Dużo jeszcze oczywiście może się zdarzyć (np.nasza porażka u siebie z Grudziądzem albo/i z Łodzią), ale jak nie będzie katastrofy, to ostatnie dwa miejsca powinny przypaść Rybnikowi i Łotyszom. Plan minimum to punkt w Rybniku, co dalej będzie dawało nam spory komfort i spokój przed następnymi meczami.
ROW Rybnik-MOTOR Lublin 15.06.2014 godz. 17.00
-
Zaratustra
- Kadrowicz
Re: ROW Rybnik-MOTOR Lublin 15.06.2014 godz.
Dla mnie również Okoniewski jest lepszym żużlowcem, ale biorąc pod uwagę okoliczności (Szombierski powinien być zdecydowanym liderem Rybnika, bo ma małą konkurencję w ekipie i za kolegą z drużyny nie powinien przyjeżdżać), mogą jeździć w lidze na podobnym poziomie. Tak mi się przynajmniej wydaje 
Dużo jeszcze oczywiście może się zdarzyć (np.nasza porażka u siebie z Grudziądzem albo/i z Łodzią), ale jak nie będzie katastrofy, to ostatnie dwa miejsca powinny przypaść Rybnikowi i Łotyszom. Plan minimum to punkt w Rybniku, co dalej będzie dawało nam spory komfort i spokój przed następnymi meczami.
Moim zdaniem też Okoń jest lepszy od Szuminy. Wydaje mi się że Okoniewski zawsze był pewniejszy, w przeciwieństwie do Szombierskiego. Ten drugi równie dobrze może zrobić komplet jak i pojechać piach. Przecież u nas na ćwiartce IMP też nikt się nie spodziewał że tak wystrzeli a był blisko kompletu. Tylko po to żeby kilka dni później zrobić w Gorzowie 0,d.
Wierzę że nawet z Rafałem jesteśmy w stanie tam wygrać. Przy jednym punkcie juniorów wystarczy że każdy senior zrobi średnio po 9 pkt. Każdy z nich pokazał że stać go nawet na więcej.
Jeszcze dwie kwestie.
Po pierwsze skład Rybnika jest tak słaby, że jakby taki był w Lublinie to przed każdym meczem modlilibyśmy się o 35 pkt. Tylko Michał Szczepaniak i Kacper Woryna mają średnie powyżej 2,0 u siebie. North-1,7; Czałow-1,8; Bridger-1,7. No a Harris, którego tak się boimy - równe 1,200... Stachyrę i Chromika pomijam z oczywistych powodów.
Po drugie przywołam jeszcze raz mecz Rybnika z Orłem. Dla Łodzian dwóch zawodników zdobyło 29 punktów. Ekstremalnie rzadko się zdarza żeby dwóch zawodników na wyjeździe zdobyło po komplecie. A przecież Watta w obecnej formie też stać tam na komplet. Wystarczy, że reszta dorzuci swoje i będziemy walczyć o zwycięstwo.
Mamy mocny wyrównany skład, wygraliśmy w Grudziądzu z Ułamkami, Okoniami, Nermarkami i Karpowami. A teraz boimy się Northa, Czałowa i słabego Harrisa? Dodatkowo rozjechaliśmy ROW u siebie. Co jeszcze musi się zdarzyć żebyście uwierzyli w zwycięstwo w Rybniku?
Wierzę że nawet z Rafałem jesteśmy w stanie tam wygrać. Przy jednym punkcie juniorów wystarczy że każdy senior zrobi średnio po 9 pkt. Każdy z nich pokazał że stać go nawet na więcej.
Jeszcze dwie kwestie.
Po pierwsze skład Rybnika jest tak słaby, że jakby taki był w Lublinie to przed każdym meczem modlilibyśmy się o 35 pkt. Tylko Michał Szczepaniak i Kacper Woryna mają średnie powyżej 2,0 u siebie. North-1,7; Czałow-1,8; Bridger-1,7. No a Harris, którego tak się boimy - równe 1,200... Stachyrę i Chromika pomijam z oczywistych powodów.
Po drugie przywołam jeszcze raz mecz Rybnika z Orłem. Dla Łodzian dwóch zawodników zdobyło 29 punktów. Ekstremalnie rzadko się zdarza żeby dwóch zawodników na wyjeździe zdobyło po komplecie. A przecież Watta w obecnej formie też stać tam na komplet. Wystarczy, że reszta dorzuci swoje i będziemy walczyć o zwycięstwo.
Mamy mocny wyrównany skład, wygraliśmy w Grudziądzu z Ułamkami, Okoniami, Nermarkami i Karpowami. A teraz boimy się Northa, Czałowa i słabego Harrisa? Dodatkowo rozjechaliśmy ROW u siebie. Co jeszcze musi się zdarzyć żebyście uwierzyli w zwycięstwo w Rybniku?
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
-
Zaratustra
- Kadrowicz
No nazwiska nie jeżdżą
Nie baliśmy się w Łodzi Puszakowskiego, dziadka Zorro, czy młodego Drabika, a zrobili nas na szaro
Myślę, że "bezpiecznie" jest nastawić się na bonus, a jak okoliczności meczowe pozwolą, to i zaczniemy wierzyć w zwycięstwo 
Popatrzcie lepiej na rozkład jazdy , 4 wyjazdy i praktycznie nic do wygrania , a w domu Grudziądz,Łódź,Daugavpils
może zatem się okazać że mecz Kmż-Lokomotiv będzie meczem o 7-8 miejsce a co idzie o spadek/baraż
Co do meczu w Rybniku to myślę że raczej bonusa nie zrobimy , no chyba że pomogą nam defekty gospodarzy
może zatem się okazać że mecz Kmż-Lokomotiv będzie meczem o 7-8 miejsce a co idzie o spadek/baraż
Co do meczu w Rybniku to myślę że raczej bonusa nie zrobimy , no chyba że pomogą nam defekty gospodarzy
Szumina niech sobie trzasnie i 15 pkt to sobie zarobi:) to sa zawody druzynowe wiec bonus to jest plan minimum na niedziele:)
Może to zabrzmi śmiesznie ale... jak jesteśmy pewni przegranej to jest na odwrót
.Więc myślę ze ten mecz przegramy do 30 
Kobieta, która jęczy w nocy, nie warczy w dzień
GeloSMT Swiat na trzeżwo jest nie do przyjęcia.;p
GeloSMT Swiat na trzeżwo jest nie do przyjęcia.;p
- Łoptymista
- Trener
janek pisze:http://www.sportowefakty.pl/zuzel/446260/rafal-szombierski-wraca-do-klubu-z-rybnika
No to srogi łomot Nas czeka w niedzielę.
Szombierski, Harris i juniorzy wygrają niedzielny mecz.
Auć.
To może być przykry mecz dla naszych. Rybnik z nożem na gardle i Szuminą w składzie będzie zupełnie inną drużyną, szczególnie u siebie. Szkoda. Mogli poczekać z tym kontraktem jeszcze tydzień...
Szczerze to Watt na Szumine a reszta naszych chłopków załatwi sprawę więc trzeba od początku dać im po du..ie i mamy miłą niespodziankę 
dobek pisze:Szczerze to Watt na Szumine a reszta naszych chłopków załatwi sprawę więc trzeba od początku dać im po du..ie i mamy miłą niespodziankę
Szczególnie w biegu juniorów.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
Powiem tak! Niektórzy już mecz przegrali na tym forum. Do ku...y nędzy zamiast motywować naszych (wiadomo,że forum jest czytane przez zawodników i działaczy) to już wali pesymizmem na kilometr w imię czego
Ja apeluje aby nasi pojechali do Rybnika tak zmotywowani jakby chodziło o mistrza Polski i żeby tak ich kąsać,napie...ać aż się pos...ją
Jesteśmy TWARDZI!! Niech "małolaty" tylko skóry tanio nie sprzedadzą i dobra nasza! Myślę,że mamy jedność w klubie,ba na pewno jest więc i jak pisał Dumas: "Jeden za wszystkich,wszyscy za jednego...". Tyle w temacie! Jedziemy do Rybnika po zwycięstwo!!!
dobek pisze:Szczerze to Watt na Szumine a reszta naszych chłopków załatwi sprawę więc trzeba od początku dać im po du..ie i mamy miłą niespodziankę
Wyjąłeś mi to z ust! Bałem się Rybnika na wyrost - u nas był to mecz do jednej bramki. W Rybniku sami jeżdżą cienko, więc nie ma tematu. Szumina=Watt ,a reszta dyma ostro koło kompletu. Młodzieżowcy niech się nie przewrócą, i będzie cacy
- Łoptymista
- Trener
Jejku to juz nie mozna napisac co sie mysli?
I tak zawsze czlowiek trzyma kciuki za swoich co nie znaczy, ze czasem miewa sie srake przed meczem. Ja przed tym mam i co

I tak zawsze czlowiek trzyma kciuki za swoich co nie znaczy, ze czasem miewa sie srake przed meczem. Ja przed tym mam i co
Fakty sa takie, ze Szczepaniak, Bridger i Woryna pojada raczej lepiej u siebie niz u nas. Do tego Szumina za Stachyre, no i mamy sytuacje taka, ze wynik jest na pewno kolo remisu, jak nie w plecy. Do tego jeszcze dochodzi pytanie, czy Lampart, Kudriaszov, Cam i Misiek pojada tak jak u nas...? Obstawiam niestety slabszy mecz Andrieja, w Grudziadzu mielismy troche zaciemniony obraz jego formy wyjazdowej (znal tor). 13 punktow Miska (w 5) tez bedzie dla mnie mega wynikiem.
Generalnie, jak sobie tak patrze to mi wychodzi 48:42 dla Rybola
No ale wystarczy troche farta i mamy 3. remis w sezonie, a nawet i zwyciestwo - pod tym wzgledem z nami nic nie wiadomo 
Generalnie, jak sobie tak patrze to mi wychodzi 48:42 dla Rybola
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Kargolo pisze:Moim zdaniem też Okoń jest lepszy od Szuminy. Wydaje mi się że Okoniewski zawsze był pewniejszy, w przeciwieństwie do Szombierskiego. Ten drugi równie dobrze może zrobić komplet jak i pojechać piach. Przecież u nas na ćwiartce IMP też nikt się nie spodziewał że tak wystrzeli a był blisko kompletu. Tylko po to żeby kilka dni później zrobić w Gorzowie 0,d.
Jeszcze dwie kwestie.
wszystko się zgadza tylko, że to nie jest przypadek, że Szombierski zrobił w Gorzowie 0,d