Działalność klubu - kłopotów cd....

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#728 Postautor: kdsz » 4 stycznia 2007, o 14:18

No, całe szczęście. Mam nadzieję, że teraz się posypią kontrakty z krajowymi żużlowcami.

Gratulacje dla GTW :)
W. Komarnicki: "Nie chcę mówić o kulisach, bo się wstydzę, ale tak było"

bartexs1
Senior

#729 Postautor: bartexs1 » 4 stycznia 2007, o 14:40

brawo brawo i gratulacje dla działaczy... :lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
Hans
Trener

#730 Postautor: Hans » 4 stycznia 2007, o 14:43

Kiedy dowiemy jakie będą ceny karnetów na kolejny sezon ?
Może na początek zachęcić kibiców bardzo tanimi wejściówkami ? :twisted:

Paoolina
Kontakt:

#731 Postautor: Paoolina » 4 stycznia 2007, o 14:48

:) Nowa nazwa tematu bardzo mi sie podoba... teraz juz "tylko ;)" kontrakty. Czyli w sezonie 2007 bedziemy jak co roku walczyc... tyle ze o utrzymanie. mam nadzieje ze wywalczymy.
Pozdrawiam.

hagon

#732 Postautor: hagon » 4 stycznia 2007, o 15:58

Jak już mowa o karnetach to watro byłoby wprowadzić też ULGOWE karnety... Niestety dla uczniów i rencistów zakup karnetu normalnego jest mało atrakcyjny, a jednak wolałbym mieć karnet niż kupować bilet na każdy mecz...

Awatar użytkownika
Hans
Trener

#733 Postautor: Hans » 4 stycznia 2007, o 18:22

Popieram w 100%, ja w poprzednim roku, nie opuściłem ani jednej imprezy na lubelskim i w tym też się na to nie zapowiada :) , więc karnety ULGOWE będą jak najbardziej wskazane, a pamiętajmy, że młodych trzeba też przyciągać do tego sportu 8)

Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#734 Postautor: Regdal » 4 stycznia 2007, o 18:38

hagon pisze:Jak już mowa o karnetach to watro byłoby wprowadzić też ULGOWE karnety... Niestety dla uczniów i rencistów zakup karnetu normalnego jest mało atrakcyjny, a jednak wolałbym mieć karnet niż kupować bilet na każdy mecz...

Dlaczego ulgowe,skoro lubelski żużel jak nigdy potrzebuje wsparcia ?
"Bez mózgowa,szowinistyczna,szarańcza,na internetowych forach" - Bartłomiej Czekański

www.wolinski.com.pl

harry
Trener

#735 Postautor: harry » 4 stycznia 2007, o 18:48

A ja nie wiem czy w ogóle będą karnety. Jezeli SIPMA nie wyrazi ochoty zakupu dla swoich pracowników to najzwyczajniej w świecie się nie opłaci. Poza Sipmą sprzedajemy do 100 karnetów a o ulgowe to się pyta ze 20 osób. To projektowanie, naświetlenie i drukowanie będzie droższe.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

zarfe
Szkółkowicz

#736 Postautor: zarfe » 4 stycznia 2007, o 18:52

Sipma wchodzi do SSA?

Speedway-Mati
Zawodowiec

#737 Postautor: Speedway-Mati » 4 stycznia 2007, o 18:53

Kamień z serca :!: :)
No nareszcie :!: Teraz kontrakty z zawodnikami krajowymi i jedziemy :wink:

Awatar użytkownika
AGENCIK
Szkółkowicz

#738 Postautor: AGENCIK » 4 stycznia 2007, o 19:01

Ale co oznacza to warunkowe? Mozna nas jeszcze nie dopuścić do ligi jak nie wywiazemy sie z tych ugod z zawonikami ? I kiedy bedzie to licencja stała ,jest jakiś nowy termin dla nas wyznaczony?

Awatar użytkownika
maestro76
Zawodowiec

#739 Postautor: maestro76 » 4 stycznia 2007, o 20:42

A ja nie wiem czy w ogóle będą karnety. Jezeli SIPMA nie wyrazi ochoty zakupu dla swoich pracowników to najzwyczajniej w świecie się nie opłaci. Poza Sipmą sprzedajemy do 100 karnetów a o ulgowe to się pyta ze 20 osób. To projektowanie, naświetlenie i drukowanie będzie droższe.

nie straszcie ze bede musial w kolejkach stac 8) -ja tam pieknego karnetu nie musze miec w kieszeni-moze wpuszczac karneciarzy za okazaniem dow.osob?
never ride faster than your angel can fly

Sledzio
Trener
Kontakt:

#740 Postautor: Sledzio » 4 stycznia 2007, o 22:06

Super elegancko aż kamień z serca mi w pracy spadl jak dostalem smsa.Tylko pogratulowac Panu Siwkowi jest poprostu wielki i widac komu naprawde zależy byt tego sportu w Lublinie oby więcej takich ludzi.

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#741 Postautor: kdsz » 5 stycznia 2007, o 06:41

portal gazeta.pl pisze: Wczoraj TŻ Lublin otrzymał warunkową licencje na starty w I lidze w sezonie 2007. Oznacza to, że lubelscy kibice przynajmniej do 31 marca nie muszą się martwić o byt żużla w naszym mieście.
Zespół ds. licencji dla klubów I i II- ligowych przyznał lublinianom warunkowe prawo startu w tegorocznych rozgrywkach. Oznacza to, że zarząd TŻ, by wystartować w I lidze, musi do 31 marca uregulować wszelkie zaległości, jakie narosły w minionym sezonie. - Dużo pracy kosztowała nas ta licencja, ale jeszcze co najmniej drugie tyle przed nami - mówi Jarosław Siwek, prezes TŻ. - Teraz musimy regularnie spłacać raty naszego zadłużenia, ale będziemy robić wszystko, by nasze trudy nie poszły na marne. W trakcie trwania procedury licencyjnej prezes podpisywał i negocjował kontrakty z nowymi zawodnikami. Dotychczas na parafowanie umów z TŻ zdecydowali się sami obcokrajowcy. Dwuletnie kontrakty podpisali: juniorzy Aleksiej Charczenko (Rosja), Kenneth Hansen, Lars Hansen (obaj Dania) i Matej Kus (Czechy). Na starty w Lublinie zdecydował się także pierwszy senior Fin Kauko Nieminen, który ma podobny styl jazdy co znany lubelskiej publiczności Joonas Kilmaekorpi, a jego wyniki uzyskane w zagranicznych ligach są godne uwagi. Ważny kontrakt z klubem na także wychowanek TŻ Maciej Michaluk.

Wiadomo, że bardzo bliscy porozumienia z lubelskim klubem są dwaj wychowankowie Daniel Jeleniewski i Sebastian Trumiński. Niewykluczone, że plastron z koziołkiem przywdzieją także Dariusz Śledź oraz Tomasz Piszcz, którzy na razie pozostają bez angażu. - Wszystko jest możliwe. Co do Daniela i Sebastiana, to mogę powiedzieć, że z pierwszym jesteśmy dogadani na sto procent, natomiast drugim na 95. Pod uwagę bierzemy także Darka i Tomka, ale tu nic nie jest przesądzone, bo na rynku jest jeszcze kilku zawodników godnych zainteresowania - stwierdził Jarosław Siwek.

Wiadomo, że z TŻ kontaktowali się m.in. Stanisław Burza, Rafał Trojanowski oraz zawodnicy GTŻ Grudziądz. Nadal otwarta pozostaje także kwestia zatrudnienia Dawida Stachyry, a także jego ojca Janusza, który miałby prowadzić lubelski zespół. - Co do Dawida, to tę decyzję musimy przedyskutować z naszymi nowymi akcjonariuszami. Nie wszystkim może odpowiadać to, że zespół prowadzi ojciec jednego z zawodników, jednak niczego nie mogę wykluczyć - zakończył prezes. Wiemy natomiast, kto z zeszłorocznej kadry nie stanie pod taśmą w barwach TŻ. Z nowymi pracodawcami kontrakty parafowali: Jurica Pavlic (Unia Leszno), Andreas Messing (Marma Rzeszów), Lubos Tomicek (Intar Ostrów), Jacek Rempała (Unia Tarnów), a także ulubieniec lubelskich kibiców Grzegorz Knapp, który trafił do beniaminka I ligi Lotosu Gdańsk. Ze startów w polskiej lidze zrezygnował Adam Shields, a pomysłem zakończenia kariery nosi się czeski weteran Bohumil Brhel. Wolnym zawodnikiem pozostaje natomiast wychowanek TŻ Rafał Klimek, który uchodzi za największy talent lubelskiego żużla.
W. Komarnicki: "Nie chcę mówić o kulisach, bo się wstydzę, ale tak było"

Awatar użytkownika
fifiks

#743 Postautor: fifiks » 8 stycznia 2007, o 16:33

Brawo wszystko teraz wygląda jak normalny klub żużlowy brawo panie Śiwek to w głównej mierze dzięki panu :wink: ale też całego zarządu.

Awatar użytkownika
luckas
Szkółkowicz

#744 Postautor: luckas » 8 stycznia 2007, o 16:39

Ludzie przestańcie :shock: Każdy się przecież cieszy i gratuluje w myślach przede wszystkim Panu Jarkowi. Ale to nie znaczy, że każdy z osobna musi wypisywać swoje podziękowania. Po co ciągle pisać posty które i tak w żaden sposób nic nie wnoszą?? "Nabijanie" robicie :lol: Jeśli wam tak bardzo zależy na osobnych gratulacjach to PW macie ;)

Awatar użytkownika
jataman21
Senior

#745 Postautor: jataman21 » 8 stycznia 2007, o 16:45

luckas czas lizulizu jest w tym momencie, więc chłopaki korzystają :wink:
ObrazekObrazek

Ge(L)o
Trener

#746 Postautor: Ge(L)o » 8 stycznia 2007, o 16:52

Łubu dubu łubu dubu niech nam żyje prezes naszego klubu, niech żyje naaam :!: To mówiłem ja - Jarząbek :P

harry
Trener

#747 Postautor: harry » 8 stycznia 2007, o 21:03

Nie chwal dnia przed zachodem słońca.
Roboty jest ciągle dużo więcej niż mniej a sił i chęci ubywa.
Złe nie śpi i ciągle gdzieś dokopuje z boku. I to z najmniej spodziewanej strony.
Przed nami jeszcze ogrom pracy. I oby coś z tego wyszło.
Oby tylko Zbyszek nie stracił zapału.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
stefanzdzialek
Senior

#748 Postautor: stefanzdzialek » 8 stycznia 2007, o 21:33

harry pisze:Oby tylko Zbyszek nie stracił zapału.

Czerwiński? :P

Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#749 Postautor: Apocalips » 8 stycznia 2007, o 22:17

Wodecki.
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin

Pozdrawiam - Apocalips

Awatar użytkownika
luckas
Szkółkowicz

#750 Postautor: luckas » 8 stycznia 2007, o 22:20