Dariusz '100 tysięcy? Nie, dziękuje!' Sprawka

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
jerry78
Trener

Re: Darek Sprawka <klap klap>

#301 Postautor: jerry78 » 21 lutego 2011, o 23:01

Cooper pisze:Mam pomysl na udoskonalenie w praktyce teorii naszego prezesa. Skoro jeden mecz wypadnie z kalendarza i ludzie na mase poczuja ten glod zuzla, to na nastpeny mecz proponuje zrobic bilety dwa razy drozsze, ale sie klub oblowi!

Chyba gdzieś ten komentarz widziałem na s-f :D :D

Awatar użytkownika
istred
Trener

#302 Postautor: istred » 21 lutego 2011, o 23:06

No tak, bo na forum, trzeba palcem pokazywać prezesowi co ma zrobić, żeby wszystko zagrało, gdzie jakie papierki dopilnować, co rozkopać a co nie itd. To jest dopiero temat do dyskusji. Żenujące jest to trochę, nie uważasz?
Żenujące jest jeżeli ktoś wypowiada się na temat, na który nie ma zielonego pojęcia. Akurat harry na temat żużla w naszym mieście i na temat samego stadionu może powiedzieć bardzo dużo, dlatego jego uwagi, nawet podawane tutaj na forum, są bardzo cenne.

I niestety. Już kilkakrotnie było tak (nie wiem czy przez przypadek czy nie), że pewne rzeczy, które powinny zostać zrobione dużo wcześniej, ruszyły z miejsca dopiero po burzy na forum.

Harry bardzo mądrze zauważył. Prezes dużo w prasie mówi na tematy drugorzędne - przerwa między zawodami czy kontraktowanie zawodników w charakterze gościa, a nie zająknie się ani słowa na temat najważniejszy - prac na stadionie.
Czy są już pieniądze, czy wyłonieni są wykonawcy, czy jest harmonogram prac, kiedy stadion będzie gotowy (choćby orientacyjny termin). Mam wrażenie (oby mylne), że wciąż jesteśmy w głębokiej dupie.

...ale co tam - podyskutujmy na tematy naprawdę ważne (uwaga ironia!) - wymienione powyżej.

jerry78
Trener

#303 Postautor: jerry78 » 21 lutego 2011, o 23:11

No to Harry na prezesa !!! Nie ma innego wyjścia. Inaczej klub nasz się zawali :)

Tylko dlaczego Harry nie wie, dlaczego ma być wymieniona cała instalacja elektryczna? Widocznie akurat tego nie wie co tam się dzieje. Zwykły elektryk nie jest w stanie się połapać co tam się dzieje. Ale po co to wymieniać? Nasmarować smarem i maszyna wyremontowana :D

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#304 Postautor: niespokojny » 21 lutego 2011, o 23:33

Na pewno wasze zrzedzenie na forum przyspieszy przeplyw gotowki, ktora klub ma dostac w czwartek na posiedzeniu rady miasta :roll: . A Sprawka nawet jakby zaklaskal uszami to teraz nic nie zrobi bez pieniedzy, kosztorysy sa zrobione - wystarczylo obejrzec film ze spotkania albo na nim byc, mozna tam znalezc odpowiedz na wiele pytan. Ale po co? Lepiej smarowac swoje placze, codziennie na forum. Z kazdego tematu trzeba zrobi watek "Ratujmy lubelski żużel''. Niektorym sie chyba wydaje, ze wszytko wiedza i jak nie ''dopilnuja'' Sprawki to nie bedzie zuzla w Lbnie :lol:. Przy tym wzieli sobie za idola osobe, po rzadach ktorej ten zuzel zniknal na rok. Czym sie martwicie? Przeciez od 1 marca Jacek Ziolkowski bedzie w klubie, on wszystko zalatwi...
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
istred
Trener

#305 Postautor: istred » 21 lutego 2011, o 23:43

Jako, że oba poprzednie posty odnoszą się bezpośrednio do mnie to chciałem je jakoś skomentować, ale nie bardzo wiem jak.

Mam tylko nieodparte wrażenie, że pojawia się pokolenie wtórnych analfabetów nie rozumiejących tekstu pisanego i nie rozróżniających opinii od faktu.

Nie odpuszczę sobie :twisted:
(...)gotowki, ktora klub ma dostac w czwartek na posiedzeniu rady miasta
A skąd te informacje?
I od razu następne pytanie - dlaczego kłamiesz? :)
Czy może starasz się naśladować swojego idola? :)

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#306 Postautor: niespokojny » 21 lutego 2011, o 23:58

Jakiego idola? Czlowieku, przeczytaj swoja stopke i sie do niej stosuj skoro juz sie nia tak afiszujesz. Rada ma zatwierdzic pieniadze dla MOSIRU. Lepiej? Zadowolony? Koledzy tez zadowoleni? A zona?

Awatar użytkownika
istred
Trener

#307 Postautor: istred » 22 lutego 2011, o 00:01

klub ma dostac w czwartek na posiedzeniu rady miasta.

Rada ma zatwierdzic pieniadze dla MOSIRU.
Rzeczywiście, subtelna różnica :)

Niestety, ta różnica ma dla nas kolosalne znaczenie, o czym pisał harry.
...ale, co on tam wie :)

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#308 Postautor: niespokojny » 22 lutego 2011, o 00:15

Roznica subtelna, bo efekt koncowy ten sam. Jak nie bedzie kasy na czas to pilkarze tez nie zagraja 13 marca. Takze nie tylko nam zalezy. I moze wyjasnij, czego oczekujesz skoro pieniadze jescze nie sa zatwierdzone? Ze Sprawka zaraz pobiegnie z lopata i sam zacznie kopac? Nie jestem zadnym fanem Sprawki, ale ta ostatnio wszedobylska histeria jest bardziej wk... niz zenujaca strategia marketingowa prezesa.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#309 Postautor: istred » 22 lutego 2011, o 00:20

I moze wyjasnij, czego oczekujesz

W miarę rzeczowej dyskusji na forum, albo milczenia jeśli się nie ma nic ciekawego do napisania.

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#310 Postautor: niespokojny » 22 lutego 2011, o 00:43

Zebys sie jeszcze do tego stosowal :roll:

LubManUtd

#311 Postautor: LubManUtd » 22 lutego 2011, o 06:47

Dobrze jest czasami poczytać forum. Człowiek niby wyuczony, a jednak.

Od dzisiaj w firmie zakażę sprzedaży. Poczekam ze dwa miesiące. Ludzie poczują "głód"
i wykupią wszystko. :D

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#312 Postautor: GIGI » 22 lutego 2011, o 07:22

Bardzo Niespokojnie na forum się ostatnio zrobiło ;)

jerry78
Trener

#313 Postautor: jerry78 » 22 lutego 2011, o 08:23

istred pisze:
I moze wyjasnij, czego oczekujesz

W miarę rzeczowej dyskusji na forum, albo milczenia jeśli się nie ma nic ciekawego do napisania.

No to istred szkoda, że już nie będziesz pisał na forum (jeśli się oczywiście do swojej dewizy dostosujesz) ;)
Bo jakoś najbardziej mnie to dziwi, że najwięcej do powiedzenia mają ludzie, którzy nie mają odwagi przyjść na spotkanie z prezesem (na obejrzenie materiału ze spotkania też szkoda czasu), porozmawiać, zadać pytania w cztery oczy, dowiedzieć się prawdziwej przyczyny takiego czy innego stanu rzeczy, tylko cały czas uparcie sieją zamęt i wprowadzają panikę, utwierdzają w przekonaniu świeżych forumowiczów "Sprawka nic nie potrafi, my zrobilibyśmy to lepiej".
Nie mam nic osobiście do Harrego bo wiedzę ma dużą, ale nie jest pępkiem świata, a niektórzy obrali go sobie za idola, mędrcę (tak, tak istred).
Ale trzeba jeszcze wiedzieć, że częste awarie zegara dwóch minut spowodowane są wadliwą instalacją elektryczną, którą trzeba raz a dobrze uporządkować.

istred pisze: Prezes dużo w prasie mówi na tematy drugorzędne - przerwa między zawodami czy kontraktowanie zawodników w charakterze gościa, a nie zająknie się ani słowa na temat najważniejszy - prac na stadionie.
Czy są już pieniądze, czy wyłonieni są wykonawcy, czy jest harmonogram prac, kiedy stadion będzie gotowy (choćby orientacyjny termin). Mam wrażenie (oby mylne), że wciąż jesteśmy w głębokiej dupie.

To ty isted nie wiesz czy są już pieniądze? A ponadto to niby dlaczego Sprawka ma się tobie tłumaczyć z harmonogramu prac? Tor ma być zrobiony na czas i tak będzie (jeśli nie zainstnieją inne przyczyny niezależne od prezesa) i tylko to nas powinno interesować. Na spotkania to nie łaska przyjść, miewasz same wrażenia, a wszystko chciałbyś wiedzieć z artykułów prasowych. Nie przesadzasz?

LubManUtd pisze:Od dzisiaj w firmie zakażę sprzedaży. Poczekam ze dwa miesiące. Ludzie poczują "głód"
i wykupią wszystko. :D

A to jest analogia do tego, że Sprawka zakazał rozgrywania meczu u siebie przez 2 miesięce, żeby ludzie nabrali "głodu" czy jak to rozumieć?
Ostatnio zmieniony 22 lutego 2011, o 10:38 przez jerry78, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#314 Postautor: Cooper » 22 lutego 2011, o 09:13

jerry78 pisze:Bo jakoś najbardziej mnie to dziwi, że najwięcej do powiedzenia mają ludzie, którzy nie mają odwagi przyjść na spotkanie z prezesem (na obejrzenie materiału ze spotkania też szkoda czasu), porozmawiać, zadać pytania w cztery oczy, dowiedzieć się prawdziwej przyczyny takiego czy innego stanu rzeczy

Coś się tak czepil tej obecnosci na spotkaniu? Czy to teraz jedyne kryterium uprawniajace do zabierania glosu na forum. Rzniesz bohatera, bo byles poprzytakiwales i poklaskales?

Ja tez bylem, tego co chcialem to sie nie dowiedzialem (mimo konkretnych pytan), a to czego sie dowiedzialem w czesci okazalo sie nieprawda (koszt maszyny startowej chociazby). I co? Okazalo sie, ze prezes nie jest wyrocznia rowniez. Dlatego polecam sluchanie wszystkich stron, a nie tylko jednej co wielu osobom tutaj zarzucasz.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

jerry78
Trener

#315 Postautor: jerry78 » 22 lutego 2011, o 09:17

Cooper pisze:Coś się tak czepil tej obecnosci na spotkaniu? Czy to teraz jedyne kryterium uprawniajace do zabierania glosu na forum.

Nie jedyne, ale mając informacje z dwóch źródeł (czyli spotkanie i forum) można łatwiej wyrobić sobie swoje zdanie o całej tej sytuacji i być bardziej obiektywnym, a nie uporczywie powielać swój tok myślenia, bez próby wysłuchania drugiej strony.

Cooper pisze:Ja tez bylem, tego co chcialem to sie nie dowiedzialem (mimo konkretnych pytan)

Możesz pytania wysłać na piśmie, Sprawka do tego zachęcał. Może wtedy więcej się dowiesz.

Cooper pisze:[...] a to czego sie dowiedzialem w czesci okazalo sie nieprawda (koszt maszyny startowej chociazby). I co? Okazalo sie, ze prezes nie jest wyrocznia rowniez.

Bo to co się słyszy to trzeba jeszcze rozumieć. Co się okazało nieprawdą? Że gdzieś tam maszyna startowa tyle kosztuje? No i poza tym to nie prezes podał koszt maszyny startowej. Niby byłeś a ...

Cooper pisze:Dlatego polecam sluchanie wszystkich stron, a nie tylko jednej co wielu osobom tutaj zarzucasz.

Otóż to, ja słucham dwóch stron, a zarzucam np. istredowi, że nie stosuje się do Twojego polecenia.

harry
Trener

#316 Postautor: harry » 22 lutego 2011, o 13:24

jerry78 pisze:No to Harry na prezesa !!! Nie ma innego wyjścia. Inaczej klub nasz się zawali :)

Niepotrzebne te marne złośliwości. Sprawa była już tołkowana. Takiej opcji nie ma i każdy mądrzejszy od buta wie o tym doskonale. Wyjście jest i zostało a właściwie zaraz zostanie wprowadzone w życie i ja jestem spokojny.
Tylko dlaczego Harry nie wie, dlaczego ma być wymieniona cała instalacja elektryczna? Widocznie akurat tego nie wie co tam się dzieje. Zwykły elektryk nie jest w stanie się połapać co tam się dzieje. Ale po co to wymieniać? Nasmarować smarem i maszyna wyremontowana :D

To nie harry nie wie tylko prezio nie wie ale to nic nowego. :D
Instalacje jest i działa i na weryfikacje toru nie musi być remontowana czy zmieniana. Wystarczy zmienić na większe i nowocześniejsze lampy sygnalizujące przerwanie biegu. Chyba nawet takie widziałem w budzie sędziego.
A problem jest w czym innym. Chodzi mianowicie o to, że w tym wszystkim zorientowany jest tylko pan Grzesio - elektryk klubowy i byle zwykły elektryk nie wie o co tam chodzi i to bardzo boli prezia i dlatego wymyslił sobie że będzie wymiana całej elektryki po to żeby byle zwykły elektryk mógł zajarzyć i w razie czego wymienić pana Grzesia. Poniekąd to rozumiem ale to akurat można zrobić i w czerwcu czy później a nie bredzić o zimie czy skutym lodem torze.
Przykro mi, ze nie wszyscy są technicznie tutaj zorientowani. Problem maszyny startowej to nie jest nasmarowanie jej smarem. Nie wiem skąd taki wniosek. Ale też nie jest problemem dopływający prąd, bo takiego problemu nigdy nie było. Do tego powiem jeszcze raz. Pod torem jest rura z przewodami i jak już ktoś koniecznie sie uprze wymieniać kable to wystarczy wyciągnąć te niby zepsute a włożyć nowe, pewnie światłowody :wink: . Nie trzeba od razu kopać. Nie mniej uważam że jak ktoś z głową ( bracia Zającowie) zobowiązał się to naprawić to będzie to zrobione.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

harry
Trener

#317 Postautor: harry » 22 lutego 2011, o 13:50

niespokojny pisze:Na pewno wasze zrzedzenie na forum przyspieszy przeplyw gotowki, ktora klub ma dostac w czwartek na posiedzeniu rady miasta :roll: .

Błąd. Rozumiem, że to był skrót myślowy, nie mniej od Sprawki duzo zależy ( już to pisałem ale dla niektórych trzeba dwa razy- trudno) po 24 lutym. Sprawy decyzji pozostawionej samej sobie mogą się ciągnąć i ciągnąć. Na szczęście są jeszcze w tym piłkarze a oni potrafia zadbać o siebie to i nam się przy okazji uda. Nie mniej trzeba trzymać rękę na pulsie i to jest zadanie prezia.
A Sprawka nawet jakby zaklaskal uszami to teraz nic nie zrobi bez pieniedzy, kosztorysy sa zrobione - wystarczylo obejrzec film ze spotkania albo na nim byc, mozna tam znalezc odpowiedz na wiele pytan. Ale po co?

Znowu błąd. Można teraz bardzo dużo zrobić. Rozumiem że jest mowa o wstępnych kosztorysach np. : remont maszyny startowej - 90 tys zł. To taki złośliwy przykład - wiem, bo sprawę uważam za zakończoną - są poważni chetni na jej wyremontowanie i OK. Ale w tej chwili najważniejszą sprawą jest wymiana bandy i już teraz można się dowiedzieć ilu ( kilku) jest producentów, który ma jakie ceny, który ma wolne moce produkcyjne na drugą połowę marce, ile będzie robota trwała i czy da rade tak zmniejszyć ceny lub podzielić plan robót żeby to udało sie zrobić bez przetargu. Przedstawienie tak dokładnych danych np MOSiRowi może zmniejszyć terminy nawet o kilka dni a nam jest każdy dzień bardzo drogi.

Niektorym sie chyba wydaje, ze wszytko wiedza i jak nie ''dopilnuja'' Sprawki to nie bedzie zuzla w Lbnie :lol:.

Na szczęście to nie od niego zależy.
Przy tym wzieli sobie za idola osobe, po rzadach ktorej ten zuzel zniknal na rok.

Coś wiesz więcej na ten temat czy tylko powtarzasz hasła innych prostych kmiotów wylewających swoją żółć tutaj?
Z chęcią posłucham.
Czym sie martwicie? Przeciez od 1 marca Jacek Ziolkowski bedzie w klubie, on wszystko zalatwi...

Też błąd. Co prawda nie martwimy się ale własnie dlatego, że on juz załatwia.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

harry
Trener

#318 Postautor: harry » 22 lutego 2011, o 13:59

jerry78 pisze:Ale trzeba jeszcze wiedzieć, że częste awarie zegara dwóch minut spowodowane są wadliwą instalacją elektryczną, którą trzeba raz a dobrze uporządkować.

Wow! :shock: Sprawka takie rzeczy opowiadał na tym spotkaniu?
Czyli na początku spotkania zegar działa a po kilku biegach przestaje bo wadliwa jest instalacja? Ta sama instalacje na której maszyna startowa działa? No to chyba muszę do szkoły z powrotem wracać :(

Zegar przestaje działać jak stoi na słońcu i się nagrzeje. Od samego początku były problemy z tym zegarem i moim zdaniem czas żeby KMŻ kupił w końcu swój zegar ( bo obecny został zaanektowany póki co bezprawnie od TŻ-tu) i to od razu taki z parkingowym i nie będzie problemu.

jerry78
Trener

#319 Postautor: jerry78 » 22 lutego 2011, o 14:06

harry pisze:
jerry78 pisze:No to Harry na prezesa !!! Nie ma innego wyjścia. Inaczej klub nasz się zawali :)

Niepotrzebne te marne złośliwości. Sprawa była już tołkowana. Takiej opcji nie ma i każdy mądrzejszy od buta wie o tym doskonale. Wyjście jest i zostało a właściwie zaraz zostanie wprowadzone w życie i ja jestem spokojny.

Harry to nie złośliwość wobec Ciebie, bo ja do Ciebie nie mam akurat żadnego uprzedzenia czy coś w tym stylu. Po prostu Istred tak napisał, jakby bez Ciebie nic w tym klubie nie dało się w normalny sposób zrobić. I tyle.

harry
Trener

#320 Postautor: harry » 22 lutego 2011, o 14:12

niespokojny pisze: Nie jestem zadnym fanem Sprawki, ale ta ostatnio wszedobylska histeria jest bardziej wk... niz zenujaca strategia marketingowa prezesa.

Ale tu nie chodzi o to czy ktoś jest fanem Sprawki czy nie jest. Nikt tutaj specjalnie nie uwziął się na prezia. Jak ostatnio zauważyłem są takie dni kiedy może jeden wpis się pojawi w ogóle na całym forum.

To sam prezio swoimi wywiadami wprowadza ferment na forum.
Po co te bzdety opowiada w wywiadach o przekładaniu meczów kiedy wiadomo że wszyscy jesteśmy spragnieni żużla jak wody na pustyni.
Czasami mam wrażenie, że on specjalnie to robi, żeby ewentualna frekwencja po takich słownych przepychankach kibiców, na pierwszym meczu była jak największa i żeby nikt nie zapomniał że on jest preziem.
Ostatnio zmieniony 22 lutego 2011, o 14:13 przez harry, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#321 Postautor: istred » 22 lutego 2011, o 14:13

Po prostu Istred tak napisał, jakby bez Ciebie nic w tym klubie nie dało się w normalny sposób zrobić. I tyle.
Napisałem już wcześniej - jak widać masz problem z rozumieniem czytanego przez siebie tekstu.

jerry78
Trener

#322 Postautor: jerry78 » 22 lutego 2011, o 14:18

A Ty już wiesz czy są już pieniądze na remont czy nie rozumiesz tekstu pisanego i nadal będziesz zadawał te pytania?

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#323 Postautor: niespokojny » 22 lutego 2011, o 15:37

Coś wiesz więcej na ten temat czy tylko powtarzasz hasła innych prostych kmiotów wylewających swoją żółć tutaj?
Z chęcią posłucham.

Wiem tylko tyle, ze to Ty byles prezesem kiedy wszystko sie ryplo i 'przeglodzono' nas przez rok. Nie wiem, moze to przez wirazowego, ale to Ty byles prezesem i najwidoczniej ''nie dopilnowales'' lub ''nie wychodziles'' czegos, zeby ten zuzel przetrwal. Nie mialoby to wiekszego znaczenia, gdybys nie byl glownym prowokatorem atakow na nowego prezesa. A tak wybacz, ale to wyglada jakby kulawy pouczal garbatego, jak prosto biegac.

Znowu błąd. Można teraz bardzo dużo zrobić. Rozumiem że jest mowa o wstępnych kosztorysach np. : remont maszyny startowej - 90 tys zł. To taki złośliwy przykład - wiem, bo sprawę uważam za zakończoną - są poważni chetni na jej wyremontowanie i OK.

Ludzie ile razy wam trzeba powtarzac, ze o maszynie za 100 tys. mowil Adamczuk, a po drugie mowa byla o pneumatycznej maszynie montowanej obecnie na najwoczesniejszych stadionach(jak Torun), a nie z elektormagnesow - cala dyskusja raczej jako ciekawostka. A reszta zakladam, ze jest przygotowana, lacznie z kosztorysem band itd - przynajmniej tak mowil Sprawka, 3 tyg temu ze na dniach wszystko bedzie gotowe. Z twojej relacji harry wynika, ze w klubie nic sie nie robi, Sprawka lezy do gory brzuchem, a wszystko do klubu samo splywa. To ja proponuje Sprawce zalozenie bloga i zdawanie relacji z kazdego dnia :D . Niecierpliwic bedziemy sie po czwartku.

harry
Trener

#324 Postautor: harry » 22 lutego 2011, o 15:56

niespokojny pisze: Nie wiem, moze to przez wirazowego, ale to Ty byles prezesem i najwidoczniej ''nie dopilnowales'' lub ''nie wychodziles'' czegos, zeby ten zuzel przetrwal.

Tak myślałem. Nie wiesz a piszesz. To u ciebie bardzo częste.
Pomijając już inne kwestie związane z przystąpieniem do sezonu 2007 to nie miałem obowiązku i przymusu "dopilnowywać" startu klubu w sezonie 2008. Zrezygnowałem na jesieni 2007 roku i był czas żeby wszyscy chętni albo kontynuowali albo zakładali nowy klub. Nie było takich w tym czasie to trudno. A raczej byli ale im nie wyszło. To juz nie moja wina.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#325 Postautor: istred » 22 lutego 2011, o 15:57

Wiem tylko tyle, ze to Ty byles prezesem kiedy wszystko sie ryplo i 'przeglodzono' nas przez rok.
A nos rośnie Pinokio :lol: