Wzmocnienia w trakcie sezonu 2010

żużel w Lublinie

Kogo najchetniej widzialbys w naszych barwach w dalszej czesci sezonu 2010?

K. Nieminen
9
4%
C. Hefenbrock
4
2%
M. Smolinski
47
22%
J. Screen
5
2%
C. Woodward
17
8%
C. Gathercole
3
1%
N. Klingberg
3
1%
K. Doolan
3
1%
T. McGowan
2
1%
M. Karlsson
9
4%
R. Fisher
1
0%
R. Sweetman
23
11%
H. Skidmore
20
10%
A. Wodjakow
7
3%
L. D. Gunnestad
4
2%
M. Piaszczynski
16
8%
J. Auty
7
3%
P. J. Larsen
1
0%
S. Masters
21
10%
wystarczy tych wzmocnien :)
7
3%

Liczba głosów: 209

Wiadomość
Autor
jerry78
Trener

Re: Wzmocnienia w trakcie sezonu 2010

#776 Postautor: jerry78 » 7 czerwca 2010, o 18:10

Od tamtego artykułu Pavlić się poprawił więc może to było tylko straszenie i Sweetman im się nie przyda... choć w razie czego mają porządnego rezerwowego juniora więc mogą go faktycznie nie oddać.

Sledzio
Trener
Kontakt:

#777 Postautor: Sledzio » 7 czerwca 2010, o 19:30

harry pisze:
Piocze pisze:klub powinien przeprowadzić z Sergiejem poważną rozmowę, najlepiej przed odstawieniem od składu, bo później mogą już się nie dogadać.

Bo co??? Obrazi się??? Ale pech!!! To trzeba będzie ogłosić żałobe narodową!

Kto jest dla kogo? On nam robi łaskę, że może zechce w końcu się przygotować? I pogadajmy sobie z nim. Najlepiej przy czymś mocniejszym.
Chyba śnię! Facet zawala nam trzy mecze! Tego juz nie odrobimy! I mamy dalej go prosić ?

Już to pisałem, nie stać nas na jego kolejne szanse.

To on zarabia na tym pieniądze. Jak się obrazi to nie zarobi. JEGO strata. Tak jak on to i Zielak może jechać. Może punkta więcej by nawet przywiózł.

Harry nie szalej. Za Twojej kadencji tez zawalali mecze a jeździli w każdym meczu i nikt nikogo nie odstawiał.

Awatar użytkownika
Boobi
Senior

#778 Postautor: Boobi » 7 czerwca 2010, o 19:33

inny regulamin był ;)
"Życie to jazda"

harry
Trener

#779 Postautor: harry » 7 czerwca 2010, o 19:45

Sledzio pisze:Harry nie szalej. Za Twojej kadencji tez zawalali mecze a jeździli w każdym meczu i nikt nikogo nie odstawiał.

No to się Śledziu popisałeś. Odśwież pamięć.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Sledzio
Trener
Kontakt:

#780 Postautor: Sledzio » 7 czerwca 2010, o 20:02

Nie popisuje tylko tak ! Popatrz sobie 2005 i 2007 rok http://rlach.republika.pl/index.htm zobaczysz jak pięknie jeździli :) ze ledwo się utrzymali a następnie aż spadli ba nawet z mapy żużlowej klub zniknął :( szczególnie franków gdzie tak cudownie w 2005 roku śmigał że aż angaż w 2007 roku dostał.

harry
Trener

#781 Postautor: harry » 7 czerwca 2010, o 21:36

No właśnie sobie przypomnij, bo chyba a widzę że na pewno nie pamietasz, że w 2005 roku można było zakontraktować na sezon tylko DWÓCH zagranicznych. I jak się Pulpet nie sprawdził w chyba trzech meczach to został wyrzucony na zieloną trawkę. I tyle. I to wtedy zakontraktowaliśmy Kylmakorpiego. A złosliwych uwag o nim to było że ho ho. I facet się sprawdził, i to jak.
O żadnych okienkach nie było mowy ( nawiasem mówiąc to na mój wniosek w 2007 przegłosowano okienko transferowe, co prawda miało być trochę inne ale lepsze takie niż żadne). I dzieki że wklepałeś tę republikę. Właśnie tam znalazłem powód zakontraktowania Franka a Tobie nie chciało się tego sprawdzić leniuchu. Teraz poszukaj i uderz się w pierś.

Teraz jak są takie możliwości to nawet nie ma co sobie głowy zawracać takimi nieprofesjonalistami jak Darkin. Dla mnie jest skończony po ostatnim występie. Naprawdę musiałby zrobić bardzo wiele i zaprezentować nowe podejście do tematu, żeby dać mu szansę. Ale bez zakontraktowania "bacika" to on nigdy tego nie zrobi..
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#782 Postautor: Torsen » 7 czerwca 2010, o 21:42

A dlaczego? Uważasz, że jest usatysfakcjonowany swoim występem? Chyba sam, bez bacika, widzi różnicę we własnych profitach z początku sezonu i obecnymi? Sam zawsze mówiłeś, że pieniądze to oni liczyć umieją. 1 a 10 punktów to w jego przypadku pewnie ładnych parę tysięcy złotych różnicy.

Davv
Kadrowicz

#783 Postautor: Davv » 7 czerwca 2010, o 21:44

harry pisze:Ale bez zakontraktowania "bacika" to on nigdy tego nie zrobi..

A Czeszki to co? Pejcze? :lol:

K.A.M.I.L.
Zawodowiec
Kontakt:

#784 Postautor: K.A.M.I.L. » 7 czerwca 2010, o 22:13

Co do wzmocnień i "batów" na naszych zawodników to tutaj dużego pola manewru nie ma. Woodward z tego co piszecie nie jest zainteresowany startami w 2 lidze, ale kto by się spodziewał występów w najniższej klasie rozgrywkowej w Polsce po Lukasie Drymlu. Bardzo mnie ciekawi jak się ma sprawa z Hefenbrockiem, na 2 lige byłby solidnym zawodnikiem wg mnie.
Mcgowan ma zajętych większość terminów. Kolejnym zawodnikiem, który z pewnością radziłby sobie w Polsce jest Screen, ale znając podejście naszych działaczy i trenera do anglików to ten kierunek jest mało prawdopodobny.
Mam pytanie do zorientowanych, czy Kauko Nieminen w tym sezonie gdzieś startuje ? Niby zapoznał się już z naszym torem, ale do tego zawodnika nie mam kompletnie przekonania i nie wydaje mi się, że byłby nawet tym solidnym zawodnikiem w meczach z najlepszymi. Takie samo mam odczucie co do Gathercola (średnia w PL 7.70).
Henka podobno już klepnięty przez Ostrów, a to on, Screen, Hefe, Smoliński, McGowan wg mnie byliby odpowiednimi "batami" dla naszych jeźdźców.

Co do pozycji juniorskiej to jest już większe pole manewru. Ciekawe czy działacze podjeli temat wypożyczenia Vadima Tarasenki, chociaż wydaje się mało prawdopodobne żeby Lokomotiv go puścił. Tutaj nazwisk zawodników, którzy mogliby być strzałem w 10 jest sporo, Sam Masters, Richard Sweetman, Josh Auty.
Co do Kima Nilssona, to różne brytyjskie portale podają różniące się terminy spotkań Newport Wasps gdzie startuje młody szwed.

Trzymam kciuki za naszych działaczy, żeby z kolejnymi wzmocnieniami trafili tak jak z Adrianem i Lukasem.

Pozdrawiam
MOTOR LUBLIN

harry
Trener

#785 Postautor: harry » 7 czerwca 2010, o 22:16

Torsen pisze:A dlaczego? Uważasz, że jest usatysfakcjonowany swoim występem? Chyba sam, bez bacika, widzi różnicę we własnych profitach z początku sezonu i obecnymi? Sam zawsze mówiłeś, że pieniądze to oni liczyć umieją. 1 a 10 punktów to w jego przypadku pewnie ładnych parę tysięcy złotych różnicy.

Nie wiem czy jest usatysfakcjonowany czy nie i szczerze powiedziawszy teraz to już nie interesuje mnie to. To jego problem. Miał wystarczająco dużo czasu na rozwiązanie tego problemu. Kosztowało nas to trochę punktów i nerwów. Ile jeszcze chciałbyś to ciągnąć?

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#786 Postautor: Torsen » 7 czerwca 2010, o 22:45

Ja? Tak długo, dopóki nie znajdzie się ktoś lepszy. U nas Zieliński raczej lepszy nie będzie, a zatem zmiennika dla Darkina mamy tylko na te mecze, w których pojedzie Rymel. Co do Piszcza, to pewnie trzeba się pogodzić z tym, że sezon jest dla niego - znowu - stracony. Może będzie niespodzianka, ale można go traktować chyba tylko w tych kategoriach. A zatem Darkin jeszcze się przyda, czyli trzeba pomóc mu rozwiązać problem. Definitywne wywalenie gościa, który przez kilka kolejek ciągnął wynik, byłoby głupie i niesprawiedliwe oraz oznaczałoby konieczność obsadzania Zielińskiego, a ten u nas nie istnieje. Zgadzam się natomiast, że na wyjeździe gorszej padaki od Darkina nie pojedzie, bo trudno gorszą padakę sobie wyobrazić.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#787 Postautor: Gelo » 8 czerwca 2010, o 00:28

obaj macie rację w tej dyskusji Harry - że ileż mozna to ciagnac - wszak Darkin zawalił nam trzy ostatnie mecze wyjazdowe, Torsen, bo Zielinski i Borodaj nie są lepsi od Darkina. Wniosek prosty - jak się nie stanie tak dupa z tyłu. Dopóki nie pojedziemy Rymelem i Drymlem jesteśmy skazani na Siergieja, bo Piszcz chyba już sobie za wiele nie pojezdzi, a nawet jak nie ma pewności czy z jedną nogą będzie lepszy. Rozwiązaniem jest ktoś trzeci ale ma to zapach mocno ogórkowy.

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#788 Postautor: Cz@rek » 8 czerwca 2010, o 10:41

Darkin zawala nam wyjazdy ale w Lublinie raczej niewiele można mu zarzucić.Wniosek prosty póki nie bedzie lepszego zmiennika puszczać go w Lublinie,a na wyjazdy Zielak.Hadkowi tez przydała by się mała przerwa i póki nie pojawią się lepsi
puszczać Edberga ale na pozycji juniora a nie seniora!Dużo tez się pisze o małej dyspozycyjności Rymla,a jaka jest sytuacja
z Drymlem? Konkretnie w jakich terminach może nam wypaść ze składu?
Ostatnio zmieniony 8 czerwca 2010, o 11:17 przez Cz@rek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Jcob
Senior

#789 Postautor: Jcob » 8 czerwca 2010, o 11:11

Kalendarz Eastbourne:

Thursday 10th Poole (A)
Thursday 17th Wolverhampton (A)
Monday 21st BelleVue [B]
Thursday 24th* Reserved
Friday 25th Lakeside [KOC]

July
Thursday 1st Coventry [B]
Thursday 8th Swindon [B]
Monday 12th Ipswich (B) MECZ NA SKY SPORTS
Thursday 15th* Reserved
Thursday 22nd Lakeside (KOC)
Friday 23rd Coventry [B]

August
Wednesday 4th Poole [B]
Thursday 5th Poole (B)
Thursday 12th Belle Vue (B)
Thursday 19th Lakeside (B)
Thursday 26th Wolverhampton (B)
Monday 30th Peterborough [B]

September
Thursday 2nd Peterborough (B)
Thursday 16th* Reserved - league cut off week
Friday 17th* Reserved play offs
Saturday 18th ELRC
Monday 20th Reserved play offs [Round 2]
Monday 27th Reserved play offs [Round 3]
Wednesday 29th Reserved KOC Final
Thursday 30th Reserved KOC Final

October
Monday 4th Reserved KOC Final
"Hans Nielsen, niczym taka dobra kwoka, czuwająca nad swym kurczęciem."

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#790 Postautor: kibicLBN » 8 czerwca 2010, o 11:18

Wniosek można wysnuć prosty, potrzebny mu szybki transport ;) Wszystkie niedziele wolne więc ja nie widze problemu 8)
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#791 Postautor: luCas » 8 czerwca 2010, o 18:28

http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20100608/SPORTS/379659126
Sitera, uhuhu. Lepszy rydz niz nic ;0 Ale z tego co widze, to w Anglii glownie ogony wozi.
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#792 Postautor: RadeKas » 8 czerwca 2010, o 18:43

A to niespodziewajka. Tym razem nikt do zarzadu nie bedzie mial pretensji, ze kibicow denerwuja 8) .

Miejmy nadzieje, ze chlop bedzie lepszy od Darkina.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Awatar użytkownika
Piocze
Senior

#793 Postautor: Piocze » 8 czerwca 2010, o 18:44

Myślę, że stać go na 7-8 punktów w każdym spotkaniu.
" Miasto zamiast dać nam pieniądze, wydaje je na ludzi przebranych za marchewki."

K.A.M.I.L.
Zawodowiec
Kontakt:

#794 Postautor: K.A.M.I.L. » 8 czerwca 2010, o 18:47

Z tego artykułu wynika, że było to ostatnie wzmocnienie na pozycji seniorskiej. Sitera od paru sezonów nie błyszczy formą, w tym sezonie w Anglii wysłali Czecha na rezerwę po słabych występach. Mam nadzieje, że Rafał Wilk na treningi przed Łodzią zaprosi Filipa, Sergieja i Kamila. Przeczuwam, że Sitera może odstawać nawet od Zielińskiego a tym bardziej od Darkina, na naszym torze. Jednak po ukazaniu się informacji w Dzienniku Wschodnim można wywnioskować, że Darkinowi już bez treningów u nas, dadzą odpocząć. Oby Czech wypalił akurat u nas z formą i zdobywał dużo punktów.

Teraz pozostaje czekać na wzmocnienie w juniorce. Marzy mi się, żeby był to transfer pokroju Gustafssona albo chociaż Kowalczyka z tamtego sezonu :)

Pozdrawiam
MOTOR LUBLIN

Awatar użytkownika
Piocze
Senior

#795 Postautor: Piocze » 8 czerwca 2010, o 18:53

" Miasto zamiast dać nam pieniądze, wydaje je na ludzi przebranych za marchewki."

Awatar użytkownika
dannie
Trener
Kontakt:

#796 Postautor: dannie » 8 czerwca 2010, o 18:56

Ja bym jednak przed Łodzią najpierw sprawdził solidnie Filipa w rywalizacji z Darkinem i to najlepiej w więcej niż jednym treningu. Na wyjazd można puszczać śmiało, bo mniej niż 1 to 0 więc mała strata, ale w Lublinie ryzyko jest spore. Zwłaszcza w meczu z Łodzią.
Obrazek

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#797 Postautor: Łoptymista » 8 czerwca 2010, o 18:59

na podstawie wynikow Sitery z zawodow indywidualnych mozna miec nadzieje, ze cos w II powinien ronbic. na bank wiecej niz darkinowe 0,1,0

czas pokaze co on jest wart

buby
Szkółkowicz

#798 Postautor: buby » 8 czerwca 2010, o 19:11

Cz@rek pisze:z Drymlem? Konkretnie w jakich terminach może nam wypaść ze składu?

Drymla mamy na każdy mecz do końca sezonu. Rymel ma być na Łódź prawdopodobnie, do Krakowa nie pojedzie bo ma mecz w Anglii

Awatar użytkownika
gizmo
Senior

#799 Postautor: gizmo » 8 czerwca 2010, o 19:14

Rymel ma być na Łódź prawdopodobnie

nie wiem skąd u Ciebie ta informacja ale jezeli posługiwałeś sie terminarzem z syfów to zmień informatora. Rymel ma mecz w Angli 20. Co do nowego nabytku to fajnie jak by pojechał na ukraine i pokazał sie w sparingu...
Pozdrawiam

buby
Szkółkowicz

#800 Postautor: buby » 8 czerwca 2010, o 19:21

nie wiem takie miałem info mogę się mylić dlatego napisałem prawdopodobnie

Kod: Zaznacz cały

''Szkoleniowiec drugoligowego klubu poinformował, jakich zawodników zabierze na Ukrainę. Będą to: Tomasz Piszcz, Tomasz Rempała, Mariusz Puszakowski, Tadeusz Kostro i Kamil Zieliński. W lubelskiej ekipie wystąpi ponadto Paweł Miesiąc.''