#784 Postautor: K.A.M.I.L. » 7 czerwca 2010, o 22:13
Co do wzmocnień i "batów" na naszych zawodników to tutaj dużego pola manewru nie ma. Woodward z tego co piszecie nie jest zainteresowany startami w 2 lidze, ale kto by się spodziewał występów w najniższej klasie rozgrywkowej w Polsce po Lukasie Drymlu. Bardzo mnie ciekawi jak się ma sprawa z Hefenbrockiem, na 2 lige byłby solidnym zawodnikiem wg mnie.
Mcgowan ma zajętych większość terminów. Kolejnym zawodnikiem, który z pewnością radziłby sobie w Polsce jest Screen, ale znając podejście naszych działaczy i trenera do anglików to ten kierunek jest mało prawdopodobny.
Mam pytanie do zorientowanych, czy Kauko Nieminen w tym sezonie gdzieś startuje ? Niby zapoznał się już z naszym torem, ale do tego zawodnika nie mam kompletnie przekonania i nie wydaje mi się, że byłby nawet tym solidnym zawodnikiem w meczach z najlepszymi. Takie samo mam odczucie co do Gathercola (średnia w PL 7.70).
Henka podobno już klepnięty przez Ostrów, a to on, Screen, Hefe, Smoliński, McGowan wg mnie byliby odpowiednimi "batami" dla naszych jeźdźców.
Co do pozycji juniorskiej to jest już większe pole manewru. Ciekawe czy działacze podjeli temat wypożyczenia Vadima Tarasenki, chociaż wydaje się mało prawdopodobne żeby Lokomotiv go puścił. Tutaj nazwisk zawodników, którzy mogliby być strzałem w 10 jest sporo, Sam Masters, Richard Sweetman, Josh Auty.
Co do Kima Nilssona, to różne brytyjskie portale podają różniące się terminy spotkań Newport Wasps gdzie startuje młody szwed.
Trzymam kciuki za naszych działaczy, żeby z kolejnymi wzmocnieniami trafili tak jak z Adrianem i Lukasem.
Pozdrawiam
MOTOR LUBLIN