ROW Rybnik-MOTOR Lublin 15.06.2014 godz. 17.00

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Zaratustra
Kadrowicz

Re: ROW Rybnik-MOTOR Lublin 15.06.2014 godz.

#51 Postautor: Zaratustra » 10 czerwca 2014, o 19:48

Dla mnie również Okoniewski jest lepszym żużlowcem, ale biorąc pod uwagę okoliczności (Szombierski powinien być zdecydowanym liderem Rybnika, bo ma małą konkurencję w ekipie i za kolegą z drużyny nie powinien przyjeżdżać), mogą jeździć w lidze na podobnym poziomie. Tak mi się przynajmniej wydaje ;)
Dużo jeszcze oczywiście może się zdarzyć (np.nasza porażka u siebie z Grudziądzem albo/i z Łodzią), ale jak nie będzie katastrofy, to ostatnie dwa miejsca powinny przypaść Rybnikowi i Łotyszom. Plan minimum to punkt w Rybniku, co dalej będzie dawało nam spory komfort i spokój przed następnymi meczami.

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#52 Postautor: Kargolo » 10 czerwca 2014, o 20:03

Moim zdaniem też Okoń jest lepszy od Szuminy. Wydaje mi się że Okoniewski zawsze był pewniejszy, w przeciwieństwie do Szombierskiego. Ten drugi równie dobrze może zrobić komplet jak i pojechać piach. Przecież u nas na ćwiartce IMP też nikt się nie spodziewał że tak wystrzeli a był blisko kompletu. Tylko po to żeby kilka dni później zrobić w Gorzowie 0,d.
Wierzę że nawet z Rafałem jesteśmy w stanie tam wygrać. Przy jednym punkcie juniorów wystarczy że każdy senior zrobi średnio po 9 pkt. Każdy z nich pokazał że stać go nawet na więcej.
Jeszcze dwie kwestie.
Po pierwsze skład Rybnika jest tak słaby, że jakby taki był w Lublinie to przed każdym meczem modlilibyśmy się o 35 pkt. Tylko Michał Szczepaniak i Kacper Woryna mają średnie powyżej 2,0 u siebie. North-1,7; Czałow-1,8; Bridger-1,7. No a Harris, którego tak się boimy - równe 1,200... Stachyrę i Chromika pomijam z oczywistych powodów.
Po drugie przywołam jeszcze raz mecz Rybnika z Orłem. Dla Łodzian dwóch zawodników zdobyło 29 punktów. Ekstremalnie rzadko się zdarza żeby dwóch zawodników na wyjeździe zdobyło po komplecie. A przecież Watta w obecnej formie też stać tam na komplet. Wystarczy, że reszta dorzuci swoje i będziemy walczyć o zwycięstwo.
Mamy mocny wyrównany skład, wygraliśmy w Grudziądzu z Ułamkami, Okoniami, Nermarkami i Karpowami. A teraz boimy się Northa, Czałowa i słabego Harrisa? Dodatkowo rozjechaliśmy ROW u siebie. Co jeszcze musi się zdarzyć żebyście uwierzyli w zwycięstwo w Rybniku?
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Zaratustra
Kadrowicz

#53 Postautor: Zaratustra » 10 czerwca 2014, o 20:10

No nazwiska nie jeżdżą ;) Nie baliśmy się w Łodzi Puszakowskiego, dziadka Zorro, czy młodego Drabika, a zrobili nas na szaro :) Myślę, że "bezpiecznie" jest nastawić się na bonus, a jak okoliczności meczowe pozwolą, to i zaczniemy wierzyć w zwycięstwo 8)