Na kogo oddać głos w zblizających się wyborach???

żużel w Lublinie

Najlepszym kandydatem na prezydenta Lublina jest:

Czas głosowania minął 16 października 2006, o 19:39

Kowalski Marian
4
5%
Mańka Andrzej
1
1%
Pruszkowski Andrzej
4
5%
Sęk Jan
4
5%
Sienkiewicz Dariusz
0
Brak głosów
Sierakowska Izabela
12
15%
Wasilewski Adam
17
22%
Wojciechowski Zbigniew
37
47%

Liczba głosów: 79

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#551 Postautor: Cooper » 13 listopada 2006, o 23:55

jataman21 pisze:
Ludzie czy wy nie widzicie co to PiS robi w tym kraju

Dorośniesz to zrozumiesz.

O ile wczesniej nie uciekniesz z tego kraju 8)
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
marcin_lub
Junior

#552 Postautor: marcin_lub » 13 listopada 2006, o 23:57

Cooper pisze:
jataman21 pisze:
Ludzie czy wy nie widzicie co to PiS robi w tym kraju

Dorośniesz to zrozumiesz.

O ile wczesniej nie uciekniesz z tego kraju 8)

Nie chcem ale chyba bedem musiał... :roll:

Awatar użytkownika
volf

#553 Postautor: volf » 14 listopada 2006, o 00:09

Cooper pisze:
Tak calkiem serio, to zyczylbym sobie tez takich rzadow w Polsce, czyli PO+SLD+UP+SDPL+PD. Calkiem sensowna koalicja, duzo fachowcow we wszystkich partiach, zero oszlomstwa, no i wielkich skokow na stolki by nie bylo, bo musieliby po rowno podzielic miedzy wszystkich.

A możesz mnie oświecić jakich fachowców masz na myśli :?: :?: :twisted: :twisted: , pewnie Pana pułkownika z PO :wink:

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#554 Postautor: Cooper » 14 listopada 2006, o 00:14

O ja akurat fanem PO nie jestem, tylo poszedlem na taki kompromis z ta koalicja. A Twoj przyklad swietnie pokazuje, ze w kazdej parti jest jakas czarna owca.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#556 Postautor: Gelo » 14 listopada 2006, o 01:04

Cooper pisze:
Gelo pisze:
Do PZPR nalezalo mnostwo ludzi, np. moj wujek, ktory teraz chetnie by oddal wszystko za PiS 8) :wink:

Nie ma się czym chwalić. Zresztą, Twoje sympatie z komuchami są dosć wyraźne w wiekszosci postów w tym wątku bez jawnej manifestacji.

Poszukaj najpierw w swoim ogrodku, a pozniej dopiero zagladaj do innego. Nie mam sympatii z "komuchami" jak to nazywasz, bo to nie moja kategoria wiekowa, bardziej Twoja, komuchy Cie w koncu wyksztalcily.

Nic o tym nie wiem. Może jakieś szczegóły? Nie trudź się - pomyśl zanim coś chlapniesz, bo znowu sie kompromitujesz. Proponuję żebyś juz nie dyskutował w wątkach o ktorych masz niewielkie pojęcie.
Ostatnio zmieniony 14 listopada 2006, o 08:49 przez Gelo, łącznie zmieniany 1 raz.

Czarek
Trener

#557 Postautor: Czarek » 14 listopada 2006, o 07:46

Cooper pisze:
Czarek pisze:W II turze dla mnie sprawa jasna - wybieram zdecydowanie mniejsze zło tzn. "nie" dla czerwonej Żydówki, a "tak" dla o wiele mniej czerwonego Polaka.

:lol: :lol: :lol:

A nastepny postulat, to rewitalizacja krematorium na Majdanku?

Następny postulat to wprowadzenie przedmiotu logika do polskich szkół (choć dla Ciebie już za późno na naukę). Rozumiem, że wg Ciebie jeśli np. Holender chce głosować na Holendra o podobnych poglądach politycznych, a nie kandydata o inne narodowości czy pochodzeniu o poglądach odmiennych to równa się to powrotowi do zbrodniczych praktyk nazizmu?
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#558 Postautor: Cooper » 14 listopada 2006, o 10:49

Gelo pisze:

Nic o tym nie wiem. Może jakieś szczegóły? Nie trudź się - pomyśl zanim coś chlapniesz, bo znowu sie kompromitujesz. Proponuję żebyś juz nie dyskutował w wątkach o ktorych masz niewielkie pojęcie.

No podstawowke konczyles jeszcze w komunizmie :lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#559 Postautor: luCas » 14 listopada 2006, o 10:58

piotr76 pisze:Jak to śpiewał Kukiz "Wróć że komuno ..... " :) hehehehe jak ktoś słuchał to zrozumie .... :)

Kukiz nagral lepszy kawalek o wiele mowiacym tytule "Wirus SLD". Polecam posluchac, delikatnie mowiac tekst dosc dosadny hehe :lol:
Cooper napisal:
Poszukaj najpierw w swoim ogrodku, a pozniej dopiero zagladaj do innego. Nie mam sympatii z "komuchami" jak to nazywasz, bo to nie moja kategoria wiekowa, bardziej Twoja, komuchy Cie w koncu wyksztalcily.

Komuchy jak ich nazwales ucza do dzis. Najlepszy przyklad to Wydzial Prawa i Administracji UMCS. Lista ich zaslug jest porazajaca. Jeden podpisywal konstytucje stalinowska, drugi dodawal paragraf o przyjazni polsko-radzieckiej, trzeci do dzis powtarza: "Polska Rzeczpospolita Ludowa jest panstwem socjalistycznym" i wychwala Ludowe Wojsko Polskie. WPiA to akurat nie jedyny przyklad. Zeby bylo jasne, nie mowie czy to zle czy dobrze, tylko podaje fakty.
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#560 Postautor: Gelo » 14 listopada 2006, o 11:04

Cooper pisze:
Gelo pisze:

No podstawowke konczyles jeszcze w komunizmie :lol: :lol: :lol:

Niezupełnie. Jestem stary ale nie aż tak :D Załapałem się na tzw. komunizm ale trudno od 10-12 latka wymagać żeby miał świadomość ustroju w jakim żyje.

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#561 Postautor: kdsz » 14 listopada 2006, o 12:09

jataman21 pisze:dlatego PIS musiał brać dno typu Lepper
Nic nie musiał (a właściwie musiało), ale chciał (tzn. chciało) ;)

I jeszcze odpowiedź na stary post, który dopiero teraz przeczytałem:
Zbigniew Pyda pisze:Cztery lata prosperity jeśli zostaną wybrani Ci właściwi
Rozumiem, że masz na myśli prosperity dla polityków, którzy "wejdą" do struktur samorządowych.....
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

Awatar użytkownika
istred
Trener

#562 Postautor: istred » 14 listopada 2006, o 15:04

luCas pisze:Komuchy jak ich nazwales ucza do dzis. Najlepszy przyklad to Wydzial Prawa i Administracji UMCS. Lista ich zaslug jest porazajaca. Jeden podpisywal konstytucje stalinowska, drugi dodawal paragraf o przyjazni polsko-radzieckiej, trzeci do dzis powtarza: "Polska Rzeczpospolita Ludowa jest panstwem socjalistycznym" i wychwala Ludowe Wojsko Polskie. WPiA to akurat nie jedyny przyklad. Zeby bylo jasne, nie mowie czy to zle czy dobrze, tylko podaje fakty.

O, a można prosić o nazwiska tych trzech? :)

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#563 Postautor: luCas » 14 listopada 2006, o 17:52

Chodzilo mi o generalne przedstawienie zagadnienia, a nie sypanie nazwskami lub podawanie dokladnej liczby profesorow/doktorow. To do niczego nie prowadzi. Troche bardziej zainteresowani z pewnoscia wiedza o kogo chodzi.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#565 Postautor: istred » 14 listopada 2006, o 18:17

Ja jestem jednym z tych bardziej zainteresowanych dlatego pytam :)
Wiadomo, wydział WPiA jak cały UMCS i pewnie jeszcze wiele uniwersytetów zdominowany był od 1968 roku przez osoby "poprawne ideowo", co nie oznacza, że to osoby nie są wybitnymi specjalistami w swoich dziedzinach. Minęło raptem 17 lat, a w tym czasie niemożliwe jest wymienienie całej kadry profesorskiej dlatego niewykonalne i moim zdaniem niepotrzebne byłoby wymienienie całej kadry naukowej tylko ze względu na przeszłość.
Osobiście uważam, że głęboko partyjnych osób na WPiA jest obecnie bardzo mało, a wprost przeciwnie, sporo jest osób, które już zasłużyły się dla polskiej demokracji.
Ps. a odnośnie doktorów, asystentów, adiunktów itp, to nie wiem czy nastąpiła jakaś wymiana, ale obecnie są to osoby w ogromnej większości młode, zapewne niezaangażowanie w budowanie Polski Ludowej :wink:
trzeci do dzis powtarza: "Polska Rzeczpospolita Ludowa jest panstwem socjalistycznym"
Trudno się z tym nie zgodzić :)

Awatar użytkownika
istred
Trener

#566 Postautor: istred » 14 listopada 2006, o 18:19

Gawrzyk pisze:mam takie pytanko. widział ktoś gdzieś ranking poparcia dla prezydentów którzy starali się o reelekcję w miestach wojewódzkich? Czy nasz były już prezydent otrzymał najmniejsze poparcie ?
Jeszcze obecny 8) Ja dodam jeszcze jedno pytanie: czy ktoÅ› wie kiedy nowy prezydent obejmuje urzÄ…d?

PvDMich
Kontakt:

#568 Postautor: PvDMich » 14 listopada 2006, o 18:41

ktoś zamierza głosować na Rebecke Staeinbauer vel. Iza Sierakowska :lol: :lol:

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#569 Postautor: luCas » 14 listopada 2006, o 18:44

trzeci do dzis powtarza: "Polska Rzeczpospolita Ludowa jest panstwem socjalistycznym"
Trudno się z tym nie zgodzić Smile

Zamiast tego moze spokojnie mowic : "Rzeczpospolita Polska jest panstwem demokratycznym", a jednak z tego co slyszalem, tego nie robi.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#570 Postautor: istred » 14 listopada 2006, o 18:49

luCas pisze:Zamiast tego moze spokojnie mowic : "Rzeczpospolita Polska jest panstwem demokratycznym", a jednak z tego co slyszalem, tego nie robi.
No... nie bardzo. Rzeczpospolita Polska Ludowa była socjalistyczna, a Rzeczpospolita (bez względu na numerek) demokratyczna. Także jeśli mówi o okresie Polski Ludowej - 1952-89 to nie może powiedzieć o niej demokratyczna.

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#571 Postautor: bkapusta » 14 listopada 2006, o 18:54

Ehhh prawnicy...
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#572 Postautor: luCas » 14 listopada 2006, o 19:04

istred pisze:
luCas pisze:Zamiast tego moze spokojnie mowic : "Rzeczpospolita Polska jest panstwem demokratycznym", a jednak z tego co slyszalem, tego nie robi.
No... nie bardzo. Rzeczpospolita Polska Ludowa była socjalistyczna, a Rzeczpospolita (bez względu na numerek) demokratyczna. Także jeśli mówi o okresie Polski Ludowej - 1952-89 to nie może powiedzieć o niej demokratyczna.

No popatrz nigdy bym nie przypuszczal.Chodzilo mi o cos zupelnie innego. Zamiast podawania przykladow z obecnej konstytucji, deklamuje PRL-owska. Zreszta niewazne, moze to ja sie czepiam :lol:
PS. Przypominam ze ustroj w naszym kraju 1952-89 byl nazwyany demokracja ludowa. hehe :lol:
ps2 koniec pisania o pierdolach, dyskutujmy o wlasciwym wyborze za niecale 2-tygodnie.

Shack
Administrator

#573 Postautor: Shack » 14 listopada 2006, o 19:23

sting126 pisze:Zgadza sie. W dodatku byl jedynym urzedujacym prezydentem, ktory nie zalapal sie do 2. tury.

nie, w szczecinie obecny prezydent dostał jakies grosze, 4-5 %

Awatar użytkownika
istred
Trener

#574 Postautor: istred » 14 listopada 2006, o 19:44

luCas pisze:No popatrz nigdy bym nie przypuszczal.Chodzilo mi o cos zupelnie innego. Zamiast podawania przykladow z obecnej konstytucji, deklamuje PRL-owska. Zreszta niewazne, moze to ja sie czepiam :lol:
PS. Przypominam ze ustroj w naszym kraju 1952-89 byl nazwyany demokracja ludowa. hehe :lol:
ps2 koniec pisania o pierdolach, dyskutujmy o wlasciwym wyborze za niecale 2-tygodnie.

no... tzw. "demokracja ludowa" :wink: Jakkolwiek, nie spotkałem się jak na razie z żadnym profesorem ani doktorem tak otwarcie przyznającym się do sympatii dla socjalizmu, a jeśli chodzi o podawanie przykładów to też nie zauważyłem jakiejś tendencji.
Odnośnie obecnych wyborów to chyba nikt nie ma wątpliwości, że wygra Wasilewski. Miejmy nadzieje, że w przyszłych wyborach i my wybierzemy ponownie prezydenta już w pierwszej turze.