Ostateczna rozgrywka: ZKŻ Zielona Góra : TŻ Sipma Lublin

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Kaka
Szkółkowicz
Kontakt:

#476 Postautor: Kaka » 18 października 2004, o 10:05

Mialem okazje na zywo obserwowac mecz, wiec moze i ja sie wypowiem. Przede wszystkim gratulacje dla ZG byliscie lepsi w barazach i tyle.
Co do samego meczu: wydatnie pomoglo Zielonce sprowadzenie Pedersena, w parze z Okoniem byli nie do objechania. O calym wyscigu decydowal praktycznie 1 luk, potem juz nie za czesto mozna bylo obserwowac jakies przetasowania. Zaskoczyl mnie na plus Suchecki, ladna jazda, widac cylo dobre spasowanie do tego toru(zreszta ja i innych zawodkiow ZG-no moze poza Klopotem :wink: ). U naszych pozytywnie zaskoczyl Daniel, jazda ambitna, postawa waleczna i co teraz zrobic z tym zawodnikiem, zostawic go :?: , moze rzeczywiscie wspolpraca z Markiem Kepa spowoduje ze zacznie sie jakos przelamywac i jezdzic lepiej. Choc z drugiej strony co by nie mowic tor do przyczepnych nie nalezyl wiec moze dlatego wytrzymywal fizycznie swoje biegi. Szkoda, ze Tomek Piszcz tak slabiutko, szczerze mowiac, liczylem po meczu u nas, ze na wyjezdzie tez "cos" pojedzie, niestety mylilem sie :( .Nic wiec dziwnego, ze za niego, choc zazwyczaj jest odwrotnie, poszla rezerwa taktyczna.Za slabo rowniez Karlsson( wszedl z RT i pojechal do bani :( ). Trumna sie wku***, ze go sedzia wykluczyl (wedle naszego ekperta od startow Wojtka raczej nieslusznie), ale w sumie i tak nie pokazal praktycznie nic.
Szkoda ze nasi nie wykorzystali szansy, bo kto wie kiedy bedzie nastepna, ale i tak naleza sie chlopakom slowa podziekowania za ten sezon, mimo wielu niesprzyjajacych okolicznosci i tak zaszlismy bardzo daleko.
Co do rzeczy pozasportowych: to po 1 sle podziekowania 2 fanom ZKÅ»-tu za to ze zaprowadzili mnie i 3 moich kolegow (Dzuby , Sting i Mikas) na grob Kurmanka, tak bysmy pewnie szukali jego grobu dlugo, a tak od razu trafilismy na miejsce, jeszcze raz dzieki.
Po 2: Czesc pseudo-fanow Falubazu to po prostu dno kompletne, pol meczu prowadzili anty-doping przeciwko nam, rzucali jakies przedmioty itp. Najsmieszniejszy byl ten czlenio z megafonem, co twierdzil wszem i wobec, ze w Lublinie sa 4 ulice, chyba albo jest niewidomy, albo nie byl w zyciu w Lublinie, albo jedno i drugie. Rozumiem emocje, nerwy, ale niekotorzy naprawde pokazali wioche totalna, zal mi was i tyle, bo jakos w waszych kibicow nikt w Lublinie nie rzucal roznymi przedmiotami. Szkoda np. ze nie dopasowaliscie sie do poziomu waszej oprawy, ktora byla bardzo ladna(szczegolnie portrety waszych zawodnikow).
Niestety brakuje nam jeszcze do e-ligi( szczegolnie pod wzgledem infrastruktury). Myle, ze czas na zmiane Frankowa na kogos innego, po drodze w busie(ktorym mialem przyjemnosc jechac), padalo wiele nazwisk, mam nadzieje ze cos z tego bedzie. Pozdrawiam i aby nastepny sezon byl jeszcze lepszy.
PS Ilu was bylo, w Lublinie ilu was bylo :!:
Ostatnio zmieniony 18 października 2004, o 10:14 przez Kaka, łącznie zmieniany 1 raz.

rks

d

#477 Postautor: rks » 18 października 2004, o 10:13

MOTOR nie rusza fanow zuzla.byly tam jakies male potyczki po meczu z rzeszowem ale to pojedyncze osoby kroily stal.oficjalnie MOTOR nie rusza zuzla tak samo jak np montex lublin.w lublinie slyszalem teksty ze nie ktore osoby w barwach motoru maja ochote na flagi zielonej gory ale nic nie bylo orgazniowane.mogloby byc nieciekawie z atakiem kiedys na stadionie jest 11 tys ludzi.jak juz atakowac to tylko przed albo po meczu

łukasz

#478 Postautor: Å‚ukasz » 18 października 2004, o 12:00

Kaka pisze:Mialem okazje na zywo obserwowac mecz, wiec moze i ja sie wypowiem. Przede wszystkim gratulacje dla ZG byliscie lepsi w barazach i tyle.
Co do samego meczu: wydatnie pomoglo Zielonce sprowadzenie Pedersena, w parze z Okoniem byli nie do objechania. O calym wyscigu decydowal praktycznie 1 luk, potem juz nie za czesto mozna bylo obserwowac jakies przetasowania. Zaskoczyl mnie na plus Suchecki, ladna jazda, widac cylo dobre spasowanie do tego toru(zreszta ja i innych zawodkiow ZG-no moze poza Klopotem :wink: ). U naszych pozytywnie zaskoczyl Daniel, jazda ambitna, postawa waleczna i co teraz zrobic z tym zawodnikiem, zostawic go :?: , moze rzeczywiscie wspolpraca z Markiem Kepa spowoduje ze zacznie sie jakos przelamywac i jezdzic lepiej. Choc z drugiej strony co by nie mowic tor do przyczepnych nie nalezyl wiec moze dlatego wytrzymywal fizycznie swoje biegi. Szkoda, ze Tomek Piszcz tak slabiutko, szczerze mowiac, liczylem po meczu u nas, ze na wyjezdzie tez "cos" pojedzie, niestety mylilem sie :( .Nic wiec dziwnego, ze za niego, choc zazwyczaj jest odwrotnie, poszla rezerwa taktyczna.Za slabo rowniez Karlsson( wszedl z RT i pojechal do bani :( ). Trumna sie wku***, ze go sedzia wykluczyl (wedle naszego ekperta od startow Wojtka raczej nieslusznie), ale w sumie i tak nie pokazal praktycznie nic.
Szkoda ze nasi nie wykorzystali szansy, bo kto wie kiedy bedzie nastepna, ale i tak naleza sie chlopakom slowa podziekowania za ten sezon, mimo wielu niesprzyjajacych okolicznosci i tak zaszlismy bardzo daleko.
Co do rzeczy pozasportowych: to po 1 sle podziekowania 2 fanom ZKÅ»-tu za to ze zaprowadzili mnie i 3 moich kolegow (Dzuby , Sting i Mikas) na grob Kurmanka, tak bysmy pewnie szukali jego grobu dlugo, a tak od razu trafilismy na miejsce, jeszcze raz dzieki.
Po 2: Czesc pseudo-fanow Falubazu to po prostu dno kompletne, pol meczu prowadzili anty-doping przeciwko nam, rzucali jakies przedmioty itp. Najsmieszniejszy byl ten czlenio z megafonem, co twierdzil wszem i wobec, ze w Lublinie sa 4 ulice, chyba albo jest niewidomy, albo nie byl w zyciu w Lublinie, albo jedno i drugie. Rozumiem emocje, nerwy, ale niekotorzy naprawde pokazali wioche totalna, zal mi was i tyle, bo jakos w waszych kibicow nikt w Lublinie nie rzucal roznymi przedmiotami. Szkoda np. ze nie dopasowaliscie sie do poziomu waszej oprawy, ktora byla bardzo ladna(szczegolnie portrety waszych zawodnikow).
Niestety brakuje nam jeszcze do e-ligi( szczegolnie pod wzgledem infrastruktury). Myle, ze czas na zmiane Frankowa na kogos innego, po drodze w busie(ktorym mialem przyjemnosc jechac), padalo wiele nazwisk, mam nadzieje ze cos z tego bedzie. Pozdrawiam i aby nastepny sezon byl jeszcze lepszy.
PS Ilu was bylo, w Lublinie ilu was bylo :!:

zgadzam sie ze wszystki co napisales oprocz zdania o Franku.

Awatar użytkownika
Gretzky

Re: d

#479 Postautor: Gretzky » 18 października 2004, o 12:04

rks pisze:MOTOR nie rusza fanow zuzla.byly tam jakies male potyczki po meczu z rzeszowem ale to pojedyncze osoby kroily stal.oficjalnie MOTOR nie rusza zuzla tak samo jak np montex lublin.w lublinie slyszalem teksty ze nie ktore osoby w barwach motoru maja ochote na flagi zielonej gory ale nic nie bylo orgazniowane.mogloby byc nieciekawie z atakiem kiedys na stadionie jest 11 tys ludzi.jak juz atakowac to tylko przed albo po meczu

zgadzam sie z Toba , ze co do zasady kibice Motoru nie ruszaja kibcow zuzla ale z drugiej strony nie mozna pozwolic aby jakies komiotki obrazaly nasze miasto tu nie ma znaczenia czy jest to zuzel czy pilka nozna
Ostatnio zmieniony 18 października 2004, o 13:15 przez Gretzky, łącznie zmieniany 1 raz.

MONIA

#480 Postautor: MONIA » 18 października 2004, o 13:03

Racja, że lepszą druzyną we wczorajszym meczu byli falubazi, ale cała otoczka jaka towarzyszyła temu spotkaniu ...porażka
1. Zakwaterowali nas w jakieś klatce i jako ostatnim pozwolono nam wyjść w kordonku jakby z żywca wyjętych z Killera, komisarzy Ryb...
2 Panienki, które rzucały cukierkami i innym gadzetami, ostentacyjnie przeszły koło naszej trybuny, jakbyśmy byli jacyś "zadzumieni"
3 Najbardziej rozbawiła mnie małomiasteczkowośc i straszna wiocha kibiców z Zielonej Dziury, którzy mysleli, ze nas sprowokują tekstami o "wielkości" ich wiochy nad wspaniałym grodem nad Bystrzycą....porażka
Reasumując najlepsi w całym spotkaniu byli kibice z Lublina, którzy pokonali ponad 600 km by być ze swoją drużyną, choc ta okazała sie niewdzięczna :cry:

Pozdrawiam wszystkich :D

Anton Webern

#481 Postautor: Anton Webern » 18 października 2004, o 13:06

MOTOR panowie to nie tylko pilka ale tez zuzel... Wiec nie ma co pisac ze MOTOR nie rusza kibicow zuzla... Dla mnie TZ to sprawa przejsciowa, tak jak w pilce byl LKP Lublin. Z utesknieniem czekam na powrot zuzla do naszych wspolnych korzeni i nazwy, a chocby TZ MOTOR Lublin...
Pozdrawiam...
RKS MOTOR LUBLIN PANY!!!

łukasz

#482 Postautor: Å‚ukasz » 18 października 2004, o 13:13

powiedzmy sobie szczerze, po tym co sie wczoraj dzialo nikt nigdy nie przyjedzie na nasz stadion z zielonej dziury!!! przeciez dobrze wiedza ze nawet do stadionu nie dojda!!!
miarka sie przebrala i zemsta bedzie slodka!!!

ILU WAS BYLO W LUBLINIE ILU WAS BYLO :?: :?: :?:

jola

#483 Postautor: jola » 18 października 2004, o 13:15

MONIA pisze:Racja, że lepszą druzyną we wczorajszym meczu byli falubazi, ale cała otoczka jaka towarzyszyła temu spotkaniu ...porażka
1. Zakwaterowali nas w jakieś klatce i jako ostatnim pozwolono nam wyjść w kordonku jakby z żywca wyjętych z Killera, komisarzy Ryb...
2 Panienki, które rzucały cukierkami i innym gadzetami, ostentacyjnie przeszły koło naszej trybuny, jakbyśmy byli jacyś "zadzumieni"
3 Najbardziej rozbawiła mnie małomiasteczkowośc i straszna wiocha kibiców z Zielonej Dziury, którzy mysleli, ze nas sprowokują tekstami o "wielkości" ich wiochy nad wspaniałym grodem nad Bystrzycą....porażka
Reasumując najlepsi w całym spotkaniu byli kibice z Lublina, którzy pokonali ponad 600 km by być ze swoją drużyną, choc ta okazała sie niewdzięczna :cry:

Pozdrawiam wszystkich :D

naprawde rewelacyjny opis wyjazdu, leże na ziemi ze śmiechu , niezły masz film

Shack
Administrator

#484 Postautor: Shack » 18 października 2004, o 13:19

no ja juz odpoczelem to moge cos napisac ;)

Jeśli chodzi o naszą drużyne to zawalili wszyscy oprócz Jelenia. Poprostu jesteśmy jeszcze za słabi na Falubaz. Choć zabrakło naprawde niewiele. Po tych biegach w ktorych wygraliśmy stadion zamilkł, mi wydawało sie, że juz wszyscy się "przełozyli" i jedziemy do eligi ;) niestety odpowiedz falubazu miażdząca.

Jeśli chodzi o miasto i o kibiców to co tu duzo mowic :) wychodzi to ze sie mieszka w małym miasteczku i trzeba sie podbudowywac mentalnie ;) zamiast pyskowac na forum to postawi by pare drogowskazów bo znaki prowadzace na "zielona gore" zaczynaja sie z 50 km przed miastem ;)

foty : http://foto.zuzel.info/album66

Awatar użytkownika
Misiek_KSSG

#485 Postautor: Misiek_KSSG » 18 października 2004, o 14:09

ppp pisze:Po pierwsze. Od kiedy to Lublin ma zgode z Gorzowem? Jeszcze jakis czas temu wyzywaliscie sie a teraz wielcy kolesie?
Nie, to tylko tak dla was w prezencie się zbrataliśmy :lol: Inna sprawa, to co cię to obchodzi :?: Z drugiej strony, pomijając sezon 1995, to raczej nigdy nie zdarzały się między kibicami naszych drużyn jakiekolwiek incydenty, więc o czym ty piszesz.
ppp pisze:I do kolesia co pisze ze Lublinian poczestowano kamieniem.
Skoncz pierdolic takie glupoty i zobacz czym wy nas czestowaliscie. Odpalone petrady, ktore rzucaliscie do klatki w miejsca gdzie siedzialy kobiety z dziecmi!
To sa kibice?
A o czym ty piszesz :?: Petardy o których piszesz, leciały w kierunku tych, którzy rzucali w naszym kierunku rozmaitymi przedmiotami, więc przestań się teraz mazać, że były tam dzieci, kobiety i cholera wie kto jeszcze :!: Nie byliście tu bezkarni i tylko możecie się cieszyć, że meczu nie jechaliście z Gorzowem, bo w ten wasz śmieszny sektorek leciałyby głazy i dużo mocniejsze petardy, choćby w tym sektorze zasiadały tylko siostry zakonne i inne kobiety :arrow: powód banalny - pomioty z zielonej trzeba tępić w każdym wydaniu, zwłaszcza kobiety, by nie rodziły takich półgłówków jakimi są mieszkańcy wsi bez rzeki, tramwajów i wielu innych naturalnych kwestii związanych z życiem na choćby średnim poziomie... Nie pozdrawiam
:twisted:
DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE
WIERNI PO PRZEGRANEJ
STAL GORZÓW

Awatar użytkownika
Ukasz

#486 Postautor: Ukasz » 18 października 2004, o 14:14

człowieku Ty jestes chory psychicznie.....pierdolisz jak jakis nawiedzony faszysta, idź sie badaj popromieńcu , masz posrane we łbie równo

Awatar użytkownika
Gonzo

#487 Postautor: Gonzo » 18 października 2004, o 14:22

.
Ostatnio zmieniony 23 marca 2010, o 13:29 przez Gonzo, łącznie zmieniany 1 raz.

Piotr_zg

#488 Postautor: Piotr_zg » 18 października 2004, o 14:39

Powiedz mi tylko skąd jechałeś??
W Szczecinie są drogowskazy na ZG, często nie ma na Gorzów, który jest 2x bliżej. We Wrocławiu są na ZG. Z Autostrady A4 są, to skąd Ty jechałeś??
Moja gafa, zapomniałem, że Lublin to miasto akademickie. Nikt was nie przekonuje z ZG, że jestescie wiochą, za to wy to próbujecie udowodnić...

10 miast o najwyższym potencjale rozwojowym w każdej kategorii.

Duże miasta
(Powiaty grodzkie*)
1. Poznań
2. Wrocław
3. Kraków
4. Gdynia
5. Gdańsk
6. Katowice
7. Szczecin
8. Bielsko-Biała
9. Opole
10. Zielona Góra

Miasta największe (65 powiatów grodzkich ? bez Warszawy*)

Zarówno w ZG jak i w Lublinie są odrapane miejsca jak i odnowione. Z ciekawostek powiem, że w ZG nie jest tylko jedna uczelnia, bo jest także Zachodnia Wyższa Szkoła Handlu i Finansów Międzynarodowych, Akademia Ekonomiczna w Poznaniu - filia, Instytut Filozoficzno-Teologiczny
Im. Edyty Stein oraz Studium reklamy w kompleksie szkół ekologicznych. W ZG jest około 30 000 studentów, więc jak na 3x mniejsze miasto wasze 100 000 studentów, nie robi furory, ani nie rzuca na kolana, aczkolwiek jest to spora liczba. ZG jest uznawana za miasto także turystyczne, więc albo w Lublinie mieszkają pomyleńcy albo w zachodniej Europie i większej części Polski, stawiam na to pierwsze...

Z ciekawostek powiem, że ZG otrzymała wcześniej prawa miejskie niż Lublin;).

ps. zresztą mówcie sobie co chcecie, możecie nawet twierdzić, że ZG jest wioską, ważne, że leżymy na zachodzie i nasze perspektywy są dużo lepsze niż miasta graniczącego z były blokiem radzieckim. Szkoda tylko, że większość inwestycji w ZG, będą prowadzić niemcy...

Gość

#490 Postautor: Gość » 18 października 2004, o 14:59

Jabym poprosił jeśli jest taka możliwość o podanie statystyk sezonowych.
(ale nie zawodników) tylko klubu.
Chodzi o saldo końcowe ! czy klub coś zarobił czy nie ?
czy ma jakieś zaległości ?

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#491 Postautor: Lublin_Fan » 18 października 2004, o 15:41

Cześć :)

Ja już wstałem wiec napisze coś od siebie nt tego meczu.

Stadion w zielonej jest bardzo fajny, położony w ciekawym miejscu. Na prawdę robi dobre wrażenie a bardzo dobra widoczność jest prawie z każdego miejsca. Na stadionie były ze 4 stoiska z pamiątkami, które ze soba konkurowały. Na każdym z nich takie same pamiątki ale w róznych cenach - konkurencja. TO na plus, u nas też by sie przydało.

Nom ale nie bede chwalił za dużo bo sie nie da. Kibice z Zielonki to banda głupich, zakompleksionych buców. Wiejskie obyczaje i syndrom małego miasteczka powodują, że następnym razem jak bede jechał w tamte "europejskie" rejony to wyposażę się w kałacha, kilka granatów rozpryskowych oraz linkę do duszenia łysych napakowanych poprańców w dresie ukradzonym z berlińskiego second-handu.
Gdy przed meczem Dawid wyszedł zapoznać sie z torem to został przywitany buczeniem i gwizdami od połowy stadionu. Kilka butelek również sie znalazło. Zresztą takie rekacje były cały czas. Np. dość czesto zamiasto kibicować swoim to Disnejlendy darły ryja w naszą stronę. Po częsci jest to też wina kibiców z Gorzowa, którzy przyjechali nas "wspierac". Panowie z Gorzowa - podobnie jak fani zielonki, wy normalni nie jesteście.
Podsumowując, Zielona Dziura to wyjątkowo nieprzyjazna wiocha. Drużyna w elidze, kibice - okręgówka.

A jeśli chodzi o to co na torze...
Nasi zawiedli, z wyjątkiem Jelenia. Po nim nie można było spodziewać się, że pojedzie tak dobrze. Natomiast pozostali mieli takie wpadki, że szkoda gadać. Nie zmienia to jednak faktu, że kilka razy wspinali sie na szczyty swoich możliwości. Po prostu zawodnicy miejscowi byli wczoraj u siebie baaaardzo mocni i pokazali kawał bardzo dobrego żużla jakiego Lublin nie widział od roku 1994. Umiejetności, walka na torze i taktyka pokazana wczoraj przez Nickiego, Śwista, Okonia, Kłopota czy nawet Sucheckiego były na świetnym poziomie. I co cieszy - nasi momentami potrafili odpowiedzieć na to(szkoda, że nie częściej). Np. jak Jelen przez 4 okrążenia bronił się przed atakami Kłopota. Moim zdaniem najładniejszy tegoroczny wyścig w wykonaniu Daniela. Innym razem totalnie wkurzony Knapp przez cały bieg stoczył przepiękną walkę ze Świstem :). Takich biegów sie nie zapomina.
Pod względem sportowym mecz stał na bardzo wysokim poziomie. Prawda, że nasi troche zawiedli bo prawie każdy mógł zrobić troszke lepszy wynik, ale Zielona jest po prostu lepszą od nas drużyną. Jazda parowa Pedersena z Okoniem była rewelacyjna. Niesamowite zgranie i umijętność rozgrywania pierwszego łuku. Oni po prostu miażdzyli.

A tera inna kwestia. Kto do ch*** wywiesił między flagami tą reklame reala? Tutaj fota: http://foto.zuzel.info/album66/DSCN2611
Śmiejemy sie, że mojrzeszowa bo oni machają flagami marmy. Tymczasem Lublin odstawia wioche niegorszą. Jeszcze te flagi Sipmy można jakoś przeboleć bo przecież oni łożą na nasz klub kasę jak nikt inny. Ale real?? Po co to komu było? To ja na nastepny sezon dogadam sie z podpaskami Always i za 10 serpentyn bede na wszystkich wyjazdach wieszał ich flage. A jak sie uda to i naciągne na worek konfetti takie firmy jak Unimil i lokalnego producenta srajtaśmy, I bede ich reklamy wieszał pomiędzy flagami klubowymi bo taką mam zachcianke.
Barwy klubowe to świętość i nie wolno ich szargać reklamami !!
Mówie stanowsze NIE wszystkim sprzedajnym kibicom. Nie kibicuje sie dla kasy. Jak naprawde uwielbiacie swój klub to jeżdzijcie za własną kasę, za własną kupujcie sobie szaliki, koszulki serpentyny itp.

Mam na dzieje, że na wiosne żużel znudzi sie tym kibicom - karierowiczom.

Pozdr.
Ostatnio zmieniony 18 października 2004, o 16:13 przez Lublin_Fan, łącznie zmieniany 1 raz.

Szary Lis

#492 Postautor: Szary Lis » 18 października 2004, o 15:51

Rzeszów Dziękuje Zielonej Górze za Zwycięstwo:)) Znowu się okazało iż cwaniactwo nie popłaca:)) I co?? nie dało się toru spreparować i odrazu przegrana HAHAHA :)) Pozdrawiam Koziolków :) Trzymajcie się:)
CZY JEST DOBRZE CZY ŹLE JA I TAK KOCHAM CIĘ W SERCU MOIM JEST STAL I NA DOBRE I NA ZŁE:))
mOJE GG 1823519

meesha
Trener
Kontakt:

#493 Postautor: meesha » 18 października 2004, o 15:55

Piotr_zg pisze:Z ciekawostek powiem, że ZG otrzymała wcześniej prawa miejskie niż Lublin;).

Generalnie nie biorę udziału w dyskusji "które miasto gorsze" ale jak widzę takie bzdury to muszę je sprostować:
Lublin - prawa miejskie 1317 r.
Zielona Góra (Grunberg :roll: ) - prawa miejskie 1323 r.
Niby tylko 6 lat ale jednak. Następnym razem sprawdż fakty zanim coś napiszesz. Pozdro
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
Falułobuz

I jak KOZIOŁKI MATOŁKI

#494 Postautor: FaluÅ‚obuz » 18 października 2004, o 15:57

I jak Koziołki Matołki słona porażka ... he he he he he he he he he
odnośnie naszej Flagi? Podobała wam się Flaga z Myszką kopiącą waszego KOZŁA w jego smierdzącą DUPCIĘ hhihihihihihihihihihih

POZDRO :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
jeśli nie tak to jak ŻKZ MICKEY

peterix
Szkółkowicz

#495 Postautor: peterix » 18 października 2004, o 15:58

Żałosne są te niektóre "oceny" meczu. Licytacja które z miast jest większym zaściankiem po prostu mnie rozwala. Gdzie więcej uczelni, ulic, teatrów...? Kto zrobił większą wiochę itp. Ludzie, o czym wy piszecie? To jest forum ZUŻLOWE :!:
NIGDY WIĘCEJ 2-giej LIGI!
Jestem przeciw - dymom, zadymom i serpentynom

Zygfryd

#496 Postautor: Zygfryd » 18 października 2004, o 15:58

Szkoda ,że przegraliście baraże , ale i tak dużo zrobiliście w tym sezonie, także duże brawa dla Waszej druzyny .
Dziwię się Wam że aż tak Was zdziwiła postawa kiboli z Zielonej Góry. Przecież tam zawsze było bydło, ćwoki i popaprańce.Wystarczyło tylko trochę prześledzić relacje kiboli z różnych spotkań jakie tam się odbyły.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Falułobuz

#497 Postautor: FaluÅ‚obuz » 18 października 2004, o 16:06

Zygfryd pisze:Szkoda ,że przegraliście baraże , ale i tak dużo zrobiliście w tym sezonie, także duże brawa dla Waszej druzyny .
Dziwię się Wam że aż tak Was zdziwiła postawa kiboli z Zielonej Góry. Przecież tam zawsze było bydło, ćwoki i popaprańce.Wystarczyło tylko trochę prześledzić relacje kiboli z różnych spotkań jakie tam się odbyły.
Pozdrawiam

Zygfryd czy jak Ci tam walisz głupoty ale naszczęście tylko w klawisze. Czemu nie jestes tak bardzo odważny i nie powiesz tego w oczy "SOLO" śmieciu. Mało wiesz bo krótko żyjesz.

aaaa o porażka Pacanowa była do przewidzenia 100% do 100% dla ZIELONKI MISTRZA SPEEDWAYA
jeśli nie tak to jak ŻKZ MICKEY

Piotr_zg

#498 Postautor: Piotr_zg » 18 października 2004, o 16:08

Widzisz 1323 to jest umowana data... Z wzmianek wynika, że już w 1302 roku Zielona Góra, była miastem, takie same dane są w dokumentach z 1310, 1312 i 1316 roku. Faktem jednka jest. że nagiołem trochę dane;), bo najprawdopodobnije pełnie praw miejskich ZG otrzymała w 1323, co nie oznacza, że data 1302 czy inne są nieprawdziwe...

Awatar użytkownika
Proboszcz_Dobrodziej

#499 Postautor: Proboszcz_Dobrodziej » 18 października 2004, o 20:43

osobiście uważam,że mecz przez lublin został przegrany zdradziecko. Wg moich obliczeń (w których nigdy sie nie myle) motor powinien zdobyć 41 pkt, które dałyby miejsce w extraklasie..Niestety,paskudnie zawiedli mnie zawodnicy takiej masci jak Piszcz,Knapp oraz Jeleniewski. Dupy dał również Peter Karlsson. Najprawdopodobniej ktos z tych zawodników sprzedał mecza. Sprzedawców meczów powinno sie jak najszybciej otruć,a zwłoki ułożyc w jakims publicznym miejscu ku przestrodze!
Poza tym wg moich informacji Kuciapszczak dał swoje osiołki pewnemu zawodnikowi ZielonejGóry, oraz powiedział im,jaki najlepiej na was tor przygotować.Ogólnie tam straszliwie z dupy strzelał.Wszystko wykonfidencił. Zreszta ów piekniś zamierza od następonego sezonu swe pryszcze rozsiewać właśnie w zielonej górze
Moi drodzy parafianie
Dajcie hojnÄ… dziÅ› ofiare
Bym mógł wozić czarną dupe
moim nowym JAGUAREM

UNIA TARNÓW- DRUŻYNOWY MISTRZ POLSKI 2004 i 2005!!!

Siwek Patataj

#500 Postautor: Siwek Patataj » 18 października 2004, o 22:04

Piotr_zg napisał:

Z ciekawostek powiem, że ZG otrzymała wcześniej prawa miejskie niż Lublin;).

ps. zresztą mówcie sobie co chcecie, możecie nawet twierdzić, że ZG jest wioską, ważne, że leżymy na zachodzie i nasze perspektywy są dużo lepsze niż miasta graniczącego z były blokiem radzieckim. Szkoda tylko, że większość inwestycji w ZG, będą prowadzić niemcy...

Kolego przemiły, wróć na lekcję historii do szkoły. Zielona Góra otrzymała prawa miejskie w 1323 roku. A Lublin w 1317. A ponieważ nie działo się to przed Chrystusem, przeto to Lublin otrzymał wcześniej miejskie prawa, a nie Zielona Góra. Sprawdź sobie najpierw swoją wiedzę w ekcykolopedii, nim będziesz nas tutaj raczył swoimi ludowymi mądrościami.

I nie rób większej wsi już mieszkańcom swojego Winnego Grodu z powodu niewiedzy, niż zdążyliście już to zrobić do tej pory.

ukłony
lucki73