Rafał Klimek

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#551 Postautor: Gelo » 25 sierpnia 2006, o 08:45

Torsen pisze:Po pierwsze, moim zdaniem, Gelo nie stawia przed Klimkiem żadnych wymagań, tylko ocenia jego zdobycz punktową - a to nie jest to samo. Wymagania może mu stawiać trener, albo ojciec, kibice zaś oglądają, oceniają i komentują między sobą zawody sportowe.

Dokładnie o to mi chodzi. W Krośnie Rafał zapunktował na.. Dądeli i Polaku... - w Grudziądzu - bez punktów. Jeżeli takie osiągnięcia na najsłabszych w końcu drużynach w lidze są potwierdzeniem wielkiego talentu - to ja nie mam wiecej pytań.

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#552 Postautor: mikas » 25 sierpnia 2006, o 09:47

Torsen pisze:I tyle właśnie zrobił Gelo - przywołał wyniki, skonfrontował z innymi wynikami i postawił tezę, z którą trudno polemizować, ponieważ stanowi ona proste stwiedzenie faktu, że są w Polsce lepsi. Może kiedyś Rafał udowodni, że tak nie jest. Ale na razie ktoś inny robi lepsze wyniki, choćby wspomniany Sajfutdinow i po co udawać, że jest inaczej?

Ale czy w którymkolwiek momencie w dyskusji ktoś napisał że Rafał jest najlepszy ?? Że jest lepszy od Sajfutdinowa czy np. Stachyry?? Po co wkładasz komuś w usta słowa których nie wypowiedział?? Czy Regdal czy ktoś inny stwierdzał takie fakty i pisał że Rafał jest najlepszy??
Nie :!:
Regdal przywołał jedynie opinie ludzi którzy widzieli Rafała na zgrupowaniu kadry i ocenili go jako wyróżniającego się tam zawodnika. I również tak jak Gelo przytoczył fakty z którymi nie sposób dyskutować. I nie widze powodu aby na podstawie samych suchych wyników z tego zgrupowania dyskredytowac wypowiedzi ludzi (tak jak to próbował robic Gelo ) którzy na tym zgrupowaniu Rafała jade widzieli i na pewno mogą lepiej tą jazde ocenić niż my na podstawie suchych wyników z internetu.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#553 Postautor: Lublin_Fan » 25 sierpnia 2006, o 10:18

Gelo pisze:Niech sie skupi na wygrywaniu z niejakim Vaculikiem (lat 16!!!), bo w Krośnie się nie udało.

A w Lublinie zapewne uda siÄ™ bez problemu.

W takich sytuacjach uwielbiach statystyki - Klimek odjechał 23 biegi w 6 meczach. Zdecydowanie nie jest to jeszcze czas na wymaganie regularnych punktów.

Pozdr.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#554 Postautor: Gelo » 25 sierpnia 2006, o 11:18

Lublin_Fan pisze:
Gelo pisze:Niech sie skupi na wygrywaniu z niejakim Vaculikiem (lat 16!!!), bo w Krośnie się nie udało.

A w Lublinie zapewne uda siÄ™ bez problemu.

W takich sytuacjach uwielbiach statystyki - Klimek odjechał 23 biegi w 6 meczach. Zdecydowanie nie jest to jeszcze czas na wymaganie regularnych punktów.
Pozdr.

A kimże ja jestem że mam czegoś wymagać? Ja tylko wyrażam swoją kibicowską opinię - jestem rozczarowany postawą Rafała w meczach z Krosnem i Grudziądzem. Wyniki turniejów zaplecza kadry też nie powalają na kolana. Nikt nie mówi o wygrywaniu ze Staszkiem czy Krzyżaniakiem, ale z rówieśnikami powinien sobie już radzić. A bywa z tym różnie. Żeby uprzedzić dalsze dywagacje - to oczywiście tylko i wyłącznie moje subiektywne zdanie. A ponieważ jest kilka ważniejszych wątków dotyczących lubelskiego żużla, ze spokojem będę przyglądał się postępom Rafała i mam nadzieje, że takowe nastąpią. Czego wszystkim serdecznie życzę.

Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#555 Postautor: Regdal » 25 sierpnia 2006, o 23:34

A kimże ja jestem że mam czegoś wymagać?

To po co piszesz na tym forum,że on powinien robić po 5-6 punktów w meczach ligowych.

Ja tylko wyrażam swoją kibicowską opinię - jestem rozczarowany postawą Rafała w meczach z Krosnem i Grudziądzem.

Nie znasz okoliczności,więc nie wypowiadaj się na temat wyników w tych meczach.

Wyniki turniejów zaplecza kadry też nie powalają na kolana.

Wyniki nie zawsze odzwierciedlają postawę na torze,czasem bywa tak,że ktoś prowadzi w wyścigu przez 4 okrążenia a potem w wyniku defektu przyjeżdża na metę jako ostatni,podczas pobytu w Rybniku pierwszego dnia w jednym z silników (lepiej spasowanym) zerwał się łańcuch rozrządu,drugiego dnia zatarł się najlepszy silnik,ale ty jesteś tak uparty w swoich poglądach,że interesują cie tylko wyniki,gratuluję fachowej i merytorycznej oceny, w końcu oko kibica lepiej wszystko widzi.
Może nie powinienem tego pisać,ale Rafał już zaczyna wygrywać starty i pierwszy wiraż z potencjalnie lepszymi od siebie zawodnikami i wiezie ich przez trzy kółka(tak było w Rybniku z Hlibem,Buczkowskim,Szczepaniakiem czy Stachyrą) ale jak można dowieść wygraną do mety,skoro jedzie się na rezerwowym motocyklu.

ale z rówieśnikami powinien sobie już radzić. A bywa z tym różnie.

Polecam analizę wyników z Rybnika,tam widać wyraźnie,że lubelski 16-tolatek przywiózł o wiele starszych i bardziej doświadczonych od siebie Jamrożego,Zielińskiego,Liberskiego,Szewczykowskiego,Mitkę,a także wiózł Pawlaszczyka (który najechał Rafałowi na tylne koło i został wykluczony),czy Druchniaka.

Dokładnie tak jak napisałeś ,jest wiele ważniejszych wątków,więc dobrze,że sam sobie zakładasz spokojne przyglądanie wynikom i postępom Klimka na torach żużlowych.Już w najbliższą niedzielę kolejna okazja.
"Bez mózgowa,szowinistyczna,szarańcza,na internetowych forach" - Bartłomiej Czekański

www.wolinski.com.pl

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#556 Postautor: Gelo » 26 sierpnia 2006, o 15:07

To po co piszesz na tym forum,że on powinien robić po 5-6 punktów w meczach ligowych.
Żeby wyrazić swoje ubolewanie że jezdzi słabiej niż sie mozna było spodziewać.
Nie znasz okoliczności,więc nie wypowiadaj się na temat wyników w tych meczach.

Ty nie znasz okoliczności moich wpisów wiec sie nie wypowiadaj. Ja widzę kwity - nie wygrał z żadnym nawet średnim żużlowcem.
Wyniki nie zawsze odzwierciedlają postawę na torze,czasem bywa tak,że ktoś prowadzi w wyścigu przez 4 okrążenia...

Plepleple. Komu Ty to wciskasz? I po co?
ty jesteś tak uparty w swoich poglądach,że interesują cie tylko wyniki,gratuluję fachowej i merytorycznej oceny, w końcu oko kibica lepiej wszystko widzi.

Rozumiem Twoje zdenerwowanie, bo niestety wyniki Rafała są na razie bardzo średnie, by nie powiedzieć słabe. Dlatego będziesz plótł w kólko jakieś bzdury żeby odwrócić uwagę od tej podstawowej kwestii.
Może nie powinienem tego pisać,ale Rafał już zaczyna wygrywać starty i pierwszy wiraż z potencjalnie lepszymi od siebie zawodnikami i wiezie ich przez trzy kółka(tak było w Rybniku z Hlibem,Buczkowskim,Szczepaniakiem czy Stachyrą) ale jak można dowieść wygraną do mety,skoro jedzie się na rezerwowym motocyklu.

No i co z tego? Bieg trwa cztery okrążenia.
Dokładnie tak jak napisałeś ,jest wiele ważniejszych wątków,więc dobrze,że sam sobie zakładasz spokojne przyglądanie wynikom i postępom Klimka na torach żużlowych.Już w najbliższą niedzielę kolejna okazja.

Tak zakładam dlatego proponuje skończyć tą dyskusję, bo staje się żenująca. I prowadzi donikąd. Od Ciebie jako zaślepioneo trudno oczekwiać obiektywnej oceny faktów, czy nawet krytyki. Mnie z kolei przekonać do Rafała może tylko jego lepsza jazda, a nie jakieś śmieszne rozważania kogoś z jego przybocznej świty.

Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#557 Postautor: Regdal » 26 sierpnia 2006, o 23:35

Szkoda mi ciebie i twoich szarych komórek,bo przy odrobinie dobrej woli mógłbyś być nawet przyzwoitym kibicem,a tak jesteś zwykłym malkontentem czarnego sportu bazującym na wymyślonych przez siebie schematach,które oczywiście nie mają nic wspólnego z rzeczywistością.

Bye ,bye,bye...
"Bez mózgowa,szowinistyczna,szarańcza,na internetowych forach" - Bartłomiej Czekański

www.wolinski.com.pl

Awatar użytkownika
vadik
Junior

#558 Postautor: vadik » 27 sierpnia 2006, o 00:01

a ja w wiÄ™kszoÅ›ci z tych kwestii zgodzÄ™ siÄ™ z Gelem i popieram jego zdanie. Co do wypowiedzi Regdala to siÄ™ nie dziwie… taka rola menadżera…, ale czy aby na pewno… :?

PS – PowinieneÅ› szanować zdanie innych, a nie od razu ich znieważać. Bycie menadżerem zobowiÄ…zuje. Nie każdy wychwala RafaÅ‚a pod niebiosa… i czy to źle :?: Wydaje mi siÄ™, że dla Ciebie tak.

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#559 Postautor: Torsen » 27 sierpnia 2006, o 01:34

mikas pisze:
Torsen pisze:I tyle właśnie zrobił Gelo - przywołał wyniki, skonfrontował z innymi wynikami i postawił tezę, z którą trudno polemizować, ponieważ stanowi ona proste stwiedzenie faktu, że są w Polsce lepsi. Może kiedyś Rafał udowodni, że tak nie jest. Ale na razie ktoś inny robi lepsze wyniki, choćby wspomniany Sajfutdinow i po co udawać, że jest inaczej?

Ale czy w którymkolwiek momencie w dyskusji ktoś napisał że Rafał jest najlepszy ?? Że jest lepszy od Sajfutdinowa czy np. Stachyry?? Po co wkładasz komuś w usta słowa których nie wypowiedział?? Czy Regdal czy ktoś inny stwierdzał takie fakty i pisał że Rafał jest najlepszy??

A czy ja gdzieś napisałem, że tak stwierdził? Udowodnij, że wkładam mu w usta słowa, których nie powiedział... - w ten sposób możemy dyskutować bez końca i bez większego sensu, bo z dala od meritum.
Regdal reaguje dość żywiołowo na każde krytyczne słowo pod adresem Rafała, wypowiedziane przez niektórych forumowiczów i sam, stosując powyższą technikę dyskutowania, mija się z meritum, bo odpowiada na wyimaginowany atak.
Klimek słabo lub przeciętnie zapunktował przy kilku okazjach. W międzyczasie Sajfutdinow na oczach całej Polski objechał mistrza jak furmanę. Czy pewne pytania nie są w takiej sytuacji naturalną konsekwencją faktów? Nie widzę, by gdzieś tutaj ktoś na poważnie kwestionował kompetencje Klimka, dlatego cytowanie Chomskich i innych może powodować wesołość...
Nie zrozum mnie źle. Osobiście bardzo chętnie czytam tego rodzaju wypowiedzi i wbrew temu, co z jakichś powodów wszyscy chcą "wymusić", mam nadzieję, że Regdal nie zrezygnuje z pisania na forum. Świeże wiadomości zawsze są ciekawe, ale w tym kontekście naprawdę trudno zachować powagę. Przypomina się "a u was to Murzynów biją".
Regdal przywołał jedynie opinie ludzi którzy widzieli Rafała na zgrupowaniu kadry i ocenili go jako wyróżniającego się tam zawodnika. I również tak jak Gelo przytoczył fakty z którymi nie sposób dyskutować. I nie widze powodu aby na podstawie samych suchych wyników z tego zgrupowania dyskredytowac wypowiedzi ludzi (tak jak to próbował robic Gelo ) którzy na tym zgrupowaniu Rafała jade widzieli i na pewno mogą lepiej tą jazde ocenić niż my na podstawie suchych wyników z internetu.

Na obecnym etapie kariery Rafała, od liczby punktów przy nazwisku na pewno ważniejsze jest to, co mówią o nim fachowcy. Wątpię, by ktokolwiek chciał z tym polemizować. Ale będąc sportowcem trudno uciec od porównań. Jeśli zaś nie to jest problemem (niechęć do porównań), to warto się zastanowić, co nim jest i z czym się polemizuje. Od razu dodam, że jeśli z faktami, to niedobrze. A jeśli z opiniami, to do tego właśnie służy forum.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#560 Postautor: $korzen$ » 27 sierpnia 2006, o 10:29

Regdal pisze:Szkoda mi ciebie i twoich szarych komórek,bo przy odrobinie dobrej woli mógłbyś być nawet przyzwoitym kibicem,a tak jesteś zwykłym malkontentem czarnego sportu bazującym na wymyślonych przez siebie schematach,które oczywiście nie mają nic wspólnego z rzeczywistością.

Bye ,bye,bye...

Jak to nie maja ? Gelo praktycznie wszystko popiera faktami ktore maja miejsce. Ja podobnie jak Cristiano popieram Gela, czytajac twoje wypowiedzi mam wrazenie ze opierasz sie na swoim chorym "widzi mi sie" Jak narazie z chmurki "Klimek-Team" mamy maly deszcz. Natomiast fakty ze na jakims tam turniejku Klimek przez 3 okrazenia wiozl Buczkowskiego czy Hliba sa smieszne, tymbardziej ze w meczu ligowym nie pokonal nikogo znaczacego, a nawet sredniaka. No i o meczarniach z Dadela nie wspomne. Tyle tym w temacie, troche wiecej szacunku i powagi. Turniej/Trening a spotkanie ligowe to dwa rozne swiaty.

Ge(L)o
Trener

#561 Postautor: Ge(L)o » 27 sierpnia 2006, o 10:49

Jak to nie pokonał średniaka ?
Łukaszewski, Fijałkowski, juniorzy z Gorzowa ?
Dzisiaj dojdzie do tej listy paru z Krosna.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#562 Postautor: $korzen$ » 27 sierpnia 2006, o 11:03

To sa zuzlowe odpady, zwlaszcza ten pierwszy.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#563 Postautor: Gelo » 27 sierpnia 2006, o 11:27

Ge(L)o pisze:Jak to nie pokonał średniaka ?
Łukaszewski, Fijałkowski, juniorzy z Gorzowa ?
Dzisiaj dojdzie do tej listy paru z Krosna.

Nie może być inaczej - na kim ma punktować jak nie u siebie na Krośnie i Grudziądzu?

Ge(L)o
Trener

#564 Postautor: Ge(L)o » 27 sierpnia 2006, o 12:28

A z kim ma wygrywać ? Z Walaskiem, Węgrzykiem, Staszewskim, Jędrzejakiem ? Nie mówiac o obcokrajowcach.

Awatar użytkownika
neir1
Szkółkowicz

#565 Postautor: neir1 » 27 sierpnia 2006, o 14:26

Gelu jak czytam twoje wypociny to az smutno sie robi czymu sie czepiles chlopaka ?? zazdroscisz mu talentu jakies niespelnione ambicje???? moze chciales byc kiedys zuzlowce i zabraklo talentu???? i teraz musisz sobie na innych odbijac, a czy Łukaszewski to padlina??? mysle ze nie
"I tak pojdziesz do piekla wszyscy pojdziecie do piekla hahahahahahah ;)"

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#566 Postautor: Gelo » 27 sierpnia 2006, o 15:09

neir1 pisze:Gelu jak czytam twoje wypociny to az smutno sie robi czymu sie czepiles chlopaka ??

To sie rozpłacz jak Ci smutno.

Krystian_LBN

#567 Postautor: Krystian_LBN » 27 sierpnia 2006, o 19:16

Dzisiejczy występ Klimka oceniam na slabo 4+1 myślałem że zdobendzie z 6 punktów
pozdro

Awatar użytkownika
Dj_Korgi
Senior
Kontakt:

#568 Postautor: Dj_Korgi » 27 sierpnia 2006, o 19:23

Krystian_LBN pisze:Dzisiejczy występ Klimka oceniam na slabo 4+1 myślałem że zdobendzie z 6 punktów
pozdro
zbobyłby gdyby go nasz kochany Jacuś Rempała nie wywoził :twisted:

kylong
Junior
Kontakt:

#569 Postautor: kylong » 27 sierpnia 2006, o 19:35

Krystian_LBN pisze:Dzisiejczy występ Klimka oceniam na slabo 4+1 myślałem że zdobendzie z 6 punktów
pozdro

a byłeś na meczu??
Nie odnajdzie więcej nas ta druga liga...!

Awatar użytkownika
Portek
Senior

#570 Postautor: Portek » 27 sierpnia 2006, o 21:00

Ge(L)o pisze:Dzisiaj dojdzie do tej listy paru z Krosna.

No i kto doszedł? :roll:

Ge(L)o
Trener

#571 Postautor: Ge(L)o » 27 sierpnia 2006, o 21:24

Dądela z Bębnem :P
Nie, no nikt nie doszedł... Nie lubię gdybać, ale co tam : gdyby pewien doświadczony zawodnik w barwach lubelskiej drużyny nie wiózł partnera z pary w płot tudzież oszczędził mu szpryc na pierwszym łuku, a mu pomogł (albo chociaż nie przeszkadzał) ktoś by doszedł.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#572 Postautor: Gelo » 27 sierpnia 2006, o 22:00

Zawsze to podkreślam - trzeba troche wyścigów w życiu zobaczyć, żeby się na tym w miarę znać... Nie powiem, żebym był szczęśliwy, że wyszło na moje. Przed meczem byłbym sie w stanie założyć, że Rafał walnie 8 punktów lub więcej. Szkoda, myslalem, że chociaż na Ślączkę wystarczy. W końcu jechał u siebie. I na tym kończę komentowanie postawy jednego z naszych młodzieżowców.

Ge(L)o
Trener

#573 Postautor: Ge(L)o » 27 sierpnia 2006, o 22:52

O jak dobrze.

Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#574 Postautor: Regdal » 27 sierpnia 2006, o 23:03

Ja również się cieszę,że wreszcie ten merytorycznie piszący znawca wreszcie zamilknie chociaż w tym temacie.

www.wolinski.com.pl

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#575 Postautor: Gelo » 27 sierpnia 2006, o 23:14

Regdal pisze:Ja również się cieszę,że wreszcie ten merytorycznie piszący znawca wreszcie zamilknie chociaż w tym temacie.

Prawda jest niewygodna - prawda? :twisted: Nie dziwie sie