Tomek Piszcz

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Nazir
Junior

#51 Postautor: Nazir » 29 stycznia 2006, o 14:53

O co te walki, pytam?
Czy aż tak żałujecie, że pseudugwiazdor nie został w Lublinie?
Przyznajmy szczerze, że większość kibiców nie chciała w nadchodzącym sezonie ogladać przeciętniaka, którego (w jego własnym mniemaniu) należy szanować i powdziwiać jego "talent".
Zawiódł raz, zawiódł drugi... nic dziwnego, że wstyd było mu się w klubie pokazywać. A to czy "warszawską" podpisał w Lublinie czy w Rzeszowie nie ma w tym momencie żadnego znaczenia.
Równie dobrze mógłby podpisać w Równem
:wink:

meridol

#52 Postautor: meridol » 29 stycznia 2006, o 14:57

Panowie wasza sprawa... chcecie możecie to wyśmiewać i uważać że to brednie. Piszę tylko że slyszałem o czymś co było związane z tą sprawą i mam prawo myśleć że nie są to brednie.

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#53 Postautor: _piotrusss » 29 stycznia 2006, o 15:01

sti pisze:Piszę tylko że slyszałem o czymś co...

Ale powiedz po jakiego grzyba nam to potrzebne?! Napisz co słyszaleś albo siedź cicho i nie psuj atmosfery...
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#54 Postautor: bkapusta » 29 stycznia 2006, o 15:08

sti pisze:Panowie wasza sprawa... chcecie możecie to wyśmiewać i uważać że to brednie. Piszę tylko że slyszałem o czymś co było związane z tą sprawą i mam prawo myśleć że nie są to brednie.

I widzisz w tym tkwi problem. Bo teraz setka forumowiczow ktra to czyta zastanawia sie czy na serio w klubie cos jest nie tak czy tylko jakies ploty, pomowienia. Bo jakiz ziom postanowil byc trendi i napisal 'wiem ale nie powiem'.
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

meridol

#55 Postautor: meridol » 29 stycznia 2006, o 15:10

_piotrusss, sieziec cicho to możesz ty, ja będę pisał co uważam za stosowne.

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#56 Postautor: mikas » 29 stycznia 2006, o 15:15

Ja napisze tylko tyle, skoro tak wymagający ludzie jak Knappole nie mają zastrzeżen do pracy zarzadu i chcieli wrócić do Lublina i nie mieli przeciwko temu żadnych obiekcji to wszyscy inni którzy narzekają są poprostu rozkapryszonymi "gwiazdami". Dziękuję.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#57 Postautor: bkapusta » 29 stycznia 2006, o 15:19

mikas pisze:Ja napisze tylko tyle, skoro tak wymagający ludzie jak Knappole nie mają zastrzeżen do pracy zarzadu i chcieli wrócić do Lublina i nie mieli przeciwko temu żadnych obiekcji to wszyscy inni którzy narzekają są poprostu rozkapryszonymi "gwiazdami". Dziękuję.

Tez tak mysle.

Pozatym nie przekonuja mnie zale Tomka ktory nie byl laskaw nawet powiedziec kibicom, ze podpisuje w Rzeszowie. Kolejny zawidziony gwiazdor ktory sie dal poniesc chorej ambicji. Chcialbym ogladac wychowankow na torze, ale nie z taka porcja gwiazdorstwa.
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,

meridol

#58 Postautor: meridol » 29 stycznia 2006, o 15:27

a czy wiadomo jakie były warunki finansowe przy rozmowach z Tomkiem???

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#59 Postautor: mikas » 29 stycznia 2006, o 15:30

A czy jeśli mowimy o kontrakcie warszawskim to pojawia się w ogole kwestia warunków finansowych :?: :shock:
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#60 Postautor: Lublin_Fan » 29 stycznia 2006, o 15:33

Nazir pisze:O co te walki, pytam?
Czy aż tak żałujecie, że pseudugwiazdor nie został w Lublinie?
Przyznajmy szczerze, że większość kibiców nie chciała w nadchodzącym sezonie ogladać przeciętniaka, którego (w jego własnym mniemaniu) należy szanować i powdziwiać jego "talent".

Akurat nie o to chodzi.
Zarówno Piszcz jak i zarząd klubu powinni wystosować w tej sprawie jakiekolwiek oświadczenia, albo po prostu kilka zdań. Mieliśmy takie sytuacje, gdzie harry i Gawrzyk robili z Piszcza pacana a potem na próżno było szukac ich postów. Z tego też względu stanowisko klubu nie jest w moich oczach miarodajne i godne uznania za prawdziwe.

Natomiast faktem jest, że Piszcz powinien mieć choć odrobinę kultury i podziękować za 3 lata w Lublinie oraz podać przyczyny odejścia.

Cała ta wasza dyskusja to w tej chwili naciąganie faktów wg własnego widzimisie. Jeżeli poznamy stanowiska obu stron, wtedy pogadamy rzeczowo.

Pozdr.
Ostatnio zmieniony 29 stycznia 2006, o 15:33 przez Lublin_Fan, łącznie zmieniany 1 raz.

meridol

#61 Postautor: meridol » 29 stycznia 2006, o 15:33

Chodzi mi o to dlaczego Tomek nie podpisal normalnego kontraktu? Jeśli na przeszkodzie byly pieniadza, a pewnie tak było to jakie to byly kwoty?

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#62 Postautor: mikas » 29 stycznia 2006, o 15:40

Z tego co wiem były to własnie pieniądze i kwoty nie były małe,a kwoty o jakie Tomek godził sie zejśc z ceny były dosyć smieszne w porównaniu z tym co oczekiwał klub. To chyba logiczne ze skoro można miec zawodnika prezentującego podobny poziom do Tomka za o wiele mniejsze pieniądze to się wybiera zawodnika tanszego. Tomek zapomniał chyba że uwolniono rynek i w tym roku nie może stawiac nawet w połowie takich warunków jak rok temu gdy klub był praktycznie "pod ścianą" i Tomek był ostatnią deską ratunku.

Pytanie tylko,czy trzeba było unosic się honorem i podpisywac warszawski w Rzeszowie zamiast w mieście w którym sie wychował.
Ostatnio zmieniony 29 stycznia 2006, o 15:42 przez mikas, łącznie zmieniany 1 raz.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

wojteko
Senior

#63 Postautor: wojteko » 29 stycznia 2006, o 15:40

mikas pisze:A czy jeśli mowimy o kontrakcie warszawskim to pojawia się w ogole kwestia warunków finansowych :?: :shock:

a dlaczego nie :?: przeciez teoretycznie rozwazajac niezawsze to zawodnik musi żądać kasę od klubu :!: przy podpisaniu umowy "warszawskiej" to klub moze żądać Biletów Narodowego Banku od zawodnika ze zrobil mu laskawie tą niewatpliwą przyjemnosc przygarniając pod swoje skrzydła, a szczegolnie w warunkach po uwolnieniu rynku dla obcokrajowcow i scisku ilosciowego rodzimych super-riderow :wink:

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#64 Postautor: Cooper » 29 stycznia 2006, o 15:41

sti pisze:Chodzi mi o to dlaczego Tomek nie podpisal normalnego kontraktu? Jeśli na przeszkodzie byly pieniadza, a pewnie tak było to jakie to byly kwoty?

Nie trzeba byc prof. ekonomii, zeby sie domyslec, ze za wsyokie nie byly. Ale coz jaka praca, taka placa. Piszcz prof. zuzla tez nie jest.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
boxing
Trener

#65 Postautor: boxing » 29 stycznia 2006, o 15:43

Nie wiem, czy jest o co sie spierac. Ani klubowi nie byl specjalnie potrzebny kontrakt z drogim zawodnikiem, ktory mialby problem z wskoczeniem do skladu, ani zawodnikowi nie byl potrzebny kontrakt, za ktory nie dostalby tyle, ile oczekiwal, w dodatku bez wiekszych szans zarabiania na wystepach i punktowym. A ze nie podpisal u nas "kontraktu warszawskiego"... Troche dziwne, ze nie podpisal w swoim rodzinnym miescie tylko w Rzeszowie, ale dla mnie ta sprawa ma niewielkie znaczenie. Nie wiem, czy Tomek "szedl na reke" klubowi w ubieglych latach - troche rozczarowywal, punktowal przecietnie - ale w obliczu problemow kadrowych zespolu - bardzo twardo walczyl o swoje, ostro negocjowal chociaz w klubie z finansami bylo marnie. Moze wiec klub doszedl do wniosku, ze kiedy role sie odwrocily i zuzlowcy nie maja juz tak silnej pozycji negocjacyjnej - tez nie musi "isc na reke" zawodnikowi. Widocznie strony uniosly sie honorem i nie bylo szans na porozumienie. Chociaz lubie Tomka jazde, jego ofensywny, waleczny, czesto dosc ostry styl - to jednak punktowo bylo tak sobie, do tego drogo, no i pech, ktory powoli stawal sie regula... Nie ma co rozpaczac - nie doszlo do porozumienia, ale w tym roku nikt nie bedzie chyba tego zbyt mocno zalowal. Pozdrawiam :D
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#67 Postautor: Lublin_Fan » 29 stycznia 2006, o 22:01

No jak to co??

Najpierw pisaliście o tym, że Tomek pomimo uzgodnień nie zjawiał się na spotkania i ogólnie, że postępuje niezrozumiale. Nyra sprostował, że nie było żadnego kontaktu. A potem cisza nastała i już nie dementowaliście...

Dlatego chciałbym w tej kwestii usłyszeć oficjalne stanowisko obu stron. Tak, żeby wokół odejścia Tomka nie powstawały domysły i przekłamania.

Pozdr.

Shack
Administrator

#68 Postautor: Shack » 29 stycznia 2006, o 22:07

w tamtym roku była awantura, że Siwek nanic bo z piszczem nie gada a on czeka i czeka i przebiera w ofertach. Też były cyrki, że nikt do niego nie dzwoni itp.

Za Kołodzieja było nanic bo Koldi mówił że Piszcze fe bo zawalił nam cały sezon. Koldi był ogolnie fe z nim Tomek nie gadał.

Kasiński był zły bo ciągle oszukiwał a do tego podawał w gazetach, że sie umawiał choć sie nie umawiał. I jeszcze był zły bo nie dzwonił nawet.

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#69 Postautor: Lublin_Fan » 29 stycznia 2006, o 22:19

Dzięki Shacku za podanie kolejnych powodów, dla których obie strony powinny się wypowiedzieć :lol:

Ps. Mi wcale nie jest żal, że Tomek odszedł. Dobitnie utwierdzam sie w tym, gdy popatrzę sobie na nasz obecny skład.

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#70 Postautor: bkapusta » 30 stycznia 2006, o 13:00

http://www.sportowefakty.pl/index.php?d ... _id=103225

Prosze Jablonski mogl wydac oswiadczenie co i jak i dlaczego podpisuje w Bydgoszczy. Komu by korona z glowy spadla jakby i Tomek po ludzku potraktowal lubelskich kibicow.
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,

Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#71 Postautor: Regdal » 30 stycznia 2006, o 16:54

Ale po co się nad tym tyle rozwodzić,nie ma tematu jazdy Tomasza Piszcza w Lublinie,przynajmniej na razie i nie ważne czy klub zmienił wcześniejsze ustalenia uwowy warszawskiej,czy Tomek się nie zgłosił,czy Kasiński,czy Tomek, nie odbierali telefonów, koniec kropka. 8)

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#72 Postautor: bkapusta » 30 stycznia 2006, o 17:02

Regdal pisze:Ale po co się nad tym tyle rozwodzić,nie ma tematu jazdy Tomasza Piszcza w Lublinie,przynajmniej na razie i nie ważne czy klub zmienił wcześniejsze ustalenia uwowy warszawskiej,czy Tomek się nie zgłosił,czy Kasiński,czy Tomek, nie odbierali telefonów, koniec kropka. 8)

Chcemy to sie rozwodzimy, nie podoba sie nie czytaj ;-) Zabronic nam nie mozna :-)
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,

Awatar użytkownika
wojtas
Junior

#73 Postautor: wojtas » 30 stycznia 2006, o 17:15

bkapusta pisze:
Regdal pisze:Ale po co się nad tym tyle rozwodzić,nie ma tematu jazdy Tomasza Piszcza w Lublinie,przynajmniej na razie i nie ważne czy klub zmienił wcześniejsze ustalenia uwowy warszawskiej,czy Tomek się nie zgłosił,czy Kasiński,czy Tomek, nie odbierali telefonów, koniec kropka. 8)

Chcemy to sie rozwodzimy, nie podoba sie nie czytaj ;-) Zabronic nam nie mozna :-)

Oj bkapusta nie zrozumiales motywu postu Regdala. Jako menadzer Rafala chce mu robic promocje i nawolywanie o zaprzestanie wywodow nt. Piszcza rowna sie z nawolywaniem o rozpoczecie wywodow nt. rafixa :lol: :lol: Tak sie tworzy szum medialny :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#74 Postautor: bkapusta » 30 stycznia 2006, o 17:16

wojtas pisze:
bkapusta pisze:

Oj bkapusta nie zrozumiales motywu postu Regdala. Jako menadzer Rafala chce mu robic promocje i nawolywanie o zaprzestanie wywodow nt. Piszcza rowna sie z nawolywaniem o rozpoczecie wywodow nt. rafixa :lol: :lol: Tak sie tworzy szum medialny :wink:

Hyhyhy no ale to mozna powiedziec, ze temat Rafala w Tz narazie nie istnieje bo nawet nie ejst zawodnikiem ;-)
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,

Awatar użytkownika
wojtas
Junior

#75 Postautor: wojtas » 30 stycznia 2006, o 17:20

bkapusta pisze:Hyhyhy no ale to mozna powiedziec, ze temat Rafala w Tz narazie nie istnieje bo nawet nie ejst zawodnikiem

No widzisz?? I juz zaczyna sie dyskusja nt. Klimkow :lol: :wink: Chwyt marketingowy Regdala działa :wink:
Obrazek