Stadion przy Al.Zygmuntowskich 5

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
sledzio

#676 Postautor: sledzio » 14 października 2005, o 00:44

to można przecież posłuchać radia eski czy jakies inne przecież to każdy słucha więc normalka by była :P
A ile kosztuje wykupienie praw autorskich aby muzyki można posłuchać na stadionie ??

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#677 Postautor: sadychor » 14 października 2005, o 01:16

Słyszałeś o abonamencie RTV :?: :? I po co Ci prawa autorskie :?: Chcesz śpiewać piosenki Mandaryny :?: :wink: Może masz na myśli tantiemy :?:
Obrazek
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#678 Postautor: Lublin_Fan » 14 października 2005, o 11:19

Grać za darmo można wycie kapeli gospodyń wiejskich, o ile nie są zarejestrowani w żadnym stowarzyszeniu artystów i wyrażą pisemną zgodę na to.

Opłata całoroczna powinna zamknąć się w kwocie ok 1000 zł. Do tego należy jednak doliczyć koszty oryginalnych płyt, bo grać z piratów nie można.

Można również wykupić zezwolenie na konkretne piosenki, ale w porównaniu z opłatą za "full" jest to troche nieopłacalne.

Pozdr.

Manitou
Kadrowicz
Kontakt:

#679 Postautor: Manitou » 14 października 2005, o 11:35

sledzio pisze:to można przecież posłuchać radia eski czy jakies inne przecież to każdy słucha ....
nie każdy :evil: :!: jeśli już jakieś radio to z tego co pamiętam to jedynie Centrum dało się posłuchać w Lublinie. A co do muzyki na stadionie - mi jej brak nie przeszkadza. I tak jak była to zawsze puszczali jakieś "umpa umpa". W tym sezonie pewnie bylibyśmy skazani na pierdzącą żabę i fałszującą mandarynę :roll:

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#680 Postautor: Gelo » 14 października 2005, o 12:54

Manitou pisze:
sledzio pisze:to można przecież posłuchać radia eski czy jakies inne przecież to każdy słucha ....
nie każdy :evil: :!: jeśli już jakieś radio to z tego co pamiętam to jedynie Centrum dało się posłuchać w Lublinie. A co do muzyki na stadionie - mi jej brak nie przeszkadza. I tak jak była to zawsze puszczali jakieś "umpa umpa".

Nie zawsze - wypraszam sobie :twisted:

Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

#681 Postautor: Dobromir » 14 października 2005, o 22:37

O ile pamiętam to pare lat temu takim muzycznym standardem na meczach był kawałek zespołu Venga Boys nie znam tytułu ale mam nadzieje ze juz nie beda tego katować

Awatar użytkownika
czaszka
Junior

#682 Postautor: czaszka » 14 października 2005, o 22:45

Ja pamiętam jak w '91 katowali kilka razy podczas meczu "Mydełko Fa" :lol: :lol: Ale to były czasy :D

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#683 Postautor: Lublin_Fan » 14 października 2005, o 22:49

Swego czasu jak przy bramie głównej tworzyły się spore tłumy oczekujące na kupno biletów a zaczynała się powoli próba toru to ludzie się troszke wkurwiali. No to ktoś mądry 8) puszczał wtedy Elektryczne Gitary - Na krzywy ryj :lol: Ciekawe czy ktoś to wtedy wyczuwał ;)

Pozdr.

Zaratustra
Kadrowicz

#685 Postautor: Zaratustra » 14 października 2005, o 22:56

czaszka pisze:Ja pamiętam jak w '91 katowali kilka razy podczas meczu "Mydełko Fa" :lol: :lol: Ale to były czasy :D

Dokładnie. To był hit :D Przychodziło się 2.5 godziny przed meczem, żeby zająć dobre miejsce tuż przy starcie i można było przez ten czas posluchać kaaawał dobrej muzyki :wink: ,pozdr.

Awatar użytkownika
prt
Junior
Kontakt:

#686 Postautor: prt » 15 października 2005, o 00:17

nie pozostaje nic innego jak ucieszyć się z faktu, że coś sie udało.
dobrze, że będzie szansa sprawdzić to już za 2 dni.

co do muzyki -
może ktoś bardziej zbliżony do klubu zechce pogrzebać i sprawdzić jak to jest z empetrójkami, które są składowane w strefie MP3 na wp.pl oraz na serwerze Radiowej Trójki (powstał tam ostatnio ciekawy program nawiązujący do empetrójek).
jeśli dobrze się orientuje, to podróbki znanych hiciorów sprzedawane na płytach w supermarketach "za grosze" nie są objęte fiskalną paszczą ZAIKSu- może udałoby się znaleźć jakąś perełkę w tym przepastnym koszu plastikowej tandety? :P
pozostaje jeszcze granie jakichś staroci sprzed kilkudziesięciu lat za które nie trzeba (ponoć) płacić tantiem. albo zaproszenie zespołu grającego na żywo.

naprawdę bardzo mi brakowało muzyki na stadionie i zależy mi, żeby się tam wreszcie pojawiła.

Centrum Konferencyjne BENSIP. Miejsce Spotkań.

http://www.bensip.pl
http://www.sport.bensip.pl

Restauracja-Bar. Przyjęcia Okolicznościowe. Transmisje sportowe na żywo.
Szkolenia. Konferencje. Imprezy integracyjne.

Kalhorn
Junior

#687 Postautor: Kalhorn » 15 października 2005, o 01:21

naprawdę bardzo mi brakowało muzyki na stadionie i zależy mi, żeby się tam wreszcie pojawiła.

Mi osobiście ostatnimi czasy bardziej brakowało jakiegokolwiek głosu docierającego od strony głośników/spikera, zwłaszcza wtedy gdy ogłaszano skład biegów nominowanych i gdy dookoła na "żylecie" słychać było "cicho, cicho..." :lol: :wink:
Ale skoro teraz wymieniono nagłośnienie po tylu latach , to przyjdzie 3 tys. widzów tych co normalnie , 2 tys. na Nielsena no i conajmniej ze 2 tys. żeby nowe nagłośnienie zobaczyć... :lol: I co tu się śmiać, że niby nie można marnych 5 tys. widzów na memoriał sprowadzić, bo niby więcej "nie dało rady(?)". :twisted: Heh... pranoja... :?

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#688 Postautor: _piotrusss » 15 października 2005, o 09:54

Jedyną muzykę jaką znam, na którą nie potrzeba licencji (autor udziela jej w momencie kupna płyty za 15 zł) to utwory Marka Kamienickiego, ale nie sądzę by puszczanie na stadionie muzyki relaksacyjnej było najlepszym pomysłem :D Choć to jest znak, ze można bez licencji puszczać muzykę, tylko trzeba poszukać...
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#689 Postautor: kilar » 15 października 2005, o 10:11

Moim zdaniem najlepsze rozwiazanie to oczywiscie puszczenie techniawki :!: :D Np. Klubbheroes - Poco Loco i caly stadion odlatuje :!: :!: 8) Dobrze radze - TYLKO TECHNOOOOOO 8)

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#690 Postautor: RadeKas » 15 października 2005, o 10:19

Brrrrrrrrrrrr

Na sama mysl ciarki mnie przechodza. Czlowiek wchodzi na stadion 2 godziny przed meczem i co? I musi sluchac techniawy... straszna wizja.

Zreszta na muzyke najlepszym rozwiazaniem jest discman 8)
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Awatar użytkownika
benim

#691 Postautor: benim » 15 października 2005, o 10:24

na memoriale będzie muza i to na żywo. jakaś kapela folklorystyczna będzie przygrywała za której przyjazd pan KK zapłaci 300 zł :lol:

Awatar użytkownika
prt
Junior
Kontakt:

#693 Postautor: prt » 15 października 2005, o 11:09

sting126 pisze:na chwile obecna placic trzeba za wszystkie utwory - niezaleznie od wieku. Zauwaz,ze z hipermarketow zniknely plyty np. Led Zeppelin z hitam sprzed 25 lat za 5,99.

faktycznie. wyjÄ…tkowo celna uwaga, Panie Redaktorze. :)
tak się właśnie kończy nadmierna opiekuńczość państwa...
kapela? folklor? no nie mogę się doczekać... :evil:

Centrum Konferencyjne BENSIP. Miejsce Spotkań.

http://www.bensip.pl
http://www.sport.bensip.pl

Restauracja-Bar. Przyjęcia Okolicznościowe. Transmisje sportowe na żywo.
Szkolenia. Konferencje. Imprezy integracyjne.

Michael

#694 Postautor: Michael » 15 października 2005, o 11:29

Skoro Pan senator Cugowski tak sie interesuje sprawami klubu i na dodatek ma uczestniczyc w dzisiejszym spotkaniu to moze moglby sciagnac swych kolegow z zespolu...
a moze szykuja jakas niespodzianke... :wink:

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#695 Postautor: sadychor » 15 października 2005, o 13:59

Michael pisze:Skoro Pan senator Cugowski tak sie interesuje sprawami klubu i na dodatek ma uczestniczyc w dzisiejszym spotkaniu to moze moglby sciagnac swych kolegow z zespolu...

Ja protestuję. Żadnych Budek, Mandaryn, techniawki i innych wynalazków :? :?
Obrazek
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#696 Postautor: grzesieck » 15 października 2005, o 15:16

sadychor pisze:
Michael pisze:Skoro Pan senator Cugowski tak sie interesuje sprawami klubu i na dodatek ma uczestniczyc w dzisiejszym spotkaniu to moze moglby sciagnac swych kolegow z zespolu...

Ja protestuję. Żadnych Budek, Mandaryn, techniawki i innych wynalazków :? :?

yds yds, umcyk umcyk, popieram w calej rozciaglosci!

wole brak muzyki, niz Mandaryne, Dode, Piaska i inne gowna polskiej sceny muzycznej.
METHANOL ADVENTURE TEAM

Michael

#697 Postautor: Michael » 15 października 2005, o 17:11

No to siedzice na wypizdowie...na betonie(nie wszyscy)...i czujcie sie jak naUkrainie...jak na wsi.

Piotrbaz

#698 Postautor: Piotrbaz » 15 października 2005, o 18:23

a co bys powiedzial jakby przejechal Ivan i Delfin ??

mam pare kontaktow w rzeszowie a oni juz tam wiedza jak ich sciagnac :)

nie wiem czy dobrze zrozumialem ale z twojej wypowiedzi wynika ze polskiej muzyki wcale nie lubisz.. otoż stawiam pytanie dlaczego.. nie wszystko jest jak mandaryna bądz doda

Lady Punk
T. Love
Myslovitz

ranga tych zespołów pozwala mi mniemac ze 70 % ludzi z tego miliona :) przyszło by na muze...

BR
Senior

#699 Postautor: BR » 15 października 2005, o 19:20

może by tak jak za starych dobrych czasów z glosnikow poplynelo:

"Chciał bym cię mydlić mydełkiem Fa
byłoby fajnie siabadabada
jeśli się zgodzisz na to spotkanie
pomachaj ręką mi na ekranie.

Siabada, siaba da ty i ja
mydełko Fa,
siabada, ty i ja ty i ja
mydełko Fa." :roll:

nie jeden by siÄ™ wzruszyl :wink:
(moze by tak jutro?)

Awatar użytkownika
Jinxsior
Junior
Kontakt:

#700 Postautor: Jinxsior » 16 października 2005, o 10:17

Mi osobiscie z tamtymi czasami kojarzy sie kawalek Scorpions- Wind of change.Zawsze gdy go slysze przypominaja mi sie tlumy przed kasami, wydaje mi sie ze jeszcze puszczali Europe- The final countdown.