwóch zwycięstw, a więc jest tak jak napisał Hans - żeby jechać dwa mecze u siebie należy zająć 5 lub 6 miejsce w rundzie zasadnczej
Obrazek

Awatar użytkownika
Portek
Senior

#319 Postautor: Portek » 13 maja 2007, o 13:42

Hans pisze:Dawidek coÅ› szarpnie

Jak on szarpnie to pewnie znowu jakiÅ› upadek zaliczy.

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#320 Postautor: kdsz » 13 maja 2007, o 13:55

Speedway pisze:Wszystkie mecze play-off rozgrywane są do dwóch zwycięstw, a więc jest tak jak napisał Hans - żeby jechać dwa mecze u siebie należy zająć 5 lub 6 miejsce w rundzie zasadnczej
To źle pamiętałem. W takim razie rzeczywiście warto by było przeskoczyć przynajmniej dwa zespoły po fazie zasadniczej. Ósme miejsce to niemal pewny spadek w tej sytuacji

Koper
Trener
Kontakt:

#321 Postautor: Koper » 13 maja 2007, o 15:10

Speedway pisze:
kdsz pisze:Wydaje mi się, że tylko ostatnia runda play-off jest do 2 zwycięstw. Pierwsza to mecz i rewanż. Ale mogę źle pamiętać

Przewertowałem regulamin: http://old.pzm.pl/regulaminy/k_7/12reg1i2ligi_err.pdf

Wszystkie mecze play-off rozgrywane są do dwóch zwycięstw, a więc jest tak jak napisał Hans - żeby jechać dwa mecze u siebie należy zająć 5 lub 6 miejsce w rundzie zasadnczej

Ja tez przewertowałem regulamin i moim zdaniem rywalizacja pomiedzy dwiema druzynami w play-off moze zakonczyc sie juz po pierwszym meczu. Bedzie tak w przypadku kiedy wygrają goście w pierwszym meczu zdobywając 3 punkty meczowe jakie sa przyznawane w tym sezonie za wygraną na wyjezdzie.

Art. 756. 1. System „play-off” rozgrywany jest w formie dwóch lub wiÄ™cej meczów, wg reguÅ‚ zawartych w niniejszym artykule.
2. W pierwszych dwóch meczach drużyny spotykają się po jednym razie na torze własnym i przeciwnika, przy czym gospodarzem pierwszego meczu jest drużyna niżej sklasyfikowana w tabeli po części zasadniczej rozgrywek,
3. Jeżeli w meczach, o których mowa w ust. 2, jedna z drużyn zdobÄ™dzie wiÄ™cej niż 2 punkty meczowe, zwycięża w tej rundzie „play-off” i nastÄ™pny mecz nie bÄ™dzie rozgrywany.
4. Jeżeli w meczach, o których mowa w ust. 2, każda z drużyn zdobędzie po 2 punkty meczowe, rozegrany zostanie trzeci mecz:
1) gospodarzem meczu będzie drużyna wyżej sklasyfikowana w tabeli po części zasadniczej rozgrywek,
2) jeżeli mecz zakoÅ„czy siÄ™ zwyciÄ™stwem jednej z drużyn, drużyna ta zwycięża w tej rundzie „play-off”,
3) jeżeli mecz zakończy się wynikiem remisowym, o zwycięstwie zadecyduje bieg dodatkowy, w którym weźmie udział po jednym zawodniku z każdej drużyny, wyznaczonym przez kierownika drużyny.
5. Jeżeli ze względu na warunki atmosferyczne, bieg dodatkowy, o którym mowa w ust. 4 pkt 3, nie będzie mógł dojść do skutku, rozegrany zostanie następny mecz, przy czym:
1) gospodarzem jest drużyna, która była gościem w meczu, gdzie bieg dodatkowy nie mógł być rozegrany,
2) termin meczu uzgadniają między sobą zainteresowane kluby,
3) po rozegraniu meczu, majÄ… zastosowanie przepisy ust. 4 pkt 2 i 3.
6. W pierwszej rundzie spotykają się drużyny:
1) (a) pierwsza z czwartą w tabeli po części zasadniczej,
2) (b) druga z trzecią w tabeli po części zasadniczej,
3) (c) piąta z ósmą w tabeli po części zasadniczej.
4) (d) szósta z siódmą w tabeli po części zasadniczej.
7. W drugiej rundzie spotykajÄ… siÄ™:
1) (e) zwycięskie drużyny z (a) i (b) - patrz ust. 6 pkt 1 i 2,
2) (f) pokonane drużyny z (c) i (d) - patrz ust. 6 pkt 3 i 4.

EDIT
Po dokladniejszym wczytaniu sie jednak widze ze odbeda sie w play off co najmniej 2 mecze a 3 punkty meczowe za wygrana na wyjezdzie obowiazuja tylko w sezonie zasadniczym. W takim razie zdobycie 3 punktow w dwoch meczach (wygrana+plus remis) decyduje premiuje druzyne w play-off.
Ostatnio zmieniony 13 maja 2007, o 15:22 przez Koper, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#322 Postautor: kdsz » 13 maja 2007, o 15:21

Koper pisze:Ja tez przewertowałem regulamin i moim zdaniem rywalizacja pomiedzy dwiema druzynami w play-off moze zakonczyc sie juz po pierwszym meczu. Bedzie tak w przypadku kiedy wygrają goście w pierwszym meczu zdobywając 3 punkty meczowe jakie sa przyznawane w tym sezonie za wygraną na wyjezdzie.
W play-off za zwycięstwo na wyjeździe przyznaje się 2 punkty meczowe. To wiem na 100%

Koper
Trener
Kontakt:

#323 Postautor: Koper » 13 maja 2007, o 15:24

Zgadza sie, tez juz to zauwazylem, wiec chodzi wlasnie o zdobycie w tym dwumeczu wiecej niz 2 punktow aby nie bylo trzeciego meczu a to bedzie mialo miejsce przy remisie i wygranej jednej z druzyn.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#324 Postautor: Cooper » 24 maja 2007, o 01:36

No i wyglada na to ze 3. czerwca Gniezno przyjedzie do nas z Gomolskim (o ile ten bedzie w pelni sil). Nie ma go w kadrze juniorskie reprezentacji na DMSJ.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

janek
Kadrowicz

#325 Postautor: janek » 24 maja 2007, o 06:34

SpuszczÄ… nam porzÄ…dne lanie!!