jataman21 pisze:Ludzie czy wy nie widzicie co to PiS robi w tym kraju
Dorośniesz to zrozumiesz.
O ile wczesniej nie uciekniesz z tego kraju
Cooper pisze:
Tak calkiem serio, to zyczylbym sobie tez takich rzadow w Polsce, czyli PO+SLD+UP+SDPL+PD. Calkiem sensowna koalicja, duzo fachowcow we wszystkich partiach, zero oszlomstwa, no i wielkich skokow na stolki by nie bylo, bo musieliby po rowno podzielic miedzy wszystkich.
Cooper pisze:Gelo pisze:Do PZPR nalezalo mnostwo ludzi, np. moj wujek, ktory teraz chetnie by oddal wszystko za PiS![]()
Nie ma się czym chwalić. Zresztą, Twoje sympatie z komuchami są dosć wyraźne w wiekszosci postów w tym wątku bez jawnej manifestacji.
Poszukaj najpierw w swoim ogrodku, a pozniej dopiero zagladaj do innego. Nie mam sympatii z "komuchami" jak to nazywasz, bo to nie moja kategoria wiekowa, bardziej Twoja, komuchy Cie w koncu wyksztalcily.
Cooper pisze:Czarek pisze:W II turze dla mnie sprawa jasna - wybieram zdecydowanie mniejsze zło tzn. "nie" dla czerwonej Żydówki, a "tak" dla o wiele mniej czerwonego Polaka.
:lol: :lol: :lol:
A nastepny postulat, to rewitalizacja krematorium na Majdanku?
Gelo pisze:
Nic o tym nie wiem. Może jakieś szczegóły? Nie trudź się - pomyśl zanim coś chlapniesz, bo znowu sie kompromitujesz. Proponuję żebyś juz nie dyskutował w wątkach o ktorych masz niewielkie pojęcie.
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
piotr76 pisze:Jak to śpiewał Kukiz "Wróć że komuno ..... "hehehehe jak ktoś słuchał to zrozumie ....
Poszukaj najpierw w swoim ogrodku, a pozniej dopiero zagladaj do innego. Nie mam sympatii z "komuchami" jak to nazywasz, bo to nie moja kategoria wiekowa, bardziej Twoja, komuchy Cie w koncu wyksztalcily.
Cooper pisze:Gelo pisze:
Nic o tym nie wiem. Może jakieś szczegóły? Nie trudź się - pomyśl zanim coś chlapniesz, bo znowu sie kompromitujesz. Proponuję żebyś juz nie dyskutował w wątkach o ktorych masz niewielkie pojęcie.
No podstawowke konczyles jeszcze w komunizmie![]()
![]()
Nic nie musiał (a właściwie musiało), ale chciał (tzn. chciało)jataman21 pisze:dlatego PIS musiał brać dno typu Lepper
Rozumiem, że masz na myśli prosperity dla polityków, którzy "wejdą" do struktur samorządowych.....Zbigniew Pyda pisze:Cztery lata prosperity jeśli zostaną wybrani Ci właściwi
luCas pisze:Komuchy jak ich nazwales ucza do dzis. Najlepszy przyklad to Wydzial Prawa i Administracji UMCS. Lista ich zaslug jest porazajaca. Jeden podpisywal konstytucje stalinowska, drugi dodawal paragraf o przyjazni polsko-radzieckiej, trzeci do dzis powtarza: "Polska Rzeczpospolita Ludowa jest panstwem socjalistycznym" i wychwala Ludowe Wojsko Polskie. WPiA to akurat nie jedyny przyklad. Zeby bylo jasne, nie mowie czy to zle czy dobrze, tylko podaje fakty.
Trudno się z tym nie zgodzićtrzeci do dzis powtarza: "Polska Rzeczpospolita Ludowa jest panstwem socjalistycznym"
Jeszcze obecnyGawrzyk pisze:mam takie pytanko. widział ktoś gdzieś ranking poparcia dla prezydentów którzy starali się o reelekcję w miestach wojewódzkich? Czy nasz były już prezydent otrzymał najmniejsze poparcie ?
trzeci do dzis powtarza: "Polska Rzeczpospolita Ludowa jest panstwem socjalistycznym"
Trudno się z tym nie zgodzić Smile
No... nie bardzo. Rzeczpospolita Polska Ludowa była socjalistyczna, a Rzeczpospolita (bez względu na numerek) demokratyczna. Także jeśli mówi o okresie Polski Ludowej - 1952-89 to nie może powiedzieć o niej demokratyczna.luCas pisze:Zamiast tego moze spokojnie mowic : "Rzeczpospolita Polska jest panstwem demokratycznym", a jednak z tego co slyszalem, tego nie robi.
istred pisze:No... nie bardzo. Rzeczpospolita Polska Ludowa była socjalistyczna, a Rzeczpospolita (bez względu na numerek) demokratyczna. Także jeśli mówi o okresie Polski Ludowej - 1952-89 to nie może powiedzieć o niej demokratyczna.luCas pisze:Zamiast tego moze spokojnie mowic : "Rzeczpospolita Polska jest panstwem demokratycznym", a jednak z tego co slyszalem, tego nie robi.
luCas pisze:No popatrz nigdy bym nie przypuszczal.Chodzilo mi o cos zupelnie innego. Zamiast podawania przykladow z obecnej konstytucji, deklamuje PRL-owska. Zreszta niewazne, moze to ja sie czepiam![]()
PS. Przypominam ze ustroj w naszym kraju 1952-89 byl nazwyany demokracja ludowa. hehe
ps2 koniec pisania o pierdolach, dyskutujmy o wlasciwym wyborze za niecale 2-tygodnie.