A ile kosztuje wykupienie praw autorskich aby muzyki można posłuchać na stadionie ??
Stadion przy Al.Zygmuntowskich 5
-
sledzio
- Lublin_Fan
- Zawodowiec
Grać za darmo można wycie kapeli gospodyń wiejskich, o ile nie są zarejestrowani w żadnym stowarzyszeniu artystów i wyrażą pisemną zgodę na to.
Opłata całoroczna powinna zamknąć się w kwocie ok 1000 zł. Do tego należy jednak doliczyć koszty oryginalnych płyt, bo grać z piratów nie można.
Można również wykupić zezwolenie na konkretne piosenki, ale w porównaniu z opłatą za "full" jest to troche nieopłacalne.
Pozdr.
Opłata całoroczna powinna zamknąć się w kwocie ok 1000 zł. Do tego należy jednak doliczyć koszty oryginalnych płyt, bo grać z piratów nie można.
Można również wykupić zezwolenie na konkretne piosenki, ale w porównaniu z opłatą za "full" jest to troche nieopłacalne.
Pozdr.
nie każdysledzio pisze:to można przecież posłuchać radia eski czy jakies inne przecież to każdy słucha ....
Manitou pisze:nie każdysledzio pisze:to można przecież posłuchać radia eski czy jakies inne przecież to każdy słucha ....![]()
jeśli już jakieś radio to z tego co pamiętam to jedynie Centrum dało się posłuchać w Lublinie. A co do muzyki na stadionie - mi jej brak nie przeszkadza. I tak jak była to zawsze puszczali jakieś "umpa umpa".
Nie zawsze - wypraszam sobie
- Lublin_Fan
- Zawodowiec
-
Zaratustra
- Kadrowicz
nie pozostaje nic innego jak ucieszyć się z faktu, że coś sie udało.
dobrze, że będzie szansa sprawdzić to już za 2 dni.
co do muzyki -
może ktoś bardziej zbliżony do klubu zechce pogrzebać i sprawdzić jak to jest z empetrójkami, które są składowane w strefie MP3 na wp.pl oraz na serwerze Radiowej Trójki (powstał tam ostatnio ciekawy program nawiązujący do empetrójek).
jeśli dobrze się orientuje, to podróbki znanych hiciorów sprzedawane na płytach w supermarketach "za grosze" nie są objęte fiskalną paszczą ZAIKSu- może udałoby się znaleźć jakąś perełkę w tym przepastnym koszu plastikowej tandety?
pozostaje jeszcze granie jakichś staroci sprzed kilkudziesięciu lat za które nie trzeba (ponoć) płacić tantiem. albo zaproszenie zespołu grającego na żywo.
naprawdę bardzo mi brakowało muzyki na stadionie i zależy mi, żeby się tam wreszcie pojawiła.
dobrze, że będzie szansa sprawdzić to już za 2 dni.
co do muzyki -
może ktoś bardziej zbliżony do klubu zechce pogrzebać i sprawdzić jak to jest z empetrójkami, które są składowane w strefie MP3 na wp.pl oraz na serwerze Radiowej Trójki (powstał tam ostatnio ciekawy program nawiązujący do empetrójek).
jeśli dobrze się orientuje, to podróbki znanych hiciorów sprzedawane na płytach w supermarketach "za grosze" nie są objęte fiskalną paszczą ZAIKSu- może udałoby się znaleźć jakąś perełkę w tym przepastnym koszu plastikowej tandety?
pozostaje jeszcze granie jakichś staroci sprzed kilkudziesięciu lat za które nie trzeba (ponoć) płacić tantiem. albo zaproszenie zespołu grającego na żywo.
naprawdę bardzo mi brakowało muzyki na stadionie i zależy mi, żeby się tam wreszcie pojawiła.
Centrum Konferencyjne BENSIP. Miejsce Spotkań.
http://www.bensip.pl
http://www.sport.bensip.pl
Restauracja-Bar. Przyjęcia Okolicznościowe. Transmisje sportowe na żywo.
Szkolenia. Konferencje. Imprezy integracyjne.
Mi osobiście ostatnimi czasy bardziej brakowało jakiegokolwiek głosu docierającego od strony głośników/spikera, zwłaszcza wtedy gdy ogłaszano skład biegów nominowanych i gdy dookoła na "żylecie" słychać było "cicho, cicho..."
Ale skoro teraz wymieniono nagłośnienie po tylu latach , to przyjdzie 3 tys. widzów tych co normalnie , 2 tys. na Nielsena no i conajmniej ze 2 tys. żeby nowe nagłośnienie zobaczyć...
- _piotrusss
- Kadrowicz
Jedyną muzykę jaką znam, na którą nie potrzeba licencji (autor udziela jej w momencie kupna płyty za 15 zł) to utwory Marka Kamienickiego, ale nie sądzę by puszczanie na stadionie muzyki relaksacyjnej było najlepszym pomysłem
Choć to jest znak, ze można bez licencji puszczać muzykę, tylko trzeba poszukać...
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski
Brrrrrrrrrrrr
Na sama mysl ciarki mnie przechodza. Czlowiek wchodzi na stadion 2 godziny przed meczem i co? I musi sluchac techniawy... straszna wizja.
Zreszta na muzyke najlepszym rozwiazaniem jest discman
Na sama mysl ciarki mnie przechodza. Czlowiek wchodzi na stadion 2 godziny przed meczem i co? I musi sluchac techniawy... straszna wizja.
Zreszta na muzyke najlepszym rozwiazaniem jest discman
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
sting126 pisze:na chwile obecna placic trzeba za wszystkie utwory - niezaleznie od wieku. Zauwaz,ze z hipermarketow zniknely plyty np. Led Zeppelin z hitam sprzed 25 lat za 5,99.
faktycznie. wyjÄ…tkowo celna uwaga, Panie Redaktorze.
tak się właśnie kończy nadmierna opiekuńczość państwa...
kapela? folklor? no nie mogę się doczekać...
Centrum Konferencyjne BENSIP. Miejsce Spotkań.
http://www.bensip.pl
http://www.sport.bensip.pl
Restauracja-Bar. Przyjęcia Okolicznościowe. Transmisje sportowe na żywo.
Szkolenia. Konferencje. Imprezy integracyjne.
-
Michael
Michael pisze:Skoro Pan senator Cugowski tak sie interesuje sprawami klubu i na dodatek ma uczestniczyc w dzisiejszym spotkaniu to moze moglby sciagnac swych kolegow z zespolu...
a moze szykuja jakas niespodzianke...
Ja protestuję. Żadnych Budek, Mandaryn, techniawki i innych wynalazków
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji
sadychor pisze:Michael pisze:Skoro Pan senator Cugowski tak sie interesuje sprawami klubu i na dodatek ma uczestniczyc w dzisiejszym spotkaniu to moze moglby sciagnac swych kolegow z zespolu...
a moze szykuja jakas niespodzianke...
Ja protestuję. Żadnych Budek, Mandaryn, techniawki i innych wynalazków![]()
yds yds, umcyk umcyk, popieram w calej rozciaglosci!
wole brak muzyki, niz Mandaryne, Dode, Piaska i inne gowna polskiej sceny muzycznej.
METHANOL ADVENTURE TEAM
-
Michael
-
Piotrbaz
a co bys powiedzial jakby przejechal Ivan i Delfin ??
mam pare kontaktow w rzeszowie a oni juz tam wiedza jak ich sciagnac
nie wiem czy dobrze zrozumialem ale z twojej wypowiedzi wynika ze polskiej muzyki wcale nie lubisz.. otoż stawiam pytanie dlaczego.. nie wszystko jest jak mandaryna bądz doda
Lady Punk
T. Love
Myslovitz
ranga tych zespołów pozwala mi mniemac ze 70 % ludzi z tego miliona
przyszło by na muze...
mam pare kontaktow w rzeszowie a oni juz tam wiedza jak ich sciagnac
nie wiem czy dobrze zrozumialem ale z twojej wypowiedzi wynika ze polskiej muzyki wcale nie lubisz.. otoż stawiam pytanie dlaczego.. nie wszystko jest jak mandaryna bądz doda
Lady Punk
T. Love
Myslovitz
ranga tych zespołów pozwala mi mniemac ze 70 % ludzi z tego miliona
może by tak jak za starych dobrych czasów z glosnikow poplynelo:
"Chciał bym cię mydlić mydełkiem Fa
byłoby fajnie siabadabada
jeśli się zgodzisz na to spotkanie
pomachaj ręką mi na ekranie.
Siabada, siaba da ty i ja
mydełko Fa,
siabada, ty i ja ty i ja