Gratulacje dla GTW
Działalność klubu - kłopotów cd....
hagon pisze:Jak już mowa o karnetach to watro byłoby wprowadzić też ULGOWE karnety... Niestety dla uczniów i rencistów zakup karnetu normalnego jest mało atrakcyjny, a jednak wolałbym mieć karnet niż kupować bilet na każdy mecz...
Dlaczego ulgowe,skoro lubelski żużel jak nigdy potrzebuje wsparcia ?
"Bez mózgowa,szowinistyczna,szarańcza,na internetowych forach" - Bartłomiej Czekański
www.wolinski.com.pl
www.wolinski.com.pl
A ja nie wiem czy w ogóle będą karnety. Jezeli SIPMA nie wyrazi ochoty zakupu dla swoich pracowników to najzwyczajniej w świecie się nie opłaci. Poza Sipmą sprzedajemy do 100 karnetów a o ulgowe to się pyta ze 20 osób. To projektowanie, naświetlenie i drukowanie będzie droższe.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
-
Speedway-Mati
- Zawodowiec
A ja nie wiem czy w ogóle będą karnety. Jezeli SIPMA nie wyrazi ochoty zakupu dla swoich pracowników to najzwyczajniej w świecie się nie opłaci. Poza Sipmą sprzedajemy do 100 karnetów a o ulgowe to się pyta ze 20 osób. To projektowanie, naświetlenie i drukowanie będzie droższe.
nie straszcie ze bede musial w kolejkach stac
never ride faster than your angel can fly
portal gazeta.pl pisze: Wczoraj TŻ Lublin otrzymał warunkową licencje na starty w I lidze w sezonie 2007. Oznacza to, że lubelscy kibice przynajmniej do 31 marca nie muszą się martwić o byt żużla w naszym mieście.
Zespół ds. licencji dla klubów I i II- ligowych przyznał lublinianom warunkowe prawo startu w tegorocznych rozgrywkach. Oznacza to, że zarząd TŻ, by wystartować w I lidze, musi do 31 marca uregulować wszelkie zaległości, jakie narosły w minionym sezonie. - Dużo pracy kosztowała nas ta licencja, ale jeszcze co najmniej drugie tyle przed nami - mówi Jarosław Siwek, prezes TŻ. - Teraz musimy regularnie spłacać raty naszego zadłużenia, ale będziemy robić wszystko, by nasze trudy nie poszły na marne. W trakcie trwania procedury licencyjnej prezes podpisywał i negocjował kontrakty z nowymi zawodnikami. Dotychczas na parafowanie umów z TŻ zdecydowali się sami obcokrajowcy. Dwuletnie kontrakty podpisali: juniorzy Aleksiej Charczenko (Rosja), Kenneth Hansen, Lars Hansen (obaj Dania) i Matej Kus (Czechy). Na starty w Lublinie zdecydował się także pierwszy senior Fin Kauko Nieminen, który ma podobny styl jazdy co znany lubelskiej publiczności Joonas Kilmaekorpi, a jego wyniki uzyskane w zagranicznych ligach są godne uwagi. Ważny kontrakt z klubem na także wychowanek TŻ Maciej Michaluk.
Wiadomo, że bardzo bliscy porozumienia z lubelskim klubem są dwaj wychowankowie Daniel Jeleniewski i Sebastian Trumiński. Niewykluczone, że plastron z koziołkiem przywdzieją także Dariusz Śledź oraz Tomasz Piszcz, którzy na razie pozostają bez angażu. - Wszystko jest możliwe. Co do Daniela i Sebastiana, to mogę powiedzieć, że z pierwszym jesteśmy dogadani na sto procent, natomiast drugim na 95. Pod uwagę bierzemy także Darka i Tomka, ale tu nic nie jest przesądzone, bo na rynku jest jeszcze kilku zawodników godnych zainteresowania - stwierdził Jarosław Siwek.
Wiadomo, że z TŻ kontaktowali się m.in. Stanisław Burza, Rafał Trojanowski oraz zawodnicy GTŻ Grudziądz. Nadal otwarta pozostaje także kwestia zatrudnienia Dawida Stachyry, a także jego ojca Janusza, który miałby prowadzić lubelski zespół. - Co do Dawida, to tę decyzję musimy przedyskutować z naszymi nowymi akcjonariuszami. Nie wszystkim może odpowiadać to, że zespół prowadzi ojciec jednego z zawodników, jednak niczego nie mogę wykluczyć - zakończył prezes. Wiemy natomiast, kto z zeszłorocznej kadry nie stanie pod taśmą w barwach TŻ. Z nowymi pracodawcami kontrakty parafowali: Jurica Pavlic (Unia Leszno), Andreas Messing (Marma Rzeszów), Lubos Tomicek (Intar Ostrów), Jacek Rempała (Unia Tarnów), a także ulubieniec lubelskich kibiców Grzegorz Knapp, który trafił do beniaminka I ligi Lotosu Gdańsk. Ze startów w polskiej lidze zrezygnował Adam Shields, a pomysłem zakończenia kariery nosi się czeski weteran Bohumil Brhel. Wolnym zawodnikiem pozostaje natomiast wychowanek TŻ Rafał Klimek, który uchodzi za największy talent lubelskiego żużla.
W. Komarnicki: "Nie chcę mówić o kulisach, bo się wstydzę, ale tak było"
Ludzie przestańcie
Każdy się przecież cieszy i gratuluje w myślach przede wszystkim Panu Jarkowi. Ale to nie znaczy, że każdy z osobna musi wypisywać swoje podziękowania. Po co ciągle pisać posty które i tak w żaden sposób nic nie wnoszą?? "Nabijanie" robicie
Jeśli wam tak bardzo zależy na osobnych gratulacjach to PW macie 
Nie chwal dnia przed zachodem słońca.
Roboty jest ciągle dużo więcej niż mniej a sił i chęci ubywa.
Złe nie śpi i ciągle gdzieś dokopuje z boku. I to z najmniej spodziewanej strony.
Przed nami jeszcze ogrom pracy. I oby coś z tego wyszło.
Oby tylko Zbyszek nie stracił zapału.
Roboty jest ciągle dużo więcej niż mniej a sił i chęci ubywa.
Złe nie śpi i ciągle gdzieś dokopuje z boku. I to z najmniej spodziewanej strony.
Przed nami jeszcze ogrom pracy. I oby coś z tego wyszło.
Oby tylko Zbyszek nie stracił zapału.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
- stefanzdzialek
- Senior