A kimże ja jestem że mam czegoś wymagać?
To po co piszesz na tym forum,że on powinien robić po 5-6 punktów w meczach ligowych.
Ja tylko wyrażam swoją kibicowską opinię - jestem rozczarowany postawą Rafała w meczach z Krosnem i Grudziądzem.
Nie znasz okoliczności,więc nie wypowiadaj się na temat wyników w tych meczach.
Wyniki turniejów zaplecza kadry też nie powalają na kolana.
Wyniki nie zawsze odzwierciedlają postawę na torze,czasem bywa tak,że ktoś prowadzi w wyścigu przez 4 okrążenia a potem w wyniku defektu przyjeżdża na metę jako ostatni,podczas pobytu w Rybniku pierwszego dnia w jednym z silników (lepiej spasowanym) zerwał się łańcuch rozrządu,drugiego dnia zatarł się najlepszy silnik,ale ty jesteś tak uparty w swoich poglądach,że interesują cie tylko wyniki,gratuluję fachowej i merytorycznej oceny, w końcu oko kibica lepiej wszystko widzi.
Może nie powinienem tego pisać,ale Rafał już zaczyna wygrywać starty i pierwszy wiraż z potencjalnie lepszymi od siebie zawodnikami i wiezie ich przez trzy kółka(tak było w Rybniku z Hlibem,Buczkowskim,Szczepaniakiem czy Stachyrą) ale jak można dowieść wygraną do mety,skoro jedzie się na rezerwowym motocyklu.
ale z rówieśnikami powinien sobie już radzić. A bywa z tym różnie.
Polecam analizę wyników z Rybnika,tam widać wyraźnie,że lubelski 16-tolatek przywiózł o wiele starszych i bardziej doświadczonych od siebie Jamrożego,Zielińskiego,Liberskiego,Szewczykowskiego,Mitkę,a także wiózł Pawlaszczyka (który najechał Rafałowi na tylne koło i został wykluczony),czy Druchniaka.
Dokładnie tak jak napisałeś ,jest wiele ważniejszych wątków,więc dobrze,że sam sobie zakładasz spokojne przyglądanie wynikom i postępom Klimka na torach żużlowych.Już w najbliższą niedzielę kolejna okazja.