Działalność klubu - kłopotów cd....

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
max3
Zawodowiec

#1176 Postautor: max3 » 1 maja 2007, o 12:03

Moze ktos w koncu powie o jaka firem chodzi??

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#1177 Postautor: Łoptymista » 1 maja 2007, o 12:12

Pewno jak sie wycofa wtedy pewno sie dowiesz.
Na razie poki mleko sie nie wylalo nie ma chyba sensu podawac tego do wiadomosci. Sam bym chcial wiedziec kto to... ale jeszcze chetniej nigdy sie nie dowiem, bo moze jednak zostanie.
Ta nadzieja...

Mateusz111
Junior

#1178 Postautor: Mateusz111 » 1 maja 2007, o 12:15

Czy chodzi o Galerie Olimp :?:
Bo na meczu nie słyszałem tego słynnego tekstu pana Andrzeja " Sponsorem biegu jest Galeria Olymp", a i w programie nie ma żadnej reklamy... :roll:

Sledzio
Trener
Kontakt:

#1179 Postautor: Sledzio » 2 maja 2007, o 08:30

Ale ten sponsor co chce odejść to chyba nie ma pojęcia o żużlu a tym bardziej Lubelskim, jechaliśmy na początku same trudne mecze ( może po za Grudziadzem ) a przecież nie było kompromitacji naszych jak to bywało w poprzednich latach, a wręcz przeciwnie pokazali walkę na którą kibice liczą w każdym meczu w każdym wyścigu.Teraz mecz w niedziele z Gnieznem i po tym spotkaniu mam nadzieje że zmieni zdanie na lepsze że warto inwestować w Lublin.

Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

#1181 Postautor: InDorka » 3 maja 2007, o 11:59

sting126 pisze:Ma pojecie czy nie - nieistotne. Jesli sponsor wklada w klub kase - chce wynikow. Nie interesuje go,ze jezdzilismy z kandydatami do awansu itd. Smutne, ale prawdziwe.

To oznacza,że ja byłam do tej pory w błędzie.....
Wydawało mi sie,że celem sponsoringu jest reklama sponsora,a nie wynik jako taki. Im więcej osób na stadionie tym reklama dociera do wiekszej ilości osób.
Jak dotychczas frekwencja nie jest zła,więc dlaczego sponsor obraża sie na wynik ?

....... :?: .......
Ostatnio zmieniony 4 maja 2007, o 21:47 przez InDorka, łącznie zmieniany 2 razy.

rob7
Senior

#1183 Postautor: rob7 » 3 maja 2007, o 18:08

sting126 pisze:Ma pojecie czy nie - nieistotne. Jesli sponsor wklada w klub kase - chce wynikow. Nie interesuje go,ze jezdzilismy z kandydatami do awansu itd. Smutne, ale prawdziwe.

... nie można mieć oczekiwań większych niż możliwości zatrudnionych zawodników, niech sponsor wyłoży 1mln. zł zatrudni odpowiednich zawodników i oczekuje stosownego miejsca w tabeli, przecież trudno wymagać od "naszych" zawodników wygrywania z uczestnikami GP

Czarek
Trener

#1184 Postautor: Czarek » 3 maja 2007, o 19:49

Lublin to ekonomiczne zadupie i to z tendencją spadkową. Dlatego żużel tutaj się nie utrzyma. Chyba, że klub dalej będzie pogłębiał długi, ale na to już podobno zgody nie ma. Niby sezon ten miał być okresem stabilizacji i chłopaki naprawdę ładnie walczą, dając nadzieję na utrzymanie, a sponsorów i potencjalnych sponsorów g...o to obchodzi.

PS. Piłkarze Motoru grają naprawdę ładnie i efektownie, awans na wyciągnięcie ręki, a kasy prawie zero. Takie to miasto.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

woocash
Szkółkowicz

#1185 Postautor: woocash » 4 maja 2007, o 18:11

dokladnie ,, takie to miasto, przykladem moga byc rowniez pilkarki reczne, ktore mistrzostwo polski w okresie swojej swietnosci zdobywaly jak na zawolanie (nadal idzie im swietnie w tej kwestii, ale konkurencja nie spi ;) ), ponadto udzial w lidze mistrzyn ,a w pewnym momencie druzyna byla na krawedzi likwidacji, ale podobnie jak w naszym speedway'u znalazlo sie kilku "wariatow" ktorzy maja jeszcze sile ciagnac ten wozek i walczyc o byt druzyny i jakos udalo sie wyjsc na prosta.

Awatar użytkownika
SKALOR
Szkółkowicz
Kontakt:

#1186 Postautor: SKALOR » 18 maja 2007, o 22:24

Mam pytanie do działaczy:
- dlaczego nasi zawodnicy nie jezdzą juz z reklama naszego strategicznego sponsora SIPMA na osłonkach kierownicy tak jak to bylo w ostatnich sezonach :?: :?:
tylko Tomek jezdzi z TRYKACZ,Dawid jezdzi z MARMA :roll: a Rafał Klimek z (reklamą)napisem...RAFAŁ KLIMEK :wink: :roll:

Komu to przeszkadzalo znowu.Co sie stało z tymi osłonkami?
Obrazek

Awatar użytkownika
Dj_Korgi
Senior
Kontakt:

#1187 Postautor: Dj_Korgi » 18 maja 2007, o 22:36

SKALOR pisze:Mam pytanie do działaczy:
- dlaczego nasi zawodnicy nie jezdzą juz z reklama naszego strategicznego sponsora SIPMA na osłonkach kierownicy tak jak to bylo w ostatnich sezonach :?: :?:
tylko Tomek jezdzi z TRYKACZ,Dawid jezdzi z MARMA :roll: a Rafał Klimek z (reklamą)napisem...RAFAŁ KLIMEK :wink: :roll:

Komu to przeszkadzalo znowu.Co sie stało z tymi osłonkami?
może po prostu Sipma nie zapłaciła za taką reklamę ( zresztą chyba wogóle kasy nie dała ) i zawodnicy jeżdżą z reklamami swoich sponsorów :?:

meesha
Trener
Kontakt:

#1188 Postautor: meesha » 18 maja 2007, o 22:36

Przepraszam, ze znów się wyrwę niepytany, ale miejsce na osłonie kierownicy ma swoją cenę (podobnie jak na plastronie, na bandzie czy gdzie tam jeszcze chcesz). Widocznie nie było w tym sezonie chętnego na tę akurat powierzchnię reklamową stąd zupełna dowolność wśród naszych zawodników :roll:
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
Dj_Korgi
Senior
Kontakt:

#1189 Postautor: Dj_Korgi » 18 maja 2007, o 22:40

woocash pisze:dokladnie ,, takie to miasto, przykladem moga byc rowniez pilkarki reczne, ktore mistrzostwo polski w okresie swojej swietnosci zdobywaly jak na zawolanie (nadal idzie im swietnie w tej kwestii, ale konkurencja nie spi ;) ), ponadto udzial w lidze mistrzyn ,a w pewnym momencie druzyna byla na krawedzi likwidacji, ale podobnie jak w naszym speedway'u znalazlo sie kilku "wariatow" ktorzy maja jeszcze sile ciagnac ten wozek i walczyc o byt druzyny i jakos udalo sie wyjsc na prosta.
ale u nas zawsze po prostej jest wiraż :wink: 8) :roll:

zarfe
Szkółkowicz

#1190 Postautor: zarfe » 18 maja 2007, o 23:17

Sipma dała troche kasy ale nie chce nic w zamian . Nawet nie ma na to umowy...

harry
Trener

#1192 Postautor: harry » 19 maja 2007, o 11:25

zarfe pisze:Sipma dała troche kasy ale nie chce nic w zamian .

O kurde!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Czyżbym o czymś nie wiedział?????????????????????
Nawet nie ma na to umowy...

Uważaj człowieku co mówisz bo za takie gadki to prokurator!
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
SKALOR
Szkółkowicz
Kontakt:

#1193 Postautor: SKALOR » 19 maja 2007, o 11:35

Wiem,ze SIPMA dała kaske(zasponsorowala) i to wcale nie małą (a moze sie mylę)i gdyby ARKADY sie nie wycofaly to mysle,ze bylo by w miare przyzwoicie.

Rozumie,ze pan L.Kępa nie wymaga od klubu tego co w poprzednich sezonach,a szkoda,bo to efektywna reklama firmy i wizualnie to duzo lepiej wygladalo niz teraz.Takie moje zdanie.

Gawrzyk jak juz byles to mogłes odpowiedziec.

To moze Ty Harry?
Obrazek

harry
Trener

#1194 Postautor: harry » 19 maja 2007, o 11:46

SKALOR pisze:Wiem,ze SIPMA dała kaske(zasponsorowala) i to wcale nie małą (a moze sie mylę)

To moze Ty Harry?

Może jest szerokie i głebokie.

Przestań pisać takie brednie.
Wczoraj przez Sipmę to prawie zawału dostałem. Ach. Trudno.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
SKALOR
Szkółkowicz
Kontakt:

#1195 Postautor: SKALOR » 19 maja 2007, o 12:02

harry pisze:
SKALOR pisze:Wiem,ze SIPMA dała kaske(zasponsorowala) i to wcale nie małą (a moze sie mylę)

To moze Ty Harry?

Może jest szerokie i głebokie.

Przestań pisać takie brednie.
Wczoraj przez Sipmę to prawie zawału dostałem. Ach. Trudno.

No to rozumie,ze sie myle. Dlatego pytam.Wyprowadziles mnie z błedu.

No ale Harry!
To bez sensu wszystko.Przeciez od poczatku SIPMA deklarowala pomoc,nie bede podawal kwot (p.Wojciechowski o tym glosno mowil),a reklama w nazwie zespolu, na plastronach ,w programach? o co tu chodzi...?
Czyzby znowu o wyniki sie rozbilo.
wierzyc sie nie chce.
Obrazek

harry
Trener

#1196 Postautor: harry » 19 maja 2007, o 12:16

Umowa z Sipma zawsze była podpisywana na 2 lata.

Awatar użytkownika
SKALOR
Szkółkowicz
Kontakt:

#1197 Postautor: SKALOR » 22 maja 2007, o 10:40

harry pisze:Umowa z Sipma zawsze była podpisywana na 2 lata.

RozumiÄ™ Harry,ze odpowiedziales do Zafre!

Moje pytanie dotyczylo osłonek na kierownice z logo naszego sponsora strategicznego...SIPMA :!:
ale rozumie,ze nie wygodnie Wam o tym pisac i juz sie pogodzilem z tym. :wink:
Choc wczesniej juz tez kilka osob o to pytalo.

Ja sie domyslam,ze ta firma sie wahala ( o czym byla mowa wczesniej ) az w koncu podjela decyzje ze - nie! :(
I rozumie,ze ta cisza w temacie spowodowana jest tym ,ze moze jeszcze zmini zdanie.,czy znowu sie myle?
O wycofaniu sie ze sponsoringu firmy ARKADY bylo glośno.
Obrazek

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#1198 Postautor: Torsen » 22 maja 2007, o 11:51

SKALOR pisze:O wycofaniu sie ze sponsoringu firmy ARKADY bylo glośno.

Spółka Arkady, jeśli się nie mylę, nigdy nie była sponsorem TŻ, więc ze sponsoringu się nie wycofała. Wycofała się za to z inwestycji w spółkę, a to zupełnie co innego.
Jeśli wszystkie wpływające do klubu pieniądze nazywa się sponsoringiem, to nic dziwnego, że później ludzie powtarzają głupoty, że jako kibice są sponsorem klubu. W dodatku najlepszym, czy tam jakim.
RozumiÄ™? ;)

harry
Trener

#1199 Postautor: harry » 22 maja 2007, o 12:14

SKALOR pisze:
harry pisze:Umowa z Sipma zawsze była podpisywana na 2 lata.

RozumiÄ™ Harry,ze odpowiedziales do Zafre!

Moje pytanie dotyczylo osłonek na kierownice z logo naszego sponsora strategicznego...SIPMA :!:
ale rozumie,ze nie wygodnie Wam o tym pisac i juz sie pogodzilem z tym. :wink:
Choc wczesniej juz tez kilka osob o to pytalo.

Ja sie domyslam,ze ta firma sie wahala ( o czym byla mowa wczesniej ) az w koncu podjela decyzje ze - nie! :(
I rozumie,ze ta cisza w temacie spowodowana jest tym ,ze moze jeszcze zmini zdanie.,czy znowu sie myle?
O wycofaniu sie ze sponsoringu firmy ARKADY bylo glośno.

Weź pisz troszeczkę jaśniej i ze zrozumieniem bo to ja się muszę domyślać o co Tobie chodzi.
Umowa z Sipmą była na dwa lata. Teraz jest właśnie ten drugi rok. Sipma nie dała złamanego grosza w tym roku i nie miała takiego zamiaru. Były jakieś mgliste obietnice ale na nich sie skończyło.Trudno. Materiały reklamowe wg umowy dostarcza Sipma. W tym roku nie dostarczyła osłonek na kierownicę to i ich nie ma. Tyle.
Nie wiem o jakiej firmie piszesz w drugiej części.

Awatar użytkownika
SKALOR
Szkółkowicz
Kontakt:

#1200 Postautor: SKALOR » 22 maja 2007, o 13:53

Dzieki Harry wlasnie o to mi chodzilo,teraz jest czarno na bialym,ze SIPMA nic nie dała.

W drugiej czesci postu, własnie chodzilo mi o Sipme(ze na poczatku deklarowali pomoc,mowilo sie:PERŁA,SIPMA,Salony KANGUR sa z nami), i myslalem,ze nie chcecie mowic,ze nic nie pomogli bo moze jeszcze sie to zmieni. :cry: Zawiedli totalnie. :( To za co my te zobowiazania US,spłacimy?

Reklama na plastronie,w programach zbiła mnie z tropu i mysle,ze nie tylko mnie! To wymog zapisu w zeszlorocznej umowie?
Jestem w niezlym szoku,to tym wiekszy szacun dla calej ekipy!! To tak biednie to chyba jeszcze nie bylo. :(
Obrazek