Metalliczny pisze:3 czerwca to dla mnie niestety bardzo, bardzo zła data. No trudno, najwyżej trzeba będzie odpuścić.
Dla mnie tak samo.Plany układałem względem terminarza, a tu taki psikus.
Trudno sie mówi....
kdsz pisze:A ja mam nadzieję, że ludzie oduczą się mówić/pisać "na tygodniu".
meesha pisze:Jeśli Gomólski będzie zdrowy i zostanie powołany na DPŚJ to wtedy klub z Gniezna jak będzie chciał to może odwołać ten ustalony termin meczu gdyż zawody FIM-owskie są wyżej w hierarchii ważności od ligi polskiej...

Zgadza się, natomiast kompletnie nie radzą sobie na wyjazdach więc w play-offach mogą mieć problemy ze zwycięstwem w dwumeczu. Nawet z takimi leszczami jak my i GrudziądzGelo pisze:Będzie cieżko - są mocni u siebie - mają taki tor, że często urywają punkty faworytom.
Ge(L)o pisze:Ja przy takiej nierównej postawie niektórych nieco bardziej faworyzowanych od nas drużyn (Rybnik, Gniezno) widziałbym szanse na 4. miejsce. Warunek-jeden mecz wygrany na wyjeździe i wszystko u siebie. Niezły fantasta ze mnie, co ?
kdsz pisze:Wydaje mi się, że tylko ostatnia runda play-off jest do 2 zwycięstw. Pierwsza to mecz i rewanż. Ale mogę źle pamiętać
To źle pamiętałem. W takim razie rzeczywiście warto by było przeskoczyć przynajmniej dwa zespoły po fazie zasadniczej. Ósme miejsce to niemal pewny spadek w tej sytuacjiSpeedway pisze:Wszystkie mecze play-off rozgrywane są do dwóch zwycięstw, a więc jest tak jak napisał Hans - żeby jechać dwa mecze u siebie należy zająć 5 lub 6 miejsce w rundzie zasadnczej
Speedway pisze:kdsz pisze:Wydaje mi się, że tylko ostatnia runda play-off jest do 2 zwycięstw. Pierwsza to mecz i rewanż. Ale mogę źle pamiętać
Przewertowałem regulamin: http://old.pzm.pl/regulaminy/k_7/12reg1i2ligi_err.pdf
Wszystkie mecze play-off rozgrywane są do dwóch zwycięstw, a więc jest tak jak napisał Hans - żeby jechać dwa mecze u siebie należy zająć 5 lub 6 miejsce w rundzie zasadnczej
Art. 756. 1. System „play-off” rozgrywany jest w formie dwóch lub wiÄ™cej meczów, wg reguÅ‚ zawartych w niniejszym artykule.
2. W pierwszych dwóch meczach drużyny spotykają się po jednym razie na torze własnym i przeciwnika, przy czym gospodarzem pierwszego meczu jest drużyna niżej sklasyfikowana w tabeli po części zasadniczej rozgrywek,
3. Jeżeli w meczach, o których mowa w ust. 2, jedna z drużyn zdobÄ™dzie wiÄ™cej niż 2 punkty meczowe, zwycięża w tej rundzie „play-off” i nastÄ™pny mecz nie bÄ™dzie rozgrywany.
4. Jeżeli w meczach, o których mowa w ust. 2, każda z drużyn zdobędzie po 2 punkty meczowe, rozegrany zostanie trzeci mecz:
1) gospodarzem meczu będzie drużyna wyżej sklasyfikowana w tabeli po części zasadniczej rozgrywek,
2) jeżeli mecz zakoÅ„czy siÄ™ zwyciÄ™stwem jednej z drużyn, drużyna ta zwycięża w tej rundzie „play-off”,
3) jeżeli mecz zakończy się wynikiem remisowym, o zwycięstwie zadecyduje bieg dodatkowy, w którym weźmie udział po jednym zawodniku z każdej drużyny, wyznaczonym przez kierownika drużyny.
5. Jeżeli ze względu na warunki atmosferyczne, bieg dodatkowy, o którym mowa w ust. 4 pkt 3, nie będzie mógł dojść do skutku, rozegrany zostanie następny mecz, przy czym:
1) gospodarzem jest drużyna, która była gościem w meczu, gdzie bieg dodatkowy nie mógł być rozegrany,
2) termin meczu uzgadniają między sobą zainteresowane kluby,
3) po rozegraniu meczu, majÄ… zastosowanie przepisy ust. 4 pkt 2 i 3.
6. W pierwszej rundzie spotykają się drużyny:
1) (a) pierwsza z czwartą w tabeli po części zasadniczej,
2) (b) druga z trzecią w tabeli po części zasadniczej,
3) (c) piąta z ósmą w tabeli po części zasadniczej.
4) (d) szósta z siódmą w tabeli po części zasadniczej.
7. W drugiej rundzie spotykajÄ… siÄ™:
1) (e) zwycięskie drużyny z (a) i (b) - patrz ust. 6 pkt 1 i 2,
2) (f) pokonane drużyny z (c) i (d) - patrz ust. 6 pkt 3 i 4.
W play-off za zwycięstwo na wyjeździe przyznaje się 2 punkty meczowe. To wiem na 100%Koper pisze:Ja tez przewertowałem regulamin i moim zdaniem rywalizacja pomiedzy dwiema druzynami w play-off moze zakonczyc sie juz po pierwszym meczu. Bedzie tak w przypadku kiedy wygrają goście w pierwszym meczu zdobywając 3 punkty meczowe jakie sa przyznawane w tym sezonie za wygraną na wyjezdzie.